Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Καλησπέρα σ' όλους τους φίλους! 🙂 ...

Ποια η γνώμη σας για αυτο το μηχανάκι?...εμένα μου φαίνεται καλό για τρία στάδια, και handy, με μικρό όγκο, μ' αρέσει...;)...

Ειναι τελειο...το γλυκοκοιτουσα κι εγω αλλα μου εκατσε αλλη ευκερια κ την εκμεταλευτικα, με τα μισα λεφτα...

Καλησπέρα σ' όλους τους φίλους! 🙂 ...

Ποια η γνώμη σας για αυτο το μηχανάκι?...εμένα μου φαίνεται καλό για τρία στάδια, και handy, με μικρό όγκο, μ' αρέσει...;)...

Καπτεν εγω δεν ''χα'ι'δεω'' αυτιά.....Και ειμαι απολυτος και ετσι ''αυστηρος'' οπως ειμαι στο θεμα της
ιδιογομωσης.....Λεω οτι ειναι ημιμετρα και πεταμενα λεφτα !!!

Καπτεν εγω δεν ''χα'ι'δεω'' αυτιά.....Και ειμαι απολυτος και ετσι ''αυστηρος'' οπως ειμαι στο θεμα της
ιδιογομωσης.....Λεω οτι ειναι ημιμετρα και πεταμενα λεφτα !!!
Να είσαι καλά Νίκο!... 🙂 ... Ευχαριστώ!

Καλημέρα!...🙂...

Όπως ; ποιό το λάθος;

¨ενα link ;
Δεν ρελιάζουμε όπου μας κάνει κέφι.

Δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος θα κάνει το ποιο μεγάλο πυργάκι.

Απαραίτητο ένα καλό Μαχαίρι χάραξης318587179_1266822537221054_4220807131018298898_n.jpg318773494_537810761586856_2852254028349890140_n.jpg318573933_536978764959947_7728685609577075109_n.jpg

Σκοπός είναι να έχουμε σχεδόν ημιεπίπεδο το αστεροειδές μετά το Γ στάδιο.

Εάν λοιπόν ρελιάζεις στα 57,8mm θα κατεβάζεις το Γ' στάδιο στα 58,3χιλ , μετά από αυτό μόνο 0,5 - 0,3 mm ρέλιασμα.

Απαραίτητο ένα καλό Μαχαίρι χάραξηςView attachment 62412View attachment 62413View attachment 62414

Εάν λοιπόν ρελιάζεις στα 57,8mm θα κατεβάζεις το Γ' στάδιο στα 58,3χιλ , μετά από αυτό μόνο 0,5 - 0,3 mm ρέλιασμα.
...φίλε μου, αν και ίσως οδηγίες παρόμοιες υπάρχουν και αλλού στο φόρουμ και να παραβλέπω , προσωπικά σ' ευχαριστώ για την διευκρίνηση αυτή που ήταν κατατοπιστικότατη...σ' ευχαριστώ και πάλι... 🙂 ...

Υ.Γ...δίχως παρεξήγηση , όντως αδαής απο το τρίτο στάδιο , να υποθέσω οτι ο τρόπος αυτός ειναι ενδεδειγμένος και κάπου αναφέρεται ως σωστή πρακτική, εννοώ σε κάποιες οδηγίες που υπάρχουν...

Απαραίτητο ένα καλό Μαχαίρι χάραξης

Κάπου έχεις μπερδευτεί.
Στο τρίτο στάδιο το πόσο πυργάκι - πυραυλάκι θα έχεις είναι θέμα ρύθμισης ύψους.
Εσύ στην ουσία ρελιάζεις με το τρίτο στάδιο.
Το τρίτο στάδιο είναι για να κάνει στρογγυλό σπάσιμο μετά τις χαρακιές.

Κάπου έχεις μπερδευτεί.
Στο τρίτο στάδιο το πόσο πυργάκι - πυραυλάκι θα έχεις είναι θέμα ρύθμισης ύψους.
Στέφανε,ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η ωφέλεια του 3ου σταδίου είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζεται να στρεσσαρεις το πλαστικό του κάλυκα για να κατέβεις στο επιθυμητό,τελικό,ύψος.
Πατάς με το τρίτο 3-5 δέκατα του χιλιοστου πάνω από το τελικό και με το ρελιασμα κατεβαίνεις στο ύψος που θέλεις.
Γλυτώνεις υπερθεμανση του πλαστικού επειδή δεν χρειάζεται να πιέσεις πολύ,ούτε να έχεις χρονικά την ίδια επαφή στροφειου-πλαστικου

Το στροφείο ζεσταίνεται όσο περισσότερα φυσίγγια ρελιαζουμε.
Αλλιώς είναι στα 10 φυσίγγια,αλλιώς στα 80-100...
Άλλο "κάψιμο"στην μια περίπτωση,άλλο στην δεύτερη.

Κάπου έχεις μπερδευτεί.
Στο μυαλό μου τα έχω ξεμπερδέψει... (σου απάντησε ο ΓΙΑΝΝΗΣ.)
Το internet υπάρχει και μας δίνει την δυνατότητα να συλλέγουμε πληροφορίες, τώρα το πως τις αξιολογεί ο κάθε ένας από εμάς.... είναι το πως θα τα ξεμπλέξει από το μυαλό του....

η ωφέλεια του 3ου σταδίου
Τρίτο στάδιο το χρησιμοποιείς όταν ο κενός χώρος είναι μεγαλύτερος(συνήθως) ή μικρότερος από το προβλεπόμενο,
που έχει ορίσει ο κατασκευαστής του στροφείου για να έχεις κλείσιμο τύπου αστέρι,
χωρίς να υπάρχει βαθούλωμα ή ύψωμα στις μύτες του κάλυκα και να αποφύγουμε την τρύπα.
Η υπερθέρμανση δεν έχει καμία σχέση με το τρίτο στάδιο.
Στο μυαλό μου τα έχω ξεμπερδέψει... (σου απάντησε ο ΓΙΑΝΝΗΣ.)
Το internet υπάρχει και μας δίνει την δυνατότητα να συλλέγουμε πληροφορίες, τώρα το πως τις αξιολογεί ο κάθε ένας από εμάς.... είναι το πως θα τα ξεμπλέξει από το μυαλό του....
Περίμενα μια απάντηση.
Άλλο το internet και άλλο το αν το έχεις κατανοήσει.

Αϊτή πιστεύω ότι είναι η δουλειά του Γ σταδίου.
Η διαφωνία μας είναι ότι στο δεύτερο βίντεο που ανέβασε ο Γιάννης δείχνει να κάνει τέλειο το τρίτο στάδιο.
Έγραψες ότι είναι λάθος.
Αν θέλεις να ρελιάζεις με τρίτο στάδιο μπορείς κάλλιστα να πάρεις ένα στροφείο και να το κάνεις ένα κώνο στο κέντρο σε τόρνο.
Πρώτα πατάς και μετά ρελιάζεις - σύμφωνα πάντα με την δική σου άποψη.
Δεν είναι όμως η χρήση του τρίτου σταδίου αυτή.

Τρίτο στάδιο το χρησιμοποιείς όταν ο κενός χώρος είναι μεγαλύτερος(συνήθως) ή μικρότερος από το προβλεπόμενο,
που έχει ορίσει ο κατασκευαστής του στροφείου για να έχεις κλείσιμο τύπου αστέρι,
χωρίς να υπάρχει βαθούλωμα ή ύψωμα στις μύτες του κάλυκα και να αποφύγουμε την τρύπα.
Η υπερθέρμανση δεν έχει καμία σχέση με το τρίτο στάδιο.
Τότε (στα πολλά χιλιοστά κενού χώρου)ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ για να κλείσεις!
Σε ότι αφορά την υπερθεμανση,σκέψου πόση εφαρμογή του στροφείου χρειάζεται στην μια περίπτωση και πόση στην αλλη.

Η διαφωνία μας είναι ότι στο δεύτερο βίντεο που ανέβασε ο Γιάννης δείχνει να κάνει τέλειο το τρίτο στάδιο.
Έγραψες ότι είναι λάθος.
Αν θέλεις να ρελιάζεις με τρίτο στάδιο μπορείς κάλλιστα να πάρεις ένα στροφείο και να το κάνεις ένα κώνο στο κέντρο σε τόρνο.
Πρώτα πατάς και μετά ρελιάζεις - σύμφωνα πάντα με την δική σου άποψη.
Δεν είναι όμως η χρήση του τρίτου σταδίου αυτή.
Μπορεί να έχεις δίκιο εσύ 'Η εγώ .
Εγώ κατέθεσα την δική μου άποψή...

Σε ότι αφορά την υπερθεμανση,σκέψου πόση εφαρμογή του στροφείου χρειάζεται στην μια περίπτωση και πόση στην αλλη.
Ακριβώς η ίδια!
Και 3 στροφές να κάνει μόνο το στροφείο είναι αρκετές.

Η υπερθέρμανση είναι η αιτία της υπερβολικής πίεσης προς τον κάλυκα σε συνδυασμό πολλών στροφών.Πιθανόν για να κατέβεις σε ύψος.
Άλλη πατούρα το τρίτο στάδιο άλλη το στροφείο(πιθανόν πιο σφιχτή).

Η παραταμένη επαφή- εφαρμογή του στροφείου στον κάλυκα,θα προκαλέσει θέρμανση του στροφείου και σε συνεχόμενα , πολλαπλά ρελιασματα,υπερθερμανση.Οταν δε ,καλουμαστε για Χ λόγους να ασκήσουμε παρατεταμένη εφαρμογή και μεγαλύτερη πίεση,για να επιτύχουμε το επιθυμητό τελικό ύψος,σε συνδυασμό με τις υψηλές στροφές,θα έχουμε επισης υπερθέρμανση.Με τη σωστή χρήση των σταδίων,ειδικά σε πολλά χιλ ελεύθερου χώρου,όπου επιβάλλεται το τρίτο στάδιο για τη σωστή διαμόρφωση - παραμόρφωση του πλαστικού,ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε σωστά ,έχουμε φτάσει τον κάλυκα σε "επίπεδο" τέτοιο,ώστε η εφαρμογή ,πλέον, του στροφείου κατά το ρελιασμα,να είναι σύντομη και με τη μικρότερη δυνατή πίεση.Σε συνδυασμό με λίπανση, μπορούμε να επιτυγχανουμε συνεχόμενα,σωστά κλεισίματα ,σε μεγάλο αριθμό φυσιγγίων,χωρίς προβλήματα..

Στέφανε στα λόγια μου έρχεσαι, Το internet υπάρχει και μας δίνει την δυνατότητα να συλλέγουμε πληροφορίες, τώρα το πως τις αξιολογεί ο κάθε ένας από εμάς.... είναι το πως θα τα ξεμπλέξει από το μυαλό του....Αν αρχίσουμε να ανεβάζουμε video θα χάσουμε τα αυγά και τα καλάθια, Σχολές Αμερικάνικες - Ευρωπαϊκές κτλ. Εγώ κατέθεσα την δική μου άποψή... και ο κάθε ένας από εμάς επιλέγει αυτό που πιστεύει... Εύχομαι καλά γεμίσματα όπως και αν επιλέξετε τα τα κλείνεται. Καλές γιορτές σε όλους.

Back