Εισαι λαγό κυνηγός;Αν εχουν λιγοστεψει οι λαγοι σε καποια περιοχη, γιατι δε σταματατε το κυνηγι του λαγου και να επικεντρωθητε στους αρπαγες????
Εισαι λαγό κυνηγός;Αν εχουν λιγοστεψει οι λαγοι σε καποια περιοχη, γιατι δε σταματατε το κυνηγι του λαγου και να επικεντρωθητε στους αρπαγες????
Τι σημασια εχει???Εισαι λαγό κυνηγός;
Οταν λες πως μια αλεπου τρωει το χρονο 140 λαγους, πρεπει να προστατεψεις το θηραμα. Σταματας τη θηραματικη πιεση που του ασκεις και επικεντρωνεσαι στον αρπαγα που ο νομοθετης σου επιτρεπει τη θηρα του (αλεπου, κουναβι).Εισαι λαγό κυνηγός;
Αν την επικυρηξει το κράτος να δεις για πότε θα απειληθεί με εξαφάνιση θυμάστε παλιά το είχαν πάθει οι αρκαλοι? Τώρα πια που δεν τους κυνηγάει κανένας είναι πάρα πολλοίΔεν ίδρωνει ο πληθυσμός της αλεπούς απ το τουφεκι ολο τον χρόνο να την κυνηγας φιλοι κτηνοτρόφοι μερα νυχτα 12 μηνες παλευουν με ολα τα μεσα δεν σώζεται η κατάσταση .
Απο οτι κατάλαβα εισαι νέος κυνηγός δεν γινεται να κυνηγάς λαγό και αλεπού με το ιδιο σκυλί εάν βάλεις το λαγό σκύλο σε αλεπού τελείωσες τα επιβλαβή θέλουν διαχείριση απο τα δασαρχεία και τους συλλόγους όπως παλιάΟταν λες πως μια αλεπου τρωει το χρονο 140 λαγους, πρεπει να προστατεψεις το θηραμα. Σταματας τη θηραματικη πιεση που του ασκεις και επικεντρωνεσαι στον αρπαγα που ο νομοθετης σου επιτρεπει τη θηρα του (αλεπου, κουναβι).
Την ερωτηση για το αν κυνηγαω λαγο δεν την καταλαβα.
Ήμουν 10-12 χρ.οταν οιΑν την επι
Αν την επικυρηξει το κράτος να δεις για πότε θα απειληθεί με εξαφάνιση θυμάστε παλιά το είχαν πάθει οι αρκαλοι? Τώρα πια που δεν τους κυνηγάει κανένας είναι πάρα πολλοί
Γιαννη αυτο δεν ειναι ευκολο..παλευουμε ολη τη χρονια με τα λαγοσκυλα..δε μπορεις να τα κλεισεις μεσα και να πας για αλεπες...αν υπηρχε κινητρο οικονομικο σιγουρα καποιοι με ελευθερο χρονο θα εκαναν κυνηγι αλεπους αλλα αντε να κοιταξει το κρατος προς αυτη την κατευθυνση...ζουμε σε αλλες εποχες με πολυ σημαντικοτερα προβληματα απο αυτο..Αν εχουν λιγοστεψει οι λαγοι σε καποια περιοχη, γιατι δε σταματατε το κυνηγι του λαγου και να επικεντρωθητε στους αρπαγες????
Και τα λαγοσκυλα τι θα τα κάνουμε θα τα στείλουμε για παραθερισμό ;Αν εχουν λιγοστεψει οι λαγοι σε καποια περιοχη, γιατι δε σταματατε το κυνηγι του λαγου και να επικεντρωθητε στους αρπαγες????
Καλε μου φιλε μην βαράς αλεπού μαζι με τα λαγοσσκυλα μια φορά την βάρεσα και ήρθε η σκυλα και την είδε έγλυψε το αιμα της και την άλλη μέρα άρχισε να τις κυνηγά δεν μπορεις να φανταστείς τι έπαθα μέχρι να σταματήσει ποσα κυνήγια μας χάλασεΕγώ πάντως όπου τις βρω δεν τους την χαρίζω. Κάθε χρόνο βαράω 4-5. Φέτος έχουν μειωθεί αρκετά λόγω υπερβολικής αύξησης του τσακαλιού. Θυμάμαι μια χρονιά βαράω μια αλεπού και μετά από ενάμιση περίπου λεπτό βαράω και τον λαγό που κυνηγούσαν τα σκυλιά.
Καλε μου φιλε μην βαράς αλεπού μαζι με τα λαγοσσκυλα μια φορά την βάρεσα και ήρθε η σκυλα και την είδε έγλυψε το αιμα της και την άλλη μέρα άρχισε να τις κυνηγά δεν μπορεις να φανταστείς τι έπαθα μέχρι να σταματήσει ποσα κυνήγια μας χάλασε
Και εγω γι αυτό δεν τουφεκισα προχθες... Εχω φτυσει αίμα για να μην κυνηγανε αλεπου... Και πάντα με εκπαιδευση και οχι με χρηση ρεύματος κλπ μεθοδους... Ειδικά οταν υπάρχει κουταβι κοντα ειναι αδιανόητο να τουφεκισεις αλεπου την ωρα που ψάχνουν λαγο... Ζορίστηκα πολυ πάντως για να μην τουφεκισω....Καλε μου φιλε μην βαράς αλεπού μαζι με τα λαγοσσκυλα μια φορά την βάρεσα και ήρθε η σκυλα και την είδε έγλυψε το αιμα της και την άλλη μέρα άρχισε να τις κυνηγά δεν μπορεις να φανταστείς τι έπαθα μέχρι να σταματήσει ποσα κυνήγια μας χάλασε
τι γενικα ρειιιι...μας ισοπεδωσες......Απο την στιγμή που κυνηγάς αυτό το θήραμα και θες να το συναντάς στις εξόδους σου πρέπει να ασχοληθείς με τον πληθυσμό του.Αν δεν σηκώνεις όπλο σε αλεπού για να μην σου χαλάσουν τα σκυλιά,γιατί λυπάσαι το φυσίγγι, γιατί είσαι μεγάλος κυνηγός και δεν καταδεχεσαι, γιατί περιμένεις να το κάνει το ανύπαρκτο κράτος,δεν διαφέρεις καθόλου από την αλεπού.Τουλαχιστον η αλεπού το κάνει για λόγους επιβίωσης ενώ εσύ ληστρικά (μόνο την καρπωση).
*Γενικά μιλάω.
Και ο σημερινός είχε γάλα, μέσα Νοέμβρη και γεννάνε ακόμα..;