Μπραβο σας Σταματη !!! Η χαρα που εδωσες στον πατερα σου , ολα τα λεφτα !!!!
Και τα ταιρια του φιλαρα μου !!!![]()
Μπράβο σας, ωραία φάση και λάγαρος !
Να χαίρεσαι τον πατέρα σου Σταμάτη ... πιστολέρο !![]()
Το έπιασες με την μία έτσι;Εεε για μην με γραψουνε μαλον![]()
![]()
Καφενείο όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Τάκης, διάβαζε τον τόπο τρομερά....Μέχρι σε απαλό χώμα αναγνώριζε τα περπατήματα του λαγού και από κανέναν κομμένο ιστό αράχνης.Από όσο βλέπω για έναν πρόκειται γενους θηλυκού, αν δεν με γελάν τα μάτια.Τώρα όσον αφορά αν πιάνει κοντά ή μακριά εδώ λένε ότι πιάνει κοντά όταν έχει σωρό, αλλά έχω ακούσει και το αντίθετο.Για τις κακαράτζες ναι είναι συνηθισμένο να αφήνει στο ίδιο μέρος όπου βόσκει.Είναι ευχαρίστηση το φαΐ και το ίδιο ωραίο η αφόδευση!Επίσης, άνοιξη έχω παρατηρήσει ότι δεν βρίσκεις εύκολα κακαράτζα και λέγεται ότι τις τρώνε κιόλας!Απόψε ανέβηκα στο βουνό για ένα τρίωρο, μου βγήκε η πίστη στο περπάτημα γιατί είχε συννεφιά χωρίς ζέστη και ο σκύλος άλλαζε τις ράχες σφαίρα ...
Σε ένα σημείο είχε επιμείνει να γυρίζει γύρω γύρω και να βάζει και τη μουσούδα κάτω !!! τέτοια συμπεριφορά δεν έχει στις πέρδικες.
Κοιτώντας κάτω είδα αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες ... δημόσιες τουαλέτες λαγών!!! χαχαχα
Εσείς που γνωρίζετε τι ακριβώς βλέπω ; είναι από έναν λαγό ή περισσότερους ; αν είναι από έναν είναι συνηθισμένο να αφήνει κακαράτζες στο ίδιο μέρος ; (έχει παλιές και φρέσκιες) είναι πιθανόν να πιάνει εκεί κοντά ;
Ευχαριστώ, όπως κατάλαβες έχω άγρια μεσάνυχτα σχετικά με το λαγό!Καφενείο όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Τάκης, διάβαζε τον τόπο τρομερά....Μέχρι σε απαλό χώμα αναγνώριζε τα περπατήματα του λαγού και από κανέναν κομμένο ιστό αράχνης.Από όσο βλέπω για έναν πρόκειται γενους θηλυκού, αν δεν με γελάν τα μάτια.Τώρα όσον αφορά αν πιάνει κοντά ή μακριά εδώ λένε ότι πιάνει κοντά όταν έχει σωρό, αλλά έχω ακούσει και το αντίθετο.Για τις κακαράτζες ναι είναι συνηθισμένο να αφήνει στο ίδιο μέρος όπου βόσκει.Είναι ευχαρίστηση το φαΐ και το ίδιο ωραίο η αφόδευση!Επίσης, άνοιξη έχω παρατηρήσει ότι δεν βρίσκεις εύκολα κακαράτζα και λέγεται ότι τις τρώνε κιόλας!
Οι άλλες είναι αρκετά παλιές, τώρα όσον αφορά για τις πιο φρέσκιες παιζουν πολλοί παράγοντες ρόλο.Περίπου εβδομάδας.Ευχαριστώ, όπως κατάλαβες έχω άγρια μεσάνυχτα σχετικά με το λαγό!
Σπάνια προσέχω για κακαράτζες, ίσως έχω ξαναδεί έτσι μαζεμένες αλλά δεν είχα δώσει βάση! ... πόσο φρέσκιες μπορεί να είναι ;
Θυληκος λαγός είναι φίλε και όχι παλιός είναι κοντινό σημείο βοσκης όταν είσαι κοντά στο γιατάκι θα βλέπεις πολλές μαζί σαν να τις έχει μαζέψει κάποιοςΑπόψε ανέβηκα στο βουνό για ένα τρίωρο, μου βγήκε η πίστη στο περπάτημα γιατί είχε συννεφιά χωρίς ζέστη και ο σκύλος άλλαζε τις ράχες σφαίρα ...
Σε ένα σημείο είχε επιμείνει να γυρίζει γύρω γύρω και να βάζει και τη μουσούδα κάτω !!! τέτοια συμπεριφορά δεν έχει στις πέρδικες.
Κοιτώντας κάτω είδα αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες ... δημόσιες τουαλέτες λαγών!!! χαχαχα
Εσείς που γνωρίζετε τι ακριβώς βλέπω ; είναι από έναν λαγό ή περισσότερους ; αν είναι από έναν είναι συνηθισμένο να αφήνει κακαράτζες στο ίδιο μέρος ; (έχει παλιές και φρέσκιες) είναι πιθανόν να πιάνει εκεί κοντά ;
Ευχαριστώ.Θυληκος λαγός είναι φίλε και όχι παλιός είναι κοντινό σημείο βοσκης όταν είσαι κοντά στο γιατάκι θα βλέπεις πολλές μαζί σαν να τις έχει μαζέψει κάποιος
Ένας θυληκος είναι και δεν είναι και πολλές αυτές που βλέπεις. Είναι το πρώτο μέρος που τρώει μόλις βγει και στο οποίο νοιωθει και ασφάλεια . Το ξερό κλαδί παίζει σημαντικό ρόλο, καλύπτει οπτικά τη σιλουέτα του από νυχτερινούς αρπαγές , κυρίως από τον αέρα , μπούφοι κλπ .Ευχαριστώ, όπως κατάλαβες έχω άγρια μεσάνυχτα σχετικά με το λαγό!
Σπάνια προσέχω για κακαράτζες, ίσως έχω ξαναδεί έτσι μαζεμένες αλλά δεν είχα δώσει βάση! ... πόσο φρέσκιες μπορεί να είναι ;
Ξύνονται,κιόλας, όταν έχουν τσιμπούρια.Ένας θυληκος είναι και δεν είναι και πολλές αυτές που βλέπεις. Είναι το πρώτο μέρος που τρώει μόλις βγει και στο οποίο νοιωθει και ασφάλεια . Το ξερό κλαδί παίζει σημαντικό ρόλο, καλύπτει οπτικά τη σιλουέτα του από νυχτερινούς αρπαγές , κυρίως από τον αέρα , μπούφοι κλπ .
Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση, ευχαριστώ.Ένας θυληκος είναι και δεν είναι και πολλές αυτές που βλέπεις. Είναι το πρώτο μέρος που τρώει μόλις βγει και στο οποίο νοιωθει και ασφάλεια . Το ξερό κλαδί παίζει σημαντικό ρόλο, καλύπτει οπτικά τη σιλουέτα του από νυχτερινούς αρπαγές , κυρίως από τον αέρα , μπούφοι κλπ .
Σε αυτό οφείλεται το παράσιτο που έδειξε ο άλλος πριν στη φωτό στο συκώτι. Είναι ο τρόπος που μεταδίδεται από λαγό σε λαγό , κάνοντας τον ζωικό του κύκλο. Για αυτό πάντα βρίσκουμε τέτοια συκώτια κατά καιρουςκακαράτζα και λέγεται ότι τις τρώνε κιόλας!
Δηλαδή τρώνε τις κακαράτζες και από άλλο λαγό;Σε αυτό οφείλεται το παράσιτο που έδειξε ο άλλος πριν στη φωτό στο συκώτι. Είναι ο τρόπος που μεταδίδεται από λαγό σε λαγό , κάνοντας τον ζωικό του κύκλο. Για αυτό πάντα βρίσκουμε τέτοια συκώτια κατά καιρους
Ετσι λενε , δεν ειναι συχνο, αλλα ολα αυτα εχουν και λιγο μυθο μεσα . Ο λαγος ειναι ικανος να ζει σε μερη που η βλαστηση εχει ελαχιστα θρεπτικα στοιχεια, και χωρις καθολου νερο. Βρισκει τροπους και αναπληρωνει -ανακυκλωνει.Δηλαδή τρώνε τις κακαράτζες και από άλλο λαγό;
Πατέρας και γιός σε κυνήγι είναι όλα τα λεφτά ...View attachment 57760
View attachment 57761
View attachment 57762
View attachment 57763
Μόνος μου με τον πατέρα μου σήμερα. Είχε πάρει και δύο απουσίες το ΣΚ ο φαδερ γιατί έφαγε μια τούμπα στο κυνήγι και χτύπησε πόδι και χέρι. Χθες του λέω θα έρθεις και άστα σάπια για το πόδι. Σου πέρασε τώρα. Πολύ μακρινή ιχνηλασία, βραχισιος λαγός, Τραγάκι ολόκληρο. Γύρισε όλο το βουνό απ' την κορυφή στα βράχια για πλάκα. Σε κάποια φάση ακούω ζζζζζντουβ, μονή τουφέκια λέω τον έφαγε ο γέρος. Μετά από λιγο ζζντουβ ζζντουβ άλλες δύο. Μετά από λίγο το νουσου στο ρέμα ανεβαίνει. Περιμένω περιμένω τίποτα. Του λέω τον έχεις τραυματίσει? Μου λέει ναι. Κατεβαίνω ψάχνω ψάχνω τίποτα. Φωνάζω τα σκυλιά που έφταναν σιγά σιγά να πηγαίνουν μέχρι ένα σημείο και μετά πάλι πίσω. Τελικά τον ανακάλυψα εγώ μετά από 20 λεπτά ψάξιμο σε ένα πυκνό. Δεν του λέω τίποτα και πάω προς το μέρος του. Γιατί δεν προσέχεις πως τουφεκας του λέω και με το που γυρνάει να με δει τον βλέπει να κρέμεται στα χέρια μου. Η χαρά του απερίγραπτη.... Μετά ανέβηκε και δεν τον έπιανε κανείς. Ρίξαμε πολύ γέλιο.
Πατέρας και γιός σε κυνήγι είναι όλα τα λεφτά ...
Ο δικός μου 15 χρονών και μου κάνει συνέχεια παρατηρήσεις ... το κακό είναι ότι κάνει και φασαρία αχαχαχα
Να είστε καλά και να κυνηγάτε παρέα πολλά χρόνια ακόμα.
![]()