Κυνηγετική παιδεία

Αφού πάμε που πάμε πιο νωρίς να πιάσουμε καρτέρι, καλό είναι να μαζεύουμε και μερικά σκουπίδια. Ο κυνηγότοπος είναι σπίτι μας.

Μπράβο Κώστα!!!
Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ο καθένας να μαζεύει του κάλυκες του και τα σκουπίδια του από τον κυνηγότοπο, που έκτος ότι είναι ο τόπος που ασκούμαι μια αγαπημένη δραστηριότητα, είναι και περιουσία κάποιου άλλου που δε φτάνει που, κατά κάποιο τρόπο,μας φιλοξενεί, του τη βρωμίζουμε και από πάνω...
 
Αν και το παρακάτω κείμενο το έβαλα στην κυν.γωνιά θα το βάλω και εδώ ,μιας και η αφορμή δόθηκε απο αυτο το θεέμα.
Λοιπόν χθες που πήγα μια βόλτα στα Μεσόγεια ,αυτό που αντίκρισα μέσα στα χωράφια με τις ελιές αλλά και οπουδήποτε να κοίταζα ,θύμιζαν εικόνες από τριτοκοσμική χώρα λιαν επιεικώς !
Παντού μπάζα ,σκουπίδια ,φελιζόλ,ναύλον ,ρολά,ξύλα ,μπανιέρες ,νιπτήρες λεκάνες ,ταμπλό αυτοκινήτου και καθε πλαστικό που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο και πολλά πολλά άλλα που ήταν διάσπαρτα ,αλλά και σε μεγάλους σωρούς μέσα στα χωράφια.Κινδύνευες στο κάθε βήμα ,απο τα να σου καρφωθούν πρόγκες στα πόδια ,αλλά και απο τα σπασμένα και κομματιασμένα είδη υγιεινής μπορούσες να σκίσεις το πόδι σου.Από την Παιανία μέχρι το αεροδρόμιο και απο κει μέχρι τα Σπάτα η ίδια εικόνα .Πολύ χειρότερη από αυτή που θυμόμουν απο πέρσι.Με λόγια η εικόνα δεν περιγράφεται.Πρέπει να το δει κάνεις για να καταλάβει.
Για όλα αυτά ποιοι φταίνε; πάλι οι γύφτοι και οι μετανάστες ;Δεν νομίζω. Είναι η κατάντια που κουβαλάει μέσα του μεγάλη μερίδα αυτού του λαού.Είναι αυτοί οι ίδιοι που πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου το κουτί των τσιγάρων ,το μπουκάλι του νερού και οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζονται.Είναι αυτοί που πετάνε την γόπα του τελειωμένου τσιγάρου τους απο το μπαλκόνι πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.Είναι αυτοί που όταν καθρεφτίζονται και όταν βλέπουν την φάτσα τους,νομίζουν ότι βλέπουν τον Πλάτωνα η τον Κολοκοτρώνη.Αυτοί που με μαγκιά ανυπέρβλητη γουστάρουν να κάνουν οτι θέλουν και από κει και πέρα ας φροντίσει το κράτος.Αυτοί που ψηφίζουν και καθορίζουν τις μοίρες όλων ,πλάθουν τους νεότερους στα χνάρια τους και για αυτούς τους φταίνε πάντα οι 300 που μας κυβερνάνε.
Ένας λαός χωρίς παιδεία , χωρίς γνώση ,χωρίς αυτογνωσία και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.
Ενα λαός ,μπάσταρδο συνονθύλευμα θα τολμούσα να πω.
Όσο για την γκρίνια μου αν δεν σας αρέσει μπορείτε να την θεωρήσετε κι αυτή χαρακτηριστικό του κλασικού μαλάκα νεοέλληνα.
Τουλάχιστον σαν κυνηγοί ας συνειδητοποιηθούμε λίγο παραπάνω και πέρα απο το να μαζεύουμε τα δικά μας σκουπίδια που ειναι υποχρεωσή μας, θα ήταν καλό να μαζευουμε και ότι άλλο μπορούμε.
Θα προτείνω και στους υπόλοιπους την διοργάνωση μιας δράσης του φόρουμ με σκοπό τον καθαρισμό κάποιας περιοχής σε συνεννόηση και με κάποια άλλη αρχή, με σκοπό να περάσουμε και τα μηνύματά μας ως κυνηγοί, αλλά και μια πράξη που ίσως αλλάξει έστω και έναν από όλους αυτούς τους βρομιάρηδες.
 
Last edited:
νομίζω ότι είσαι πολύ επιεικής με τους χαρακτηρισμούς σου, εγώ κάθε φορά που βλέπω αυτά που περιέγραψες καταπιέζω τον εαυτό μου να μην μιλήσει και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μάθω στις κόρες μου να σέβονται κάποια πράγματα.
 
νομίζω ότι είσαι πολύ επιεικής με τους χαρακτηρισμούς σου, εγώ κάθε φορά που βλέπω αυτά που περιέγραψες καταπιέζω τον εαυτό μου να μην μιλήσει..
Φίλε Μιχάλη πραγματικά έκανα μεγάλη προσπάθεια.Υπέρβαση θα έλεγα.
 
Φίλε Μιχάλη πραγματικά έκανα μεγάλη προσπάθεια.Υπέρβαση θα έλεγα.
Και ο αντίλογος:
Είμαι σίγουρος πως και εσύ και εγώ και όλοι μας, μια άλλη μέρα, μια άλλη φορά, με διαφορετική διάθεση, θα τα βάζαμε με όποιον έλεγε πως οι Έλληνες είναι
"Ένας λαός χωρίς παιδεία , χωρίς γνώση ,χωρίς αυτογνωσία και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Ενας λαός ,μπάσταρδο συνονθύλευμα." Αν δε, τύχαινε να είναι και ξένος;;; θα τον σουβλίζαμε.
 
Μα τι λέτε τώρα ;;;;
Εδώ μιλάμε για έναν λαό με γονίδια απευθείας από την αρχαία Ελλάδα, αμόλυντα και μοναδικά , απόγονοι του Πλάτωνα και του Σωκράτη , με τα ιδια χαρακτηριστικά ανδρείας και ευφυΐας. .......άλλωστε το έχουν αποδείξει και τα τεστ dna :)
 
Δεν έχει σχέση μόνο με την κυνηγετική παιδεία αλλά με την παιδεία μας γενικότερα.
Τα δίδαξε 500 χρόνια προ Χριστού :

Θαλής ο Μιλήσιος, (640 ή 624 π.Χ. – 546 π.Χ.) είναι ο αρχαιότερος προσωκρατικός φιλόσοφος, ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας, μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και ιδρυτής της Ιωνικής Σχολής της φυσικής φιλοσοφίας στη Μίλητο.


Κυρίως ο Αριστοτέλης, αλλά και άλλοι αρχαίοι φιλόσοφοι θεωρούν τον Θαλή ως τον πρώτο Έλληνα φιλόσοφο. Στον διάλογο του Πλάτωνα Πρωταγόρας, το όνομα που εμφανίζεται πρώτο στην λίστα πεπαιδευμένων ανθρώπων είναι του Θαλή του Μιλήσιου. Χαρακτηριστικά ο Μπέρτραντ Ράσελ είπε πως «Η Δυτική φιλοσοφία αρχίζει με τον Θαλή»

Ο Θαλής προσπάθησε να κατανοήσει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της επιστήμης και να εξηγήσει φυσικά φαινόμενα όπως λ.χ την Έκλειψη Ηλίου, χωρίς να χρησιμοποιεί αναφορές στην μυθολογία, όπως γινόταν μέχρι την εποχή του.

Υπήρξε μεγάλος διδάσκαλος με παρά πολύ μεγάλη επιρροή σε όλους σχεδόν τους μεταγενέστερους προσωκρατικούς φιλοσόφους.

Κρατίστην είναι δημοκρατίαν την μήτε πλουσίους άγαν μήτε πένητας έχουσαν πολίτας. (Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες).

  1. Για τρία πράγματα ευχαριστώ την τύχη: πρώτα γιατί γεννήθηκα άνθρωπος και όχι θηρίο, δεύτερο γιατί γεννήθηκα άνδρας και όχι γυναίκα και τρίτο γιατί γεννήθηκα Έλλην και όχι βάρβαρος.
  2. Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες.
  3. Μέγιστον τόπος. Άπαντα γαρ χωρεί.
  4. Να θεωρείς ευτυχισμένο τον άρχοντα ο οποίος θα κατορθώσει πρώτ’ απ’ όλα να γεράσει, και έπειτα να πεθάνει από φυσικό θάνατο
  5. Να αγαπάς τον πλησίον σου
  6. Να αγαπάς τον πλησίον σου ακόμα και ζημιώνοντας τον εαυτό σου
  7. Αυτά για τα οποία κατηγορούμε τους άλλους, οι ίδιοι να μην τα κάνουμε
  8. Να αγαπάς την ειρήνη.
  9. Όσα μισείς στον διπλανό σου, εσύ ο ίδιος μην τα κάνεις.
  10. Σε τίποτα δεν διαφέρει ο θάνατος από την ζωή.
  11. Να καθιστάς ευχάριστο τον παρόντα χρόνο σου.
  12. Ο πρεσβύτερος των όντων είναι Ο Θεός, διότι είναι αγέννητος και δεν έχει αρχή ούτε τέλος
  13. Το ωραιότερο πράγμα είναι ο Κόσμος. Γιατί είναι έργο του Θεού
  14. Να γνωρίσεις τον εαυτό σου
  15. Είναι δύσκολο να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του
  16. Να γνωρίζεις την αξία του καιρού
  17. Η συκοφαντία να μη σε κάνει να χάνεις την εμπιστοσύνη σου, από εκείνους με τους οποίους επικοινωνείς με πίστη, δηλαδή να μη δίνεις σημασία σε διαβολές που αφορούν πρόσωπα της εμπιστοσύνης σου
  18. Να θυμάσαι όταν είσαι με φίλους σου, και τους απόντες φίλους σου
  19. Ασφαλής είναι η στεριά, επισφαλής η θάλασσα και αχόρταγο το κέρδος
  20. Τον φίλο σου να μην τον κακολογείς, ούτε και να επαινείς τον εχθρό σου. Γιατί αυτό είναι ανόητο
  21. Ο τύραννος που θέλει να κυβερνά πιο πολύ δούλους παρά ελεύθερους ανθρώπους, δεν διαφέρει καθόλου από τον γεωργό που προτιμά να συγκομίζει ήρας και παράσιτα παρά σιτάρι και κριθάρι
  22. Τίποτε δεν είναι άψογο, αλλά όλα έχουν ελαττώματα και παραλείψεις
  23. Πρέπει να μιλάει κανείς για τα φυσιολογικά πράγματα και για τα απίθανα να σιωπά
  24. Ότι κακό συμβαίνει στο σπίτι σου μην το κοινολογείς
  25. Tη ζωή σου, μιας και είναι σύντομη, μην την κάνεις να φαίνεται μακριά με κακά πράγματα.
  26. Πρέπει να μη πιστεύεις στους εχθρούς ακόμα και όταν λένε πιστευτά πράγματα, ενώ
    να πιστεύεις τους φίλους ακόμα και όταν λένε απίστευτα πράγματα.
  27. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι δύσκολο, αλλά εύκολο να συμβουλεύεις τους άλλους.
  28. Αν η γη καταστραφεί, ολόκληρο το σύμπαν θα αναστατωθεί.
  29. Τα άστρα αποτελούνται από τα ίδια συστατικά με την Γη.
  30. Πώς μπορεί να υποφέρει κανείς ευκολότερα την ατυχία; Αν βλέπει τους εχθρούς του σε χειρότερη κατάσταση.
  31. Βέβαιο είναι ότι έχει γίνει, ενώ ότι πρόκειται να γίνει είναι ασαφές.
  32. Να μη λες αυτό που πρόκειται να κάνεις, γιατί αν αποτύχεις θα σε περιγελάσουν.
  33. Να αποφεύγεις να μπαίνεις εγγυητής.
  34. Μην πιστεύεις -μην έχεις εμπιστοσύνη- σε όλους.
  35. Το μεγαλύτερο πράγμα είναι ο χώρος, διότι μπορεί να περιλάβει τα πάντα.
  36. Το πιο σοφό πράγμα είναι ο χρόνος, γιατί ανακαλύπτει τα πάντα.
  37. Η έλλειψη απασχόλησης φέρνει την πλήξη.
  38. Να μην είσαι αργόσχολος, ακόμα κι αν έχεις πλούτη.
  39. Βαρύ φορτίο η αμορφωσιά.
  40. Μη βαριέσαι να λες έναν καλό λόγο στους γονείς σου.
  41. Να ρυθμίζεις τις πράξεις σου σύμφωνα με το μέτρο.
  42. Μη μιμείσαι τα ελαττώματα του πατέρα σου.
  43. Μην αποχτάς τα πλούτη σου με ανέντιμο τρόπο.
  44. Να μην καλλωπίζεσαι εξωτερικά μόνο, αλλά να είσαι ωραίος και στις πράξεις σου.
  45. Ότι καλό κάνεις για τους γονείς σου, το ίδιο να περιμένεις στα γηρατειά και από τα παιδιά σου
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151224/ιστορια/θαλής-ο-μιλήσιος-45-αποφθέγματα-του-πρώτου-των-επτά-σοφών-της-αρχαιότητας#sthash.NeOVtgR3.dpuf
 
Κυνηγετικη παιδεια ειναι για μενα πρωτιστως ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.Κατι το οποιο κληρονομησαμε θα πρεπει και να το παραδωσουμε στις επομενες γενιες,δυστυχως ομως ο γιος μου δεν νομιζω οτι θα μπορεσει να γινει ποτε κυνηγος.:(
 
iaX0VRA.jpg
Πως τον κοβεται θα γινει κυνηγος?
 
Αμα μου το δωσεις τον χειμωνα θα στο κανω μανιακο 2... χαχα

ΥΓ.μονο που δεν θα κυνηγαει τις μπλε.... μονο βελουδοματες.... χαχαχα
1XP8L2I.jpg
QCx8SSF.jpg
img]Εχω κι εγω λιγη απο αυτη την αρρωστια...βεβαια εδω δεν υπαρχουν σε μεγαλους αριθμους εκτος κι αν πεφτει πολυ τρεξιμο με το αυτοκινητο,και χρονος [που δεν υπαρχει].
 
Back
Top