Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα παλικάρια. Έχω πάει τα χαρτιά μου για άδεια αγοράς όπλου στην ασφάλεια Δραπετσώνας εδώ και 4,5 εβδομάδες. Εδώ και 2 εβδομάδες είναι έτοιμη και δεν την έχει υπογράψει ο διοικητής. Από Παρασκευή σε Τρίτη με πάνε, τις άλλες ημέρες δεν δουλεύει στο γραφείο μάλλον...
Η αστυνομία προσπαθεί να σου κάνει οικονομία .big smile.

Εχει πολύ δρόμο ακόμη απ τα πασαλίματα και τα ταχυδακτυλουργικά για να γίνουμε οργανωμένη χώρα.

Ακούτε τωρα και το άλλο.
Φέτος έφυγα απο τη δουλειά 30 Σεπτεμβρίου. Ομως οι κρατήσεις που μου έκαναν καθε μήνα ήταν τόσες που αντιστοιχούσαν μεχρι τέλους του χρόνο. Οπότε κάνοντας την φορολογική δήλωση μου βγάζει επιστροφή 750€.
Στις 15 Απριλίου μου καταθέτουν 630€. Παίρνω τώρα τηλέφωνο να δω γιατί και η απάντηση είναι οτι μου παρακράτησαν τον υπόλοιπο απλήρωτο ΕΝΦΙΑ που τρέχει για το 2025. Αυτόν που είναι σε 12 μηνιαίες δόσεις δηλαδή.
Αφου ειναι σε 12 δόσεις γιατί μου τον κρατάνε ολο το υπόλοιπο ;
Πιερακάκη το καβουρδίζεις το αμύγδαλο ;
Δημήτρη να μην είμαστε άδικοι.
Οι συμψηφισμοί γενικά δεν είναι λάθος. Μην σκέφτεσαι την δική σου περίπτωση που θεωρώ ότι είσαι τυπικός. Σκέψου πολλές άλλες περιπτώσεις που θα τσεπώνανε την επιστροφή και μετά θα τους ψάχνανε για τον ΕΝΦΙΑ. Επιπλέον ξενιάζεις μία και καλή και από τον ΕΝΦΙΑ χωρίς να σου κακοφαίνεται κάθε μήνα.
Προσωπικά αυτό που βρίσκω άδικο είναι οι φορολογικοί συντελεστές. Όποιος είναι μισθωτός ή δεν φοροδιαφεύγει απλά τον σκίζουμε. Το αντίστοιχο που γίνεται και με τις τιμές στη ΔΕΗ. Πληρώνει ο τυπικός την ρευματοκλοπή.
Πρέπει επιτέλους σε αυτήν την χώρα να μην τιμωρούνται οι ευσυνείδητοι.

Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ και όσο και να κατηγορούμε τους πολιτικούς οι πολίτες είναι αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξουν. Βγαίνω χθες από το σπίτι μου και βλέπω τον γείτονα να πετάει βουνό κλαδέματα σε κενό οικόπεδο ακριβώς απέναντι από εμένα. Έχουμε μαλώσει δέκα φορές για αυτό το πράγμα. Του λες το πολύ απλό: Εσύ δεν τα θέλεις μπροστά στο σπίτι σου, εγώ γιατί να τα θέλω; Απάντηση εγώ μένω εδώ τόσα χρόνια. Σε βγάζει εκτός εαυτού να του εξηγήσεις πως κόβεται η ψευτομαγκιά; Ρε τραχανά εκτός ότι είναι παράνομο, είναι και επικίνδυνο. Το καλοκαίρι με τις φωτιές παρά τρίχα την γλιτώσαμε. Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο άτομο υποτίθεται ότι είναι και κυνηγός. Καταλαβαίνεται αν συμπεριφέρεται έτσι στη γειτονιά του τι θα κάνει στο βουνό.
Επειδή όμως όσο τους αφήνουμε αυτοί παίρνουν αέρα του εξήγησα ότι είναι η τελευταία φορά, ήδη έγινε επίσημη καταγγελία στον Δήμο και θα το τραβήξω μέχρι εκεί που δεν πάει. Να πληρώσει το πρόστιμο να συμμορφωθεί. Γιατί πλέον είμαι πολύ κοντά στο να ξεφύγω και να το λύσουμε διαφορετικά. Πράγμα που δεν θέλω.

Δημήτρη να μην είμαστε άδικοι.
Οι συμψηφισμοί γενικά δεν είναι λάθος. Μην σκέφτεσαι την δική σου περίπτωση που θεωρώ ότι είσαι τυπικός. Σκέψου πολλές άλλες περιπτώσεις που θα τσεπώνανε την επιστροφή και μετά θα τους ψάχνανε για τον ΕΝΦΙΑ. Επιπλέον ξενιάζεις μία και καλή και από τον ΕΝΦΙΑ χωρίς να σου κακοφαίνεται κάθε μήνα.
Προσωπικά αυτό που βρίσκω άδικο είναι οι φορολογικοί συντελεστές. Όποιος είναι μισθωτός ή δεν φοροδιαφεύγει απλά τον σκίζουμε. Το αντίστοιχο που γίνεται και με τις τιμές στη ΔΕΗ. Πληρώνει ο τυπικός την ρευματοκλοπή.
Πρέπει επιτέλους σε αυτήν την χώρα να μην τιμωρούνται οι ευσυνείδητοι.
Εγώ τον ενφια θα τον εξοφλούσα ούτως ή άλλως Αλλά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι από τη μία σου δίνω την επιστροφή και μάλιστα πολύ γρήγορα και το διατυμπανίζω αυτό ,αλλα την άλλη σου τα παίρνω για να εξοφλήσεις κάτι εξ ολοκληρου ενω σου δίνω το δικαίωμα να το εξοφλήσεις σε 12 μήνες.
Δηλαδή αν κάποιος έχει επιστροφή δεν έχει δικαίωμα εξόφλησης του ενφια σε 12 μήνες ; Γιατι ; Δεν νομίζω ότι είμαι άδικος πάνω αυτό.
Το αν κάποιοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ δεν έχει να κάνει , όπως δεν πληρώνουν και χίλιες δύο άλλες υποχρέωσεις . Οπως δεν πληρώνουν και τα κόμματα αυτά που
χρωστάνε στο δημόσιο, όπως δεν πληρώνουν οι δημόσιες υπηρεσίες ,οι δήμοι και οι κοινότητες, αυτά που χρωστάνε στο δημόσιο στην δεη και όπου αλλού. Νομίζω η παρατήρηση είναι άστοχη για το συγκεκριμένο θέμα.

Last edited:
Εγώ τον ενφια θα τον εξοφλούσα ούτως ή άλλως Αλλά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι από τη μία σου δίνω την επιστροφή και μάλιστα πολύ γρήγορα και το διατυμπανίζω αυτό ,αλλα την άλλη σου τα παίρνω για να εξοφλήσεις κάτι εξ ολοκληρου ενω σου δίνω το δικαίωμα να το εξοφλήσεις σε 12 μήνες.
Δηλαδή αν κάποιος έχει επιστροφή δεν έχει δικαίωμα εξόφλησης του ενφια σε 12 μήνες ; Γιατι ; Δεν νομίζω ότι είμαι άδικος πάνω αυτό.
Το αν κάποιοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ δεν έχει να κάνει , όπως δεν πληρώνουν και χίλιες δύο άλλες υποχρέωσης όπως δεν πληρώνουν και τα κόμματα αυτά που χρωστάνε στο δημόσιο όπως δεν πληρώνουν οι δημόσιες υπηρεσίες ,οι δήμοι και οι κοινότητες, αυτά που χρωστάνε στο δημόσιο στην δεη και όπου αλλού. Νομίζω η παρατήρηση είναι άστοχη για το συγκεκριμένο θέμα.
Δημήτρη ακούω το σκεπτικό σου. Από την άλλη ο φόρος και ο ΕΝΦΙΑ είναι για το προηγούμενο έτος. Οι δόσεις μπαίνουν σαν μέσο διευκόλυνσης γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν θα είχε τη δυνατότητα να εξοφλήσει εφάπαξ τις υποχρεώσεις του. Δες το εκτός κράτους. Κάποιος σου χρωστάει 10€ και του χρωστάς και εσύ 10€. Λογικό δεν είναι να γίνει συμψηφισμός;
Ξαναλέω μην το σκέφτεσαι με τα δικά σου δεδομένα. Οι οφειλές προς τους δημόσιους οργανισμούς έχουν να κάνουν με όλους μας.
Πρέπει το κρατος να είναι σωστό προς τις υποχρεώσεις του, όπως και οι πολίτες με τις δικές τους προς το κράτος.Το ότι εγώ, εσύ ή ένας τρίτος στερείτε από τον εαυτό του για να είναι εντάξει και κάποιος άλλος απλά κάνει το κορόιδο(δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που έχουν πραγματικό πρόβλημα, είναι πολύ που το κάνουν συνειδητά) δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Ξαναλέω το κράτος το δημιουργούμε εμείς. Αν το σύνολο του πληθυσμού ήταν ευσυνείδητο πιστεύεις ότι η κατάσταση θα ήταν αυτή που βιώνουμε σήμερα; Η γενιά ή δική μου υποθηκεύτηκε για να πληρώσει αμαρτίες προηγούμενων γενιών και επειδή το έχω φάει στη μάπα όλο αυτό, θέλω να παραδώσω στην επόμενη γενιά καλύτερες συνθήκες.

Status
Not open for further replies.
Back