Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γι'αυτό γράφω για παραπληροφόρηση Κωστα. Έχουν πάρει την ανακοίνωση του Αμυρα , που δεν χρειαζόταν καν να την βγαλει, και την αναμασανε παντου δημιουργώντας κομφούζιο. Ας πούμε εγω απαγορεύεται να βγω σίγουρα αλλά εκεί που δεν έχει χιόνι καθόλου το κυνήγι επιτρέπεται βάση κείμενης νομοθεσίας. Η ΞΕ και οι σύλλογοι ακουνε, βλεπουν, υπαρχουν καν??? Μονο τον Αύγουστο που είναι ώρα για είσπραξη φαίνονται.
Αφου δεν πέφτει έστω ντομάτα οπου δοθει ευκαιρια τι περιμένεις Μήτσο;
Η αντίδραση ειπαμε εξαντλείτε στο πληκτρολόγιο.

Οι άνθρωποι είναι τραγικοι. Μέχρι τώρα χωρίς να έχει χιονίσει έχουμε βγει πρωινά με -2 , -3. Άρα είμαστε λαθροθηρες....
Έχω κάνει πρωινά στα υδρόβια και με -13/15 και δεν είχαμε απαγόρευση...
Έχετε χιόνι εκεί συνάδελφε;
Όχι φίλε μου χιόνι έχει πάνω από τα 800 μέτρα περίπου από προηγούμενες κακοκαιρίες η συγκεκριμένη δεν μας έδωσε φαινόμενα παρά μόνο κρύο και βρήκαν πάτημα να το απαγορεύσουν

Ας πούμε εγω απαγορεύεται να βγω σίγουρα
Δεν υπαρχει καμμια απαγορευση , απο το Δασαρχειο Χαλκιδας. Μπορεις να βγεις.
Να το ξαναπουμε, δεν υπαρχει ΑΥΤΟΜΑΤΗ απαγορευση στη νομοθεσια , ο Δασαρχης αποφασιζει.

Παιδιά η εντολή από το υπουργείο προς τα δασαρχεία ειναι να εκδώσουν Δασική Απαγορευτική Διάταξη (ΔΑΔ) που θα προσδιορίσουν την διάρκεια και τοποθεσία απαγόρευσης ανάλογα με την εκτίμιση για τις συνθήκες που επικρατούν ανα περιοχή. Προς το παρών από τα δασαρχεία (με εξαίρεση κάποια λίγα όπως πχ. των Κυκλάδων) από ότι έχω δει δεν έχουν εκδόσει κάποια ΔΑΔ. Οπότε ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από το κάθε δασαρχείο που ουσιαστικά είναι στην κρίση του αν θα βγάλει απαγόρευση ή όχι και πόση διάρκεια θα έχει αυτή. Εκτός και αν έχω καταλάβει λάθος.

Παιδιά η εντολή από το υπουργείο προς τα δασαρχεία ειναι να εκδώσουν Δασική Απαγορευτική Διάταξη (ΔΑΔ) που θα προσδιορίσουν την διάρκεια και τοποθεσία απαγόρευσης ανάλογα με την εκτίμιση για τις συνθήκες που επικρατούν ανα περιοχή. Προς το παρών από τα δασαρχεία (με εξαίρεση κάποια λίγα όπως πχ. των Κυκλάδων) από ότι έχω δει δεν έχουν εκδόσει κάποια ΔΑΔ. Οπότε ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από το κάθε δασαρχείο που ουσιαστικά είναι στην κρίση του αν θα βγάλει απαγόρευση ή όχι και πόση διάρκεια θα έχει αυτή. Εκτός και αν έχω καταλάβει λάθος.
ακριβως ετσι. Θα προτεινα δε , να μην ενοχλουμε (βαζουμε ιδεες) στα Δασαρχεια , παιρνοντας τηλ. κλπ . Αν καποιο βγαλει ανακοινωση, τα κυνηγετικα σαιτ κλπ αμεσως το ανακοινωνουν. Τηλ. μονο στον Κυν. Συλλογο, ουτε στο θηροφυλακα, δινοντας του ευκαιρια για μαγκια και εξουσια.

ακριβως ετσι. Θα προτεινα δε , να μην ενοχλουμε (βαζουμε ιδεες) στα Δασαρχεια , παιρνοντας τηλ. κλπ . Αν καποιο βγαλει ανακοινωση, τα κυνηγετικα σαιτ κλπ αμεσως το ανακοινωνουν. Τηλ. μονο στον Κυν. Συλλογο, ουτε στο θηροφυλακα, δινοντας του ευκαιρια για μαγκια και εξουσια.
Το θέμα είναι το εξής. Μέχρι να βγάλουν αν θα βγάλουν κάποια απόφαση τα χιόνια θα έχουν λιώσει οπότε θα ειναι κοροιδία αν το απαγορεύσουν. Επίσης επικρατεί ένα χάος και μία αβεβαιότητα από τους περισσότερους κυνηγούς όπου δεν ξέρουμε τι ακριβώς ισχύει. Και το χειρότερο ειναι μην βρεθούμε προ εκπλήξεων την τελευταία στιγμή.

Δεν υπαρχει καμμια απαγορευση , απο το Δασαρχειο Χαλκιδας. Μπορεις να βγεις.
Να το ξαναπουμε, δεν υπαρχει ΑΥΤΟΜΑΤΗ απαγορευση στη νομοθεσια , ο Δασαρχης αποφασιζει.
Το γνωριζω ότι δεν υπάρχει απαγόρευση αλλά με 30 cm χιόνι δεν βγαίνω από μόνος μου και για λόγους ασφάλειας περισσοτερο. Εξάλλου όλοι οι δρόμοι για τα καρτερια είναι κλειστοί. Αυτό που με καίει εμένα είναι σε 2-3 ημέρες που θα έχουν λιώσει μεγάλα κομμάτια και θα είμαι έρμαιο στο πως ο κάθε θηροφυλακας η δασικος (λέμε τωρα) ερμηνεύει το ξεχιονο!

Το γνωριζω ότι δεν υπάρχει απαγόρευση αλλά με 30 cm χιόνι δεν βγαίνω από μόνος μου και για λόγους ασφάλειας περισσοτερο. Εξάλλου όλοι οι δρόμοι για τα καρτερια είναι κλειστοί. Αυτό που με καίει εμένα είναι σε 2-3 ημέρες που θα έχουν λιώσει μεγάλα κομμάτια και θα είμαι έρμαιο στο πως ο κάθε θηροφυλακας η δασικος (λέμε τωρα) ερμηνεύει το ξεχιονο!
Πήγαινε αγόρι μου και φορά κάνα παντελόνι και κάνα παπούτσι μην είσαι πάλι σαν τον τρελό με την σαγιονάρα και την βερμούδα, μέχρι το σκ έχουν λιώσει τα χιόνια και κυνηγαμε κανονικά!!!

Πήγαινε αγόρι μου και φορά κάνα παντελόνι και κάνα παπούτσι μην είσαι πάλι σαν τον τρελό με την σαγιονάρα και την βερμούδα, μέχρι το σκ έχουν λιώσει τα χιόνια και κυνηγαμε κανονικά!!!
Δεν γίνεται να πάω ρε συ, έχει πολύ χιόνι ακομα. Να φανταστείς στη Λούτσα έχει μισό μετρο ακομη. Το σ/κ μάλιστα μαζί σου!!! Τις εβλεπα να περνάνε προ ολίγου πάνω από το χωριό και ένιωσα καπως....

Status
Not open for further replies.
Back