Η μαγεία του φινιρίσματος από τον Γιώργο (Altair)

  • Thread starter Deleted member 2
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σε ευχαριστώ Παντελή. Δεν υπάρχει πρέπει, στο τι θα κάνεις σε οδηγεί αυτό που θα συναντήσεις. Μια λιωμένη ψάθα τελείως, δεν υπάρχει λόγος να πας πάνω στο ίχνος που κάποιες φορές έχει χαθεί και αυτό. Σβήνεις ότι έχει μείνει και κόβεις καινούρια. Αν υπάρχει το ίχνος και προπάντων σου αρέσει αυτό που υπάρχει, πατάς πάνω στο παλιό. Στην περίπτωση του παραπάνω Baikal 27, υπήρχε το ίχνος των 16 LPI (lines per inche) αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι ψάθα αυτή που έχει, οπότε συνεχίστηκε το παλιό μοτίβο σε νέο σχέδιο. Από την άλλη υπάρχει και ο παράγοντας του βάθους. Μια 16άρα ψάθα, η πιο χοντρή (βαθιά) που κυκλοφορεί, για να πεις ότι θα την σβήσω μέχρι να την εξαφανίσω και να κόψω άλλη, σημαίνει ότι θα κατέβεις αρκετά και υπάρχουν νευραλγικά σημεία που δεν μπορείς να κατέβεις όσο θέλεις. Το παλιό ίχνος μπορεί να φαίνεται ελάχιστα, από παλιά λάδια και προσμίξεις των χεριών μας (βρώμα, λίπος, ιδρώτας κτλ) και αν συνεχίζει να φαίνεται κάποια σκιά, αυτή χάνεται με το λάδωμα της ψάθας.
 
.sarcastic. ....ώχ δικό σου; .my man.
Ευχαριστώ Κώστα, ελπίζω να σου αρέσει.
Το ταίζεις σέρτικα φυσιγγάκια ε;
Ηταν το πρωτο οπλο που πηρα το 2001 πιτσιρικας τοτε και ημουν πανω στην τρελα μου για 12 συνεχομενα χρονια δεν το αλλαζα για τιποτα μεχρι που μπηκε μια 391 αναμεσα και το αφησα για λιγο στην ακρη βεβαια εριχνα οτι υπηρχε εχει ριξει απειρα φυσιγγια το συγκεκριμενο μου εσπασε 2 φορες το κοντακι και μια η παπια οποτε καταλαβαινεις τι εχει χωνεψε!Παντως σε ευχαριστω οπως το εκανες φαινεται πολυ καλη η δουλεια που εκανες!!
 
Τα όμορφα ξύλα του παλιού Alcione SL ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά η χειροποίητη ψάθα "μαζικής παραγωγής" είχε τα γνωστά προβλήματα. Ήταν ρηχή, με αποτέλεσμα να "πέσει" γρήγορα, με αχνά και σε κάποια σημεία ατελή τελειώματα, καθώς και κάποια χτυπηματάκια.



 
Ο φίλος ήθελε να σκουρύνουν τα ξύλα από το custom κουστούμι της Benelli και η απόχρωση της "ξανθιάς" Ελληνικής καρυδιάς δεν τον ικανοποιούσε. Η χρήση δύο ετών είχε επιφέρει κάποια λίγα "παράσημα" που απομακρύνθηκαν, έγινε φρεσκάρισμα στις ψάθες και εφαρμόστηκε σκληρό φινίρισμα και πέρασμα στο τέλος με αυτοσχέδιο φυσικό κερί μέλισσας με κερί carnauba.



Είσαι κορυφή !
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top