Ελληνικές βιοτεχνίες φυσιγγίων

Ελληνικές βιοτεχνίες φυσιγγίων υπάρχουν πολλές και αρκετές άγνωστες στους πολλούς (και σε εμένα μερικές :p). Κάποιοι βγάζουν καλά φυσίγγια, κάποιοι όχι. Ο σκοπός είναι να μάθουμε την ύπαρξή τους.
Παρακαλώ γράψτε για το πού βρίσκονται καθώς και αν έχουν κάποια ιστοσελίδα. Αν έχετε εμπειρία από κάποια φυσίγγια προφανώς είναι καλοδεχούμενη.
Κάνω τυχαία την αρχή:

Τασκώφ - Μεσολόγγι
https://www.taskof.gr/

Wolf - Δράμα
https://www.wolfstore.gr/el/

Diana - Άρτα
https://www.dianahunt.gr/el/index.html

ΤΡΙΜΜΗΣ Νομός Ηλείας, ΚΑΡΔΑΡΑΣ Νομός Ηλείας, ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ Καλαμάτα, καί άλλοι πολλοί....πάνω από 40 χρόνια οι δύο ιδιαίτερα, και φυσίγγια με lot όχι ότι νά νε,
Τι σημαίνει το ΛΟΤ στα φυσίγγια ?
Κάτι ιδιαίτερο ή απλά παρτίδα ...

https://rocket.4ty.gr/el/ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ROCKET - ΚΥΝΗΓΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Παπατριανταφύλλου Κώστας , Θέρμο Αιτωλ/νιας , φυσίγγια ROCKET
Εξαιρετικες επιλογές συνδυασμών πυρίτιδας βάρους γόμωσης
Πολύ καλά σφαιρίδια για γουρούνι σε όλες τις διαμέτρους
Καμμία υπερβολή , προσεκτικός με τις πιέσεις

Νομίζω κανένας εκτός από Κύργια, Δορκά και Lambro ... μπορεί να κάνω λάθος και να υπάρχει και άλλος.
Νομίζω ότι έχεις δίκιο αλλά πολλοί από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι έχουν στείλει τα φυσίγγια τους στο κανονάκι και έχουν μια πρώτη άποψη και απόδειξη για την ασφάλεια τους άσχετα το ότι όταν αλλάζουν υλικά στη μέση της σεζόν δεν ξέρω αν ξαναστείλουν και δε νομίζω ότι το κάνουν βαδίζουν λόγο εμπειρίας μετά.

Ποιοι έχουν πιστοποιηθεί κατά CIP; Το λέω γιατί στα όπλα το ψάχνουμε μετά μανίας.
Το CIP το ζητάνε κάποιες χώρες όταν θες να κάνεις εξαγωγή σε αυτές.Η Ελλάδα δεν θέλει CIP στις εισαγωγές φυσιγγίων.Γιαυτο μπαίνουν με το τσουβαλι φυσίγγια από Τουρκία π.χ.

Από αυτά που έχω καταλάβει και λογικά έτσι είναι, όταν έχεις πιστοποιηθεί κατά Cip τότε οφείλεις να εφαρμόζεις κάποιους κανόνες και ελέγχεσαι για την εφαρμογή τους.
Πχ
1. Σε κάθε αλλαγή δοχείου πυρίτιδας οφείλεις να ελέγχεις κάποια φυσίγγια για pmax και ταχύτητες.
2. Σε κάθε αλλαγή παρτίδας πυρίτιδας οφείλεις να ελέγχεις κάποια φυσίγγια για pmax και ταχύτητες.
3. Ακόμα και καμιά αλλαγή να μην υπάρχει, κάθε πχ χίλια φυσίγγια, υποχρεωτικά ελέγχεις κάποια.
Κτλ κτλ
Ενδεχομένως να ζητούν να εφαρμόζεις και κάποιο σύστημα ποιότητας πχ iso9000.
Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάνεις, απολύτως καθορισμένα αν θες να βάζεις το σήμα cip πάνω στα κουτιά σου.
Το να μετρήσει πιέσεις 1,2,3,10,100 φορές την χρονιά στα φυσίγγια που φτιάχνει ένας βιοτέχνης δεν σημαίνει ότι μπορεί να βάλει και το σήμα πάνω.
Απλά κοιμάται πιο ήσυχος αν φτιάχνει οριακά σε πιέσεις φυσίγγια.

Φυσικά, όλα αυτά δεν σημαίνουν καλύτερο φυσίγγι, ούτε πιο σταθερό, ... μόνο περισσότερο ασφαλές ως προς τις πιέσεις.

Το CIP το ζητάνε κάποιες χώρες όταν θες να κάνεις εξαγωγή σε αυτές.Η Ελλάδα δεν θέλει CIP στις εισαγωγές φυσιγγίων.Γιαυτο μπαίνουν με το τσουβαλι φυσίγγια από Τουρκία π.χ.
Αυτό έχει ενδιαφέρον.
Εισάγονται από την Τουρκία φυσίγγια με τουρκικό brand name στην Ελλάδα ή φυσίγγια με ελληνικό brand name;

Έχω ρωτήσει 2 δικούς μας βιοτέχνες φυσιγγίων γι αυτό το θέμα -πως τεστάρουν δηλαδή τα φυσίγγια τους - και μου είπαν ότι διαλέγουν 3 τυχαία φυσίγγια ανά ώρα (1 από από την παρτίδα που βγήκε στο πρώτο 20λεπτο, 1 από το επόμενο εικοσάλεπτο, κλπ) και τα τεστάρουν στο κανονάκι ...

Έχω ρωτήσει 2 δικούς μας βιοτέχνες φυσιγγίων γι αυτό το θέμα -πως τεστάρουν δηλαδή τα φυσίγγια τους - και μου είπαν ότι διαλέγουν 3 τυχαία φυσίγγια ανά ώρα (1 από από την παρτίδα που βγήκε στο πρώτο 20λεπτο, 1 από το επόμενο εικοσάλεπτο, κλπ) και τα τεστάρουν στο κανονάκι ...
Ποιοί έχουν κανονάκι εκτός από τους 3 που ανέφερα;
Επίσης πρέπει τακτικά να ελέγχουν τον αισθητήρα πίεσης με φυσίγγια γνωστών πιέσεων.
Αν τα έχει "παίξει" πάει για αλλαγή.

Ποιοί έχουν κανονάκι εκτός από τους 3 που ανέφερα;
Επίσης πρέπει τακτικά να ελέγχουν τον αισθητήρα πίεσης με φυσίγγια γνωστών πιέσεων.
Αν τα έχει "παίξει" πάει για αλλαγή.
είσαι σίγουρος πως έχουν κανονάκι, Και μετράει σωστά ;

Back