Ελληνικά προϊόντα Ελληνική επιχειρηματικότητα

Μάκης

Banned
καλησπέρα
με αφορμή τα δύσκολα χρόνια που περνάμε ανοίγω αυτό το θέμα για συζήτηση και ενημέρωση για προιόντα η επιχειρήσεις της χώρας μας
καλοί μου φίλοι υπάρχουν πάαααρα πολλά Ελληνικά προιόντα και επιχειρήσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του εξωτερικού
υπάρχουν εφάμιλλα η πολύ κοντινά αρκεί να συμβιβαστούμε κι εμείς λίγο σκεπτόμενοι Ελληνικά
αφού Ελληνικά όπως βλέπουμε δεν μπορούμε να ψηφίσουμε η να εκλέξουμε ;)
ας σκεπτόμαστε και ας ψωνίζουμε Ελληνικά
ένα παράδειγμα:
χρόνια τώρα έχω απαγορέψει να μπαίνει στο σπίτι pumarro ντοματάκι,υπάρχουν Ελληνικά που είναι τέλεια και φθηνότερα
-δεν δένει η σάλτσα μου έλεγε η γυναίκα μου
-βάλε λίγο πελτέ που έβαζε κι η μανούλα μου και θα γίνει ταμάμ
μια δυό τρείς το πετύχαμε .shake hands.
άλλο παράδειγμα:
Ελληνικά κρασιά από τα καλύτερα στον κόσμο
ας μου βρεί κάποιος αγιωργίτικο Νεμέας,ασύρτικο Σαντορίνης,ξυνόμαυρο Νάουσας και τόσα άλλα καλύτερα από τα εισαγόμενα
άλλο παράδειγμα:
ρούχα κυνηγίου τοξότης δεν τα αλλάζω τα τελευταία 5 χρόνια
καλά και columbia βολεύομαι μια χαρά και με τα Ελληνικά
θα μπορούσα να λέω ώρες παραδείγματα αλλά αφήνω να τα συζητήσουμε παρέα
κλείνοντας θα ήθελα να πώ ότι υποστηρίζοντας κάτι Ελληνικό και ανεβαίνοντας η ζήτηση του κάποιος σωστός επιχειρηματίας θα αυξησει την ποιότητα και την γκάμα του
υ.σ.μια ερωτησούλα:πόσοι πίνεται Ελληνιικά εμφιαλωμένα νερά και πόσοι εισαγώμενα;;;;;;; γιατί;;;;;;; :)
 
Last edited:
Ωραίο θέμα ρε φίλε.shake hands..shake hands.

Σαν καταναλωτές έχουμε τεράστια ευθύνη.
Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Γιατί να πάρω εισαγόμενα τυριά , αλλαντικά , κρέατα , χυμούς , μέλια , κλπ ;;;;;;;
Τα Ελληνικά είναι σαφώς καλύτερα και τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνο στην κατανάλωση ποιοτικότερων προιόντων , αλλά επεκτείνεται γενικότερα στην αύξηση της απασχόλησης , στην αύξησης της παραγωγής που φέρνει η ζήτηση και το σημαντικότερο στην πολυπόθητη ανεξαρτητοποίηση της οικονομίας.
 
ναι αλλα για να δειτε και τι κρατος εχουμε οταν λεμε αναπτυξη και δεν δινουν αδεια ν αρχισουν να κατασκευαζονται ξανα τα pony ενω ο φακελος εχει κατατεθει εδω και 5 μηνες στο υπουργειο και ηδη περιμενουν 400 παραγγελιες και θα δημιουργηθουν και 400 νεες θεσεις εργασιας ενω ολα τα υλικα που θα χρησ. απο καθισματα μεχρι πλαστικα ειναι απο ελληνικα εργοστασια τοτε τι περιμενουμε???????????????????
 
ναι αλλα για να δειτε και τι κρατος εχουμε οταν λεμε αναπτυξη και δεν δινουν αδεια ν αρχισουν να κατασκευαζονται ξανα τα pony ενω ο φακελος εχει κατατεθει εδω και 5 μηνες στο υπουργειο και ηδη περιμενουν 400 παραγγελιες και θα δημιουργηθουν και 400 νεες θεσεις εργασιας ενω ολα τα υλικα που θα χρησ. απο καθισματα μεχρι πλαστικα ειναι απο ελληνικα εργοστασια τοτε τι περιμενουμε???????????????????
σωστός αλλά δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση Ευρυπίδη είναι κι άλλες πολλές που κολλάνε και δεν ξεκινούν ποτέ
πιστεύω όμως ότι δείχνοντας εμπιστοσύνη σε Ελληνικά προιόντα πολλά μπορούν να ξεκινήσουν
ας θυμηθούμε κάτι από το τεράστιο κατάλογο Ελληνικών βιομηχανιών που έκλεισαν από την κακή πολιτική αντιμετώπιση όπως αναφέρεις
standard hellas,φιλκεράμ johnson με είδη υγιείνης
πίτσος,ιζόλα εσκιμό ελκο βαγιωνής με ηλεκτρικές συσκευές
χρωπεί με χρώματα
και τόσες τοσες άλλες με ποιότητα,εξαγωγές και χιλιάδες ανθρώπους να δουλεύουν
 
Last edited:
Έχουμε ψυγείο Ιζόλα το οποίο πρέπει να είναι κοντά στην ηλικία του πατέρα μου .llk.
Συμφωνώ με όσα γράψατε, εμείς πάντα ψάχναμε όπου γίνεται να καλυπτόμαστε αποκλειστικά με ελληνικά σωστά προιόντα .shake hands.
 
κάποιος σωστός επιχειρηματίας
Δεν ξέρω ρε συ Μάκη αλλά η έκφραση "σωστή Ελληνική επιχειρηματικότητα" εμένα μου μοιάζει σαν ανέκδοτο με τον Τοτό.
Όσο δύσπιστος ΜΑΛΛΟΝ δείχνει να γίνεται ο κόσμος με τους πολιτικούς, μετά την τελευταία χλαπάτσα του Συριζα (λέμε τώρα), άλλο τόσο δύσπιστοι πρέπει να είμαστε και με αυτό το παραμύθι της υγειούς Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Λόγο της φύσης της δουλειάς μου, επισκέπτομαι καθημερινά πάρα πολλές επιχειρήσεις στις οποίες όταν περνάω το κατώφλι βλέπω ταμπέλες του στυλ " Η ΕΤΑΙΡΊΑ ΤΑΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΗΜΌΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ" .
Ξέρεις τι αντικρίζω μέσα; Ερειπωμένα γιαπιά με δέκα Πακιστανούς και την Μερσεντές του αφεντικού απ'έξω.
Πρώτα θα μου πεις τι ωράριο δουλεύουν οι εργαζόμενοι, τι μισθό παίρνουν, αν είναι ασφαλισμένοι και αναλόγως θα τον στηρίξω ή όχι.
 
Πρώτα θα μου πεις τι ωράριο δουλεύουν οι εργαζόμενοι, τι μισθό παίρνουν, αν είναι ασφαλισμένοι και αναλόγως θα τον στηρίξω ή όχι.
υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτά Γιώργο
ο καθένας κρίνει και κάνει τις επιλογές του
υπάρχουν μαγαζιά που μπαίνεις και διασκεδάζεις ήρεμα όμορφα κι ωραία
υπάρχουν κι άλλα που μπαίνεις και βγαίνεις μ ένα μανίκι .hair..big smile.
διαλέγεις δοκιμάζεις απορρίπτεις ;)
 
Σύμφωνω σε αυτά που λέτε αλλά να προσθέσω άλλη μία παράμετρο, να μην μου βάζει το χέρι στην τσέπη. Κατανοώ τη σχέση τιμής ποιότητας αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχει και η εκμετάλλευση του καταναλωτή.
 
Σύμφωνω σε αυτά που λέτε αλλά να προσθέσω άλλη μία παράμετρο, να μην μου βάζει το χέρι στην τσέπη. Κατανοώ τη σχέση τιμής ποιότητας αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχει και η εκμετάλλευση του καταναλωτή.
δεκτό αλλά υπάρχει η επιλογή
λίγα εισαγόμενα μας βάζουν το χέρι στην τσέπη έιτε λόγω εισαγωγέα είτε λόγω φίρμας
σήμερα υπάρχει αυτός ο ρουφιάνος που λέγεται google που μαθαίνεις τα πάντα ;)
 
Καλή σαν ιδέα και πρόθεση αλλά θέλει πολυ ψάξιμο σε βάθος ...
Επειδή και εγώ γυρίζω ξέρεις πόσα προίοντα με ελληνική ετικέτα , έρχονται απο του διαόλου τη μάνα και απλά συσκευάζονται στην Ελλάδα απο υποτυπώδης μονάδες με 2-3 Πακιστανους... Και δεν μιλάω για κινέζικα ρούχα και παπούτσια αλλά για ξηρούς καρπούς όσπρια , γάλατα, τυριά κλπ να μη μιλήσω για απορρυπαντικά και χαρτικά απο Σκόπια, Βουλγαρία ψάρια και κονσέρβες απο τον Ατλαντικός κλπ.
Παρεμπιπτόντως οι σάλτσες Pumarro φτιάχνονται στη Γαστούνη Ηλείας, με Πρώτη ύλη τοματακι Ηλείας και Μεσσηνίας , με Συμβολαιακή καλλιέργεια, σε ενα απο τα πιό σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης... ;)
 
Να θεσω και εγω μια αλλη παραμετρο. Τι να την κανω την ελληνικη σαλτσα στο παραδειγμα του Μακη, οταν αυτη γινεται απο τοματες π.χ. Τουρκιας; Τι να κανω τα ελληνικα ρουχα οταν τα υφασματα και οι κλωςτες ειναι εισαγωγης απο Κινα, μπαγκλαντες κτλ; Βρισκω ρεβυθια ελληνικης εταιριας και διαβαζω στη συσκευασια οτι τα ρεβυθια ειναι απο Μεξικο...
Θα μου πειτε τουλαχιστον ετσι στηριζουμε το προσωπικο των εταιριων αυτων. Οι εταιριες ομως γιατι δεν προμηθευονται ελληνικες πρωτες υλες για τα προιοντα τους; .xm. Βεβαια δεν το κανουν ολες αλλα για οσες το κανουν...
 
Last edited:
Παρεμπιπτόντως οι σάλτσες Pumarro φτιάχνονται στη Γαστούνη Ηλείας, με Πρώτη ύλη τοματακι Ηλείας και Μεσσηνίας , με Συμβολαιακή καλλιέργεια, σε ενα απο τα πιό σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης... ;)
Συγχρονο εργοστασιο της Ευρωπης που στην πλειοψηφια του δουλευουν αναφαλιστοι αλλοδαποι με ωραριο ανω του 12ωρου και με μισθο της πεινας οπως συμβαινει σε πολλες εταιριες της χωρας μας
Για προσληψη Ελληνα εργατη ουτε λογος
Η γνωστη ατακα ?
Δεν ερχονται οι Ελληνες να δουλεψουν ειναι τεμπεληδες
Κατα τα αλλα ομως ζητανε απο το αγοραστικο κοινο να στραφει στα Ελληνικα προιοντα
 
Παιδιά νομίζω ότι κάπου μπερδευόμαστε.
Εγω ας πουμε παρασκευάζω και συσκευάζω ξηρούς καρπούς.
Πολλες φορές το προϊόν , η πρώτη ύλη , ειναι εισαγωμενη.Επισης και το πετρέλαιο για να δουλέψει ο φούρνος ειναι εισαγώμενο. Το σελοφάν για να συσκευάσω ειναι εισαγόμενο και ουτο καθεξής.

Όμως όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στην Ελλαδα.Εδω θα έχει ένας υπάλληλος δουλειά , εδω θα πληρωθούν οι εισφορές στο κράτος , εδω θα πληρωθούν οι φόροι κλπ.

η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ με ένα προϊόν παγκοσμίου φήμης , με μία ποίοτητα μοναδική στον κόςμο απο που αγοράζει κακάο;;;;;;
Παραδείγματα μπορώ να σας φέρω αμέτρητα .
Η ουσία είναι να έχουμε εταιρείες να δραςτηριοποιούνται και να εδρεύουν στην Ελλαδα και απο εκεί και πέρα να έχουμε ένα σωστό , αξιόπιστο και με όραμα κράτος ( εδώ γελάμε) που να βοηθάει τον Έλληνα να παράγει πρώτες ύλες , που να τιμωρεί σκληρά τους παραβάτες που απασχολούν εργάτες ανασφάλιστους κλπ.
 
Διονύση να σου κανω μια παρατήρηση! Όλες οι εταιρείες που παίρνουν ΑΦΜ και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ειναι ελληνικές εταιρείες (υπάρχουν και τα υποκαταστήματα αλλοδαπής αλλα ειναι ελάχιστα)! Στην ανάλυση που κανεις σου φέρνω το εξής συνηθεστατο παράδειγμα, γερμανική εταιρεία παραγωγής πλάκακιων ανοίγει ελληνική εταιρεία για την προώθηση τους στην ελληνική αγορα! Απασχολεί έλληνες, φορολογείται στην Ελλάδα κλπ κλπ!εδω μπαίνει τον πρόβλημα της μεταφοράς κερδών στο εξωτερικό το λεγόμενο transfer pricing ( δεν το αναλύω εκτος κι αν μου ζητηθεί) θελω να πω οτι οι γραμμές μεταξύ του αγοράζω απο μια ελληνική εταιρεία και μια ξένη δεν ειναι τόσο ξεκάθαρη! Εγω θελω να υποστήριξη την ελληνική παραγωγή! Ειναι οτι πιο ελληνικό!
 
Διονυση εγω αναφερομουν ως πρωτη υλη το κυριο προιον που πουλανε οπως ειπα π.χ. Τη ντοματα στη σαλτσα. Τα ρεβυθια κ.τ.λ. Που κοπανανε και στη συσκευασια το ελληνικο σημαιακι. Να σου θυμησω τις καραβιες ακαταλληλου ηλιελαιου απο Ουκρανια που το εισηγαγαν εταιριες Ελληνικες; Τονιζω οτι δεν ειναι ολες ετσι...
Βεβαια ετσι κι αλλιως εμεις το χρεος μας πρεπει να το κανουμε.
Πηγα στην Γαλλια και το 90% των αυτοκινητων που κυκλοφορουσαν ηταν γαλλικα. Στην Ιταλια το 90% ηταν ιταλικα, στην Γερμανια το 90% ηταν γερμανικα και περνουσε συχνα απο το μυαλο μου η απορια, αραγε αν η Ελλαδα παρηγαγε αυτοκινητα, το 90% αυτων που θα κυκλοφορουσαν θα ηταν ελληνικα;
Ειμαστε και περιεργος λαος ρε γμτ...
 
Last edited:
  • Like
Reactions: DrV
Παιδιά δυστυχώς καταστρεψαμε μεγάλο κομμάτι και της αγροτικης και της βιομηχανικής μας παραγωγής με συνεπεια να αναζητουμε πρώτες ύλες απο το εξωτερικό , πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητος.
Ωστόσο θα πρεπει να ξεκαθαρισουμε κατι για να καταλαβουμε τι συζηταμε.
Παραδειγματος χαριν παμε στο σουπερ μαρκετ και εχουμε να επιλεξουμε ανάμεσα σε δυο φίρμες απο μακαρονια .Η μια ειναι η Barilla και η αλλη ειναι η Μισκο.
Τι θα επιλέξουμε;;;;;
Φυσικα θα μου πειτε την Μισκο.
Η Μισκο ομως εχει εξαγοραστει απο την Barilla εδω και 20 χρονια.
Ομως ενω η Μισκο ειναι ξενη ιδιοκτησία , επενδύει στην Ελλαδα , εχει Ελληνες εργαζομενους , πληρωνει στην Ελλαδα εργοδοτικες εισφορες και φυσικα αποδιδει στο κρατος ενα βουνο φόρους.
Φυσικα οι πρωτες υλες που χρησιμοποιεί (σιμιγδάλι κλπ) ειναι εισαγόμενες.
Επισης φανταστείτε ποσες τεχνικες ειδικοτητες χρειαζονται για να υποστηριξουν μια βιομηχανικη μονάδα.
Ρωταω τωρα που το ξεκαθαρισαμε.
Τι θα διαλεξετε , Μισκο ή Barilla ;;;;
Το ιδιο ακριβως συμβαινει με χιλιαδες επιχειρησεις.
 
Last edited by a moderator:
Το μη χείρων, βέλτιστο λοιπον....μέχρι νεωτέρας.
Το θεμα ειναι η Ελληνική Παραγωγική διαδικασία να παράγει προιόντα κ υπηρεσίες που να φορολογούνται στη χώρα με χρήση όσο ειναι δυνατόν,των Ελληνικών Μονάδων παραγωγής (κεφάλαιο, ανθρώπινο δυναμικό).....
Για να γινει αυτό πρέπει να στηρίζουμε τις υπάρχουσες Ελληνικές μονάδες οι οποίες όταν κερδοφορούν, θα προσελκύσουν νέα κεφαλαια εγχώρια ή ξένα, τα οποία θα επενδύσουν ξανά κ ξανά στη χώρα....
 
Τι θα επιλέξουμε;;;;;
Φυσικα θα μου πειτε την Μισκο.
Η Μισκο ομως εχει εξαγοραστει απο την Barilla εδω και 20 χρονια.
Ομως ενω η Μισκο ειναι ξενη ιδιοκτησία , επενδύει στην Ελλαδα , εχει Ελληνες εργαζομενους πληρωνει στην Ελλαδα εργοδοτικες εισφορες και φυσικα αποδιδει στο κρατος ενα βουνο φόρους.
Φυσικα οι πρωτες υλες που χρησιμοποιεί (σιμιγδάλι κλπ) ειναι εισαγόμενες.
Αντε να βγάλεις άκρη... Το μυστικό είναι η παραγωγή και όχι μόνο η εμπορία.... Εγώ αγοράζω με βάση τις εκάστοτε προσφορές, είτε ΜΙΣΚΟ είτε Barilla είτε ΜΕΛΙΣΣΑ Κικιζας, που είναι μάλλον και η προτιμητέα επιλογή !!!!

Η Barilla δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1991 με την εξαγορά της μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας ζυμαρικών ΜΙΣΚΟ. Στα 22 χρόνια που δραστηριοποιείται η Barilla στην Ελλάδα έχει επενδύσει περίπου 60 με 70 εκατ. ευρώ. Στην περίοδο της κρίσης δεν έχει κάνει απολύσεις και δεν έχει μειώσει τους μισθούς. Συνολικά η εταιρεία απασχολεί 229 εργαζομένους στην Ελλάδα, καθώς διατηρεί εκτός από τα γραφεία, έναν μύλο και το εργοστάσιο παραγωγής.
Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα και την ελληνική αγορά σχεδιάζοντας την επένδυση 5-6 εκατ. ευρώ προκειμένου να αυξηθεί η δυανατότητα παραγωγής του μύλου και του εργοστασίου στη Θήβα, το οποίο είναι και το τρίτο μεγαλύτερο της εταιρείας στην Ευρώπη. Στόχος είναι να παράγονται όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα στην Ελλάδα. Επιπλέον, το 2012 είχε επενδύσει ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ.



Πηγή:www.reporter.gr
 
  • Like
Reactions: DrV
Παιδιά δυστυχώς καταστρεψαμε μεγάλο κομμάτι και της αγροτικης και της βιομηχανικής μας παραγωγής με συνεπεια να αναζητουμε πρώτες ύλες απο το εξωτερικό , πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητος.
Ωστόσο θα πρεπει να ξεκαθαρισουμε κατι για να καταλαβουμε τι συζηταμε.
Παραδειγματος χαριν παμε στο σουπερ μαρκετ και εχουμε να επιλεξουμε ανάμεσα σε δυο φίρμες απο μακαρονια .Η μια ειναι η Barilla και η αλλη ειναι η Μισκο.
Τι θα επιλέξουμε;;;;;
Φυσικα θα μου πειτε την Μισκο.
Η Μισκο ομως εχει εξαγοραστει απο την Barilla εδω και 20 χρονια.
Ομως ενω η Μισκο ειναι ξενη ιδιοκτησία , επενδύει στην Ελλαδα , εχει Ελληνες εργαζομενους , πληρωνει στην Ελλαδα εργοδοτικες εισφορες και φυσικα αποδιδει στο κρατος ενα βουνο φόρους.
Φυσικα οι πρωτες υλες που χρησιμοποιεί (σιμιγδάλι κλπ) ειναι εισαγόμενες.
Επισης φανταστείτε ποσες τεχνικες ειδικοτητες χρειαζονται για να υποστηριξουν μια βιομηχανικη μονάδα.
Ρωταω τωρα που το ξεκαθαρισαμε.
Τι θα διαλεξετε , Μισκο ή Barilla ;;;;
Το ιδιο ακριβως συμβαινει με χιλιαδες επιχειρησεις.

Και εχουμε εδω Διονυση το εξης οξυμωρο: Απο οσο γνωριζω η Βarilla αγοραζει για την Ιταλια σχεδον ολα τα σιτηρα της Θρακης και ισως και αλλων περιοχων της Ελλαδας... .sarcastic.
 
Back
Top