Γυναίκα και Λειόκαννο

Manos

Staff member
Ψάχνοντας διάφορα βρήκα την παρακάτω εταιρεία η οποία διαφημίζει ότι πασράγει όπλα για γυναίκες.
https://syrenusa.com/

Η εταιρεία ανήκει στις ceasar guerini/fabarm εξού και τα ονόματα των όπλων της. Δεν πρόλαβα να διαβάσω πολλά για τα χαρακτηριστικά των όπλων τα οποία τα κάνουν ιδανικά για γυναίκες αλλά θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας. Άραγε πόσο δύσκολο είναι να προσελκύσουμε γυναίκες στο χώρο μας έστω κι αν είναι μόνο στο σκοπευτήριο. Προσωπικά γνωρίζω μόνο μία κοπέλα από Σύρο που κυνηγούσε κι αυτή ήταν αρκετά αγοροκόριτσο. Νομίζω το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αποχωρίσουμε την αντίληψη ότι το όπλο είναι μόνο για τους άντρες.
 
Ακομα και το σκοπευτηριο, θεωρηται ως αντρικο σπορ, ως επι το πλειστον. Δυστυχως ειναι στερεοτυπα αυτα, σιγα σιγα φευγουν, ομως μαζι με αυτα, δυστυχως χανει και το κυνηγι τη θεση που ειχε στην κοινωνια καποτε. Πιστευω ομως οτι ευκολοτερα βρισκουν το δρομο τους κοπελες στο σκοπευτηριο, παρα στο κυνηγι. Ισως λογω και της ταλαιπωριας που υπαρχει σε μια εξορμηση κυνηγετικη, που δεν υπαρχει σε μια μερα προπονησης στο σκοπευτηριο. Σε μας εδω κατω παντως, στο σκητ ριχνει μια κοπελα, με πολυ καλες επιδοσεις μαλιστα.

https://www.facebook.com/1438003529....1472920014./1618272678464196/?type=3&theater
 
Εγω γυναίκες κυνηγους εδω στο νησι γνωριζω τρεις,Η δυο μαλιστα κυνηγανε λαγο..
Και μια παλια κυνηγο που εχει πεθανει πλεον κ κυνηγουσε με πλαγιοκαννο κ εστηνε κ καρτερι για συκολογους(συκοφαγοι) στις συκιες με μια χραπα χρουπα mossberg cal 36..
Παντως εμενα γυναικα που κυνηγαει η ψαρευει δεν μου αρεσει,ειναι φτιαγμένες για αλλες δουλειες...sarcastic.
 
Στην χώρα μας υπάρχουν άλλα όχι τόσο πολλές ανάλογα με το σύνολο, στο εξωτερικό βέβαια συμβαίνει το αντίθετο στο σκοπευτήριο που παω βλέπω συχνά ζευγάρια που έρχονται για να ρίξουν η άλλες φορές η κοπελιά έρχεται πιο πολύ για παρέα, υπάρχουν όμως αρκετά επαναληπτικα για νοικιασμα σε διαμέτρημα
410 για αυτό το λόγο. Από όπλα φτιάχνονται αρκετά μοντέλα για παιδιά και γυναίκες με την ονομασία youth model έχουν μικρότερα σε διαστάσεις κοντακια ,και αρκετά γυναικεία έχουν παραλαγη χρώμα ροζ marketing βέβαια αλλά πουλάει όπως και τα γυναικεία ρούχα παραλαγής.
Μια ματιά στο Guns international θα δούμε αρκετά όπλα για παιδιά και γυναίκες.

Youth Shotguns For Sale
http://www.gunsinternational.com/guns-for-sale-online/shotguns/youth-shotguns.cfm?cat_id=1275
 
Ό συγχωρεμένος ο παππούς μου έλεγε άμα πάρει η γυναίκα πορτοφόλι και τιμόνι, χέσ`τα και λιβάνιζε τα...
Δεν έλεγε όμως τίποτα για ντουφέκια!
Συνεπώς μπορούν να οπλοφορούν άνετα οι γυναίκες.

Τι προτείνετε λοιπόν ως λειόκαννο για κοπέλα που θέλει να πηγαίνει σκοπευτήριο και κυνήγι.
Υποθέτω ότι πρέπει να είναι ελαφρύ, ευκολόχρηστο και οικονομικό, τόσο το ίδιο όσο και τα φυσέκια που θα παίρνει.
Δεκτά και παλαιά μοντέλα που ίσως υπάρχουν στην αγορά μεταχειρισμένων, δίκαννα και αυτογεμή.
 
Aν θες κυνηγι και σκοπευτηριο με το ιδιο οπλο, τοτε πας αναγκαστικα σε 12αρι. Και λογω κοστους. Απο την αλλη, αν το οπλο ειναι στα μετρα του χρηστη, το βαρος δεν φαινεται τοσο, ουτε ειναι δυσκολο στη χρηση. Μιλαω για σκοπευτηριο. Για κυνηγι καρτερι, κανει το σκοπευτικο, αν ομως θες περπατητο τοτε πας σε κατι ελαφρυτερο που ομως θα κουραζει σε σκοπευτικη χρηση
 
Ενα οποιοδηποτε σκοπευτικο οπλο, αρκει να ειναι στα μετρα του χρηστη. Το ΣΚ εριχνε μια κοπελα πανω με ενα 686 Sporting με βαρος ιδιο με το δικο μου περιπου. 3400, ισως και παραπανω.

Αμα ειναι σωστο το κοντακι και το οπλο καλοζυγισμενο, το βαρος δεν φαινεται. Αν τωρα θες ενα πιο All around οπλο και για οχι φοβερη χρηση πηγαινε σε ενα αυτογεμες
 
Κι εγώ είμαι της άποψης του Βίκτορα. Το δίκαννο το ελαφρύ έχει και περισσότερο λάκτισμα, ίσως μια καραμπίνα αερίων είναι η καλύτερη λύση μιας και οι γυναίκες έχουν μια ευαισθησία με το λάκτισμα.
Βέβαια μια λύση είναι βόλτα μαζί στο σκοπευτήριο που οι οπλοβαστοί είναι γεμάτοι να διαλέξει τι θα της αρέσει και ίσως και να το ρίξει κιόλας.
 
Riziti το πρωτο πραγα που πρεπει να κανετε προπονηση στο σπιτι ειναι η σωστη σταση και η σωστη επωμιση του οπλου... Ειναι πολυ βασικο αυτο γιατι αν την πρωτη φορα που θα δοκιμασει να τουφεκισει δεν εχει μαθει η κοπελα να "κουμπωνει" σωστα το οπλο στο σωμα, η ανακρουση θα ειναι εντονη, ξαφνικη κ επιπονη κ θα απογοητευτει...
Αν δεις οτι το οπλο σου της πεφτει λιγο μακρυ, δοκιμασε τουλαχιστον στις ασκησεις εκμαθησης να βγαλεις το πελμα πισω για να κοντυνει το μηκος...
Εγω παλιοτερα που ειχα δωσει στην κοπελια να ριξει, λογω κακης στασης επωμισε λαθος κ τη τρομαξε η ανακρουση... Φετος που ερχοταν παρεα σε πολλα τσιχλοκαρτερα, της εκανα μερικα "μαθηματα" στασης κ επωμισης κ μια μερα που πηρε ξαναδοκιμασε να ριξει, της ηταν τοσο οικειο που παραλιγο να μου ριξει ενα κουτι φυσιγγια σε στοχους... .hair. Αρχισαν οι τσιχλες κ ετρεχα στο αμαξι να φερω φυσιγγια... .sarcastic..sarcastic.
 
Back
Top