Γυμναστήριο-Διατροφή

Πόσοι ασχολείστε με γυμναστική;
Προσωπικά πάντα μου άρεσε η γυμναστική έχω ασχοληθεί με ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στη συνέχεια μεγαλώνοντας με γυμναστήριο.
Στα πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου ξεκίνησα με χαλαρές προπονήσεις και όσο περνούσε ο καιρός και έβλεπα την πρόοδο από άποψη δύναμης άρα και κιλών, έμπαινα στη διαδικασία να το εξελίξω. Μόλις άρχισα να δουλεύω μετά το στρατό δυστυχώς το εγκατέλειψα καθώς τις βραδινές ώρες που μπορούσα να πηγαίνω, το γυμναστήριο είχε πολύ κόσμο σε σημείο που δεν μπορούσα να ακολουθήσω το πρόγραμμα που ήθελα και επιπλέον λόγω κούρασης δεν είχα την απόδοση που θα ήθελα. Πέρυσι λοιπόν πήρα την απόφαση βλέποντας τον εαυτό μου ότι λόγω καθιστικής ζωής δεν είναι στην κατάσταση που επιθυμούσα, να το ξαναρχίσω.
Στην αρχή είχα απογοητευθεί καθώς μετά την αποχή των προηγούμενων ετών επί της ουσίας ξεκίνησα από το μηδέν με ότι συνεπάγεται αυτό. Στη συνέχεια με έπιασε το πείσμα και με σκληρή δουλειά έφτασα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Προπόνηση στις 7:30 το πρωί πριν τη δουλειά 3 φορές την εβδομάδα και διπλή τα Σαββατοκύριακα. Στο peak μου τον Μάρτιο μήνα είχα φτάσει να κάνω 130 κιλά πάγκο 2 επαναλήψεις. Είδα μία μεγάλη βελτίωση τόσο από άποψη ψυχολογίας, όσο και σωματικά. Πέρυσι δεν κόλλησα ούτε μία ίωση και δεν το θεωρώ τυχαίο. Να τονίσω εδώ ότι πότε δεν μπήκα στη διαδικασία των αναβολικών. Το θέμα είναι να βελτιώνουμε την υγεία μας και όχι να την καταστρέφουμε.
Το πρόβλημα σε αυτόν τον χώρο είναι ότι οι περισσότεροι επιδιώκουν το εύκολο αποτέλεσμα, οπότε πέφτουν και θύματα εκμετάλλευσης από επιτήδειους που τους τάζουν γραμμώσεις και αύξηση μυικότητας με χρήση σκευασμάτων. Ακόμα και να το καταφέρουν θα είναι προσωρινό και εις βάρος της υγείας τους. Όταν ξεκίνησα τις προπονήσεις σαν φοιτητής ο τότε δάσκαλος μου, μου είχε πει: Μη βλέπεις τι κάνουν οι διπλανοί σου και μην θεωρείς ότι η γυμναστική είναι για λόγους εμφάνισης. Η γυμναστική είναι επένδυση στο σώμα σου, ώστε να μπορεί να ακολουθήσει την ψυχή σου στα θέλω της όταν μεγαλώσεις!

Back