Γιατί προτιμάμε την Ιδιογόμωση;

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ!

Ανοίγω αυτό το θέμα, για να συζητάμε το "γιατί προτιμάμε την ιδιογόμωση", τα οφέλη , τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, τις απολαβές μας... και ίσως... τις ενστάσεις, για την ενασχόληση μας αυτή!
Με την ώρα μου και εγώ θα συμμετέχω... αλλά πρώτα οι παλαιότεροι και πιο έμπειροι!

Φιλικότατα,

Γιάννης

Once upon a time in patra....ήταν ένας φίλος φίλου, ο οποίος εργαζόταν σε ένα φαστφουνταδικο ,ψηλά Αλώνια μεριά,κ ο οποίος είχε ένα σπυρί από χτύπημα στην άνω Μεριά της παλαμης κ το οποίο σπυρί το έχασε λέει (χαζογελοντας)κατά το πλασιμο του κιμά για μπιφτέκια....να ένας σοβαρός λόγος για ιδιογομωση‼️:cool:

Once upon a time in patra....ήταν ένας φίλος φίλου, ο οποίος εργαζόταν σε ένα φαστφουνταδικο ,ψηλά Αλώνια μεριά,κ ο οποίος είχε ένα σπυρί από χτύπημα στην άνω Μεριά της παλαμης κ το οποίο σπυρί το έχασε λέει (χαζογελοντας)κατά το πλασιμο του κιμά για μπιφτέκια....να ένας σοβαρός λόγος για ιδιογομωση‼️:cool:
Συνονόματε Καλημέρα!

Χιουμοριστικό το... στιγμιότυπο, αλλά...δεν σε πιάνω!

Για ξαναρίχτα... πέρα από την πλακά...μια ηλικία έχουμε...ασπρίσαμε!

Καλησπερα! Σταθεροτητα φυσιγγιων! Φτιαχνεις ποιοτικο φυσιγγι και ολων των τυπων (σε γραμμαρια, πυριτιδες, βυσματωσεις) για οποιοδηποτε οπλο, για οποιοδηποτε κυνηγι! Αυτονοητο το να τηρουμε τους κανονες της ιδιογομωσης!

Ωχχχχχ έχω φάει άπειρες φορές από εκεί.sarcastic.

Ξεκινησα την ιδιογομωση ...μετα απο ενα ανεπαναληπτο πεταλωμα λαγου ....το εχω γραψει αρκετες
φορες....
Τωρα με την ιδιογομωση ξερω και ειμαι 1000% σιγουρος οτι εαν δεν πεσει το θηραμα εχω αστοχησει
και οτι δεν με ''πουλησε'' το φυσιγγιο.....τοσο απλα !!!!

Για μενα που ειμαι συναξιουχος....και το καφενειο δεν το αγαπαω....ειναι η καλυτερη απασχοληση!!!!

Μεράκι
Αγχολυτικό
Σιγουρια και ανεβασμένη ψυχολογία στο θέμα φυσίγγιου
προσαρμοζεις το φυσίγγιο στα μέτρα σου και στην κάνη του όπλου σου
Δεν ψάχνεις μετά από μια καλή παρτίδα να βρεις την ίδια τουφεκια
Εντοπίζεις ποιο εύκολα καλό φυσίγγιο
ξερεις τι γεμίζεις
ποιοτικά ανώτερα φυσίγγια με μικρότερο κόστος.
Αποκτηση γνώσεων, διάθεση χρόνου για διάβασμα, δοκιμές , απογοήτευση.
Το κόστος αποκτήσεις του ιδιογωμοτικου εξοπλισμού δεν είναι μικρό. ( ανάλογα που θέλει να φτάσει κάποιος )
με απλά εργαλεία το κόστος φτάνει και στα 300€
Αν το υπολογίσεις με σημερινά δεδομένα ψυχρά οικονομικά το κόστος στο κουτί του Ιδιογωμοτη είναι μεγαλύτερο στα σκοπευτικά, τσιχλοφυσιγγα , ορτυκοφυσιγγα,
Γενικα έχει να κάνει και πως το σκέφτεται ο κάθε ένας. Είναι απόφαση που θέλει σκέψεις και προσεκτηκα βήματα στην αγορά εξοπλισμού και υλικων για να μην χαθεί και απογοήτευτη, με αποτέλεσμα χάσιμο χρόνου, χρήματα, ψυχολογική φθορά.

Ξεκίνησα την ιδιογομωση από αγάπη στα παλιά φυσίγγια, ξεκίνησα όμως με λάθος τρόπο,από αγάπη έγινε εμμονή, αρρώστια μεγάλη,να τα έχω όλα,μην τα λέω πολλά,μέσα σε 4-5 χρόνια το κόστος της μου είχε ξεπεράσει τα 5000€!!!!!!!! Έγινα σαν τα τυχερά παιχνίδια, μέχρι που την σταμάτησα πέρυσι και ευτυχώς έχω κατασταλάξει λίγο στο μυαλό.pray to God..big smile.

Ξεκίνησα την ιδιογομωση από αγάπη στα παλιά φυσίγγια, ξεκίνησα όμως με λάθος τρόπο,από αγάπη έγινε εμμονή, αρρώστια μεγάλη,να τα έχω όλα,μην τα λέω πολλά,μέσα σε 4-5 χρόνια το κόστος της μου είχε ξεπεράσει τα 5000€!!!!!!!! Έγινα σαν τα τυχερά παιχνίδια, μέχρι που την σταμάτησα πέρυσι και ευτυχώς έχω κατασταλάξει λίγο στο μυαλό.pray to God..big smile.
Έχω κάνει την ίδια μ…..α, έχω ξεπεράσει κατά πολύ τα 5000. Πριν λίγο καιρο μπήκα στο δωμάτιο και έκανα υπολογισμό με χαρτί και μολυβι. Ξεκίνησα από τον χώρο που έχω διαμόρφωση, εργαλεία - εξοπλισμό, χασούρα από εξοπλισμό που πουλήσα η αντάλλαξα, και μετά η μεγάλη πληγή που λέγεται ΥΛΙΚΑ. Όταν έφτασα στα 5000€ σταμάτησα και έβαλα ένα ….

Σταθερότητα απόδοσης και ταίριασμα φυσιγγίων σύμφωνα με τις ανάγκες μου και τα όπλα μου! Φυσικά και οικονομία ειδικά στα πολλά γραμμάρια και τα χοντρά σκάγια!
Γιώργο αυτό με την οικονομία άστο εκτός κ είσαι από τους ελάχιστους που κατασταλαξαν σε ένα δύο πέντε καλά φυσιγγια.
Εγώ ξεκίνησα από παιδί με τον παππού μου γεμίζοντας cal 20 με Ιντεάλ, κοπαλ ρουζ, ροτβαιλ, c7 με μαλλινες κ ντιανα με δοσομετρικα παλιούς κομμένους κάλυκες κ ρελιαστρες χειρος τις παλιές του Λαναρα.
Αυτή τη στιγμή δεν ξερω τι έχω από υλικά κ μηχανήματα κ πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος.
Οι δοκιμές κ η αναζήτηση δεν τελειώνουν ποτέ.

Ε
Έχω κάνει την ίδια μ…..α, έχω ξεπεράσει κατά πολύ τα 5000. Πριν λίγο καιρο μπήκα στο δωμάτιο και έκανα υπολογισμό με χαρτί και μολυβι. Ξεκίνησα από τον χώρο που έχω διαμόρφωση, εργαλεία - εξοπλισμό, χασούρα από εξοπλισμό που πουλήσα η αντάλλαξα, και μετά η μεγάλη πληγή που λέγεται ΥΛΙΚΑ. Όταν έφτασα στα 5000€ σταμάτησα και έβαλα ένα ….
Ε ρε Νίκο μου...
Μετά απ' αυτό ο Γιάννης ο Νυχτοπερπατητής χρειάζεται...να ναι και Μαύρος...και να τον βλέπεις και Διπλό, ε;.sarcastic.

Για αυτό λέω και εγώ να κατασταλάξω με την S4 τη ΜΒ Χ 32, ίσως του χρόνου βάλω και την Sipe, limited ποσότητες υλικών(40 τουφεκιές έριξα φέτος στο ενδημικό που κυνηγάω μόνο στο νησί, και ήταν από τις καλύτερες χρονιές!), να την βγάλω καμιά δεκαετία!!!!.sarcastic.

Ε

Ε ρε Νίκο μου...
Μετά απ' αυτό ο Γιάννης ο Νυχτοπερπατητής χρειάζεται...να ναι και Μαύρος...και να τον βλέπεις και Διπλό, ε;.sarcastic.

Για αυτό λέω και εγώ να κατασταλάξω με την S4 τη ΜΒ Χ 32, ίσως του χρόνου βάλω και την Sipe, limited ποσότητες υλικών(40 τουφεκιές έριξα φέτος στο ενδημικό που κυνηγάω μόνο στο νησί, και ήταν από τις καλύτερες χρονιές!), να την βγάλω καμιά δεκαετία!!!!.sarcastic.
Καλά είσαι…… αν θες να με ακούσεις κάνε κάβα σκάγια.

Back