Βαφή Καραμπίνας.. Πού πας κακόμοιρε!

Status
Not open for further replies.
Ανοίγω το θέμα για να σας διηγηθώ τον δικό μου Γολγοθά που πέρασα μέσα στο Πάσχα κιόλας.. Εάν ενδιαφέρεστε να βάψετε την καραμπίνα σας κάντε τον κόπο να το διαβάσετε. Ίσως σας γλυτώσω από μια πολύ λάθος επιλογή..

Η Α303 που έχω είναι δώρο του πατέρα μου.. Λόγω ηλικίας δεν πολυβγαίνει πλέον για κυνήγι. Με αυτήν την καραμπίνα με έμαθε ότι με έμαθε και ήξερε ότι την αγαπούσα και ότι την ήθελα, όποτε ήταν έτοιμος να την αποχωριστεί.. Φυσικά έχει και 2η.. Σιγά μην έμενε χωρίς καραμπίνα!

Αποφάσισα να βάψω την καραμπίνα μου λοιπόν με βαφή Cerakote σε γνωστό επαγγελματία. Από τα βίντεο και φωτογραφίες που έβλεπα σε Youtube και Facebook, μου φάνηκε σωστός επαγγελματίας που κάνει προσεγμένες δουλειές.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο όταν παρέλαβε την καραμπίνα μου. Ευχάριστος άνθρωπος, γελάσαμε, γνωριστήκαμε και είπαμε και για τα χρώματα που είχα διαλέξει για την καραμπίνα. Graphite Black σε κάννη, βάση και σκανδαλοθήκη. Χρυσαφί σε ασφάλεια, σκανδάλη, και το κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου. Τον ρώτησα εάν είναι δύσκολο να βγει η σκουριά.. Μου απάντησε, "Αυτό δεν είναι τίποτα. Έχω κάνει και πολύ χειρότερες απο την δικιά σου..". Αναθάρρησα για το αποτέλεσμα.. Επίσης του ζήτησα να αλλάξει και το ελατήριο. Μου είπε για αυτά 315 ευρώ. Στην κάννη δεν είχα κάποιο σκοπευτικό. (οπτική ίνα ή κάτι τέτοιο), αλλά δεν του ζήτησα να βάλει κιόλας. Κλείσαμε λέγοντας ότι θα την έχω σε 15 μέρες. Του είπα ότι δεν με νοιάζει να την κρατήσει παραπάνω, αρκεί να κάνει καλή δουλειά.

Έρχεται λοιπόν η καραμπίνα μου πίσω την οποία πλήρωσα αντικαταβολή στον courier.. Ανοίγω το κουτί.. Πρώτα πέφτει το μάτι μου σε μια οπτική ίνα.. Α σκέφτομαι θα είναι δωράκι... Τόσα λεφτά έδωσα... Τελικά ήταν δώρο με χρέωση 15 ευρώ. Πάμε στα άλλα.. Μαύρο το κουμπί, μαύρη και η ασφάλεια η οποία δεν δούλευε κιόλας. Η βαφή στα υπόλοιπα μέρη της καραμπίνας ήταν καλή αλλά με αρκετά σημεία που στα μάτια μου φαίνονται σαν να ξέχασε/βαρέθηκε να τα τρίψει με αποτέλεσμα να φαίνεται κάτω απο την βαφή το σημείο που είχε σκουριά, δηλαδή να μην είναι λεία. Είδικά σε κάποια σημεία ήταν 1000% επιφανειακή η σκουριά που εάν είχαν τριφτεί δεν θα άφηναν σημάδι. Βρήκα μέσα ένα χαρτί στο οποίο είχε γράψει τι είχε κάνει. Δεν έγραφε κάπου για αλλαγή ελατηρίου. Ακόμα δεν γνωρίζω αν πραγματικά αλλάχτηκε. Απόδειξη μέσα δεν βρήκα.

Τον παίρνω λοιπόν τηλέφωνο. Τον ρώτησα για την απόδειξη. Μου λέει, "Η τιμή που σου έδωσα είναι χωρίς ΦΠΑ, αλλιώς θα σε χρέωνα πολύ περισσότερα." Όταν κανονίζαμε δεν μου είχε πει κάτι τέτοιο.

Μου είπε ότι έβαλε καινούριο ελατήριο. Του λέω, "Στο χαρτί δεν γράφεις τίποτα για ελατήριο όμως". Μου λέει, "Ξέχασα να το γράψω αλλά στο έχω αλλάξει..".

Για τα σημάδια μου είπε οτι δεν μπορούσε να το τρίψει περισσότερο για να μην φάει το μέταλο. Δεν το πιστεύω με τίποτα αλλά δεν μπορούσα να του πω και τίποτα περισσότερο.

Για τα κομμάτια που έβαψε ότι να ναι μου είπε απλά ένα "ώχ, τα ξέχασα αυτά..". Οπότε μου λέει ότι στέλνει σε έναν οπλουργό που συνεργάζεται στην Αθήνα καινούρια ασφάλεια και καινούριο κουμπί χωρίς να πληρώσω κάτι. "Αυτό έλειπε", του απαντάω. Την ίδια μέρα πηγαίνω την καραμπίνα μου στον οπλουργό. Την επόμενη μέρα ο οπλουργός παραλαμβάνει τα κομμάτια, μιλάμε στο τηλέφωνο και εντέλει η ασφάλεια που του είχε στείλει ο επαγγελματίας ήταν από άλλο μοντέλο, οπότε δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να στείλει ξανά πίσω τα δικά μου κομμάτια να ξαναβαφτούν. Πάνε λοιπόν ξανά στον επαγγελματία, πίσω ξανά στον οπλουργό τα βάζει και πάω επιτέλους να την πάρω.

Στην καραμπίνα τελικά είδα ότι είχε μπει καινούρια ασφάλεια και όχι η δικιά μου ξαναβαμμένη, το κουμπί είχε βαφτεί, και ενημερώθηκα εκείνη τη στιγμή οτι μου αλλάξανε και την βάση που κουμπώνει όλος ο μηχανισμός της σκανδάλης, (το μέταλο πίσω απο την γλώσσα που αγκαλιάζει την σκανδάλη-δεν ξέρω πως το λένε, είναι στις φωτογραφίες που ανέβασα) με καινούριο original της Beretta..

Οπότε αυτή τη στιγμή έχω ένα όπλο βαμμένο με 4 διαφορετικά χρώματα.. Τουλάχιστον πέτυχε τις αποχρώσεις..

Αυτό που κατάλαβα εγώ λοιπόν είναι ότι ο επαγγελματίας μου χάλασε την ασφάλεια, και είμαι και 99% σίγουρος ότι χάλασε ΚΑΙ το άλλο κομμάτι που αλλάχτηκε, γι αυτό και δεν δούλευε η ασφάλεια όταν την ξαναπήρα στα χέρια μου. Ρώτησα τον οπλουργό γιατί αλλάχτηκε το συγκεκριμένο κομμάτι μου είπε απλά, "Είχε ζημιά, αλλά μην σε ανησυχεί, σου βάλαμε καινούριο". Επέμεινα να μου πει αλλά έπαιρνα την ίδια απάντηση. Στο τέλος δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα: "Έκανε λαλακία ο επαγγελματίας ε;". Πάλι η ίδια απάντηση. Τι να πω... Συναδελφική αλληλεγγύη μάλλον..

Τα συμπεράσματα δικά σας. Σας τα γράφω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να περάσει κανένας ότι πέρασα εγώ. Το κακό είναι ότι έψαξα αρκετά μέχρι να αποφασίσω σε ποιόν μάστορα θα την στείλω. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τέτοια προχειρότητα και ασχετοσύνη. Εάν την έβαφα μόνος μου ίσως και να την έκανα καλύτερη. Νομίζω πως δεν είμαι παράλογος και μπορείτε να το διαπιστώσετε και απο τις φωτογραφίες που ανέβασα... Ευχαριστώ που με διαβάσατε..

Το Πριν:
Be4_1.jpg


Be4_2.jpg


Be4_3.jpg


Το Μετά:
After_1.jpg


After_2.jpg


After_3.jpg


Το μέρος που "είχε ζημιά"..
After.jpg


-Εάν το θέμα μου δεν συνάδει με την πολιτική του Forum, ή εάν νομίζετε ότι δεν είναι σωστό για κάποιο λόγο παρακαλώ να σβηστεί.
 
Last edited by a moderator:
Βασίλη αυτά έγραφα και χθες σε άλλο θέμα. Η προχειρότητα ,η ανοργανωσιά τους και η όλη αντιμετώπιση μόνο επαγγελματική δεν μπορεί να είναι και μάλιστα με τα ποσά που ζητάνε.Απλά ψάχνουν για θύματα.Και θύματα σήμερα υπάρχουν πολλά και θύματα γινόμαστε όλοι μας.Ειδικά τα τελευταία χρόνια που μέσα από τα forum γίνεται μεγάλο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Εχω αηδιάσει στην κυριολεξία.Εχω παραδείγματα αποπ δεκαετίες πίσω που δεν περιγράφονται.
Για να μην απόλυτος και δημιουργώ και θέμα ,υπάρχουν και εξαιρέσεις για τις οποίες όμως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
 
Τα διάβασα αυτά που γράφατε.. Αλλά απ'την άλλη εγώ, ένα απλό βάψιμο ήθελα... Ας μου έλεγε ότι δεν μπορεί να το αναλάβει ή ότι δεν ξέρει την σκανδάλη της 303 να μην την έστελνα καθόλου..
Δεν δεινουν εγγυηση τα μαστορια. Απλα γιατι δεν ειναι οπλουργοι.
 
Απλα οι περισσοτεροι να μην πω ολοι δεν ειναι οπλουργοι ειναι αλμπανιδες. Ποιος απ αυτους που κανουν χωνινκ και εργασιες στις θαλαμες οι αλλαγες πουκαμισα κλπ που χρειαζετε επαναδοκιμη υπογραφουν για την δουλεια τους; ;)
 
Τα διάβασα αυτά που γράφατε.. Αλλά απ'την άλλη εγώ, ένα απλό βάψιμο ήθελα... Ας μου έλεγε ότι δεν μπορεί να το αναλάβει ή ότι δεν ξέρει την σκανδάλη της 303 να μην την έστελνα καθόλου..

Ολοι πέφτουμε στα χέρια τους όταν έρθει η ώρα .Τι θα γίνει μετα είναι θέμα ..."τζοκερ".
 
Εγώ τα γράψω στο θέμα βελτιώσεις όπλων, αλλά οι φίλοι εδώ μέσα επιμένουν γιά τούς καλούς μαστόρους στην Ελλάδα. Εδώ για βαφή όπλου πας και τα κάνουν μαντάρα, που να πας για κώνο και αποχρωμειωση, άσε ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω.
 
Οπως και σε κάθε βάψιμο πχ. αυτοκίνητο, όλη η δουλειά είναι η προετοιμασία, το βάψιμο είναι 5 λεπτά υπόθεση. Ο συγκεκριμένος μάλλον θεώρησε σωστό να μην ασχοληθεί καθόλου. Επίσης σε πελάτες λιανικής λέμε τελικές τιμές πάντα.....
 
Εγώ τα γράψω στο θέμα βελτιώσεις όπλων, αλλά οι φίλοι εδώ μέσα επιμένουν γιά τούς καλούς μαστόρους στην Ελλάδα. Εδώ για βαφή όπλου πας και τα κάνουν μαντάρα, που να πας για κώνο και αποχρωμειωση, άσε ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω.

Nομιζω παντου για το ιδιο πραγμα μιλαμε. 4/5 εμπειροι που εγω προσωπικα θα τους αναθετα λεπτοδουλεια. Ολοι οι αλλοι μετριοτατοι εως κακοι και μακρια
 
Βασιλη αν μπορεις γραψε δυο λογια ποια ηταν τα κριτηρια επιλογης σου. Πως κατεληξες σε αυτον τον τεχνιτη? Συσταση απο φιλους, ιντερνετ? Ειδικα σε βαφες υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα και απο πολλους φιλους του φορουμ με παρα πολυ καλα αποτελεσματα.
 
Last edited by a moderator:
Σου πηρε παραααα πολα λεφτα και η δουλια ειναι μαπα φιλε μου εγω εβαψα την 302 βαση/ κανη.και σκανδαλη με 180ευρ.για μενα Πρέπει να του την στήλης πίσω να την ξαναβαψη χωρισ να δώσεισ ουτε ευρο
 
Last edited by a moderator:
να πω και εγω την αποψη μου για τον συγκεκριμενο επαγγελματια επειδη εχω συνεργαστει μαζι του οχι για βαψιμο αλλα για αγορα οπλου. τον εμαθα πρωτα απο τα βιντεο με τις παρουσιασεις που εκανε στο You tube και επειτα απο τις δουλειες με βαφες cerakote που διαφημιζε. θεωρω πως η παρουσιασεις του ειναι πολυ αξιολογες και μπραβο του για το χρονο και τον κοπο που αφιερωσε για αυτες και ειναι ο μοναδικος που το κανει αυτο απο οσο ξερω αφιλοκερδος. για μενα ειναι η καλυτερη διαφημιση που μπορει να εχει. να συνεχισουμε στο θεμα μας ομως. μιλησα αρκετες φορες μαζι του πριν αγορασω το οπλο και μου φανηκε πολυ ξηγημενος, ευχαριστος και συνεργασιμος και αποφασισα και παραγγειλα το οπλο μου απο το μαγαζι του.. το οπλο ηρθε καθαρισμενο λαδωμενο ελεγμενο και πολυ προσεγμενο οπως πραγματικα λεει και στα βιντεο του. εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο την αγορα και την συνεργασια μας. τωρα στο θεμα το παραπανω. η συγκεκριμενη δουλεια που εκανε στο φιλο ειναι επιεικως απαραδεκτη σε συγκριση με τις δουλειες που λεει οτι εχει κανει. επισης η τιμη ειναι εξωφρενικη οτι και δουλεια να εκανε. δεν θελω να πιστεψω οτι επειδη εγινε πιο γνωστος και ανεβηκε η δουλεια του χαλασε και εχασε το μερακι και την ορεξη που ελεγε οτι ειχε. κατι τελευταιο επειδη γινετε ολα αυτο δημοσια και χρησιμοποιειετε το ονομα του θα ηθελα η διαχειριση να τον ενημερωσει για αυτο και αν θελησει να παρει θεση και αν πει τον αντιλογο του για το συγκεκριμενο περιστατικο γιατι ειναι αδικο να δυσφημειτε χωρις να μπορει να απαντησει.
 
Κατά την προσωπική μου άποψη δεν γίνεται δυσφήμιση αλλά παράθεση γεγονότων. Ο Βασίλης δεν βρίζει και είναι προφανές από τις φωτογραφίες πόσο κακή δουλειά έχει γίνει. Όσα αναφέρει ο Πάνος σχετικά με τα βιντεάκια είναι σωστά και δεν αλλάζει κάτι στο αν θα συνεχίσω να τα παρακολουθώ. Τέλος, όπως όταν κάποιος γράφει δοκίμασα το τάδε φυσίγγι και έμεινα ευχαριστημένος εγώ σαν διαχείριση δεν τρέχω να τον βρω το ίδιο ισχύει στην αντίθετη περίπτωση. Πάνο καταλαβαίνω τι λες και θα ήθελα την απάντηση του επαγγελματία για λόγους συζήτησης, αλλά είμαι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τους Έλληνες επαγγελματίες καθώς ε πως να το κάνουμε ματώνουμε οι περισσότεροι για να βρούμε τα 315 € και δεν μπορώ να ανεχτώ κακή δουλειά και κακή εξυπηρέτηση.
 
Last edited by a moderator:
Μανο το εθεσες καλυτερα θα ηθελα και εγω να απαντησει για θεμα συζητησης και θα τον ηθελα και στην παρεα μας σαν επεγγελματια. η αποφαση ειναι στο χερι του.

.shake hands. Δεν νομίζω να μην ξέρει την παρέα μας άλλωστε..
 
να πω και εγω την αποψη μου για τον συγκεκριμενο επαγγελματια επειδη εχω συνεργαστει μαζι του οχι για βαψιμο αλλα για αγορα οπλου. τον εμαθα πρωτα απο τα βιντεο με τις παρουσιασεις που εκανε στο You tube και επειτα απο τις δουλειες με βαφες cerakote που διαφημιζε. θεωρω πως η παρουσιασεις του ειναι πολυ αξιολογες και μπραβο του για το χρονο και τον κοπο που αφιερωσε για αυτες και ειναι ο μοναδικος που το κανει αυτο απο οσο ξερω αφιλοκερδος. για μενα ειναι η καλυτερη διαφημιση που μπορει να εχει. να συνεχισουμε στο θεμα μας ομως. μιλησα αρκετες φορες μαζι του πριν αγορασω το οπλο και μου φανηκε πολυ ξηγημενος, ευχαριστος και συνεργασιμος και αποφασισα και παραγγειλα το οπλο μου απο το μαγαζι του.. το οπλο ηρθε καθαρισμενο λαδωμενο ελεγμενο και πολυ προσεγμενο οπως πραγματικα λεει και στα βιντεο του. εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο την αγορα και την συνεργασια μας. τωρα στο θεμα το παραπανω. η συγκεκριμενη δουλεια που εκανε στο φιλο ειναι επιεικως απαραδεκτη σε συγκριση με τις δουλειες που λεει οτι εχει κανει. επισης η τιμη ειναι εξωφρενικη οτι και δουλεια να εκανε. δεν θελω να πιστεψω οτι επειδη εγινε πιο γνωστος και ανεβηκε η δουλεια του χαλασε και εχασε το μερακι και την ορεξη που ελεγε οτι ειχε. κατι τελευταιο επειδη γινετε ολα αυτο δημοσια και χρησιμοποιειετε το ονομα του θα ηθελα η διαχειριση να τον ενημερωσει για αυτο και αν θελησει να παρει θεση και αν πει τον αντιλογο του για το συγκεκριμενο περιστατικο γιατι ειναι αδικο να δυσφημειτε χωρις να μπορει να απαντησει.
εδω ομως δεν μιλαμε για δυσφημιση.μιλαμε για γεγονοτα.καμμια αντιρηση ομως ας ενημερωθει για ν απαντησει για το εγκλημα που εκανε στον συναδελφο και να μας πει γιατι δεν ειπε στην αρχη για το φπα και τα ηθελε μαυρα.αν ηταν σωστος επαγγελματιας θα το ελεγε απο την αρχη.300 ευρω του λειπανε?αφου ο συναδελφος δεν ζητησε ινα γιατι την χρεωσε?αφου δεν μπορουσε να βγαλει τη σκουρια γιατι πριν να ξεκινησει την εργασια δεν ενημερωσε τηλεφωνικα??? ν απαντησει σ ολα αυτα
 
εδω ομως δεν μιλαμε για δυσφημιση.μιλαμε για γεγονοτα.καμμια αντιρηση ομως ας ενημερωθει για ν απαντησει για το εγκλημα που εκανε στον συναδελφο και να μας πει γιατι δεν ειπε στην αρχη για το φπα και τα ηθελε μαυρα.αν ηταν σωστος επαγγελματιας θα το ελεγε απο την αρχη.300 ευρω του λειπανε?αφου ο συναδελφος δεν ζητησε ινα γιατι την χρεωσε?αφου δεν μπορουσε να βγαλει τη σκουρια γιατι πριν να ξεκινησει την εργασια δεν ενημερωσε τηλεφωνικα??? ν απαντησει σ ολα αυτα

Ευρίπο διαφωνώ στο θέμα της οικονομικής τακτοποίησης, αφενός διοτί είμαστε κυνηγετικό φόρουμ και όχι φορολογικό, αφετέρου γτ είναι λεπτά ζητήματα αυτά. Για να μην ξεφύγουμε το ηθικό θέμα της φορολογικής επιβάρυνσης στη χώρα μας ξεπερνά την θρασύτητα και πραγματικά αν ένας επαγγελματίας είναι 100% νόμιμος τότε θα μπαίνει μέσα κάθε μήνα. Η δουλειά μας ενδιαφέρει πρωτίστως, η κακή εξυπηρέτηση και το υψηλό κόστος γενικά. ;)
 
μανο θα διαφωνησω.δεν ειναι θεμα εφοριας.ειναι θεμα οτι επρεπε να πει απ την αρχη τοσο με φπα τοσο χωρις.απο κει και περα ο συναδελφος ας εκανε οτι ηθελε.γι αυτο δεν θα παμε μπροστα σαν χωρα.αυτες οι πονηριες δεν ειναι ωραιες
 
μανο θα διαφωνησω.δεν ειναι θεμα εφοριας.ειναι θεμα οτι επρεπε να πει απ την αρχη τοσο με φπα τοσο χωρις.απο κει και περα ο συναδελφος ας εκανε οτι ηθελε.γι αυτο δεν θα παμε μπροστα σαν χωρα.αυτες οι πονηριες δεν ειναι ωραιες

Συμφωνώ απλώς λέω δεν θέλω να μου πει γτ δεν έκοψες απόδειξη κύριε αλλά γτ δεν ενημέρωσες εξαρχής για το συνολικό κόστος χωρίς κουβέντες τύπου δεν είπαμε για απόδειξη κλπ.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top