Ανοιχτά τσοκαρίσματα και διασπορα.

Ο καλύτερος συνδυασμός όσον τσοκ έχω δοκιμάσει είναι
Προσωπικά το gemini sk2 και gorilla elix 36gr n8
Είναι σκούπα από τα 5μ-εως-25+ και πολλές φορές τσεκαρισμένο
Το χαρτί είναι 1.20×1.30εκ
Το Seminole spreader έχει μεγαλύτερη διασπορά αλλά τα μέτρα του είναι 20μ το πολύ

Last edited:

Ο καλύτερος συνδυασμός όσον τσοκ έχω δοκιμάσει είναι
Προσωπικά το gemini sk2 και gorilla elix 36gr n8
Είναι σκούπα από τα 5μ-εως-25+ και πολλές φορές τσεκαρισμένο
Το χαρτί είναι 1.20×1.30εκ
Το Seminole spreader έχει μεγαλύτερη διασπορά αλλά τα μέτρα του είναι 20μ το πολύ
Δικό σου το 828?

Για ποιο λόγο?
1]Κοντό για εμενα το 66αρι..
2]είναι νε λινελαιο και στο πυκνό δεν έχει ελπίδα καμία.
3] και σοβαρότερο είναι 2850γρ σηκώθηκε ένα κοπάδι πέρδικες και με την πρώτη ντουφεκια σηκώθηκε αναπήδησε το όπλο και έχασα από το οπτικό πεδίο το κοπάδι τέλος.

Το ελαφρύ ντουφέκι πρέπει τουλάχιστον να είναι εμπροσθόβαρο γι'αυτό το καλύτερο αυτογεμές είναι το 304
Όλα τα αυτογεμη μπροστοβαριζουν από μαμά.
Γεμάτα.
Εξαιρείται η cosmi.

1]Κοντό για εμενα το 66αρι..
Κοντό???
Με το πρόσθετο μήκος της βάσης και σου ναι κοντό?
2]είναι νε λινελαιο και στο πυκνό δεν έχει ελπίδα καμία.
Καλύτερο είναι! Και να γρατζουνιστεί διορθώνεται για πλάκα!!!
3] και σοβαρότερο είναι 2850γρ σηκώθηκε ένα κοπάδι πέρδικες και με την πρώτη ντουφεκια σηκώθηκε αναπήδησε το όπλο και έχασα από το οπτικό πεδίο το κοπάδι τέλος.
Είναι πράγματι αρκετά ελαφρύ... Αλλά σου έκανε το κοντάκι?
Είχε pits για σένα? Και τι του χες βάλει μέσα?

Γενικά ούτε μένα μ αρέσει ιδιαίτερα...
Και στην όψη και γιατί έχει μακριά βάση και παίρνει "μπόι" στο σύνολο,που δε μ αρέσει!
Ζηλεύω μόνο τις φλάντζες ρύθμισης στο κοντάκι!

Το ελαφρύ ντουφέκι πρέπει τουλάχιστον να είναι εμπροσθόβαρο γι'αυτό το καλύτερο αυτογεμές είναι το 304
Μαζί σου,άμα το θες για "λίγο απ' όλα",το μπροστόβαρο βαστάει αδράνεια στο σουίνκ!
Σε φερμοτουφεκιές, γρήγορης κατάδειξης,δε το θες μπροστόβαρο!

Δημήτρη όταν το ντουφέκι είναι στα μέτρα σου και έχεις στηθεί και περιμένεις δεν έχεις θέμα .Εδώ αξίζει να σημειωθεί κάτι το οποίο δεν νομίζω ότι έχει συζητηθεί εδώ
Και είναι το κατά πόσο ο κάθε ένας ανάλογα τόπο ,έδαφος ,θήραμα ξέρει πως να στηθεί αναμένοντας το ξεπεταγμα ώστε να φέρει το όπλο με τη μικρότερη κίνηση εκεί που πρέπει .Είναι ένα κεφάλαιο μόνο του αυτό όσο και αν ακούγετε εύκολο είναι σίγουρος πως η πλειοψηφία στέκετε λανθασμένα γι'αυτό ακούς τα διάφορα.

Δημήτρη όταν το ντουφέκι είναι στα μέτρα σου και έχεις στηθεί και περιμένεις δεν έχεις θέμα .Εδώ αξίζει να σημειωθεί κάτι το οποίο δεν νομίζω ότι έχει συζητηθεί εδώ
Και είναι το κατά πόσο ο κάθε ένας ανάλογα τόπο ,έδαφος ,θήραμα ξέρει πως να στηθεί αναμένοντας το ξεπεταγμα ώστε να φέρει το όπλο με τη μικρότερη κίνηση εκεί που πρέπει .Είναι ένα κεφάλαιο μόνο του αυτό όσο και αν ακούγετε εύκολο είναι σίγουρος πως η πλειοψηφία στέκετε λανθασμένα γι'αυτό ακούς τα διάφορα.
Ισχύει!
Έχει ξαναγίνει η κουβέντα κάμποσα χρόνια πίσω...
Είναι μεγάλο προσόν το διάβασμα του τόπου και το ανάλογο στήσιμο το δικό μας ανάλογα στις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ και τα δυνατά μας σημεία σε ότι αφορά την τουφεκιά.
Είναι όμως πολλές οι παράμετροι,ειδικά σε κυνήγι φέρμας σε πυκνό και ανάποδο έδαφος,που μας δυσκολεύουν!
Σε καρτέρι,λίγο πολύ,διαλέγεις πως και που να σταθείς, που και πότε να τουφεκισεις.
Ακόμη και σε περπατητο,σε γνωστό μέρος,έχεις σχετικά αυτή την ευχέρεια.

Ισχύει!
Είναι μεγάλο προσόν το διάβασμα του τόπου και το ανάλογο στήσιμο το δικό μας ανάλογα στις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ και τα δυνατά μας σημεία σε ότι αφορά την τουφεκιά.
Είναι όμως πολλές οι παράμετροι,ειδικά σε κυνήγι φέρμας σε πυκνό και ανάποδο έδαφος,που μας δυσκολεύουν!
Σε καρτέρι,λίγο πολύ,διαλέγεις πως και που να σταθείς, που και πότε να τουφεκισεις.
Οπως και το θηραμα, στην προσπαθεια διαφυγης του, ακομα και σε γνωστα σημεια, παντα θα βρει την ευκαιρια
να δημιουργησει νεα δεδομενα στην εξοδο του...και εκει ακριβως ειναι η ομορφια ολη!!!

Κοντό???
Με το πρόσθετο μήκος της βάσης και σου ναι κοντό?

Καλύτερο είναι! Και να γρατζουνιστεί διορθώνεται για πλάκα!!!

Είναι πράγματι αρκετά ελαφρύ... Αλλά σου έκανε το κοντάκι?
Είχε pits για σένα? Και τι του χες βάλει μέσα?

Γενικά ούτε μένα μ αρέσει ιδιαίτερα...
Και στην όψη και γιατί έχει μακριά βάση και παίρνει "μπόι" στο σύνολο,που δε μ αρέσει!
Ζηλεύω μόνο τις φλάντζες ρύθμισης στο κοντάκι!
1.85 που είμαι θέλω 71εκ το λιγότερο σε δικαννο γενικά αν έχεις μάθει με καραμπίνα
Και αερίων άστα σκέψου καταλαβαίνω και την duca να αναπιδαει και κλωτσάει

1.85 που είμαι θέλω 71εκ το λιγότερο σε δικαννο γενικά αν έχεις μάθει με καραμπίνα
Κοπάνα της ένα porting να γίνει τρένο! :)

Κοπάνα της ένα porting να γίνει τρένο! :)
Για την μπενέλω λες οχιιιι τέτοιες τρελές..
Εξάλλου έχω το κανόνι για τα βασικά στα μέτρα μου ακριβώς.. κάνα 2ρης κατηγορίας κυνήγια έξω η Duca 😅

Για την μπενέλω λες οχιιιι τέτοιες τρελές..
Εξάλλου έχω το κανόνι για τα βασικά στα μέτρα μου ακριβώς.. κάνα 2ρης κατηγορίας κυνήγια έξω η Duca 😅
Κάτι τέτοια "οχιιι"και "απαπαπα" έλεγε κι ο Γιούρι και όταν έκανε έφτασε το χαμόγελο πίσω από τ'αυτια του!
Κι όχι μόνο αυτός...

Ισχύει!
Ρε μάστορα ... Όλα αυτά καλά τα λέτε! Αλλά αυτά είναι συνθήκες βατήρα σκοπευτηρίου!!!
Στο πρανές,με 45% κλίση,με σάρα,έλατο κ κοντοπούρναρο,σε νευρικά πουλια "τύπου φασιανού" που σε πάνε πόντα φέρμα κάθε 15 μέτρα,(τεράστια απόσταση για τέτοια μέρη) τι "στήσιμο","αναμονη" και αλλά ωραία ρομαντικά μου λέτε???
Οταν λέω φερμα και γρήγορες βολές κατάδειξης,"μπιστολίσιες",δεν εννοώ ορτύκια στο κάμπο!Εκεί πάω και με goose gun!
Μιλαω για πυκνά ,με δυσκολία στη ΒΑΔΗΣΗ,στη προσέγγιση κτλ όχι απλά στη σκόπευση!

71 σε κλασικό δίκανο,είναι 61 σε καραμπίνα benelli λόγω μήκους βάσης!Φαντάζομαι το ίδιο και στο 828...
Ολικό μήκος το 828 με 66 είναι πιο μακρύ από π.χ. Beretta δίκανο 71!
Κάνω λάθος?

Back