Αγριόπαπιες πορτοκάλι


Περιοχή
Θεσσαλονίκη,Σέρρες
Όνομα
Βαγγέλης
Χρόνια τώρα τις πάπιες τις τρώγαμε στιφάδο ή κοκκινιστες. Έτσι λοιπόν φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Διάβασα αρκετές συνταγές κ κατεληξα στην παρακατω εκδοχή της Πάπιας πορτοκάλι. Να πω ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε θετικά κ έτσι συστηνω την συνταγή ανεπιφύλακτα.

Υλικά:
Για τις ψητές πάπιες
2 πρασινοκεφαλα (με την πέτσα τους) ή άλλες μεγάλες πάπιες
1πορτοκαλι, 4 φυλλα δάφνης, 2 κλοναρια δενδρολιβανο, ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:
150 γρ βούτυρο
1,5 ποτηρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κλοναρακια θυμάρι
1ποτηρι γάλα
1 κύβο ζωμου λαχανικων
Αλάτι, πιπερι

Εκτέλεση
Αφού κάψουμε με καμινέτο το δέρμα της πάπιας για να εξαλείψουμε κ την τελευταια τρίχα, αλατοπιπερωνουμε εξωτερικά τις πάπιες με γενναια ποσότητα αλατιού και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε επίσης μέσα στις πάπιες αλάτι , μισό πορτοκάλι στην καθεμία, από ένα κλοναρι δενδρολιβανο κ από 2 φύλλα δάφνης. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στην κοιλιά της κάθε πάπιας έτσι ώστε να κλείσουμε το άνοιγμα που δημιουργήσαμε όταν καθαρίζαμε τα εντόσθια.
Τυλίγουμε με διπλή λαδόκολλα και ψήνουμε ως εξής; 1:30 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα και στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 20 λεπτα στους 230 βαθμούς για να γίνει η πέτσα τραγανή

Για την σάλτσα: Σοταρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού , το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε για15 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα.Συνεχιζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά κ αλατοπιπερωνουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κ ρίχνουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε κ αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί το περνάμε από σίτα για να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι.. φιλεταρουμε τα στήθη της πάπιας και τα άλλα μέρη της και περιχυνουμε με την σάλτσα. Συνοδεύουμε
με ρύζι μπασμάτι. Ένα ροζέ ξηρό κρασί επισης ταιριάζει απόλυτα !!
Προσοχη στο ψήσιμο!! Αν παραψηθουν οι πάπιες θα γίνουν πολύ σκληρές.
IMG_20220108_131120.jpg
IMG_20220108_131129.jpg
IMG_20220108_135026.jpg
IMG_20220108_135450.jpg
 
Last edited:
Περιοχή
Κερατσίνι - Αργολίδα
Όνομα
Κυριάκος
Χρόνια τώρα τις πάπιες τις τρώγαμε στιφάδο ή κοκκινιστες. Έτσι λοιπόν φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Διάβασα αρκετές συνταγές κ κατεληξα στην παρακατω εκδοχή της Πάπιας πορτοκάλι. Να πω ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε θετικά κ έτσι συστηνω την συνταγή ανεπιφύλακτα.

Υλικά:
Για τις ψητές πάπιες
2 πρασινοκεφαλα (με την πέτσα τους) ή άλλες μεγάλες πάπιες
1πορτοκαλι, 4 φυλλα δάφνης, 2 κλοναρια δενδρολιβανο, ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:
150 γρ βούτυρο
1,5 ποτηρι χυμό πορτοκάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κλοναρακια θυμάρι
1ποτηρι γάλα
1 κύβο ζωμου λαχανικων
Αλάτι, πιπερι

Εκτέλεση
Αφού κάψουμε με καμινέτο το δέρμα τις πάπιας για να εξαλείψουμε κ την τελευταια τρίχα, αλατοπιπερωνουμε εξωτερικά τις πάπιες με γεναια ποσότητα αλατιού και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε επίσης μέσα στις πάπιες αλάτι κ μισό πορτοκάλι στην καθεμία κ από ένα κλοναρι δενδρολιβανο. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στην κοιλιά της κάθε πάπιας έτσι ώστε να κλείσουμε το άνοιγμα που δημιουργήσαμε όταν καθαρίζαμε τα εντόσθια.
Τυλίγουμε με διπλή λαδόκολλα και ψήνουμε ως εξής; 1:30 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα και στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 20 επτα στους 230 βαθμούς για να γίνει η πέτσα τραγανή

Για την σάλτσα: Σοταρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού , το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε για15 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα.Συνεχιζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά κ αλατοπιπερωνουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κ ρίχνουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε κ αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί το περνάμε από σίτα για να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι.. φιλεταρουμε τα στήθη της πάπιας και τα άλλα μέρη της και περιχυνουμε με την σάλτσα. Συνοδεύουμε
με ένα ρύζι μπασμάτι. Ένα ροζέ ξηρό κρασί επισης ταιριάζει απόλυτα !!
Προσοχη στο ψήσιμο!! Αν παραψηθουν οι πάπιες θα γίνουν πολύ σκληρές.
View attachment 39469
View attachment 39468
View attachment 39467
View attachment 39466
Σούπερ φαίνεται!
Μόνο οι πάπιες μου λείπουν...
 
Όνομα
Τολης
Χρόνια τώρα τις πάπιες τις τρώγαμε στιφάδο ή κοκκινιστες. Έτσι λοιπόν φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Διάβασα αρκετές συνταγές κ κατεληξα στην παρακατω εκδοχή της Πάπιας πορτοκάλι. Να πω ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε θετικά κ έτσι συστηνω την συνταγή ανεπιφύλακτα.

Υλικά:
Για τις ψητές πάπιες
2 πρασινοκεφαλα (με την πέτσα τους) ή άλλες μεγάλες πάπιες
1πορτοκαλι, 4 φυλλα δάφνης, 2 κλοναρια δενδρολιβανο, ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:
150 γρ βούτυρο
1,5 ποτηρι χυμό πορτοκάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κλοναρακια θυμάρι
1ποτηρι γάλα
1 κύβο ζωμου λαχανικων
Αλάτι, πιπερι

Εκτέλεση
Αφού κάψουμε με καμινέτο το δέρμα της πάπιας για να εξαλείψουμε κ την τελευταια τρίχα, αλατοπιπερωνουμε εξωτερικά τις πάπιες με γενναια ποσότητα αλατιού και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε επίσης μέσα στις πάπιες αλάτι κ μισό πορτοκάλι στην καθεμία από ένα κλοναρι δενδρολιβανο κ από 2 φύλλα δάφνης. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στην κοιλιά της κάθε πάπιας έτσι ώστε να κλείσουμε το άνοιγμα που δημιουργήσαμε όταν καθαρίζαμε τα εντόσθια.
Τυλίγουμε με διπλή λαδόκολλα και ψήνουμε ως εξής; 1:30 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα και στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 20 επτα στους 230 βαθμούς για να γίνει η πέτσα τραγανή

Για την σάλτσα: Σοταρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού , το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε για15 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα.Συνεχιζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά κ αλατοπιπερωνουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κ ρίχνουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε κ αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί το περνάμε από σίτα για να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι.. φιλεταρουμε τα στήθη της πάπιας και τα άλλα μέρη της και περιχυνουμε με την σάλτσα. Συνοδεύουμε
με ένα ρύζι μπασμάτι. Ένα ροζέ ξηρό κρασί επισης ταιριάζει απόλυτα !!
Προσοχη στο ψήσιμο!! Αν παραψηθουν οι πάπιες θα γίνουν πολύ σκληρές.
View attachment 39469
View attachment 39468
View attachment 39467
View attachment 39466
Λουκουμι τα βλεπω εγιναν προτιμω παντα τα κιρκιρια και τις σαρσελες
 
Περιοχή
Θεσσαλονίκη,Σέρρες
Όνομα
Βαγγέλης
Χρόνια τώρα τις πάπιες τις τρώγαμε στιφάδο ή κοκκινιστες. Έτσι λοιπόν φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Διάβασα αρκετές συνταγές κ κατεληξα στην παρακατω εκδοχή της Πάπιας πορτοκάλι. Να πω ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε θετικά κ έτσι συστηνω την συνταγή ανεπιφύλακτα.

Υλικά:
Για τις ψητές πάπιες
2 πρασινοκεφαλα (με την πέτσα τους) ή άλλες μεγάλες πάπιες
1πορτοκαλι, 4 φυλλα δάφνης, 2 κλοναρια δενδρολιβανο, ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:
150 γρ βούτυρο
1,5 ποτηρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κλοναρακια θυμάρι
1ποτηρι γάλα
1 κύβο ζωμου λαχανικων
Αλάτι, πιπερι

Εκτέλεση
Αφού κάψουμε με καμινέτο το δέρμα της πάπιας για να εξαλείψουμε κ την τελευταια τρίχα, αλατοπιπερωνουμε εξωτερικά τις πάπιες με γενναια ποσότητα αλατιού και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε επίσης μέσα στις πάπιες αλάτι , μισό πορτοκάλι στην καθεμία, από ένα κλοναρι δενδρολιβανο κ από 2 φύλλα δάφνης. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στην κοιλιά της κάθε πάπιας έτσι ώστε να κλείσουμε το άνοιγμα που δημιουργήσαμε όταν καθαρίζαμε τα εντόσθια.
Τυλίγουμε με διπλή λαδόκολλα και ψήνουμε ως εξής; 1:30 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα και στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 20 λεπτα στους 230 βαθμούς για να γίνει η πέτσα τραγανή

Για την σάλτσα: Σοταρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού , το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε για15 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα.Συνεχιζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά κ αλατοπιπερωνουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κ ρίχνουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε κ αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί το περνάμε από σίτα για να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι.. φιλεταρουμε τα στήθη της πάπιας και τα άλλα μέρη της και περιχυνουμε με την σάλτσα. Συνοδεύουμε
με ρύζι μπασμάτι. Ένα ροζέ ξηρό κρασί επισης ταιριάζει απόλυτα !!
Προσοχη στο ψήσιμο!! Αν παραψηθουν οι πάπιες θα γίνουν πολύ σκληρές.
View attachment 39469
View attachment 39468
View attachment 39467
View attachment 39466
To αρχικό ψήσιμο είναι 1 ώρα και 30 λεπτά στην λαδόκολλα στους 160 βαθμούς και έπειτα αλλά 20 λεπτα στους 230 ξεσκέπαστες
 
Όνομα
Γιάννης
Χρόνια τώρα τις πάπιες τις τρώγαμε στιφάδο ή κοκκινιστες. Έτσι λοιπόν φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Διάβασα αρκετές συνταγές κ κατεληξα στην παρακατω εκδοχή της Πάπιας πορτοκάλι. Να πω ότι το αποτέλεσμα με εξέπληξε θετικά κ έτσι συστηνω την συνταγή ανεπιφύλακτα.

Υλικά:
Για τις ψητές πάπιες
2 πρασινοκεφαλα (με την πέτσα τους) ή άλλες μεγάλες πάπιες
1πορτοκαλι, 4 φυλλα δάφνης, 2 κλοναρια δενδρολιβανο, ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:
150 γρ βούτυρο
1,5 ποτηρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κλοναρακια θυμάρι
1ποτηρι γάλα
1 κύβο ζωμου λαχανικων
Αλάτι, πιπερι

Εκτέλεση
Αφού κάψουμε με καμινέτο το δέρμα της πάπιας για να εξαλείψουμε κ την τελευταια τρίχα, αλατοπιπερωνουμε εξωτερικά τις πάπιες με γενναια ποσότητα αλατιού και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε επίσης μέσα στις πάπιες αλάτι , μισό πορτοκάλι στην καθεμία, από ένα κλοναρι δενδρολιβανο κ από 2 φύλλα δάφνης. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στην κοιλιά της κάθε πάπιας έτσι ώστε να κλείσουμε το άνοιγμα που δημιουργήσαμε όταν καθαρίζαμε τα εντόσθια.
Τυλίγουμε με διπλή λαδόκολλα και ψήνουμε ως εξής; 1:30 λεπτά στους 160 βαθμούς με αέρα και στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 20 λεπτα στους 230 βαθμούς για να γίνει η πέτσα τραγανή

Για την σάλτσα: Σοταρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού , το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών. Βράζουμε για15 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα.Συνεχιζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά κ αλατοπιπερωνουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κ ρίχνουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε κ αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί το περνάμε από σίτα για να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Είμαστε έτοιμοι.. φιλεταρουμε τα στήθη της πάπιας και τα άλλα μέρη της και περιχυνουμε με την σάλτσα. Συνοδεύουμε
με ρύζι μπασμάτι. Ένα ροζέ ξηρό κρασί επισης ταιριάζει απόλυτα !!
Προσοχη στο ψήσιμο!! Αν παραψηθουν οι πάπιες θα γίνουν πολύ σκληρές.
View attachment 39469
View attachment 39468
View attachment 39467
View attachment 39466
Αν την κάνω με κάτι κιρκιρια που έχω λες να μην γίνει? Πάντως φαίνεται εξαιρετικά νόστιμο! Μπράβο!
 
Περιοχή
Θεσσαλονίκη,Σέρρες
Όνομα
Βαγγέλης
Αν την κάνω με κάτι κιρκιρια που έχω λες να μην γίνει? Πάντως φαίνεται εξαιρετικά νόστιμο! Μπράβο!
Πιστευω θα βγει. Απλα θα θελουν σίγουρα πολύ λιγότερο ψήσιμο στο φούρνο. Σκεψου οτι οι δικες μου καθαρισμενες , χωρις εντοσθια, ζύγισαν και οι δυο μαζι 1800 γραμμαρια (850+750 περιπου η καθε μια). Τα κιρκιρια αν εχουν 400γρ το καθε ενα εγω θα τα εψηνα 1 ωρα και 10 στους 160 σε προθερμασμενο μεσα στην λαδοκολλα και αλλα 15' στους 230 ανοιχτα..
 
Top