Hunterslife Team
Staff member
Βγάζουμε τα πουλιά από την κατάψυξη όπου βρίσκονται καθαρισμένα από πούπουλα και εντόσθια. Τα τοποθετούμε σε λεκάνη και τα σκεπάζουμε με νερό, ξύδι, ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, μερικά φύλλα δάφνης και ρίγανη. Τα αφήνουμε λίγες ώρες να ξεπαγώσουν.
Αφού ξεπαγώσουν, τα ξεπλένουμε καλά με νερό να φύγουν τα αίματα από τις κοιλιές. Τα βάζουμε να στραγγίσουν και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Βάζουμε τα κρεμμύδια στην άκρη και τσιγαρίζουμε τα πουλιά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα συνεχώς. Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μόνο με το κρασί για κάνα τεταρτάκι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα δάφνης.
Τα γυρίζουμε όπως είναι από την κατσαρόλα στην γάστρα και τα ταξινομούμε στον πάτο αυτής. Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά.
[url=https://postimg.org/image/nraas6ich/]
Σκεπάζουμε την γάστρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C , τα αφήνουμε μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν δυνατά. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι το σημείο που σιγοβράζουν. Σε περίπου 2,5 ώρες προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια τριμμένη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν δούμε ότι ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, τις ανακατεύουμε (με προσοχή να μην διαλύσουμε τα πουλιά) και προσθέτουμε βραστό νερό. Αφήνουμε την γάστρα ξεσκέπαστη. Ανακατέβουμε κάπου κάπου τις χυλοπίτες και στο μισάωρο σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
[url=https://postimg.org/image/ykbsdgygt/]
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι, πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.[/url][/url]
Αφού ξεπαγώσουν, τα ξεπλένουμε καλά με νερό να φύγουν τα αίματα από τις κοιλιές. Τα βάζουμε να στραγγίσουν και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Βάζουμε τα κρεμμύδια στην άκρη και τσιγαρίζουμε τα πουλιά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα συνεχώς. Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μόνο με το κρασί για κάνα τεταρτάκι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικά φύλλα δάφνης.
Τα γυρίζουμε όπως είναι από την κατσαρόλα στην γάστρα και τα ταξινομούμε στον πάτο αυτής. Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα πουλιά.
[url=https://postimg.org/image/nraas6ich/]
Σκεπάζουμε την γάστρα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C , τα αφήνουμε μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν δυνατά. Χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι το σημείο που σιγοβράζουν. Σε περίπου 2,5 ώρες προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια τριμμένη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν δούμε ότι ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, τις ανακατεύουμε (με προσοχή να μην διαλύσουμε τα πουλιά) και προσθέτουμε βραστό νερό. Αφήνουμε την γάστρα ξεσκέπαστη. Ανακατέβουμε κάπου κάπου τις χυλοπίτες και στο μισάωρο σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
[url=https://postimg.org/image/ykbsdgygt/]
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι, πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.[/url][/url]