Aγια του Θεου πρεσβευε υπερ ημων.Σημερα Της Αγιας Παρασκευης
Δοξαζω Το Ονομα Και Την Χαρη Της
Να μας προσεχει και να μας φωτιζει
θα πω εγω κατι που ειδα μικρος , δεν θυμαμε εποχη , η ποια μερα ηταν , γιατι ακομα ουτε δημοτικο σχολειο δεν πηγαινα , οποτε πρεπει να ειμουν 5 με 6 χρονων , με ειχαν παρει η μητερα μου μαζι με την θεια μου απογευμα σε μοναστηρι εδω στο νησι της αγιας ζωνης , παρακολουθησαμε την λειτουργια το απογευμα , και μετα πηγαμε σε ενα κελι στο μοναστηρι για υπνο , το πρωι ξυπνησαμε λιγο ποιο αργα απο της μοναχες , και ενω η μητερα μου με την θεια μου ελεγαν αστεια και γελουσαν ,εγω εκανα βολτα τα κελια απο περιεργεια , και ειδα στο διπλανο κελι την παναγια ντυμενη καλογρια γωνατιστη να προσευχετε , και γυρισε και με κοιταξε γλυκα που το πρωσωπο της ελαμπε , εγω το θεωρισα φυσικο , και συνεχισα να κανω βολτα στα κελια , και σε 2 με 3 λεπτα μετα με φωναξαν να ετοιμαστουμε , για να κατεβουμε να παρακολουθησουμε την θεια λειτουργια , και εντο μεταξυ συνεχισαν να λενε αστεια και να γελουν , και λεει η μια στην αλλη , ευτηχος που ειμαστε μονες και δεν μας ακουν οι καλογριες να γελαμε , γιατι θα μας παρεξηγουσαν , και τοτε λεω εγω δεν ειμαστε μονοι , στο διπλα κελι ειδα μια να ειναι γονατιστη και με κοιταζε , και τοτε ετρεξαν διπλα να δουν και δεν ειδαν τιποτα , και μου ειπαν αποκλειετε δεν υπηρχε κανεις αλλος απο χθες το βραδυ , μονο οι καλογριες που ειναι υποχρεωμενες ολες να ειναι στην λειτουργια και δεν υπαρχει καμια στα κελια , εγω δεν εδωσα βαση το θεωρησα φυσικο , και μετα απο χρονια οταν μεγαλωσα το θυμομουν και καταλαβα τι εγινε