Έλληνες που θα έπρεπε να ξέρουμε και δεν τους ξέρουμε


Άννα Παλαιολογίνα –Νοταρά Sponsa Imperialis

12931087_922368381212111_8174091076766458591_n.jpg

Υποκλίνονταν στο πέρασμά της οι Βενετσιάνοι. Κι όταν εκείνη προσπερνούσε, την έδειχναν με θαυμασμό και ψιθύριζαν: «Η αρραβωνιαστικιά του αυτοκράτορα».

Μετουσιώνοντας τον θρύλο σε σκηνική δράση, στη (βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη) όπερά του, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (1961), ο Μανόλης Καλομοίρης θέλει τον αυτοκράτορα και την Άννα να συναντιόνται στις επάλξεις της Πόλης, τις κρίσιμες στιγμές λίγο πριν από την άλωση:

«Από παιδούλα μ’ έμαθαν να σ’ αγαπάω και να προσμένω πως θα ταίριαζα μαζί σου τη ζωή μου», του λέει κι εκείνος της απαντά: «Ω κόρη εσύ πανέμορφη που κάποτε ζούσα με την ελπίδα ταίρι μου πιστό ’κει στο Μιστρά μαζί σου τη ζωή μου να τελειώσω. Άλλα μας έταξε η μοίρα».

Βασισμένη σε ισχυρές πηγές, η διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου της Βενετίας, Χρύσα Μαλτέζου, τοποθετεί τη γέννηση της Άννας στην εποχή λίγο πριν από τον θάνατο του μεγάλου δάσκαλου της διασποράς, Μανουήλ Χρυσολωρά (πέθανε τον Απρίλιο του 1415). [Κι αυτό σημαίνει ότι, τη χρονιά της άλωσης, η Άννα ήταν περίπου σαράντα ετών (γύρω στα δέκα χρόνια μικρότερη από τον αυτοκράτορα, που γεννήθηκε το 1404). Εικοσάχρονη την υπολογίζει να ήταν την ίδια χρονιά, ο συγγραφέας και ερευνητής Γιώργος Χατζηδάκης, έχοντας υπόψη του άλλες, επίσης ισχυρές, πηγές.]

Ο θάνατος του αυτοκράτορα Ιωάννη Η΄Παλαιολόγου και η στέψη τού αδελφού του Κωνσταντίνου ΙΑ’ (ή ΙΒ’) Παλαιολόγου, έγινε αρχές Ιανουαρίου του 1449, και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη ως νέος αυτοκράτορας.

Όπως ήδη αναφέραμε, το (1441), οι Παλαιολόγοι είχαν χωριστεί σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο αυτοκράτορας Ιωάννης και ο σύμμαχος (και διάδοχός) του, Κωνσταντίνος, παρέμεναν άτεκνοι. Ήταν απαραίτητο να αποκτήσουν απογόνους, αν ήθελαν να μην περάσει ο θρόνος σε κάποιο από τα μισητά αδέλφια. Ο κλήρος έπεσε στον Κωνσταντίνο, δώδεκα χρόνια νεότερο του πενηντάρη την εποχή εκείνη αυτοκράτορα. Αν το ειδύλλιο με την Άννα υπήρχε από τότε, θα μπορούσε να την παντρευτεί. Παντρεύτηκε όμως την Αικατερίνη, κόρη του Γενοβέζου ηγεμόνα της Μυτιλήνης, Ντορίνο Γατελούζου. Το μυστήριο τελέστηκε στο νησί και σύντομα η Αικατερίνη έμεινε έγκυος. Ούτε αυτός ο γάμος ευτύχησε.

Η συμμαχία του αδελφού του, Δημήτριου, με τους Οθωμανούς με σκοπό την ανατροπή του αυτοκράτορα Ιωάννη υποχρέωσε τον Κωνσταντίνο να σπεύσει με την γυναίκα του προς την Κωνσταντινούπολη. Εγκλωβίστηκαν στη Λήμνο. Από το σοκ, η Αικατερίνη απέβαλε και πέθανε (1442). Την έθαψαν στο νησί. Ο Κωνσταντίνος έφτασε στη βασιλεύουσα χήρος για δεύτερη φορά. Τον επόμενο χρόνο, έφυγε στον Μιστρά, όπου ανέλαβε δεσπότης. Μόνος.

Αφοσιώθηκε στην οργάνωση του Δεσποτάτου και την ενίσχυση της άμυνάς του κι άφησε προσωρινά κατά μέρος την προσωπική του ζωή. Όμως, η ήττα τού 1446 στο Εξαμίλι είχε συνέπεια να μετατραπεί το δεσποτάτο σε φόρου υποτελές του σουλτάνου Μουράτ Β’, με αποτέλεσμα την αναγκαστική ησυχία στην περιοχή. Από το 1448, ξανάρχισε η αναζήτηση νέας συντρόφου.

Άνθρωποί του όργωσαν την Ιβηρική και την Ιταλική χερσόνησο, αναζητώντας νύφη για τον δεσπότη σε Πορτογαλία, Αραγονία, Νάπολη, Τάραντα. Ο Βενετσιάνος ευπατρίδης Αλοΐσιος Διέδο ήταν έμπιστος φίλος του κι αργότερα έμελλε μαζί με τους ναύτες του να βοηθήσει ενεργά στην άμυνα της Κωνσταντινούπολης, όταν τη βασιλεύουσα πολιορκούσε ο Μωάμεθ Β’. Του πρότεινε να μεσολαβήσει ως προξενητής για μια από τις Καμίλα, Μαρία, Παυλίνα και Μπιάνκα, όμορφες κόρες και οι τέσσερις του τότε δόγη της Βενετίας, Φραντσέσκο Φόσκαρι. Και ο δόγης δε θα είχε αντίρρηση για έναν τέτοιο γάμο και οι κόρες του τον καλόβλεπαν για γαμπρό. Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις. Μεσολάβησε όμως ο θάνατος του αυτοκράτορα Ιωάννη και η στέψη του Κωνσταντίνου που, αρχές Ιανουαρίου του 1449, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, νέος αυτοκράτορας.

Ήταν 49 χρόνων ακριβώς. Κι αν η Άννα Νοταρά όντως είχε γεννηθεί λίγο πριν από το 1415, ήταν γύρω στα 35 της. Οι ηλικίες τους ταίριαζαν για να αναπτυχθεί ανάμεσά τους παράφορο το ειδύλλιο. (Αλλά και τα είκοσι να πλησίαζε η Άννα, δεν θα ήταν παράξενο να αγαπηθούν.) Μια από τις πρώτες ενέργειες του αυτοκράτορα ήταν να διακόψει το συνοικέσιο με κάποια από τις Βενετσιάνες πριγκίπισσες. «Επειδή ήταν καθολικές και στην Κωνσταντινούπολη φυσούσε ανθενωτικός άνεμος», υποθέτουν κάποιες πηγές. Όμως, και η πρώτη του γυναίκα, η Μαγδαληνή Τόκο, ήταν Καθολική αλλά βαπτίστηκε Ορθόδοξη, πήρε το όνομα Θεοδώρα και έτσι παντρεύτηκαν.(Ο αυτοκράτορας ήταν δυο φορές χήρος και άτεκνος).

Ο θρύλος βεβαιώνει ότι ανάμεσα στον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την Άννα, κόρη του Μεγάλου Δούκα Λουκά Νοταρά, αναπτύχθηκε παράφορος έρωτας. Ανεκπλήρωτος κατά τον Ιταλό χρονικογράφο Marino Sanudo, που ήθελε την Άννα να πεθαίνει (το 1507) «υπεραιωνόβια και παρθένα».

O Κωνσταντίνος Παλαιολόγος σκοτώθηκε πολεμώντας σαν απλός στρατιώτης. Εκείνη επέζησε και βρέθηκε στην Ιταλία. Όμως, τα επίσημα έγγραφα τηρούν σιγή για το ειδύλλιο. Η Οθωμανική απειλή εξανάγκαζε τους διπλωμάτες της αυτοκρατορίας ν’ αναζητούν σ’ Ανατολή και Δύση νύφη για τον αυτοκράτορα, προκειμένου η Κωνσταντινούπολη ν’ αποκτήσει υπολογίσιμους συμμάχους. Δημοσιοποίηση της ερωτικής σχέσης του Κωνσταντίνου, εκτός τού ότι θα ήταν ανάρμοστη, ίσως να αποδεικνυόταν και επικίνδυνη. Γι’ αυτό και η ζωή της Άννας καλύπτεται από πυκνό μυστήριο ως και αμέσως μετά την πτώση της Βασιλεύουσας.

Μια σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη αναφέρει ότι, στην προσπάθειά της να φτάσει στην Ιταλία, η Άννα Νοταρά αιχμαλωτίστηκε και πληρώθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή της. Αν στ’ αλήθεια συνέβη κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι η οικογένειά της ήταν ακόμα σε θέση να διαπραγματευτεί με τους απαγωγείς. Αυτό όμως μπορούσε να γίνει πριν από την άλωση, όταν ακόμα ο Λουκάς Νοταράς ήταν ο πανίσχυρος Μεγάλος Δούκας και πρωθυπουργός. Το γεγονός έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι η «αρραβωνιαστικιά του αυτοκράτορα» εγκατέλειψε την Κωνσταντινούπολη έγκαιρα, παίρνοντας μαζί της ό,τι θεωρούσε πολύτιμο και ήταν δυνατό να μεταφερθεί.

Από αρκετό καιρό πριν από την άλωση, ο Λουκάς Νοταράς είχε φροντίσει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της περιουσία του σε πιστωτικά ιδρύματα της Ιταλίας. Η Άννα την βρήκε να την περιμένει. Και ο καρδινάλιος Βησσαρίων, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, την πήρε κάτω από την προστασία του. Έχοντας μείνει η μοναδική, που επιζούσε από την οικογένειά της, ήταν η τελευταία Μεγάλη Δούκισσα της πρώην Βυζαντινής αυτοκρατορίας. «Αρραβωνιαστικιά του αυτοκράτορα», για τους πολλούς. Για άλλους, «χήρα του αυτοκράτορα». «Ρωμαία και χριστιανή», όπως αναφέρει η ίδια στη διαθήκη της. Φανατική ανθενωτική, σε σημείο που αρνιόταν ακόμα και να μάθει λατινικά και να εκκλησιάζεται σε εκκλησίες των καθολικών, σύμφωνα με όλες τις πηγές. Ανορθόγραφη στα Ελληνικά της, κατά κάποιες μαρτυρίες. Η δράση της ωστόσο απέσπασε τον θαυμασμό των Ιταλών, παρ’ όλο που γι’ αυτούς ήταν «αιρετική». Την ανέχονταν.
 
Έγινε η προστάτισσα των Ελλήνων προσφύγων που, κυρίως μετά το 1470, κατά κύματα έφταναν στην Ιταλία. Ανάμεσα σε άλλα, στα 1472 (χρονιά που πέθανε ο προστάτης της, καρδινάλιος Βησσαρίων) ή 1474, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την πολιτεία της Σιένα, στην Τοσκάνη, ζητώντας να της παραχωρηθεί μια εγκαταλειμμένη έκταση με ένα κάστρο στη βαλτώδη Μαρέμα, για να στήσει εκεί Ελληνική αποικία. Η κοινότητα θα αριθμούσε γύρω στις εκατό οικογένειες (κυρίως από τη Χιμάρα και τη Μάνη), θα διεπόταν από τους δικούς της νόμους και θα τηρούσε τα δικά της έθιμα, με τον όρο ότι θα ήταν σύμμαχος με τη Σιένα. Παρ’ όλο που οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν αρκετά, τελικά δεν καρποφόρησαν. Από την αλληλογραφία όμως με την ηγεσία της Σιένα, προκύπτουν κάποια διόλου ευκαταφρόνητα στοιχεία:

Εκπρόσωπος της Άννας στις διαπραγματεύσεις ήταν ο Φραγκούλης Σερβόπουλος, επιφανής Βυζαντινός, σεβαστός στην Ιταλία, ανήκε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον των Νοταραίων. Σε γράμμα του προς τις αρχές της Σιένα, αποκαλεί την Άννα «Sponsa imperialis», που σημαίνει «μνηστή του Αυτοκράτορα».

Στα 1475, η Άννα εγκαταστάθηκε οριστικά στη Βενετία. Τον επόμενο χρόνο, γνωρίστηκε με τους Κρητικούς Νικόλαο Βλαστό και Ζαχαρία Καλλιέργη. Τη συντροφιά απασχολούσε η διάσωση της Ελληνικής γλώσσας.

Έκδοση του Μεγάλου Ετυμολογικού Λεξικού:

Η Άννα ξόδευε χρήματα για να αγοράσει ελληνικά χειρόγραφα. Έστησαν τυπογραφείο που εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σπουδαία της Ιταλίας, εφάμιλλο του σπουδαίου αντίστοιχου της Φλωρεντίας και της «Αλδιανής τυπογραφίας» (του Άλδου Μανούτιου) της Βενετίας.

Η επιχείρηση είχε καθαρά ελληνικό χρώμα, καθώς μόνον Έλληνες εργάζονταν σ’ αυτήν. Το πιο σπουδαίο επίτευγμά της ήταν η έκδοση (το 1499) του λεξικού «Ετυμολογικόν Μέγα κατά αλφάβητον το πάν ωφέλιμον» που προετοιμαζόταν επί έξι ολόκληρα χρόνια. Στο τέλος της έκδοσης, αναφέρονται τα εξής:

«Το Μέγα Ετυμολογικόν πέρας είληφεν ήδη συν Θεώ εν Ενετία αναλώμασι μεν του ευγενούς και δοκίμου ανδρός κυρίου Nικολάου Bλαστού του Kρητός, παραινέσει δε της λαμπροτάτης κυρίας Άννης Θυγατρός του πανσεβάστου και ενδοξοτάτου κυρίου Λουκά Nοταρά πότε Mεγάλου Δουκός Kωνσταντινουπόλεως, πόνω δε και δεξιότητι Zαχαρίου Kαλλιέργου του Kρητός».

Το τυπογραφείο έκλεισε στα 1501. Η Άννα Νοταρά πέθανε στα 1507. Άφησε την περιουσία και τα υπάρχοντά της στους Έλληνες της Βενετίας. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Μαρίνου Σανούτου, στις 14 Μαρτίου 1514, ο Νικόλαος Βλαστός αποδέχτηκε μέρος της περιουσίας και ανέλαβε πληρεξούσιος του συνόλου της, σε εκτέλεση των επιθυμιών της Άννας, όπως αυτές καταγράφονταν στη διαθήκη της.

Εκείνο που η Άννα δεν κατάφερε να πετύχει όσο ζούσε, ήταν η ανέγερση ελληνορθόδοξου ναού στη Βενετία. Το πέτυχε η ελληνική κοινότητα μετά τον θάνατό της: Είχαν περάσει μόλις 45 μέρες αφότου ο Βλαστός ανέλαβε τη διαχείριση της περιουσία της Άννας, όταν (30 Απριλίου 1514) ο δόγης της Βενετίας, Λεονάρντο Λορεντάν, γνωστοποίησε στην ελληνική παροικία ότι το Συμβούλιο των Δέκα ενέκρινε την οικοδόμηση ναού «στο όνομα του Αγίου Γεωργίου» και τη δημιουργία Ορθόδοξου κοιμητηρίου.

Η ανέγερσή του τελείωσε στα 1573 και στοίχισε 15.000 χρυσά δουκάτα, όλα συνεισφορά Ελλήνων της διασποράς. Αριστερά της Ωραίας Πύλης, υπάρχει η εικόνα του Χριστού Παντοκράτορα του ΙΔ’ αιώνα, που η Άννα Νοταρά έφερε μαζί της από την Κωνσταντινούπολη. Τη θαύμασε ο Γκαίτε, ενώ ο επί δεκαετία υπουργός Πολιτισμού του προέδρου της Γαλλίας, στρατηγού Ντε Γκολ, λογοτέχνης Αντρέ Μαλρό, έγραψε ότι είναι μια από τις ωραιότερες Βυζαντινές δημιουργίες που είδε στη ζωή του.

https://heptapolis.com/el/despotato-toy-mystra-kai-oi-palaiologeioi-hronoi

Υ.Γ. Στο βιβλίο του έγκριτου Ιστορικού και Βυζαντινολόγου Donald M.Nicol που έχω βάλει στην αρχή της ανάρτησης περιγράφονται τα πορτραίτα (η ζωή το έργο και η δράση δηλαδή ) δέκα Βυζαντινών Δεσποσυνών. Είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά και νομίζω οτι αξίζει να το διαβάσει κάποιος, και να παραμείνει στην οικογενειακή βιβλιοθήκη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Άννα Παλαιολογίνα- Νοταρά. Έχουμε Μάϊο 2022, σε 21 ήμερες, 569 χρόνια ακριβώς από την Άλωση της Πόλης...
 
ΟΛΓΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ-ΚΑΚΡΙΔΗ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΧΤ005.jpgΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Όλγα Κομνηνού-Κακριδή (1901–1975) γεννήθηκε στο Μπαλτσίκι της Ανατολικής Ρωμυλίας. Πολύ νωρίς η οικογένεια της εγκαταστάθηκε στη Σμύρνη όπου τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές της. Μετά γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με «Άριστα». Το 1923 διορίστηκε στη μέση εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια, στο Γύθειο, την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Ν. Σμύρνη, στον Πειραιά και αλλού. Το έργο της είναι πλούσιο, έχει κέντρο τον άνθρωπο και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλίες, άρθρα, κριτικές, μεταφράσεις, μελέτες και συγγράμματα.Η προσφορά της Όλγας Κακριδή στην πνευματική ζωή είναι σημαντική μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της καθώς «και στο κρεβάτι του πόνου, ενώ της έμεναν λίγες πνοές ακόμα, είχε μαζί της τα δελτία και τα βιβλία της»...

Έργα της εδώ

https://osdelnet.gr/contributors/1064504#all
 
Καλησπέρα σ' όλους!... :)...

Εξαιρετικά για τους φίλους απο την Κρήτη...και οχι μόνον!...:)...


Από την Ιστορία των Αγώνων της Κρήτης

ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

1698948135478.jpeg


Υ.Γ...στο συνημμένο υπο μορφή word, μια βιογραφία του αγωνιστή , που την έγραψα στο πλοίο...:)...
 

Attachments

  • ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.zip
    227,4 KB · Προβολές: 11
Καλησπέρα σ' όλους!... :)...

Εξαιρετικά για τους φίλους απο την Κρήτη...και οχι μόνον!...:)...


Από την Ιστορία των Αγώνων της Κρήτης

ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

View attachment 81744


Υ.Γ...στο συνημμένο υπο μορφή word, μια βιογραφία του αγωνιστή , που την έγραψα στο πλοίο...:)...
λεβεντες και παλικαριαααα.RESPECT.
 
σας παρουσιαζω εναν ελληνα που τυχαινει να ειναι θειος μου,η οικογενεια μας ειναι περηφανη για αυτον,αγνωστος βεβαια στο συνολο σχεδον των ελληνων,αλλωστε καποια στιγμη βραβευθηκε απο την ακαδημια αθηνων αλλα οι καρεκλοκενταυροι δεν του εδωσαν εδρα στο πανεπιστημιο αθηνων,αλλα του προτειναν για αναπληρωτη καθηγητη...μαθηματικος με ειδικευση σε νεα μαθηματικα,προεδρος της παγκοσμιας μαθηματικης εταιρειας..ειναι αγγλικα το βιογραφικο αλλα δειχνει το μεγεθος του,......
George A. Anastassiou (Greek: Γεώργιος Αναστασίου; born 1952) is a Greek mathematician doing research in computational analysis, in particular approximation theory and inequalities.

He was born in Athens, Greece, in 1952. He studied mathematics at the University of Athens, Greece, at the University of Southampton, UK and at the University of Rochester, New York, US, where he received his Ph.D. in 1984. [1]

He has taught at the University of Rhode Island,[2] Rhode Island, 1984–86 and the University of Memphis,[3] Tennessee, since 1986 where he is a tenured full Professor of Mathematics.

Contents​

Research[edit]​

Anastassiou has written over 380 research articles,[4] [5] several monographs,[6] he edited also several volumes. He belongs to numerous editorial boards of mathematical journals. [7] [8] [9] [10]

George Anastassiou is the founder of several research areas, including: [11] [12] [13] [14] [15] [16]

  1. Fractional Differentiation Inequalities [17]
  2. Fuzzy Positive Operators Approximation [18]
  3. Fractional Monotone Approximation
  4. Quantitative Neural Network Appproximation
  5. Fractional Calculus on Time Scales [19]
He has been one of the most active and main researchers in the following areas:

  1. Probabilistic Approximation Theory
  2. Monotone Approximation Theory
  3. Positive Linear Operators
  4. Analytical Inequalities

Awards and honors[edit]​

George A. Anastassiou has received the following notable awards:[20][21]

1) Distinguished Research Award, University of Memphis Alumni Association, 1999 [22]

2) Distinguished Research Award, University of Memphis, College of Arts and Sciences, 1999

3) Outstanding Young Researcher, University of Memphis, College of Arts and Sciences, 1990

4) A. Pallas award 12-27-2001, best paper in Mathematical Analysis during 1998–2000 Academy of Athens, Greece, 2001

5) Honorary Doctoral Degree, University of Oradea, Romania, 2007[23]

6) Distinguished Research Award, University of Memphis Alumni Association, 2008[24]

See also[edit]​

  • George Anastassiou, Moments in Probability and Approximation Theory, Pitman, England 1993, 419 pages.
  • Edited with ST Rachev: Applied Analysis and Stochastics a special section of "Journal of Computational and Applied Mathematics," Vol. 40, No. 2, June 1992.
  • Editor of conference proceedings, published by Marcel-Dekker, Inc., 1992, Approximation Theory, Vol. 138, Lecture Notes in Pure and Applied Math.
  • During May 20–22, 1993, with S.T. Rachev, UCSB, organized the 1st International Conference on Approximation, Probability and Related Fields held in Santa Barbara, CA. The volume of proceedings, edited by G. Anastassiou and S.T. Rachev was published by "Plenum" in 1994.
  • Guest Editor in Computers and Math. with Appl., special issue on "Concrete Analysis," Vol. 30, No 3–6, Sept 1995.
  • Guest Editor in Computers and Math. with Appl., special issue "Proceedings of #919 Memphis AMS Approximation Meeting," 1997; Vol. 40, No. 1, July 2000; "Approximation in Mathematics".
  • George Anastassiou, S. Gal, Approximation Theory: Moduli Continuity and Global Smoothness Preservation, Birkhauser-Boston, 2000, pp. 525.
  • George Anastassiou, Quantitative Approximations, CRC Press 2000, 617 pages.
  • George Anastassiou, Handbook of Analytic Computational methods in Applied Math., CRC press, 2000, 1034 pages.
  • George Anastassiou, Applied Math Rev., Vol. 1, World Scientific Publishing Co. 2000, 611 pages.
  • George Anastassiou, Guest Editor in journal of "Computers and Mathematics with Appl.", special issue on "Computational Methods in Analysis, Vol.48, No.9, November 2004.
  • George Anastassiou, Fractional Differentiation Inequalities, Published By Springer, New York, Heidelberg, 2009, 693 pages.
  • George Anastassiou, Probabilistic Inequalities, 430 Pages, World Scientific Publishing Corporation, 2010.
  • George Anastassiou, Fuzzy Mathematics: Approximation Theory, Springer, NY, Heidelberg, 2010, 455 pages.
  • George Anastassiou, Advanced Inequalities, World Scientific Publishing Corporation, Singapore, New York, 2010, 418 pages.
  • George Anastassiou, Intelligent Mathematics: Computational Analysis, Springer, Heidelberg, New York, 2011, 819 pages.
  • Free Public Access to all Anastassiou's Eudoxus Press Journals (JoCAAA-JCAAM-JAFA).
  • An alternative website with free access to all the previous Eudoxus Press Journals can be found here: [25] [26]

References[edit]​


  1. "EUDOXUS PRESS JOURNALS 2014". Retrieved 2014-04-13.

External links[edit]​

 
Back
Top