Αδέσποτες γάτες και πρόβλημα με εθελόντρια.

Τα καημενα τα ανυπερασπιστα γατια εμεις τα καναμε ετσι γιατι τους φερομαστε και τα ταιζουμε λες και ειναι κοτες.
Τα ¨πραγματικα¨γατια που ειχαμε πριν χρονια δεν μπορουσε να τα βαλει σε χερι ουτε σκυλος ουτε ανθρωπος.
Ηταν πανεξυπνα, δραστηριοι κυνηγοι και εντελως ανεξαρτητα.
Όλα ήταν διαφορετικά πριν από αρκετά χρόνια,όχι μόνο τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι ακόμα...

Και ομως δεν ειναι ετσι.
Σε περιοχη εξω απο την χαλκιδα σε προποδες βουνου τα γατια της γειτονιας τρωνε κροκετα και κονσερβα που τα ταιζουν καποιες κυριες ριχνοντας τους χυμα κατω.
Τρωνε και γεννοβολανε.
Αποτελεσμα?
Χαζα γατια που τα σκοτωνει για πλακα ενα αδεσποτο σκυλι εκει.
Μπροστα μου εχει σκοτωσει δυο.
Έχω δει ο ίδιος αδέσποτα σκυλιά που είναι πραγματικά επικίνδυνα και για άνθρωπο!Προφανώς δεν είναι όλα τα αδέσποτα το ίδιο φονικά κ@λόσκυλα...

Oι αγριόγατες είναι πολύ δυνατές μυικά,με τρομερά νύχια και πολύ πιο ικανές να ανεβούν σε δέντρα και να αμυνθούν αποτελεσματικά.Σε ντοκυμαντέρ έμαθα ότι ''μια ενήλικη αγριόγατα μπορεί να τα βάλει με σκύλο που έχει το ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ μέγεθος από αυτήν!!''.Ενώ τα καημένα τα γατιά της πόλης είναι εντελώς ανυπεράσπιστα και εκτός του περιβάλλοντος που έμαθαν να ζουν!Άρα ΜΗΝ κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.Επιπλέον οι λύκοι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ Πανελλαδικώς. Δλδ πρέπει να τους περιποιηθούμε κιόλας με αυτόν τον απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο;Όσο για τα γατιά που λες ότι σε μερικά χρόνια θα πεθάνουν άτεκνα,λες να θέλουν να ΞΕΣΚΙΣΤΟΥΝ από τα θηρία και μάλιστα ΠΡΟΩΡΑ;Ξαναλέω ότι είναι απαράδεκτο και μόνο που κάνουμε αυτή την κουβέντα... .no.
Ούτε να στειρωθουν θέλουν οι γάτες αλλά τις στειρωνουμε. Δεν είναι αυτή δικαιολογία. Και φυσικά δεν είναι φιλοζωική πράξη η στείρωση τους. Επίσης δεν είναι καθόλου βαρβαρότητα όταν ένα σαρκοφάγο ζώο τρέφεται από ένα αλλο. Ευτυχώς η δυστυχώς ο λύκος τρέφεται απο αλλά ζωντανά. Όπως και η γάτα σκοτώνει με βάρβαρο τρόπο κατά τα λεγόμενά σου τα ποντίκια όπως το λιοντάρι τις αντιλόπες και τα ελάφια όπως ο άνθρωπος τα αιγοπρόβατα και τα κοτόπουλα κλπ κλπ. Είναι όπως σου ξαναειπα η διατροφική αλυσίδα της φύσης που για μένα είναι έγκλημα όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να την διαταράξει. Αντιθετως βαρβαρότητα θεωρώ είναι η στειρωση των γατιών και των ζώων γενικότερα. Το ότι εσύ δεν συμπαθείς τους λύκους που ο πληθυσμός τους στην Ελλάδα σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο https://www.callisto.gr/wildlife/lykos μειώνεται διαρκώς καθώς μειώνονται η πηγες τροφής του (για αυτό έχουν φτάσει στο σημείο να κατεβαίνουν στις πόλεις για να τρέφονται από τα σκουπίδια και τα κατοικίδια) ή τα αδέσποτα αγριοσκυλα που η ανάγκη επιβίωσης και το περιβάλλον που ζουν τα έκαναν άγρια και συμπαθείς τα δήθεν ανυπερασπιστα αδέσποτα γλυκουλικα γατάκια επειδή το μόνο που κάνουν είναι νιάου νιάου και είναι υποτίθεται ακυνδινα ενώ στην πραγματικότητα είναι μια τεράστια εστία μόλυνσης και υπάρχει τεράστιος υπερπληθυσμός στα γατιά λυπαμε αλλά δεν σε κάνει περισσότερο φιλοζωο από ότι εμένα. Η φιλοζωικες πράξεις έχουν νόημα όταν βοηθούν ζώα που το έχουν πραγματικα ανάγκη και όχι το αντίθετο.

Επειδή μπαίνω σε σπίτια λόγω επαγγέλματος σας λέω ότι η δήθεν φιλοζωία ( στην πραγματικότητα δεν είναι φιλοζωία αλλά σκύλο - γατοφιλια ) έχει πάει σε άλλο επίπεδο.
Έχετε δει κόπρανα πάνω στον πάγκο της κουζίνας σε σπίτι δικηγόρου;
Είχα πελατισα που είχε γουρουνι μέσα στο σπίτι ως κατοικίδιο.
Μια μέρα έρχεται να ψωνίσει και φιλοξενούσα τη θεία μου από το χωριό.
Ακουει η θειά για το γουρουνι και λέει "ναι παιδακι μου και μεις ειχαμε παλιά γουρουνι στο κατωι"
Και της απαντάω " όχι θεία, το γουρουνι το έχει μες το σπίτι" και με κοιτουσε η θειά σαν εξωγήινο.. 🤣

Ακουει η θειά για το γουρουνι και λέει "ναι παιδακι μου και μεις ειχαμε παλιά γουρουνι στο κατωι"
Και της απαντάω " όχι θεία, το γουρουνι το έχει μες το σπίτι" και με κοιτουσε η θειά σαν εξωγήινο.. 🤣
Εμείς το δεναμε πο το ποδάρι στο ρέμα...

Ομοφυλο-γατολαγνεία στο φουλ. Είναι μοδάτο. Εδώ υπάρχουν Έλληνες που δεν έχουν να φάνε κι εμείς θεσπίζουμε νόμους για την ευζωϊα των ανώμαλων και των γατιών. Το επόμενο βήμα θα είναι η νομιμοποίηση του γάμου ανθρώπων και ζώων και η κτηνοβασία. Μη ξεχνάμε δε ότι το χασίσι πουλιέται στα περίπτερα. Μεγάλες προσφορές εθνοπατέρων στην Ελληνική κοινωνία. Διάβρωση από τα θεμέλια. Σήψη και δυσωδία παντού.
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!!! που έλεγε και η αείμνηστη Σαπφώ
Έτσι ειναι

Ούτε να στειρωθουν θέλουν οι γάτες αλλά τις στειρωνουμε. Δεν είναι αυτή δικαιολογία. Και φυσικά δεν είναι φιλοζωική πράξη η στείρωση τους. Επίσης δεν είναι καθόλου βαρβαρότητα όταν ένα σαρκοφάγο ζώο τρέφεται από ένα αλλο. Ευτυχώς η δυστυχώς ο λύκος τρέφεται απο αλλά ζωντανά. Όπως και η γάτα σκοτώνει με βάρβαρο τρόπο κατά τα λεγόμενά σου τα ποντίκια όπως το λιοντάρι τις αντιλόπες και τα ελάφια όπως ο άνθρωπος τα αιγοπρόβατα και τα κοτόπουλα κλπ κλπ. Είναι όπως σου ξαναειπα η διατροφική αλυσίδα της φύσης που για μένα είναι έγκλημα όταν ο άνθρωπος προσπαθεί να την διαταράξει. Αντιθετως βαρβαρότητα θεωρώ είναι η στειρωση των γατιών και των ζώων γενικότερα. Το ότι εσύ δεν συμπαθείς τους λύκους που ο πληθυσμός τους στην Ελλάδα σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο https://www.callisto.gr/wildlife/lykos μειώνεται διαρκώς καθώς μειώνονται η πηγες τροφής του (για αυτό έχουν φτάσει στο σημείο να κατεβαίνουν στις πόλεις για να τρέφονται από τα σκουπίδια και τα κατοικίδια) ή τα αδέσποτα αγριοσκυλα που η ανάγκη επιβίωσης και το περιβάλλον που ζουν τα έκαναν άγρια και συμπαθείς τα δήθεν ανυπερασπιστα αδέσποτα γλυκουλικα γατάκια επειδή το μόνο που κάνουν είναι νιάου νιάου και είναι υποτίθεται ακυνδινα ενώ στην πραγματικότητα είναι μια τεράστια εστία μόλυνσης και υπάρχει τεράστιος υπερπληθυσμός στα γατιά λυπαμε αλλά δεν σε κάνει περισσότερο φιλοζωο από ότι εμένα. Η φιλοζωικες πράξεις έχουν νόημα όταν βοηθούν ζώα που το έχουν πραγματικα ανάγκη και όχι το αντίθετο.
Διαφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι οι λύκοι μειώνονται σε πληθυσμό όπως λέει η ''Καλλιστώ''.Νομίζω μάλιστα ότι όλο τέτοια λέει εδώ και χρόνια για τους λύκους.Αντίθετα όλο και πληθαίνουν οι επιθέσεις των θηρίων αυτών σε κυνηγόσκυλα και μάλιστα και οι συναντήσεις τους με ανθρώπους,στους οποίους μάλιστα δείχνουν ανεξήγητη αφοβία!!Αν μιλήσεις με βορρειοελλαδίτες κυνηγούς,θα βρεις πολλούς που θρήνησαν τα αγαπημένα τους ζώα...Και αναφορικά με τις γάτες μου δημιουργείς την έντονη εντύπωση ότι τις αντιπαθείς πολύ.Εγώ αντίθετα τις συμπαθώ.Για το λόγο αυτό δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτήν τη συζήτηση.Πάντως μάθε το:ειδικά οι λύκοι ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ,δεν ελαττώνονται!!

Αν έλεγε ότι είναι σε πληθυσμό πάνω από το ανώτατο όριο ποιος ο λόγος ύπαρξης της. Θα βγάλει τα μάτια της μονής; Θα σε κάνει να πιστέψεις ότι όντως ο λύκος ,η αρκούδα, ο άγριο τάρανδος, είναι σε κίνδυνο και χρήζουν προστασίας και μπλα μπλα μπλα. Και στο τέλος δεν θα μαζεύεις κάστανα για να μην κατέβουν τα γουρούνια στους κάδους του χωριού.

Διαφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι οι λύκοι μειώνονται σε πληθυσμό όπως λέει η ''Καλλιστώ''.Νομίζω μάλιστα ότι όλο τέτοια λέει εδώ και χρόνια για τους λύκους.Αντίθετα όλο και πληθαίνουν οι επιθέσεις των θηρίων αυτών σε κυνηγόσκυλα και μάλιστα και οι συναντήσεις τους με ανθρώπους,στους οποίους μάλιστα δείχνουν ανεξήγητη αφοβία!!Αν μιλήσεις με βορρειοελλαδίτες κυνηγούς,θα βρεις πολλούς που θρήνησαν τα αγαπημένα τους ζώα...Και αναφορικά με τις γάτες μου δημιουργείς την έντονη εντύπωση ότι τις αντιπαθείς πολύ.Εγώ αντίθετα τις συμπαθώ.Για το λόγο αυτό δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτήν τη συζήτηση.Πάντως μάθε το:ειδικά οι λύκοι ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ,δεν ελαττώνονται!!
Όσο θα υπάρχουν «μαγαζιά» τα οποία επιβιώνουν από κρατικούς πόρους και όσο τα κόμματα εξουσίας θα σκέφτονται μόνο ψηφοθηρικά , τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο . Οι λύκοι πάντα θα είναι λίγοι και οι αντιυνηγοί πάντα θα έχουν λόγο .

Σήμερα είναι αναβαθμισμένα,εκπολιτισμένα γουρούνια...;)

Oι αγριόγατες είναι πολύ δυνατές μυικά,με τρομερά νύχια και πολύ πιο ικανές να ανεβούν σε δέντρα και να αμυνθούν αποτελεσματικά.Σε ντοκυμαντέρ έμαθα ότι ''μια ενήλικη αγριόγατα μπορεί να τα βάλει με σκύλο που έχει το ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ μέγεθος από αυτήν!!''.Ενώ τα καημένα τα γατιά της πόλης είναι εντελώς ανυπεράσπιστα και εκτός του περιβάλλοντος που έμαθαν να ζουν!Άρα ΜΗΝ κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.Επιπλέον οι λύκοι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ Πανελλαδικώς. Δλδ πρέπει να τους περιποιηθούμε κιόλας με αυτόν τον απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο;Όσο για τα γατιά που λες ότι σε μερικά χρόνια θα πεθάνουν άτεκνα,λες να θέλουν να ΞΕΣΚΙΣΤΟΥΝ από τα θηρία και μάλιστα ΠΡΟΩΡΑ;Ξαναλέω ότι είναι απαράδεκτο και μόνο που κάνουμε αυτή την κουβέντα... .no.
Είχα δει στον Έβρο, τρομερό ζωντανό πανέμορφο.Βέβαια με ένα ανοιγόκλεισμα ματιών είχε γίνει καπνός....

Είχα δει στον Έβρο, τρομερό ζωντανό πανέμορφο.Βέβαια με ένα ανοιγόκλεισμα ματιών είχε γίνει ξαπνός....
Και εγώ αυτά που έγραψα τα είδα και τα άκουσα σε σοβαρό ντοκυμαντέρ.Πάντως η όποια σύγκριση της αγριόγατας με την οικιακή γάτα μαρτυρά ασχετοσύνη!!

Από την άλλη μερικοί έχουν και ΠΥΘΩΝΕΣ για κατοικίδια...o_OΤι να πεις;.think.
Μυγες εμεινε να εχουν γιατρε
Θα πηγαινουν να αγοραζουν σκατα να τις ταιζουν .hair.

Πσ
Οι πυθωνες ειναι απο τα πιο υπουλα φιδια για να ξερετε…….
Εαν τυχον εχετε μικρα παιδια μην αφηνετε να πηγαινουν σε σπιτια που εχουν πυθωνα για κατοικιδιο…..

Back