Τσίχλα-Κοτσύφι

Πες τον αγράμματο καθηγητή φυσικής ότι ...
Εγω σε καταλαβαινω, ομως δεν γινεται ετσι η συζητηση, δηλαδη με χαρακτηρισμους.
Δεν εχουν μεγαλωσει ολοι οι ανθρωποι με βιωματα απο τη φυση.
Ειναι και καποια παιδια που μεγαλωσαν σε πολεις και χωρις να εχουν καποιον συγγενη να τα μυησει στο κυνηγι.

Τελος παντων...το κυνηγι ( με τη μορφη που το εχουμε εδω ) θα σβησει και θα εχουμε βαλει και εμεις το λιθαρακι μας με αυτα που ΔΕΝ κανουμε.

.......
Ειναι και καποια παιδια που μεγαλωσαν σε πολεις και χωρις να εχουν καποιον συγγενη να τα μυησει στο κυνηγι.
....
Οχι κάποια , η συντριπτική πλειοψηφια πλέον και μαλιστα η πλειονότητα σε μια τσιμεντούπολη που λέγεται Αθήνα ,και βομβαρδίζονται με veganισμούς και οικολογία της πισω πόρτας, με οτι αυτο συνεπάγεται.

Οχι κάποια , η συντριπτική πλειοψηφια πλέον και μαλιστα η πλειονότητα σε μια τσιμεντούπολη που λέγεται Αθήνα ,και βομβαρδίζονται με veganισμούς και οικολογία της πισω πόρτας, με οτι αυτο συνεπάγεται.
Γιαυτο και το κυνηγι θα σβησει. Οχι ομως επειδη αλλοι προπαγανδιζουν τον βιγκανισμο κλπ αλλα γιατι εμεις δεν κανουμε τιποτα να επικοινωνησουμε τι σημαινει κυνηγι και γενικως ποια ειναι η ΟΡΘΗ οικολογια.
ΠΧ Οσα παιδια βλεπουν στο Σταρ κεντρικης Ελλαδας καποια θεματα περι κυνηγιου μονο θετικα θα τους κινησει το ενδιαφερον..
Αλλα, ειπαμε, κοιμομαστε ορθιοι...

Μια που λετε για τα γερακια...

Πριν μια εβδομαδα ειχα κουβεντα περι κυνηγιου με καθηγητη φυσικης πανεπιστημιου .
Νεος και ανοιχτομυαλος.
Ξερωντας οτι ειμαι κυνηγος με ρωτησε αν ξερω οταν κανει βουτια το γερακι με κλειστα φτερα στα ποσα HZ ειναι ο ηχος που παραγει.
Η κουβεντα συνεχιστηκε, αφου αναρωτηθηκε γιατι καποιος να κανει βολτα στη φυση με οπλο σκοτωνοντας ζωα και οχι χωρις οπλο.
Του εξηγησα οτι ειναι πιο βαθυ το ολο θεμα, οτι ειναι δραστηριοτητα χιλιετιων και ενστικτο αρχεγονο και οτι πιο θλιβερο ειναι πχ που εκατομμυρια ζωα γεννιουνται και μεγαλωνουν αιχμαλωτα και σφαγιαζονται απο μηχανες με λεπιδια.
Επισης τον ρωτησα γιατι τους ενοχλει οταν βλεπουν κυνηγο με θηραμα ενω , αντιθετως, θαυμαζουν εναν ψαρα με μια ψαρουκλα?
Εμεινε λιγο αμιλητος και ειπε πως ελπιζει καποια στιγμη να απεξαρτητοποιηθουμε απο το κρεας.
Του ειπα να μην ανησυχει οσον αφορα το κυνηγι, γιατι συνεχως συρικνωνομαστε....
Ευτυχως... ειπε.

ΥΓ Το γερακι κατα την εφορμηση του παραγει 800 hz ηχο.
Σαν φυσικος επρεπε να ξερει οτι καθε δραση εχει μια αντιδραση
Το κυνηγι ειναι δραση φυσικη γραμμενη στο ντι εν ει του ανθρωπου και η αντιδραση ειναι η επιβιωση
Εαν απεξαρτηυοποιηθουνε απο το κρεας σαν δραση θα επελθει επισης μηα αντιδραση και να το ψαξει να δει τις επιπτωσεις της
Γιαυτο και στο στομα του εχει και κοπτηρες
Σαν επιστημονας έπρεπε να ξερει καλα οτι η δουλεια του ποτε δεν αποριπτει την αληθινη υπαρξη ενος γεγονοτος εστω και εαν ο ιδιος δεν μπορει να την αντιληφθει η να την θιοθετησησει

Τελος να μην ανυσηχει γιατι δεν συρικνομαστε οι κυνηγοι
Ναι μεν γινομαστε λιγοτεροι αλλα θα μεινουν επισης και οι πιο ποιοτικοι και γνησιοι!

Και αυτο ειναι μια αντιδραση απεναντι σε μια δραση

Την φυση κανενας δεν μπορει να την νικησει
Και το κυνηγι ειναι στην φυση μας

Αν θελεις πεστου αυτα Παναγιωτη
Θα ηθελα πολυ τοτε να δω ποσο ανοικτομυαλος ειναι

Αν θελεις πεστου αυτα Παναγιωτη
Θα ηθελα πολυ τοτε να δω ποσο ανοικτομυαλος ειναι
Δεν θα του τα πω.
Θα εκτυπωσω το κειμενο σου και θα του το δωσω.
Εχεις αισιοδοξη ματια και ευχομαι να επαληθευτεις.
Φτανει μονο η αισιοδοξια να μη μας οδηγει σε αδρανια.

Εδώ που έχουμε φτάσει το αυτονόητο το θεωρούμε ανοιχτόμυαλο
Γιατί συνήθως οι αντίθετοι δεν αφήνουν περιθώριο για συζήτηση
Με το που θα ακούσουν την λέξη κυνήγι αρχίζουν να γαβγίζουν
Αφού άκουσε τι του είπες χωρίς να βγάζει κραυγές μπορείς να το πείς και πρόοδο
Καποτε τον μεγαλο μου γιο τον απομακρυνε απο το κυνηγι(θελει μονο την σκοποβολη) μια δασκαλα

Πηγα και την βρηκα και εφερα και την διεθθυντρια
Τους ζητησα να μου κανουν το μαθημα που εκαναν στον γιο μου για το κυνηγι
Καμια δεν μιλησε
Μετα τους ειπα εγω τι ειναι το κυνηγι
Με επιχειρηματα
Ουτε φωνες ουτε απειλες αλλα ουτε και υπεκφυγες!
Και τους υπεδειξα οτι δεν διδασκεις κατι εαν δεν το γνωριζεις!!!!
Την ιδια μερα υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι τα δυο μικροτερα παιδια δεν θα μαθουν απο κανεναν αλλο περαν απο εμενα τι ειναι κυνηγι φυση θηραμα οικοσιτο ζωο αγριο ζωο πανιδα χλωριδα ψαρι επιβιωση καλιεργεια κλπ

Και τα κακα του συνολου μας θα τα πω!
Και τα καλα
Και θα δειξω και θ εξηγησω!
Πανω απο ολα το μαθημα
Μετα η καρπωση

Την κυριακη κλεινοντας τη χρονια η κορη μου ειπε

Μπαμπα
Σημερα ηταν η πιο ωραια μου μερα στο κυνηγι εστω και αν βαρεσαμε μια μονο τσιχλα !
Και αυριο θα πω στην δασκαλα οτι θα οργανωσω ημεριδα με πανο ωια τα σκουπιδια!
Και στο δικο μου θα γραφει οι κυνηγοι αγαπανε την φυση και την κρατανε καθαρη!!!!

Για μενα;;;;
Η καρπωση της κυριακης αξιζε πολλα ορια…..!

Last edited:
Δεν θα του τα πω.
Θα εκτυπωσω το κειμενο σου και θα του το δωσω.
Εχεις αισιοδοξη ματια και ευχομαι να επαληθευτεις.
Φτανει μονο η αισιοδοξια να μη μας οδηγει σε αδρανια.
Η αδρανεια στον ανθρωπο ειναι επισης δραση και εχει αντιδραση
Οχι μονο στο κυνηγι

Σας εχω πει πολλες φορες στους συναδερφους
Μιλατε για το κυνηγι ΚΑΙ πραττετε

Ειμαστε τοσα μελη
Πειτε μου ποσοι απο εμας εδω μεσα στα τοσα χιλιομετρα κυνηγιου γενναρη φλεβαρη εχουμε ριξει μια χουφτα σπορους που λογι της εποχης θα βλαστησουν μονοι τους χωρις καμια αλλη αναγκη

απλο παραδειγμα λεω

Πρεπει να κανουμε για να παρουμε

Η μεγαλυτερη μας επενδυση (και για το κυνηγι) ειναι οσα λεχθηκαν πιο πανω
Τα παιδια μας
Και η αγαπη και η προσφορα στην ιδια την φυση
Τα χουμε πει πολλες φορες

Εγω σε καταλαβαινω, ομως δεν γινεται ετσι η συζητηση, δηλαδη με χαρακτηρισμους.
Δεν εχουν μεγαλωσει ολοι οι ανθρωποι με βιωματα απο τη φυση.

Τελος παντων...το κυνηγι ( με τη μορφη που το εχουμε εδω ) θα σβησει και θα εχουμε βαλει και εμεις το λιθαρακι μας με αυτα που ΔΕΝ κανουμε.
Ο καθηγητής Παναγιώτη είναι πραγματικά αγράμματος. Δεν το λέω για να τον προσβάλλω και δεν το λέω μπροστά του. Χαρακτηρισμός θα ήταν να τον έλεγα "βλάκα" ή "χαζο" ή κάτι παρόμοιο. Επισημάνω την αντικειμενική πραγματικότητα του ότι στερείται βασικών γνώσεων και η θέση του δεν είναι να μας διδάξει τί πρέπει να τρώμε, αλλά να κάτσει να διαβάσει για να ξεστραβωθεί ο ίδιος.
Έχεις δει ποτέ κατσίκες να συζητάνε για το ποιά είναι η σωστή διατροφή για το είδος τους επειδή είναι μπερδεμένες;
Έχεις δει ποτέ λύκους να είναι μπερδεμένοι και να μη ξέρουν αν πρέπει να φάνε το φρουτάκι ή κρέας;
Έχεις δει ποτέ έστω και ένα ζώο να μην γνωρίζει επακριβώς ποια είναι η κατάλληλη τροφή για το είδος του;
Ο μόνος μπερδεμένος μαλάκας είναι ο άνθρωπος. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το τί είναι υγιεινό για εμάς και είμαστε περισσότερο άρρωστοι από όλα τα ζώα και πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Αν πας σε οποιοδήποτε ζωολογικό κήπο του κόσμου θα δεις ταμπέλες να γράφουν "απαγορεύεται να ταΐζετε τα ζώα". Δεν το γράφουν για να μη σου φάει το χέρι καθώς το ταΐζεις, αλλά γιατί το κάθε ζώο πρέπει να τρώει μόνο την τροφή που είναι κατάλληλη για το είδος του, αλλιώς αρρωσταίνει. Δεν πρέπει να του δώσεις την τυροπιτούλα σου και το κρουασάν σου ή ότι τρως.
Το μόνο ζώο για το οποίο κανένας δεν ενδιαφέρεται και του δίνουν μονίμως δηλητήρια να τρώει είναι ο άνθρωπος. Του λένε ότι πρέπει να κάνει "ισορροπημένη διατροφή" και ο βλάκας το πιστεύει. Το λιοντάρι κάνει "ισορροπημένη διατροφή"; Τρώει λίγο φρουτάκι και λίγο ψαράκι και πολλή σαλάτα γιατί είναι "απαραίτητες" οι φυτικές ίνες; Το άλογο κάνει "ισορροπημένη διατροφή"; Ποιό ζώο στον πλανήτη γη κάνει ισορροπημένη διατροφή;

Και όχι δεν έχουμε βάλει κανένα λιθαράκι στον περιορισμό του κυνηγίου εμείς οι κυνηγοί. Η πορεία του εξαρτάται από αποφάσεις άλλων και όχι από τις δικές μας. Σταματήστε το αυτομαστίγωμα.
Το κυνήγι θα μπορούσε να ανακάμψει αλλά όχι με τον παρακμιακό-παραδοσιακό τρόπο που σας αρέσει. Θα μπορούσε να γίνει με τρόπο που να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων. Με νέα τεχνολογία, εξειδικευμένα όπλα-διόπτρες-γκάτζετ και ρουχισμό, και εξελιγμένες θηρευτικές τεχνικές. Με όλα αυτά που σιχαίνεστε δηλαδή.

Last edited:
Ωραίος Φλεβάρης ο φετινός... αλλού παλεύεις με τις ψηλωμενες κ αλλού πέφτεις σε μαζεματα κ κάνεις το όριο εύκολα... Γενικά παντού έχει πουλιά, περνάει η ώρα στα καρτερια...

Επειδή δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό κ μου ανέφερε ένας φίλος ότι δεν φαίνεται ωραίο που γράφω για καρτέρι κ έχω τη μπεκάτσα στην πουλιαστρα, να διευκρινίσω ότι θηρευτήκε μέρα σε ανεμίστο καρτέρι σε κισσούς... Μπήκε το σπρίνγκερ να πάρει μια κόκκινη σε ένα πυκνό κ μου την έβγαλε πέναλτι μέσα στο καθαρό που ήμουν εγώ...
Δεν το συνδυάζω καθόλου αυτό το θήραμα με το καρτέρι της κ δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό όταν έγραφα την ανάρτηση... Έμεινε στη φωτογραφία επίτηδες για να μου θυμίζει μια εξαιρετική μέρα...

...να γίνει με τρόπο που να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων. Με νέα τεχνολογία, εξειδικευμένα όπλα-διόπτρες-γκάτζετ και ρουχισμό, και εξελιγμένες θηρευτικές τεχνικές.
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες.
Εδώ όμως έχω να πω ότι η τεχνολογία είναι ήδη μέσα στο κυνήγι.
Από αυτοκίνητα ως smart συσκευές όλων των τύπων και ειδών!
Δεν είδα να προκαλεί το ενδιαφέρον των νέων....
Με όλα αυτά που σιχαίνεστε δηλαδή.
Εδώ ο λόγος σου είναι διχαστικός...
Ποιοι είναι αυτοί που σιχαίνονται και ποιοι αυτοί που δεν σιχαίνονται;
Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ακολουθήσει - εκτός από το τι λέει ο νόμος - και τους δικούς του κανόνες.
Θα καταδικάσουμε δηλαδή αυτόν που θέλει να κυνηγήσει με το πλαγιοκαννο του, χωρίς διόπτρα με κουδούνι στο σκυλί και χωρίς smart συσκευές;

Και όχι δεν έχουμε βάλει κανένα λιθαράκι στον περιορισμό του κυνηγίου εμείς οι κυνηγοί. Η πορεία του εξαρτάται από αποφάσεις άλλων και όχι από τις δικές μας.
Να υποθεσω ότι είσαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ηγεσία μας και τους κυνηγετικούς συλλόγους και ότι για όλα φταίνε οι άλλοι;

Ότι μπορούν κάνουν. Τόσο ξέρουν, τόσο μπορούν τόσο κάνουν. Δε νομίζω εγώ να έχω αφιερώσει περισσότερο χρόνο για το κυνήγι ώστε να είμαι σε θέση να κάνω κριτική σε αυτούς που περισσότερα από εμένα σίγουρα έχουν κάνει. Και πάνω από όλα σιχαίνομαι τη γκρίνια. Είναι κακομοιριά και κατωτερότητα. Όποιος θέλει να ασχοληθεί να πάει και να ασχοληθεί μέσα στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους. Σε γκρίνιες, διαμαρτυρίες και λαϊκές συνάξεις ποτέ δε θα συμμετάσχω.

Φυσικά έχεις δίκιο οι μοντερνιές δεν έχουν φέρει ανάκαμψη του κυνηγίου, απλά νομίζω ότι αν είναι να υπάρξει κάποιαν ανάκαμψη ποτέ, τότε από εκεί θα υπάρξει. Μοντερνιές τις οποίες εγώ προσωπικά τις σιχαίνομαι, αλλά αναγνωρίζω ότι τους νεότερους θα τους έλκουν περισσότερο.

Ότι μπορούν κάνουν. Τόσο ξέρουν, τόσο μπορούν τόσο κάνουν. Δε νομίζω εγώ να έχω αφιερώσει περισσότερο χρόνο για το κυνήγι ώστε να είμαι σε θέση να κάνω κριτική σε αυτούς που περισσότερα από εμένα σίγουρα έχουν κάνει. Και πάνω από όλα σιχαίνομαι τη γκρίνια. Είναι κακομοιριά και κατωτερότητα. Όποιος θέλει να ασχοληθεί να πάει και να ασχοληθεί μέσα στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους. Σε γκρίνιες, διαμαρτυρίες και λαϊκές συνάξεις ποτέ δε θα συμμετάσχω.

Φυσικά έχεις δίκιο οι μοντερνιές δεν έχουν φέρει ανάκαμψη του κυνηγίου, απλά νομίζω ότι αν είναι να υπάρξει κάποιαν ανάκαμψη ποτέ, τότε από εκεί θα υπάρξει. Μοντερνιές τις οποίες εγώ προσωπικά τις σιχαίνομαι, αλλά αναγνωρίζω ότι τους νεότερους θα τους έλκουν περισσότερο.
Άλλο γκρίνια κι άλλο κριτική,με επιχειρήματα.
Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου,δεν θα έπρεπε να γίνει μια διαμαρτυρία,για το νόμο "Άργος";

Άλλο γκρίνια κι άλλο κριτική,με επιχειρήματα.
Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου,δεν θα έπρεπε να γίνει μια διαμαρτυρία,για το νόμο "Άργος";
Ναι, έχεις δίκιο. Φυσικά και θα έπρεπε. Δεν αναφέρομαι σε αυτές τις λογικές διαμαρτυρίες. Στην ατέρμονη εσωτερική μίρλα αναφέρομαι και τη μόνιμη χλεύη των οργάνων μας η οποία είναι κουραστική.

Επειδή δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό κ μου ανέφερε ένας φίλος ότι δεν φαίνεται ωραίο που γράφω για καρτέρι κ έχω τη μπεκάτσα στην πουλιαστρα, να διευκρινίσω ότι θηρευτήκε μέρα σε ανεμίστο καρτέρι σε κισσούς... Μπήκε το σπρίνγκερ να πάρει μια κόκκινη σε ένα πυκνό κ μου την έβγαλε πέναλτι μέσα στο καθαρό που ήμουν εγώ...
Δεν το συνδυάζω καθόλου αυτό το θήραμα με το καρτέρι της κ δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό όταν έγραφα την ανάρτηση... Έμεινε στη φωτογραφία επίτηδες για να μου θυμίζει μια εξαιρετική μέρα...
Ούτε που την πρόσεξα, εξαιρετική μέρα.

Ειναι πολυ σωστα και οσα λεει ο @Thalis και οσα λεει ο @panagiotis agiannitis και οσα λεει ο @Γράμμος και ολοι μας
Απλα δεν μπορεις να αναπτυξεις τα παντα σε ενα ποστ

Περαν απο την τεχνολογια θα πρεπει να βγουμε και εμεις εξω με τα παιδια μας να δειξουμε και να παρασειγματισουμε

Ομως πχ ενα βιντεοπαιγνιδι κυνηγιου με πραγματικη ρεαλιστικη πραγματικοτητα οπου κυνηγας κανονικα καρπωνεσαι αλλα και αστοχεις , διαβαζεις ιχνη, μιλας με το σκυλο και το παιδι, περνεις ποντους εαν μαζεψεις καλυκες εαν πονταρεις το σκυλι, εαν το ταιζεις σωστα, εαν εισαι σραστηριος την εκτος κυνηγιου εποχη(ναι να χει και αυτη την περιοδο μεσα) χανεις ταυτοχρονα ποντους εαν πτας σκουπιδια, εαν ξεπερνας το οριο εαν παρανομησεις σε θηραμα και μετα , εαν καπρωθεις ξενο θηραμα κλπ κλπ δηλαδη που ειναι φτιαγμενο στην πραγματικη αξια αγραφους και γραμμενους νομους του κυνηγιου, θα ηταν πληρως επιμορφωτικο και ´´μαγνητησ´´ για τους νεους!

Και το λεω εγω που συχαινομαι και δεν ξερω καθολου να παιζω ηλεκτρονικα παιγνιδια

Το θεμα ειναι οτι τροποι υπαρχουν
Κριτικη γινεται
Χρονος δεν μενει επιτηδες για να ασχοληθουμε
Αλλα ΟΛΟΙ μας αδρανουμε εστω και στα βασικα που ειναι μικρα ευκολα πραγματα και μαθηματα στα παιδια μας και στην ιδια την φυση!

Δειτε τους αγροτες αυτο το καιρο
Ενα μεγαλο συνολο
Βαρτε στην θεση τους εμας!

Μια τοσο μεγαλη διαμαρτυρια με εργα και κοστος(και προς εμας) πιστευετε οτι δεν θα περνουσε μυνηματα;

Η αδρανεια στον ανθρωπο ειναι επισης δραση και εχει αντιδραση
Οχι μονο στο κυνηγι

Σας εχω πει πολλες φορες στους συναδερφους
Μιλατε για το κυνηγι ΚΑΙ πραττετε

Ειμαστε τοσα μελη
Πειτε μου ποσοι απο εμας εδω μεσα στα τοσα χιλιομετρα κυνηγιου γενναρη φλεβαρη εχουμε ριξει μια χουφτα σπορους που λογι της εποχης θα βλαστησουν μονοι τους χωρις καμια αλλη αναγκη

απλο παραδειγμα λεω

Πρεπει να κανουμε για να παρουμε

Η μεγαλυτερη μας επενδυση (και για το κυνηγι) ειναι οσα λεχθηκαν πιο πανω
Τα παιδια μας
Και η αγαπη και η προσφορα στην ιδια την φυση
Τα χουμε πει πολλες φορες
Σπόρους μπορεί να μη ρίχνουμε αλλά από σκουπίδια άλλο τίποτα...

Back