Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εμένα μου την χάλασε μια ψιχαλα εχτές το απόγευμα μια σήμερα δεν πήγα, να δω τη θα έκανα στον βατονα που καθάρισα. Το μπελ κανη δουλειά εγώ το ρίχνω με 28 άρια σκούπα, με διασποράς δεν το έχω ρίξει, μου βάζεις ιδέες θα το δοκιμάσω.
90% με 28αρια το δουλεύω και εγώ από 8,5 μέχρι 10 νούμερο και είναι σκούπα όπως το λες. Το διασποράς αυτό το έχω για την κλειστή κάνη στο δικανο για τις μαύρες αλλά και με το μπελ τους αλλάζει τα φώτα κοντά και κρατάει μέτρα.

Έλα φίλε να κάνουμε παρεα
Και εγώ θέλω να μπω στην παρέα, Για το περπατητό όμως χαχα. Έλα Παναγία μου, περπάτησα όλη την Ξηρονομη και σήκωσα 6 τσίχλες, πρέπει να με μυρίζονται πριν πάω δεν εξηγείται αλλιώς, σε άλλη χρονιά είμαι εγώ.

Αυτό το πράμα...😟
Παντού όπου περνάς πετάγονται πουλιά.
Στα περπατητα,όλοι όριο για πλάκα!
Πήγα σ'ενα καρτερακι,κόντεψε να με πάρει ο υπνος,είδα 7-8 πουλιά μετά τις 18:10',τουφεκισα δύο(επιλεκτικά για να τις βρω😥),δεν βρήκα καμία!
Εδώ και 5-6 μέρες είναι ο κανόνας αυτή η εικόνα και εδώ. Την Κυριακή το πρωί δεν είδα ούτε μια μαύρη και λέω πάει την έκαναν όλες! Αλλά όταν περπάτησα ήταν όλες εκει......

Αυτό το πράμα...😟
Πήγα σ'ενα καρτερακι,κόντεψε να με πάρει ο υπνος,είδα 7-8 πουλιά μετά τις 18:10',τουφεκισα δύο(επιλεκτικά για να τις βρω😥),δεν βρήκα καμία!
Κι εδώ τα ίδια, μέσα στο σκοτάδι τα πουλιά, είχε και συννεφιά τρόμαζες να τα δεις. 2 πουλιά μέχρι τις 6:15 και 14 το τελευταίο 20λεπτο. Τουλάχιστον ήταν σχετικά καθαρό το μέρος και έχασα μόνο 2. Πουλιά πάντως έχει πολλά, απλά έχουν αλλάξει λίγο συμπεριφορά

Αυτό το πράμα...😟
Είδες τώρα τελευταία δεν έρχονται ποτέ στην ώρα τους ... τστστστ τι ασυνέπεια..:p

90% με 28αρια το δουλεύω και εγώ από 8,5 μέχρι 10 νούμερο και είναι σκούπα όπως το λες. Το διασποράς αυτό το έχω για την κλειστή κάνη στο δικανο για τις μαύρες αλλά και με το μπελ τους αλλάζει τα φώτα κοντά και κρατάει μέτρα.
Ναιιι κρατάει μέτρα, το δούλευα στην τσίχλα 28γρ, με 8αρια, και φέτος το ρίχνω με 10αρια , έχω πάθει πλάκα, δεν είχα ρίξει ποτέ 10αρια όσα χρόνια κυνηγάω τα υποτιμουσα. Απογευματινό τσίχλα , και υδρόβιο ( 32 γρ, 6αρια, ) το μπελ κολλημένο στην Ραφαέλα.

Αυτό το πράμα...😟
Εγώ πήγα 6 παρά εφηγα 6+ 40 αντουφεκιστος

Ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο πέριξ του Ναυπλίου με καλή παρέα και αρκετές τσίχλες. Υπάρχουν καρτερια που έχουν πλέον "καεί" από Αθηναίους και Κύπριους, τους οποίους φέρνει με πλήρες πακέτο (όπλα, φυσίγγια, διαμονή, διατροφή) ξενοδόχος κοντινής περιοχής. Όποιος ψάχνεται όμως βρίσκει τις νέες διαδρομές των πουλιών...
Εγώ όπως προείπα έφυγα για ευνόητους λόγους ο ξάδερφος κ ο φίλος μείνανε σε ένα ξεκαρφωτο σημείο κ 9 ώρα έφυγαν με το όριο. Θέλει κ λίγο τύχη

Εγώ όπως προείπα έφυγα για ευνόητους λόγους ο ξάδερφος κ ο φίλος μείνανε σε ένα ξεκαρφωτο σημείο κ 9 ώρα έφυγαν με το όριο. Θέλει κ λίγο τύχη
Πάντα θέλει και τύχη το κυνήγι... Το Σάββατο λόγω καθυστέρησης κάθισα σε άγνωστο μέρος, ώστε να προλάβω τις "μαυρουλες" και ανακάλυψα πιθανόν το καλύτερο καρτέρι της χρονιάς. Παρατηρώντας λεπτομερώς την κίνηση των πουλιών, είδα ότι κάνουν μεγάλη κυκλική κίνηση πάνω από 500 μέτρα, για να πάνε στα γνωστά καρτερια που δουλεύουν πολύ φέτος, με αποτέλεσμα να βρω 3-4 καρτερια φωτιά, που μας έδωσαν εύκολα το όριο σε ολόκληρη την παρέα.

Το κυνήγι είναι παρατήρηση και αντίληψη και έπειτα όλα τα άλλα .Εάν γνωρίζαμε όλοι να κυνηγάμε και να τοποθετουμαστε σωστά στον τόπο δεν θα ήταν καλό για το θήραμα .Επομένως καλά είναι και έτσι.Και ένα δεύτερο οποίος έχει πόδια πάντα βρίσκει

Ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο πέριξ του Ναυπλίου με καλή παρέα και αρκετές τσίχλες. Υπάρχουν καρτερια που έχουν πλέον "καεί" από Αθηναίους και Κύπριους, τους οποίους φέρνει με πλήρες πακέτο (όπλα, φυσίγγια, διαμονή, διατροφή) ξενοδόχος κοντινής περιοχής. Όποιος ψάχνεται όμως βρίσκει τις νέες διαδρομές των πουλιών...
Τέλειες τουφεκιές και ωραία πλάνα, μπράβο σου!! Ένα πράγμα μου έκανε εντύπωση,σε όλα τα βίντεο από κυνήγι η κάμερα η δική σου έδινε ήχο της τουφεκιας κανονικό, πράγμα δύσκολο ακόμα και σε ακριβές κάμερες

Καλησπέρα, αυτή πέρασε μονάχα και γυρίζοντας για το αμάξι είδα κι άλλη μια μέσα στο μισοσκόταδο...
View attachment 86214
Και δε βαριέσαι να κουβαλάς γεμάτο φυσεκλίκι ?? .big smile. Εγώ (ομοιοπαθής όπως γνωρίζεις) το έχω καταργήσει ... Παίρνω 10-12 φυσέκια, στις τσέπες μου. Αφού ξέρω πια ότι κι από αυτά, τα περισσότερα θα τα γυρίσω πίσω !!!:rolleyes:.yel.
.sarcastic..hair.

Τέλειες τουφεκιές και ωραία πλάνα, μπράβο σου!! Ένα πράγμα μου έκανε εντύπωση,σε όλα τα βίντεο από κυνήγι η κάμερα η δική σου έδινε ήχο της τουφεκιας κανονικό, πράγμα δύσκολο ακόμα και σε ακριβές κάμερες
Η κάμερα είναι η GoPro hero 12. Έχει πάρα πολύ καλό ήχο. Εμένα μου αρέσει που ακούγεται καθαρά το τσικ της τσίχλας. Αν το δεις το βίντεο με ήχο θα πάθεις πλάκα, νομίζεις ότι είσαι στο καρτέρι πάλι.

Μπράβο πολύ ωραίο βίντεο.
Επιτέλους μάθαμε και τι βρήκε να γαμησει ο αγαμητος!

Καλημέρα στην παρέα.
Για τους αριθμούς της τσίχλας που κάποιοι συνάδελφοι γράφουν για το ενδεχόμενο μείωσης των αριθμών τους να τους ενημερώσω, ότι βάσει μελετών εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θηρεύονται περίπου 2 εκατομμύρια τσίχλες στην Ελλάδα την κυνηγετική περίοδο. Ο αριθμός μπορεί να φαντάζει μεγάλος, στα αυτιά των περισσοτέρων, όμως η εκτίμηση για τους εναπομείναντες πληθυσμούς που επιστρέφουν βορειότερα για να αναπαραχθούν, εκτιμάται σε 22 με 24 εκατομμύρια ζευγάρια!!! Για την κελαηδότσιχλα μόνο. Για τα κοτσύφια η εκτίμηση αναφέρει ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς στους πληθυσμούς επιστροφής. Γι΄αυτό και το όριο στο κυνήγι των τσιχλοκότσυφων παραμένει αναλλοίωτο διαχρονικά και πήραμε και το τελευταίο 10ήμερο του κότσυφα πίσω. Να ενημερώσω ότι εχθές φίλος μανιταράς είδε 2 τρυγόνια σε διαφορετικά σημεία κοντά στον αστικό ιστό, στα νότια της Αττικής!!!

Μπράβο πολύ ωραίο βίντεο.
Επιτέλους μάθαμε και τι βρήκε να γαμησει ο αγαμητος!
Καλημέρα. Όταν κάθεσαι γραμμή στο καρτέρι, γίνεται χαβαλες μεταξύ της παρέας... Δεν μπορούσα να τα κόψω γιατί δε θα φαίνονταν οι τουφεκιές.

Status
Not open for further replies.
Back