Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
80-100 μέτρα σε μια σειρά έχει μια λογική για να υπάρχει μια αλληλοβοήθεια 300-500 μέτρα απλώς θα κάθεσαι να βλέπεις να περνάνε πουλιά ατουφεκιστα .
Ναι, αλήθεια είναι, αλλά μου έχει τύχει άπειρες φορές να είναι κάποιοι σ΄αυτή την απόσταση, να τουφεκάνε χαμηλά (οριζόντια) και να ακούω τα σκάγια στα φύλλα της ελιάς "μου".
Κυνήγι πήγα να περάσω καλά, δεν θα έχω το νου μου μη με στραβώσουν οι άσχετοι.

Ναι, αλήθεια είναι, αλλά μου έχει τύχει άπειρες φορές να είναι κάποιοι σ΄αυτή την απόσταση, να τουφεκάνε χαμηλά (οριζόντια) και να ακούω τα σκάγια στα φύλλα της ελιάς "μου".
Κυνήγι πήγα να περάσω καλά, δεν θα έχω το νου μου μη με στραβώσουν οι άσχετοι.
Έχοντας γνώση που είναι ο κάθε κυνηγός οι χαμηλές τουφεκιές απαγορεύονται.

80-100 μέτρα σε μια σειρά έχει μια λογική για να υπάρχει μια αλληλοβοήθεια 300-500 μέτρα απλώς θα κάθεσαι να βλέπεις να περνάνε πουλιά ατουφεκιστα .
Δεν ειναι μονο τα μετρα, αλλα και η εν γενει συμπεριφορα.
Δηλαδη ακομα και 200 μετρα διπλα μου να ειναι καποιος, αν αρχισει να ριχνει χριστοπαναγιες, σε πουλια, σκυλια, κλπ, εμενα μου χαλαει την ηρεμια μου.
Δεν θα ξεχασω σε εκπαιδευτικο ορτυκιου που πηγα να το ευχαριστηθω , εναν σε διπλανο τριφυλλι που εβριζε και ουρλιαζε σαν μανιασμενος..
Τι χριστοπαναγια εριξε στα σκυλια του, δεν λεγεται...
Μπορει λοιπον να μην ενοχλουν αμεσα, ενοχλουν ομως εμμεσα και πολυ μαλιστα.

Δηλαδη ακομα και 200 μετρα διπλα μου να ειναι καποιος, αν αρχισει να ριχνει χριστοπαναγιες, σε πουλια, σκυλια, κλπ, εμενα μου χαλαει την ηρεμια μου.
Δεν θα ξεχασω σε εκπαιδευτικο ορτυκιου που πηγα να το ευχαριστηθω , εναν σε διπλανο τριφυλλι που εβριζε και ουρλιαζε σαν μανιασμενος..
Βρε μακρια κ αγαπημενοι.

Έχοντας υπόψη μου όλα αυτά γι΄ αυτό είπα 300+ μέτρα. Μπορεί να μην υπάρχει επαρκής αλληλοβοήθεια, αλλά δεν υπάρχει και... αλληλοενόχληση.

Θετική εντύπωση μου έκανε το Σάββατο που πήγα στο Άργος, ότι όποιον κυνήγο βρήκα στο δρόμο μέχρι να πάμε να πιάσουμε ένα καρτέρι, μας μιλούσε κ μας έλεγε που να πάμε. Στο τέλος εκεί που καθίσαμε, ήταν ένας κυνηγός μεγάλος σε ηλικία κ μας είπε να κάτσουμε δίπλα του στα 30 μέτρα. Εντάξει πήγαμε λίγο πιο μακριά, αλλά ευγενεστατος κ αυτός κ όσοι συναντήσαμε. Απ ότι κατάλαβα, είχαν το σκεπτικό να κάτσουν ολοι στην σειρά, για να μην φεύγουν πουλιά ατουφεκιστα.

Δεν μιλάμε για εκκαθαριστικες επιχειρήσεις, ούτε για καταστροφή. Ήταν ένας ηλικιωμένος, ο οποίος σκέφτηκε ότι απ το να πήγαινε δεξιά-αριστερά όλη την ώρα για να πιάσει τα πουλιά, ας κάτσει κάποιος δίπλα του. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος που ήταν εκεί, ήταν καλοπροαιρετος.

Ολη η Ελλάδα έτσι είναι.
Είναι λυπηρό που δεν αλλαζει τίποτα.
Φετος που είχε πουλια οι περισσοτεροι βαραγαν δίχως αύριο σιχάθηκα που είμαι κυνηγός!!!! Αν του χρόνου δεν έχει τίποτα θα αρχησουν τα κλαματα αυτοί οι αρχή μαλακες.., αυτοσυγκράτηση καμία πόσες θα φας ρε μ@@@@@ η βαράς μόνο για το fb … αυτή η Αγία τσιχλα δεν έχει σεβασμο κανεναν

Μας τα χαλασε ο καιρος αποψε, την τελευταια στιγμη.....ανεβηκα ψηλα, κ ειδα οτι εβρεχε, πριν φτασω......αναστροφη κ πισω στα χαμηλα....πιανω μια ακρη, αφου τα γνωστα τριγυρω καρτερια ηταν πιασμενα ολα....τελικα, επιασα μια παλιοθέση ξενερωμενος απο την ολη φασαρία κ τα πουλια στο θεό εκει που ημουν...σε ελαχιστες εβαζες χερι....επιασε κ η μπορα, κ για να μη συνεχισω τα καντήλια, σηκωθεικα κι εφυγα στις 18.00......τσαμπα τα χιλιόμετρα κ η ολη φασαρία...

Δεν περνάνε οι άτιμες και πουλιά πιασμένα έχει! Καμια 20ρια φάνηκαν στο μισοσκοταδο και τουφεκισα τις 12 και πήρα τις 10 και τις βρήκα κιόλας. Σβάρνα όλες μέσα στα μούτρα μου εσκαγαν αλλά bell και Ρουμελιωτης 30αρι διασποράς τις ξαπλωσαν αθικτες όλες. Όλες οι βολές κάτω από τα 15 μέτρα.....

Ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο πέριξ του Ναυπλίου με καλή παρέα και αρκετές τσίχλες. Υπάρχουν καρτερια που έχουν πλέον "καεί" από Αθηναίους και Κύπριους, τους οποίους φέρνει με πλήρες πακέτο (όπλα, φυσίγγια, διαμονή, διατροφή) ξενοδόχος κοντινής περιοχής. Όποιος ψάχνεται όμως βρίσκει τις νέες διαδρομές των πουλιών...

Δεν περνάνε οι άτιμες και πουλιά πιασμένα έχει! Καμια 20ρια φάνηκαν στο μισοσκοταδο και τουφεκισα τις 12 και πήρα τις 10 και τις βρήκα κιόλας. Σβάρνα όλες μέσα στα μούτρα μου εσκαγαν αλλά bell και Ρουμελιωτης 30αρι διασποράς τις ξαπλωσαν αθικτες όλες. Όλες οι βολές κάτω από τα 15 μέτρα.....
Αυτό το πράμα...😟
Παντού όπου περνάς πετάγονται πουλιά.
Στα περπατητα,όλοι όριο για πλάκα!
Πήγα σ'ενα καρτερακι,κόντεψε να με πάρει ο υπνος,είδα 7-8 πουλιά μετά τις 18:10',τουφεκισα δύο(επιλεκτικά για να τις βρω😥),δεν βρήκα καμία!

Αυτό το πράμα...😟
Παντού όπου περνάς πετάγονται πουλιά.
Στα περπατητα,όλοι όριο για πλάκα!
Πήγα σ'ενα καρτερακι,κόντεψε να με πάρει ο υπνος,είδα 7-8 πουλιά μετά τις 18:10',τουφεκισα δύο(επιλεκτικά για να τις βρω😥),δεν βρήκα καμία!
Έλα φίλε να κάνουμε παρεα

Εμένα μου την χάλασε μια ψιχαλα εχτές το απόγευμα μια σήμερα δεν πήγα, να δω τη θα έκανα στον βατονα που καθάρισα. Το μπελ κανη δουλειά εγώ το ρίχνω με 28 άρια σκούπα, με διασποράς δεν το έχω ρίξει, μου βάζεις ιδέες θα το δοκιμάσω.

Status
Not open for further replies.
Back