Επαγγελματική αλληλοβοήθεια

Οχι ετσι!
Σου ειπα να αφαιρεσεις ολοκληρο το κουτι απο πανω χωρις να το ανοιξεις.
Απο την πισω μερια εχει ασφαλεια η βιδες και το αφαιρεις ολοκληρο πανω απο τον κορμο χωρις να ανοιξεις και χωρις να ερθεις σε επαφη με τα ηλεκτρικα μερη

Attachments

• 17082845078707133756906544227403.jpg
    17082845078707133756906544227403.jpg
    130,3 KB · Προβολές: 29
Αρχικά, ξανακλεισε το κουτί.
Μετά κοίτα προσεκτικά από πίσω να δεις τι είναι αυτό που κρατά το κουτί πάνω στον κορμό.
Συνήθως είναι βίδες η κάποια ασφάλεια.
Η εγκάρσια σκουλικοβιδα .

Και αύριο με την ησυχία σου κοίτα αν ο θερμοστάτης δείνει εντολή στον κινητήρα της ηλεκτροβανας.
Αν δίνει , ψάξε για να βρεις το ίδιο ηλεκτρικό μέρος ( μπλε κουτί ) και να κρατήσεις τον κορμο ως έχει...

Last edited:
Οι φωτό τραβήχτηκαν με το καλοριφέρ κλειστό. Μήπως έπρεπε να το έχω ανοικτό για να διαπιστώσω ότι όντως φταίει το μοτέρ της βανας;
Αν ανοίξεις τώρα τον θερμοστάτη θα δεις να κινειται το μοτέρ στην ηλεκτροβανα.

Αν ανοίξεις τώρα τον θερμοστάτη θα δεις να κινειται το μοτέρ στην ηλεκτροβανα.
Τον άνοιξα και γύρναγε σιγά σιγά μέχρι που ήρθε σε κάθετη θέση. Όταν έκλεισα τον θερμοστάτη όμως δεν γύρισε σε οριζόντια θέση το μοτέρ της ηλεκτροβάνας. Έπρεπε ή θα γύρναγε με καθυστέρηση?

Καταρχάς, γύρισες τον αφαλό στον κορμό ;
Αν ναι, ζέσταναν τα σώματα;
Η ηλεκτροβανα αν είσαι ο τελευταίος που έκλεισες τον θερμοστάτη , δεν κλείνει γιατί υπάρχει στον πίνακα αυτοματισμός που την κρατά ανοικτή για να μπορεί να δουλέψει ο κυκλοφορητης χωρίς στραγγαλισμό.
Και όταν ανοίξει κάποιος άλλος την δική του ηλεκτροβανα , θα κλείσει η δική σου.
Με δυο λόγια, μένει η τελευταία ηλεκτροβανα ανοικτή.

Καταρχάς, γύρισες τον αφαλό στον κορμό ;
Αν ναι, ζέσταναν τα σώματα;
Η ηλεκτροβανα αν είσαι ο τελευταίος που έκλεισες τον θερμοστάτη , δεν κλείνει γιατί υπάρχει στον πίνακα αυτοματισμός που την κρατά ανοικτή για να μπορεί να δουλέψει ο κυκλοφορητης χωρίς στραγγαλισμό.
Και όταν ανοίξει κάποιος άλλος την δική του ηλεκτροβανα , θα κλείσει η δική σου.
Με δυο λόγια, μένει η τελευταία ηλεκτροβανα ανοικτή.
Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Ναι γύρισα τον αφαλό στον κορμό, όλα ok.
Η βάνα έιναι ok. Είμαι ο τελευταίος που έκλεισα
Τα σώματα ζεστάθηκαν αλλά όχι καλά. Κάποια από τη μέση και κάτω είναι χλιαρά και ένα είναι κρύο.
Σήμερα το έκανε αυτό.
Θα καλέσω το μάστορα που μας κα΄νει συντήρηση.
Αλλά τι μπορεί να φταίει?

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Ναι γύρισα τον αφαλό στον κορμό, όλα ok.
Η βάνα έιναι ok. Είμαι ο τελευταίος που έκλεισα
Τα σώματα ζεστάθηκαν αλλά όχι καλά. Κάποια από τη μέση και κάτω είναι χλιαρά και ένα είναι κρύο.
Σήμερα το έκανε αυτό.
Θα καλέσω το μάστορα που μας κα΄νει συντήρηση.
Ποιον όροφο είσαι;
Είναι άλλοι πάνω από σένα η είσαι ρετιρέ;
Κοίτα την πίεση του νερού της εγκατάστασης θέρμανσης

Αυτό δείχνει μειωμένη πίεση.

Όπως είπες τα άλλα διαμερίσματα ζεσταίνονται κανονικά, οπότε αποκλείουμε να έχει πρόβλημα ο κυκλοφορητης και πάμε στο θέμα πίεσης του νερού.

Ποιον όροφο είσαι;
Είναι άλλοι πάνω από σένα η είσαι ρετιρέ;
Κοίτα την πίεση του νερού της εγκατάστασης θέρμανσης
2ο είμαι. Κανείς από πάνω. Πίεση ok, 1,5bar όπως είναι πάντα.
Ίδιο πρόβλημα είχε και ο άλλος του 1ου στην αρχή της σεζόν αλλά μετά απο 2 μέρες έστρωσε. Τον είδα πριν λίγο και μου είπε ότι κι αυτός σήμερα το ίδιο παρατήρησε.
Τα διαμερίσματα είναι 4, 2 σε κα΄θε όροφο

2ο είμαι. Κανείς από πάνω. Πίεση ok, 1,5bar όπως είναι πάντα.
Ίδιο πρόβλημα είχε και ο άλλος του 1ου αλλά μετά απο 2 μέρες έστρωσε. Τον είδα πριν λίγο και μου είπε ότι κι αυτός σήμερα το ίδιο παρατήρησε.
Τα διαμερίσματα είναι 4, 2 σε κα΄θε όροφο
Κάνε εξαέρωση στα σώματα.
Επίσης, ο κυκλοφορητης έχει κουμπί με ταχύτητες πάνω.Δοκιμασε να του αλλάξεις ταχύτητα.

Back