Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Α! Και ο σκυλάκος όλα τα λεφτά!
Ο Φρίξος έχει κυριολεκτικά λυσσάξει για τριχωτό.
Τα τελευταία 2 χρόνια φερμάρει από ποντικό ως λαγό.
Έχει βγάλει πιο πολλούς λαγούς απ όσους τα λαγόσκυλα του Αντώνη κ του Στέλιου μαζί!
Χθές πάλι κάτι μύρισε σε κουφάλα χαρουπιάς κ έβγαζε το φλοιό.IMG_20231105_115842.jpg
Προχθές πάλι μια ζουρίδα (βλ.φωτο).
IMG_20231106_232909.jpg

Ο Φρίξος έχει κυριολεκτικά λυσσάξει για τριχωτό.
Τα τελευταία 2 χρόνια φερμάρει από ποντικό ως λαγό.
Έχει βγάλει πιο πολλούς λαγούς απ όσους τα λαγόσκυλα του Αντώνη κ του Στέλιου μαζί!
Χθές πάλι κάτι μύρισε σε κουφάλα χαρουπιάς κ έβγαζε το φλοιό.View attachment 81981
Προχθές πάλι μια ζουρίδα (βλ.φωτο).
View attachment 81980
Είναι πλέον έμπειρος και μάλλον γουστάρει τριχωτό 😉

Τα κυνήγια μου στο βουνό, γίνονται συνήθως Σάββατο για πολλούς λόγους. Εχθές όμως ζέστη αέρας και σκόνη ... έφυγα και δεν κυνήγησα.
Σήμερα ξαναπήγα από το ξημέρωμα, ο καιρός θαυμάσιος δροσερό αεράκι, το καλύτερο όμως ήταν που είδα το στρατό των γουρουνοκυνηγών να πηγαίνει σε άλλο βουνό !
Παρά την ηλικία του ο σκύλος μου είχε επίσης κέφια, την πρώτη ώρα ψάξαμε κόντρα στον άνεμο χωρίς αποτέλεσμα, μετά αποφάσισα να γυρίσω από χαμηλότερα μέχρι ένα ρέμα που θα το ανέβαινα μέχρι την κορυφή. Όταν έφτασα σε αυτό το ρέμα ο σκύλος το πέρασε κάθετα και συνέχισε προς μια επόμενη, αρκετά πυκνή και απότομη ρεματιά στενή και βαθειά (φαράγγι) που την αποφεύγω ... σήμερα όμως ακολούθησα το σκυλί.

Πλησιάζοντας αυτό το δεύτερο ρέμα, ο σκύλος κατάλαβε πουλιά, που τα ακολούθησε ως την άκρη του μικρού αυτού φαραγγιού όπου και πήρε φέρμα σε ένα τοίχο πουρνάρες και πίσω και παράλληλα με τα πουρνάρια, κάθετα στην κατεύθυνση που έδειχνε το σκυλί το μικρό φαράγγι. Εγώ όπως ερχόμουνα από κάτω, καταλαβαίνω πως δεν μπορώ να περάσω πίσω από τα πουρνάρια για να βλέπω τι θα φύγει μέσα στο ρέμα ...

Πλησιάζω το σκυλί και βγαίνουνε, βλέπω δύο ίσα ίσα πάνω από τις κορφές των πουρναριών, κάνω μια μπηχτή ... και βλέπω να τουμπάρουν και οι δύο !!!
Περνάω μέσα από τα πουρνάρια φτάνω στην άκρη του μικρού γκρεμού που έχει επίσης πουρνάρια και ασπάλαθους και βλέπω το σκυλί να έχει την μία στο στόμα, παίρνω το πουλί και ψάχνουμε για το άλλο αλλά δεν το βρίσκουμε. Δίνω νερό στο σκύλο και τον ξεκουράζω 2-3 λεπτά, αμέσως μετά βρίσκει την δεύτερη, τρυπωμένη σε πολύ πυκνό πουρνάρι νεκρή ...
Έχω καιρό να γράψω για κυνήγι μου, αλλά αυτό το σημερινό νομίζω πως αξίζει ...

View attachment 81923
Δεν θα γραψω κατι....εγινες απολυτα κατανοητος κ με τελεια φωτο σαν υστερόγραφο ρε Γιώργη....εύγε σας!!!!

και χωρις καλαμακι βλεπωωω
Τώρα που το λες φίλε Σακηηηηηη... .

Έβαλαν χάρτινο καλαμάκι στους σπαστούς..
Πας να "τρυπήσεις" το πλαστικο κ στραβωνει το καλαμάκι....
Πρέπει να έχεις ένα αιχμηρό αντικειμενο μαζί σου η να βρεις ενα ξυλαρακι..
Μαλακίες... Αυτό τους μάρανε.....

Είχα να πάω ένα μήνα!! Φέτος ενώ έχει κάποιες λίγες παραπάνω πέρδικες από πέρσι δε κατάφερα να κάνω εξόδους. Το Σάββατο που μας πέρασε ηταν τοπική αργία. Λέω του πατέρα μου ,εγώ θα ανέβω στο χωριό. Βλέπω το καιρό, βροχές,αέρα 7 μποφόρ νοτιάς και συνεφιες. Δε καταλάβαινα από τη τρέλα μου τίποτα. Παίρνω τη σκύλα ξεκινώ και αρχίζουν οι αστραπές,έχουν είδη ξεκινήσει να μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά τα λεγόμενα του πατέρα μου,που πας βρε παιδάκι μου δε θα μπορείς να κυνηγισεις και τα σχετικά. Φτανω πάνω με πιάνει βροχή γίνομαι μούσκεμα. Βάζω μπρος το τζάκι να στεγνώσουν τα ρούχα. Αστραπές βροντές και ένα τρίωρο γεμάτο δυνατή βροχή. Ξυπνάω Σάββατο πέφταμε αστραπές στον ορίζοντα από πάνω ο καιρός φόρτωνε. Λέω θα πάω και ότι γίνει. Πάω σε ένα κοντινό σχετικά εύκολο -γρηγορο μέρος (6 -6.5 χιλιόμετρα)με την ελπίδα ότι δε θα γίνω ούτε ψητός από τους κεραυνούς ούτε παπί από τη βροχόπτωση. Ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που ούτε η σκύλα δε μπορούσε να σταθεί,σηκώθηκε ένα κοπάδι των 6 πουλιών με κατεύθυνση προς τη θάλασσα χωρίς να τις πάρει είδηση η σκύλα.οταν πλησίασα στο μέρος που βγήκαν είδα τη φωλιά μάλλον από καμιά ασπασουρα IMG_20231111_095433.jpg Έφτασα μέχρι θάλασσα τίποτα,είχε ξεκινήσει να βρέχει και απλά η σκύλα ήταν δίπλα μου και με κοίταζε που και που στα μάτια με βλέμμα ,τι παπάρας είσαι και που με φέρνεις.. τι να κάνω τα παράτησα . Μεσημέρι μια ξεκίναγε μια σταματαγε..λέω κρίμα είναι η σκύλα να βγω πάλι με τέτοιο καιρό δε έχει νόημα αν δε πέσουν τα μποφόρ. Ξημερώνει Κυριακή, βγαίνει ήλιος με σύννεφα και τα μποφόρ έχουν πέσει σε ευνοϊκά επίπεδα. Ξεκινώ την ανάβαση σε ένα βουνό που ξέρω ότι κρατά ένα κοπάδι και στη συνέχεια του σε παραδιπλανο βουνό κρατά και δεύτερο κοπάδι. Η ανατολή ήταν χάρμα οφθαλμών.IMG_20231112_071657.jpg
Η σκύλα έπαιρνε μυρωδιές και κυνηγούσε πολύ καλά εκείνη τη μέρα. Είχε πολλά μικροπουλα που πετάγονταν συνέχεια . Στο σημείο που τις βγάζω συνήθως ήταν οι κύριες αλλά λόγω νοτιά έφυγαν πάλι στα 100+ μέτρα. Ήξερα όμως που πάνε και συνέχισα να τις κυνηγώ. Τις πλησιάζω και η σκύλα έχει πάρει φωτιά. Κάνει οκταρια όλη τη ώρα και με ανεβάζει πολύ γρήγορα σε μια λοφοκορφη που για να είμαι ειλικρινής μετανιώνω την ώρα και τι στιγμή που δε πετώ το τσιγάρο κάθε φορά. Ανεβαίνω φτάνω και την βλέπω να έχει κατέβει από την άλλη πλευρά και είναι σε Πόντα Φέρμα και ξανά ποδαρομα. Φεύγουν πάλι μπροστά μας και του παίζουν σε μια λαγκαδιά δύσκολη.κατεβαινω , τίποτα. Δε τις βρήκα. Λέω θα ανέβω ψηλά να ψάξω το άλλο κοπάδι. IMG_20231112_154143.jpg
Πίσω από το βουνό που αχνο φαίνεται ο ήλιος ήταν το δεύτερο κοπάδι που κάποιος άλλος το είχε βγάλει από όσα κατάλαβα γιατί δε το βρήκα στο σύνηθες μέρος τους. Η σκύλα έχει παλι αφηνιασει και με τρέχει ,(πρέπει να κόψω το τσιγάρο) τρέχω να ανέβω κορυφή,φτάνω και τη βλέπω φερμαρισμενη και στα 20 μέτρα μπροστά της μια σπαρτια. Παίρνω ανάσα και λέω ρουφιανες την κατσατε τώρα. Πλησιάζω σιγά σιγά τη σκύλα και σηκώνετε μια στα όρια της τουφεκιας και δε της ρίχνω. Λέω δε γίνεται θα είναι κιαλλες..δε προλαβαίνω να τελειώσω τη κουβέντα μου και σηκώνετε από πίσω μου το κοπάδι...γυρίσω τις βλέπω ,σηκώνω τουφέκι σε μια ,τηε τραβώ τη τουφεκιά ,την τρώει ο βράχος δε την ξαναείδα. Λέω δες τι έκαναν τα κωλοπουλα.. έβαλαν μια για δωλομα να ποδαρωσει μπροστά (ο κακαβρος) και εκείνη την ώρα σηκώθηκαν από πίσω μου οι υπόλοιπες για να γλιτώσουν. Η σκύλα τρελάθηκε περισσότερο από εμένα που δε σταματαγε να τρέχει και να τις ψάχνει. Λέω ξανά από εκεί που ήρθα δε πάω θα προχωρήσω ευθεία για τον αρσενικό. Σε κάποια φάση σταμάτησα να κάνω ένα διάλειμμα είχε πάει πλέον 12 και ήθελα ένα 2ωρακι για να φτάσω στο κεντρικό στο αμάξι.IMG_20231112_101726.jpg

Με είδε η σκύλα που έκατσα και ήρθε και ξάπλωσε από τη κούραση και εκείνη δίπλα μου. Ξανασηκωθηκα με κατεύθυνση προς το αμάξι πλέον . Λίγο πριν φτάσω τον έβγαλα τον κερατουκλη που όμως με αιφνιδίασε και δε του έριξα γιατί θα έπεφτε σε γκρεμια που δε θα μπορούσα να πλησιάσω. Έφτασα στο αμάξι ,πρώτη φορά βολα για φέτος που τις έχω κυνηγήσει δυστυχώς ελάχιστα.

Υγ . Αν κάτι φέτος είναι καλό, είναι ότι λόγω κακών συνθηκών ( ήλιος,ζέστη του θανάτου, ασταμάτητες νοτιαδες και βροχή αυτό το σκ ) θα μείνουν αρκετά πουλιά για ζευγάρωμα. Δηλαδή πέρσι κυνηγούσα τέτοιο καιρό τις 2-3-4 που είχαν απομείνει και φέτος έχουν μείνει 5-6-7 πουλιά από το κάθε κοπάδι.. Αν κάτσουν καλά οι γέννες,του χρόνου θα είναι καλά!

Μια η ώρα το μεσημέρι ξεκίνησα.
Σήκωσα δύο κουστούμια.

Από τα 150 μέτρα σηκωνόταν και στο πρώτο και στο δεύτερο σήκωμα.

Με βάση την πορεία που είχα σχεδιάσει θα περνούσα μέσα από το δεύτερο μπουλούκι για να φτάσω να κοιτάξω έναν ταφκο αλλά από μακρυά πριν φτάσω εκει κοντά άκουσα να το λένε και υπολόγισα ότι ήταν 100 μέτρα πιο ψηλά.

Έτσι ενώ ήταν να περάσω από μέσα τους πέρασα πιο πάνω και μετά κατέληξα στον ταφκο.

Πετώντας πέτρες εκεί σηκώθηκαν απ' τα 100 μέτρα και γύρισαν σε άλλη μεριά.

2 πουλιά που δεν με είχαν δει όμως παρασύρθηκαν από τα άλλα που σηκώθηκαν και ήρθαν προς εμένα.

Εγώ πιαστικα λίγο χαζός διότι δεν το περίμενα αυτό και δεν τουφεκισα καλά.

Πήγα όμως μια 200αρια μέτρα προς τα κει που έπιασαν οι δύο και τελικά με δεύτερο σήκωμα πήρα αυτήν και γλίτωσα το μηδέν.

Πολύ δύσκολα πουλιά.

Έξυπνα για αυτό επιβιώνουν.

Το καλό ότι το πουλί που πήρα ήταν από διαφορετικό κουστούμι ώστε να μην αφαιρούνται πουλιά από τα ήδη κυνηγημένα.

Το πουλί αυτό έψαχνα να το βρω πάνω από μισή ώρα.

Το είχα για τραυματισμένο και ότι κάπου τρύπωσε.

Στο τέλος που ήταν να φύγω είδα το συγκεντρωτηρα μου και έψαξα εκεί γύρω και εκεί ήταν και το πουλί.

Έψαχνα 5 μέτρα πιο περα και δεν έβλεπα το πουλί με τίποτα.

Αν δεν έβλεπα το συγκεντρωτηρα να μου κόψει να ελέγξω τριγύρω από αυτόν δε θα το έβρισκα το πουλί διότι έπεσε πίσω από εμπόδιο στο σβήσιμο του βουνού.

Οπότε εκεί έσβησε και ο συγκεντρωτηρας οπότε το πουλί αν δεν είχε τρυπωσει έπρεπε να ήταν εκεί και έτσι κι έγινε.
IMG_20231115_153821.jpg

Πάντα τέτοια Νικόλα, ωραίο κυνήγι κάνατε ... να υποθέσω σε έφτιαξε ο χομπίστας :)
Ευχαριστώ φίλε μου
Οχι ξεκουραστηκε σήμερα.. τι δουλειά την έκανε η μάνα του και ο αδερφός του..
Είναι το ίδιο για εμένα😉

Τώρα που το λες φίλε Σακηηηηηη... .

Έβαλαν χάρτινο καλαμάκι στους σπαστούς..
Πας να "τρυπήσεις" το πλαστικο κ στραβωνει το καλαμάκι....
Πρέπει να έχεις ένα αιχμηρό αντικειμενο μαζί σου η να βρεις ενα ξυλαρακι..
Μαλακίες... Αυτό τους μάρανε.....
Εγω με τα κλειδια του αυτοκινητου το τρυπαω, μιας κ ειναι απο τους πιο γευστικους καφεδες αυτος, τον οποιο τον χρεισιμοποιώ κ στο κυνήγι εννοειται.....

Status
Not open for further replies.
Back