Ευχαριστώ Σταμάτη, δεν μου είχε ξανατύχει σε πέρδικες.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σημερινού κυνηγιού δεν είναι ότι έπεσαν και οι δύο με μία τουφεκιά.
Για εμένα όπως το αισθανόμουνα ήταν, που δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να τουφεκίσω όταν πλησίαζα τη φέρμα.
Επίσης όταν αποφάσισα να περάσω και εγώ απέναντι από το πρώτο ρέμα και να ακολουθήσω το σκυλί, το έκανα με βαριά καρδιά γιατί ήξερα τη δυσκολία του τόπου. Προκειμένου όμως να εντοπίσει το σκυλί κάποια πουλιά έστω και αν εγώ δεν τουφεκίσω, με έκανε να ακολουθήσω το σκύλο.
Ο σκυλάκος μου είναι ξεροκέφαλος και γκρινιάρης, εγώ είμαι σκυλοκεντρικός και φιλότιμος ... σκέψου ότι με ξυπνάει κάθε μέρα 12 χρόνια τώρα, από τα χαράματα να τον βγάλω έξω για κατούρημα !Kαι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον σκυλάκο σου.Από τα λόγια σου φαίνεται πολύ ανθρωποκεντρικό και φιλότιμο ζώο.
Μπράβο ρε παιδιά, όλα πολύ ωραία, ο τόπος, το κυνήγι, η παρέα, τα σκυλάκια, οι λάγαροι, οι φωτογραφίες !!! ... πάντα τέτοιαΤο περδικοκυνηγι με τα δώρα του
View attachment 81935View attachment 81936View attachment 81937View attachment 81938
Ρε μάγκες μετά το κυνήγι πέρδικας συνερχεστε γρήγορα;
Νιώθω πτωμα από χτες.
Γόνατα και μυϊκό σύστημα άστα.
Καλά για τα χέρια άσε...σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
Αφού άρχισα να σκέφτομαι για ελαφρύ όπλο που ποτέ δεν με απασχολουσε αυτό.
Πήρα βολταρεν.
Άκουγα που το λέγανε και ανέβαινα κατακόρυφα σαν τρελός.
Μήπως γέρασα να πούμε;
Μάλλον ξέρω τι συμβαίνει.
Το κοντέρ γράφει τα πάντα και τις κολοδουλειες και τα κυνήγια.
Σε 10 χρόνια θα είμαι για απόσυρση.
2 μέρες το λιγότερο.Η πέτρα είναι πέτρα φίλε μου. Θέλει κάποιες μέρες να συνέλθεις μετά.
Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα βαράμε βολταρέν ενδοφλέβια για να συνέλθουμε καλά είμαστε.....Πήρα βολταρεν
Φίλε μου όταν κυνηγάω σε πολύ πέτρα θέλω μια μέρα να συνερθω...Ρε μάγκες μετά το κυνήγι πέρδικας συνερχεστε γρήγορα;
Νιώθω πτωμα από χτες.
Πήρα βολταρεν.
Μήπως γέρασα να πούμε;
Έτσι είναι.Φίλε μου όταν κυνηγάω σε πολύ πέτρα θέλω μια μέρα να συνερθω...
Μια απ' τα ίδια Στέλιο!!Ρε μάγκες μετά το κυνήγι πέρδικας συνερχεστε γρήγορα;
Νιώθω πτωμα από χτες.
Πήρα βολταρεν.
Μήπως γέρασα να πούμε;
Ναι ξέρω ότι δεν περπατάμε κάθετα αλλά άμα ακούς την πέρδικα κοντά και κάθετα θα πας κάθετα.Θέλει συντήρηση.... Κάθετα δεν ανεβαίνουμε πάντα διαγώνια κορφή κορφή που έλεγε και ο παππούς μου.... αλματάκια ανδραγαθειες τα έχω κόψει αλλιώς δεν θα μας μείνει γόνατο ούτε γοφος.
Βέβαια έρχονται στιγμές που τρελαίνομαι και κάνω τις μαλακιες μου αλλά όσο μεγαλώνεις ηρεμεις
Μπράβο σας χάρη!!!Μια απ' τα ίδια Στέλιο!!
Πήγαμε με τον Αντώνη χθές νότια κ κάναμε ωραίο κυνήγι κ οχι δεν έχω συνέλθει ακόμα, δεν έχω ούτε το κουράγιο να γράψω!!
Δεν βάζω ούτε καν στη δουλειά που φορτώνω το αεροπλάνο στα γόνατα.Στελιο δοκημασε ελαστικες επιγονατιδες Βοηθανε πολυ.
Η δουλειά φίλε μου παίζει μεγάλο ρόλοΈτσι είναι.
Εγώ είμαι και υπερβολικά κουρασμένος από σεζόν στο αεροδρόμιο και την έχω ακούσει στερεοφωνικά.
Πάρα πολύ ωραία!!!Όπως προείπα βγήκαμε χθές με το φίλο μου τον Αντώνη, για περδικοκυνήγι κ γιατί όχι κ λαγό αν προέκυπτε μιας κ τωρα στα γεράματα το επανιελ μου έγινε ..λαγόσκυλο!
Στις 7:25 βγήκε ο λαγός κ τουφεκίστηκε, ως τις 7:45 τον ψάχναμε καθώς δε τον έκοψε αμέσως η τουφεκιά! Τελικά ήταν 5 μέτρα από κει που τουφεκίστηκε, τέζα μέσα σ ένα χηνοπόδι.
Δεν ψάξαμε άλλο το μέρος που πάντα δίνει πέρδικες, καθώς κάποιοι έξυπνοι του χωριού ήρθαν για λαγό στα 50 μέτρα από μας κι ενώ είδαν ότι κυνηγάμε.
Πάμε πιο κάτω για τον κύριο σκοπό μας ο οποίος ήταν οι πέρδικες, όμως εκείνες κακάριζαν στα 200 μέτρα σε ευθεία από μας, στο φραχτό του ενός από εκείνους που κυνηγούσαν από πάνω.
Φυσικά δεν πήγαμε προς τα κει, αλλά πιάσαμε τις δυο πλευρές ενός φαραγγιού.
Χαμηλότερα εγώ κ ξάφνου ακούω το σκίσιμο του αέρα που κάνουν τα αγριοπερίστερα!
Κοπαδάκι γύρω στα 20 πουλιά, πέρασαν μακριά από μένα αλλά πήγαιναν προς τον Αντώνη.
Πάνω σου του λέω κ με μια τριπλέτα τελικά κατέρριψε το ένα, το οποίο έπεσε στο βάθος της χαράδρας σε ένα πυκνό από σφάκες και λυγιές (αδύνατον να βρεθεί εκει).
Με τις τουφεκιές του Αντώνη, σπάνε 2-3 προς το μέρος μου κ με μια ρουαγιάλ βολή που θα μου μείνει αξέχαστη, χάζευα ίσως κ πάνω απο 8" το αγριοπερίστερο να πέφτει στριφογυριστά σαν ελικοπτεράκι.
Με το που το μάζεψα, ακούω τον Αντώνη "πάνω σου".
Αγριοπερίστερα ξανά.
Τουφεκάω, ξεκόβει το ένα κ πέφτει πλανάρωντας στα 100 μέτρα.
Παρακολουθώντας την πορειά του παρατηρώ στα 15 μέτρα από κει που έπεσε οτι είχαν έρθει οι άλλοι που είδαμε πριν.
Ξενέρωσα κ δεν πήγα καν να το πάρω.
Γυρνάμε στ αμάξι κ πάμε σ άλλο μέρος.
Λέω του Αντώνη εκεί τις κάνει, πάμε.
Ο Φρίξος να χει πιάσει ντορό κ ελάχιστα μέτρα πριν φτάσουμε στην "πηγή"..
Κορναρίσματα(!) κ θόρυβος αγροτικού κι ενώ εκεί δεν έχει καν αγροτικό δρόμο!!
Πως διάολο ανέβασε τ αμάξι εκεί!
Ήταν ένας βοσκός που ξωλάλιε τα πρόβατα κ αργότερα έβαλε σε λειτουργία κ το ξυλοκοφτικό σε κάτι παρατημένες χοντρολιές.
Με τα κορναρίσματα λοιπόν έφυγε ένα 10αρακι κοπάδι κάτω κ απλά ρίξαμε 3 τουφεκιές της απελπισίας ο Αντώνης κ 2 εγώ για το γαμώτο.
Οι μισές πήγαν σ ένα μικρό φαράγγι - ρυάκι 300 - 400 μέτρα πιο κάτω.
Ξανά ξανά!
Πάμε, σαρώνουμε τον τόπο, τίποτα.
200 μέτρα απ τ αμάξι φέρμα ο Φρίξος!
Φρρρρ ο κότσος, πέρασε από μπροστά μου, στο καθαρό άρα καταδικασμένος.
Μια απ τις πιο "εύκολες" βολές που έχω κάνει σε πέρδικα.
Εξιλέωση!
Χορτάτοι πια κ ανηφορίζοντας ούτε 100 μέτρα απ τ αμάξι, εγώ μέσα στο ρυάκι κ ο Αντώνης από πάνω, φρρρ!
Τη σήκωσε ο Αντώνης, τουφέκισε, αλλά δεν.
Ήμουν όμως από κάτω κ με μια ρουαγιάλ τουφεκιά την ξάπλωσα κι αυτή!
Ολοκλήρωση!!
Αρκετά μακρυγόρησα κ μπήκα σε λεπτομέρειες αλλά πραγματικά με τόσες αναποδιές, σε δύσκολο τόπο ήταν εξιλέωση ένα τέτοιο αποτέλεσμα!!
Ένα αποτέλεσμα που για να έρθει πρέπει να έχει σε αρμονία τις εξής συνιστώσες..
Υπομονή,
Πείσμα,
Ψυχραιμία
και φυσικά τύχη. View attachment 81976View attachment 81977View attachment 81978