Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

Το απλό είναι. Το έβαλα στο τρυπάνι και το τρόχιζα με το ντρέμελ λίγο λίγο.Στο τέλος με ψιλό γυαλόχαρτο.
Την κλίση δεν μπορώ να την μετρήσω.
Συνέχεια έκανα δοκιμές ώστε να μεγαλώσει το πυραυλάκι .Χάλασα αρκετούς κάλυκες μέχρι να βρω το πόσο θέλει.
Πάντως με το μάτι φαίνεται αρκετή η διαφορά στο πόσο έξυσα.
Στέφανε, να μεγαλώσει ή να μικρύνει (χαμηλώσει) το πυραυλάκι;

Το απλό είναι. Το έβαλα στο τρυπάνι και το τρόχιζα με το ντρέμελ λίγο λίγο.Στο τέλος με ψιλό γυαλόχαρτο.
Την κλίση δεν μπορώ να την μετρήσω.
Συνέχεια έκανα δοκιμές ώστε να μεγαλώσει το πυραυλάκι .Χάλασα αρκετούς κάλυκες μέχρι να βρω το πόσο θέλει.
Πάντως με το μάτι φαίνεται αρκετή η διαφορά στο πόσο έξυσα.
Γεια σου Στεφανε,τι θα κερδισεις αν κλεινεις σε μεγαλυτερο κενο χωρο.σε βοηθαει καπου? Εγω γεμιζω σχεδον με ολους τους τροπους εκτως απο πατσι και δεν μπορω να καταλαβω διαφορα.αν εχει ξανασυζητηθεί κσι θυμασαι πες μου να μην σε κουραζω !! Ευχαριστω

Γεια σου Στεφανε,τι θα κερδισεις αν κλεινεις σε μεγαλυτερο κενο χωρο.σε βοηθαει καπου? Εγω γεμιζω σχεδον με ολους τους τροπους εκτως απο πατσι και δεν μπορω να καταλαβω διαφορα.αν εχει ξανασυζητηθεί κσι θυμασαι πες μου να μην σε κουραζω !! Ευχαριστω
Δεν είναι μόνο τι κερδίζω.
Είναι και τι βολεύει όταν δεν υπάρχει ποικιλία σε βύσματα.
Θέλω να κατανοήσω και την τεχνική του αστεριού, να μην έχει τρυπούλα, να έχει σωστή πτύχωση, να μην έχει βαθούλωμα, να είναι πιο εμφανίσιμο, γενικά πιο στρωμένο αν θες να το πεις έτσι.
Η διαφορά είναι και πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Γνωρίζει κάποιος τι κάνω λάθος νομίζω ότι πρέπει να σηκωθεί το δεύτερο στάδιο
Το τρίτο στάδιο εννοείς.
Ανέβασε το λίγο και
κατέβασε το χάραγμα ή να γυρνάς τον κάλυκα και ξανά πάτα στο χάραγμα.
Στο ρέλιασμα μην κατεβάζεις απότομα το στροφείο.

Αν κλείνεις με 5 στάδια, το πιο πιθανό δείχνει να φταίει αυτό που έγραψες. Έχεις πολύ κατεβασμένη την κωνική χάραξη και γι αυτό καβαλάνε οι πτυχές. Ενδεχομένως να θέλει ανέβασμα και η μισή χάραξη.

Εμένα αυτό μου έχει συμβεί μόνο με τη μηχανή του Λαναρά, στο 20άρι διαμέτρημα, σε καινούργιους κάλυκες και όταν η μηχανή ήταν καινούργια. Το μαχαίρι δεν έκοβε καλά για αυτό και το άλλαξα με μαχαίρι CNC και από τότε το πρόβλημα σταμάτησε να υπάρχει.

Το μαχαιρι....Κοιταξε εσωτερικα μηπως εχει πιασει σκουπιδι...Εαν ειναι καθαρο δοκιμασε και σε αλλη
ποιοτητα καλυκα...μηπως και ειναι αστοχια υλικου στον καλυκα..
Εαν κανει τα ιδια σε ολους τους καλυκες...αλλαξε μαχαιρι.

Κάτι γίνεται με το διαμορφωτικο(μαχαίρι)...
Το μαχαίρι είναι Cnc experts αυτό μου το έκανε και με του Λαναρά για αυτό και αγόρασα το CNC. Σε λίγο που θα πάω σπίτι θα ανεβάσω λίγο ακόμη το δεύτερο στάδιο και θα σας απαντήσω

Back