Κάλυκες και καψύλια

Καλημέρα παιδιά! Ριγμένοι κάλυκες Gordon (B&P) αξίζει να κρατηθούν για αναγόμωση? Λόγω της ιδιαιτερότητας τους ρωτάω...
Μια χαρά αναγομωνονται και για περισσότερες φορές από τους υπόλοιπους.
Πολύ ποιοτικός κάλυκας!!
Χρειάζονται ξεκαψουλιαστρα με λεπτή απόληξη για να μην χαλάσει η φωλιά του καψουλιου.

Καλημέρα παιδιά! Ριγμένοι κάλυκες Gordon (B&P) αξίζει να κρατηθούν για αναγόμωση? Λόγω της ιδιαιτερότητας τους ρωτάω...
Μια χαρά αναγομωνονται και για περισσότερες φορές από τους υπόλοιπους.
Πολύ ποιοτικός κάλυκας!!
Χρειάζονται ξεκαψουλιαστρα με λεπτή απόληξη για να μην χαλάσει η φωλιά του καψουλιου.
Έτσι ακριβώς! έχω ξαναγεμίσει πάρα πολλούς, κυρίως μαύρους (όταν ρίχναμε στο σκοπευτήριο κατά κόρον τα 28άρια B&P Sporting & Compak) ... Πολύ καλοί, ανθεκτικοί, και κλείνανε πολύ όμορφα !!!
Το μόνο "αρνητικό" πράγματι, το ότι ήταν πολύ κουραστικό το ξεκαψούλωμα. Τόσο με τον παραδοσιακό ξεκαψουλωτή/καψουλωτή του Λαναρά, όσο και με τη μηχανή Lee που η "βελόνα" της είναι ακόμη πιο λεπτή. Κι αυτό γιατί η φωλιά του καψουλιού στον πάτο του κάλυκα δεν είναι διαμπερής με ίδια διάμετρο σε όλο το βάθος της, όπως είναι στους άλλους κάλυκες, αλλά από τη μέσα μεριά η τρύπα είναι πολύ μικρή, σχεδόν όσο είναι η τρυπούλα του καψουλιού. Έτσι λοιπόν σφηνώνει εκεί η βελόνα που διώχνει το παλιό καψούλι, και για να βγάλεις μετά τον κάλυκα πρέπει να τον τραβήξεις με μεγάλη δύναμη ! ... κι όταν έχεις πολλούς σου βγαίνει ο κ...λος .yel.:rolleyes: !!!
Εμένα δεν μου έτυχε ποτέ να χαλάσει η φωλιά του καψουλιού. Αλλά προτιμούσα τον αποκαψουλωτή του Λαναρά, γιατί η βελόνα του είναι μεν πιο χοντρή από της Lee, αλλά η άκρη της είναι επίπεδη και κόβει ένα "δαχτυλίδι" από τον πάτο του κάλυκα γύρω από τη μικρή τρυπούλα, (που το βγάζει από πάνω μαζί με το καψούλι), κι έτσι ο κάλυκας βγαίνει πιο εύκολα (μεγαλώνει η τρύπα και σφηνώνει λιγότερο). Κι επίσης, αν θελήσεις να τον ξαναγεμίσεις περισσότερες φορές, στις επόμενες το ξεκαψούλωμα είναι πιο εύκολο ...:cool:

Εμένα δεν μου έτυχε ποτέ να χαλάσει η φωλιά του καψουλιού. Αλλά προτιμούσα τον αποκαψουλωτή του Λαναρά, γιατί η βελόνα του είναι μεν πιο χοντρή από της Lee, αλλά η άκρη της είναι επίπεδη και κόβει ένα "δαχτυλίδι" από τον πάτο του κάλυκα γύρω από τη μικρή τρυπούλα, (που το βγάζει από πάνω μαζί με το καψούλι), κι έτσι ο κάλυκας βγαίνει πιο εύκολα (μεγαλώνει η τρύπα και σφηνώνει λιγότερο). Κι επίσης, αν θελήσεις να τον ξαναγεμίσεις περισσότερες φορές, στις επόμενες το ξεκαψούλωμα είναι πιο εύκολο ...:cool:
Παίρνεις έναν φτηνό αποκαψουλωτη,"κουρεύεις" μια ολια την άκρη του,κάνεις μια τρυπουλα 2,5mm και φυτεύεις ένα καρφακι ακέφαλο ίσης διαμέτρου.
Πριν το τοποθετήσεις δύο σταγόνες κυανοακρυλικη.
Να εξέχει όσο το ύψος του καψουλιου.🙂
Ατσαλοκαρφο,ακόμη καλύτερα!🙂

Καλά αυτό εννοείται! Απλά ρωτάω λόγω του πυθμένα του αν δέχεται αναγόμωση...συνήθως δεν ξαναγεμίζω ριγμένους κάλυκες αλλά αυτοί μου έκαναν εντύπωση για το πάχος του πλαστικού του κάλυκα και μου κίνησαν το ενδιαφέρον...
Εχω φιλο που γεμιζει τσιχλοφυσιγγα Τους μαζευει απο το σκοπευτηριο

Ευχαριστώ Κώστα. Έχω πάρει 1 κιλό psb 2 - special και απ' ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα, αυτό που την καίει καλύτερα, είναι το συγκεκριμένο καψούλι και σκέφτομαι να πάρω να δοκιμάσω.
Δεν το εχεις δουλεψει ποτε το UEE...;;;

Όχι Κώστα. Όπου χρειάστηκε καψούλι υψηλής ισχύος, χρησιμοποίησα 688.
......εγω ειμαι fun του UEE....αλλα δεν ξερω για ποσο ακομη θα τα βρισκουμε στο εμποριο...οποτε πλεον, βαζω πιο εντατικα στο παιχνιδι το 688 πλεον.

View attachment 62485 οριστε να φυγει και η αποροια σε ολους τι καλυκες ηταν στα νομπελ 10βολα και 8 βολα που ηταν μαπα !!! Φιοκι !!! Τους αγορασα χθες απο τον γουλφ !!

Τα 9βολα Νόμπελ με μπαφερ σε επινικελωμενο κάλυκα μαξαμ ήταν καλά ? Γιατί έχω ένα κουτάκι στην ντουλάπα

Back