2nd Max Gear Challenge 2016

4htldj.jpg


Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσω και την προκήρυξη..
 
http://www.shooters.gr/max-gear-challenge-ii-προκαλεί-για-δεύτερη-χρονιά-η-max-gear-εί/

MAX GEAR CHALLENGE II – 2016

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

H Max Gear, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος διοργανώνει το συναρπαστικό θεσμό “Max Gear Challenge” με ακόμα περισσότερους αθλητές, περισσότερα αγωνίσματα, συναρπαστικότερη διαδικασία τελικού και ακόμα μεγαλύτερης αξίας έπαθλο!

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

· 6 αθλητές SKEET

· 6 αθλητές TRAP

· 6 αθλητές COMPAK SPORTING

Οι 6 αθλητές του Skeetκαι οι 6 αθλητές του Trapθα επιλεγούν μέσα από τους Πανελλήνιους αγώνες του εκάστοτε αγωνίσματος και από την τελική βαθμολογία του Κυπέλλου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, για το Skeet, οι τρεις προσκλήσεις θα παραδοθούν στους τρεις πρώτους αθλητές των Πανελληνίων αγώνων και οι υπόλοιπες τρεις στους τρεις πρώτους της βαθμολογίας της Ά1 κατηγορίας του Κυπέλλου Ελλάδος. Όσον αφορά τις τρεις προσκλήσεις βάσει κατάταξης, εάν υπάρχει ισοβαθμία στην ίδια θέση της κατάταξης, την πρόσκληση θα παραλαμβάνει ο αθλητής με τον καλύτερο τελευταίο αγώνα. Στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη πρόσκληση από προηγούμενη διάκρισή του (σε άλλο αγώνισμα), η πρόσκληση θα πάει στον επόμενο καλύτερο αθλητή του Πανελλήνιου, εάν πρόκειται για τις τρεις πρώτες προσκλήσεις, ή στον επόμενο καλύτερο αθλητή της βαθμολογίας, εάν πρόκειται για τις υπόλοιπες τρεις κάρτες. Με αυτόν τον τρόπο θα επιλεγούν οι έξι καλύτεροι αθλητές του Skeetγια το 2016.

Συγκεκριμένα, για το Trap, οι τρεις προσκλήσεις θα παραδοθούν στους τρεις πρώτους αθλητές των Πανελληνίων αγώνων και οι υπόλοιπες τρεις στους τρεις πρώτους της βαθμολογίας της Ά1 κατηγορίας του Κυπέλλου Ελλάδος. Όσον αφορά τις τρεις προσκλήσεις βάσει κατάταξης, εάν υπάρχει ισοβαθμία στην ίδια θέση της κατάταξης, την πρόσκληση θα παραλαμβάνει ο αθλητής με τον καλύτερο τελευταίο αγώνα. Στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη πρόσκληση από προηγούμενη διάκρισή του (σε άλλο αγώνισμα), η πρόσκληση θα πάει στον επόμενο καλύτερο αθλητή του Πανελλήνιου, εάν πρόκειται για τις τρεις πρώτες προσκλήσεις, ή στον επόμενο καλύτερο αθλητή της βαθμολογίας, εάν πρόκειται για τις υπόλοιπες τρεις κάρτες. Με αυτόν τον τρόπο θα επιλεγούν οι έξι καλύτεροι αθλητές του Trap για το 2016.

Οι 6 αθλητές του CompakSportingθα επιλεγούν από τους 6 αγώνες του κυπέλλου Ελλάδος CompakSporting. Συγκεκριμένα, σε κάθε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος θα παραδίδεται μία πρόσκληση στον νικητή της κατηγορίας Openκάθε αγώνα. Εάν ο δικαιούχος έχει ήδη κερδίσει πρόσκληση από προηγούμενη νίκη του, η πρόσκληση θα παραδίδεται στον επόμενο καλύτερο του συγκεκριμένου αγώνα.

Στο τέλος της διαδικασίας πρόκρισης, οι 18 επιλεγμένοι αθλητές θα πρέπει να ενημερώσουν εγκαίρως, έως συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη σεζόν, εάν θα συμμετέχουν στην διαδικασία του τελικού διαγωνισμού MAXGEARCHALLENGEII. Εάν κάποιος αθλητής δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να συμμετάσχει, η πρόσκλησή του θα παραδίδεται στον επόμενο δικαιούχο του αγωνίσματος, από τη συγκεκριμένη διαδικασία από την οποία προκρίθηκε, είτε αυτή είναι αγώνας Κυπέλλου (Compak) είτε οι Πανελλήνιοι αγώνες είτε η κατάταξη της βαθμολογίας (Skeet, Trap).

Τα ονόματα των προκριθέντων αθλητών θα ανακοινώνονται από την MaxGearστην επίσημη σελίδα της στο Facebookκαι στην ιστοσελίδα www.maxgear.grαμέσως μετά από την παράδοση κάθε πρόσκλησης.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ CHALLENGE

Οι 18 προκριθέντες αθλητές θα αγωνιστούν στην διαδικασία του Challenge, το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο του 2016, σε σκοπευτήριο που θα πληρεί όλες τις νόμιμες και υλικοτεχνικές προϋποθέσεις. Το σκοπευτήριο και η ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθούν εγκαίρως από την MaxGear, την οποία θα βαρύνει εξ’ ολοκλήρου και το κόστος διεξαγωγής του. Οι συμμετέχοντες δεν θα πληρώσουν παράβολο.

Το πρώτο σκέλος θα αποτελείται από έναν αγώνα 75 δίσκων στον οποίον θα αγωνιστούν και οι 18 αθλητές και θα έχει τον χαρακτήρα «Τρίαθλου», δηλαδή μία πούλα Ολυμπιακού Skeet, μία πούλα Ολυμπιακού Trapκαι μία πούλα CompakSporting. Στον αγώνα θα διαιτητεύσουν επίσημοι εθνικοί ή διεθνείς κριτές και θα εφαρμοστούν πλήρως οι κανονισμοί της ISSF, της FITASC και της ΣΚ.Ο.Ε.

Με το πέρας του πρώτου σκέλους οι τέσσερις (4) αθλητές με τις μεγαλύτερες επιδόσεις θα προκριθούν για το δεύτερο σκέλος του διαγωνισμού. Αυτό θα αποτελείται από «μονομαχίες» των τεσσάρων σκοπευτών ανά ζευγάρια, τα οποία θα προκύψουν με κλήρωση. Το σκέλος αυτό θα διεξαχθεί με του κανονισμούς του CompakSportingμε την ιδιαιτερότητα ότι το σχήμα θα αποτελείται από μία πούλα 25 δίσκων με 6 μηχανές, οι οποίες θα καταμεριστούν έτσι ώστε να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των αθλητών των διαφορετικών αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, δύο μηχανές με επίσημες τροχιές Ολυμπιακού Skeet, δύο μηχανές με επίσημες τροχιές Ολυμπιακού Trapκαι δύο μηχανές με τροχιές CompakSporting. Το σχήμα θα είναι με ένα μονό δίσκο και δύο διπλούς δίσκους με κλήση (onreport) ανά βατήρα και οι δίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι τύπου “flash”, με χρωματιστή σκόνη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με το πέρας του δεύτερου σκέλους, αυτή θα επιλυθεί με την διαδικασία του ξαφνικού θανάτου.

Στο ίδιο σχήμα θα επιλυθούν και οι πιθανές ισοβαθμίες μεταξύ αθλητών του πρώτου σκέλους, επίσης με την διαδικασία του ξαφνικού θανάτου.

Οι νικητές των δύο αυτών μονομαχιών θα αγωνιστούν στο τρίτο και τελικό σκέλος του διαγωνισμού, το οποίο θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο με αυτό του δεύτερου σκέλους, με τις ίδιες μηχανές και τροχιές, με την διαφορά ότι οι ντουμπλέδες που θα ρίξει ο κάθε αθλητής θα επιλεχθούν από τον αντίπαλό του πριν την έναρξη της πούλας! Το σχήμα θα είναι με έναν μονό δίσκο και δύο ταυτόχρονους (simultaneous) διπλούς δίσκους ανά βατήρα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ο νικητής θα προκύψει με τη διαδικασία του ξαφνικού θανάτου στο ίδιο γήπεδο με τον τελικό αλλά με ντουμπλέδες τους οποίους θα ορίσει ο διοργανωτής.

Ο τελικός νικητής που θα προκύψει θα κερδίσει το βαρύτιμο έπαθλο του “Max Gear Challenge II – 2016” και προϊόντα ή υπηρεσίες δικής του επιλογής από την Max Gear, αξίας 1500€ (χιλίων πεντακοσίων ευρώ)!

Ευχόμαστε σε όλους ολόψυχα καλή επιτυχία!
 
Back
Top