Γιατί ρε; Μπορεί να τη θέλει,για ληστείες!Απλοί επαναληπτική, πρέπει να το έχεις, για να πάρεις τέτοιο όπλο θα πετάξεις λεφτά και θα το μετανιώσεις, και η εποχές είναι δύσκολες.![]()
Γιατί ρε; Μπορεί να τη θέλει,για ληστείες!Απλοί επαναληπτική, πρέπει να το έχεις, για να πάρεις τέτοιο όπλο θα πετάξεις λεφτά και θα το μετανιώσεις, και η εποχές είναι δύσκολες.![]()
Κάποια αδράνειας ή ένα δίκανο baikal.Καλησπέρα σε όλους. Γιάννης ονομάζομαι και μάλλον ήρθε η στιγμή για την αγορά του πρώτου όπλου. Φυσικά έχω απορίες και πιστεύω ο καλύτερος τρόπος είναι να ρωτήσω τους master hunters του φόρουμ. Ας ξεκινήσουμε.. το κυνήγι που θα ασχοληθώ είναι κατά κύριο λόγο τσιχλοκότσυφες και λίγο καμιά μπεκάτσα και σίγουρα ελεύθερη σκοποβολή όχι με δίσκους τόσο πολύ. Να προσθέσω ότι είμαι 1.90 αρκετά ψηλός. Πρόσφατα δοκίμασα μια benelli ημιαυτόματη νομίζω το μοντέλο ήταν montelferto λίγο ακριβή όμως!! Τι προτείνεται ημιαυτόματη ή επαναληπτική?? Είχα δει την benelli supernova tactical που είναι και αρκετά φθηνή και πολύ όμορφη. Από ημιαυτόματες έχω ρίξει μια ματιά στις εξής: winchester sx4, beretta 1301, benelli m2 αυτές κυμαίνονται κάτω από 1300 περίπου. Λόγο ύψους μάλλον θα μου πείτε να αγοράσω όπλο με κάνη 66 ή 71 εκατοστά αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ευχαριστεί να είναι τόσο μακριό το όπλο. Επίσης αν το όπλο αυτό έχει πχ 61 η 50 εκατοστά κάνη στο κυνήγι για τσιχλοκότσυφες κάνει δουλειά??? Τα όπλα που μου αρέσουν είναι τα 4 παραπάνω πιστεύω να μπορέσω να συνδυάσω και την σκοποβολή αλλά και το κυνήγι σε ότι και να αγοράσω!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ώς αρχάριος έχω απορίες και πιστεύω είστε ιδανικοί για να μου πείτε λίγα πράγματα πάνω στο κυνήγι!!
Έχω την ιδια με την πιστολοειδή λαβη. Πολύ ποιοτική, πολύ καλή, φθηνή με την υπάρχουσα προσφορά, 10 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και πολύ βολική για την...ντουλάπα!Την supernova η γενικά επαναληπτική
Θες και μια δεύτερη;Η πρώτη αντικειμενική πρόταση.
Πιστολοειδη λαβή για κυνήγι με τίποτα ,πάρε τη m2 comfort 66 εκατοστά που έχει όλο το πακέτο και πρόσεξε το μήκος ,ίσως επειδή είσαι ψηλός να χρειάζεσαι 37,5 αλλά αυτό πρέπει κάποιος να σε βοηθήσει να το βρεις.Μάγκες σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.. Αλλά..
Από τα όπλα που ανέφερα πιο πιστεύεται είναι καλύτερο??
Επίσης τι άποψη έχετε για τις επαναληπτικές σε καρτέρι δεν βλέπω γνώμες για την επαναληπτική supernova η οποία έχει και πιστολοειδές λαβή(για αυτό τι έχετε να πείτε) και κοστίζει το μισό??
Να θυμίσω οτι όπλο πάρω θα είναι και για σκοποβολή!!
Προσωπικά κλείνω για benelli m2, beretta 1301, supernova tactical!!
τα θέματα που θέλουν αποσαφήνιση είναι:
1) Μήκος κάνης για καρτέρι ανεξάρτητα άν είναι πχ beretta 1301 ή supernova tactica θυμίζω είμαι 1.90!
2) επαναληπτικές για καρτέρι κάνουν δουλειά??
Δεν με ενδιαφέρει πως είναι ... αντικλικ έχει ?την καινουρια μ2....στο 1,57 πατα pause και full screen να την δεις πως ειναι...
Ψηλη, μελαχρινή με καμπύλες..Δεν με ενδιαφέρει πως είναι ... αντικλικ έχει ?
Καλησπέρα..κατατοπιστικότατος σ ευχαριστώ!!Με βάση αυτά που γράφει ο φίλος μας που ενδιαφέρεται για την πρώτη του αγορά και "διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές" που λένε νομίζω πώς έχει ήδη κατασταλάξει σε κάποια επιλογή (ή επιλογές). Ελπίζω η συζήτηση να μην καταλήξει να κατευθύνεται από τον ίδιο (έστω και άθελά του) πρός κάποια προειλημμένη επιλογή ώστε να αποζητά την αποδοχή του συνόλου εδώ ή έστω της πλειοψηφίας.
Αυτό δεν είναι κακό ούτε απορριπτέο.
Η γνώμη μου συμβαδίζει με αυτή των προλαλησάντων. Αυτά που θα ήθελα να προσθέσω είναι τα εξής:
- αγορά καινούριου όπλου και όχι μεταχειρισμένου ειδικά για αρχή - να έχει 2 ή 3 ή 5 ή 10 ή 40 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας για να γλυτώσεις από πιθανές κακοτοπιές μπλέκοντας με αγορά μεταχειρισμένου ειδικά τώρα που η εμπειρία είναι μικρή. Άς μην παραβλέπουμε τον ψυχολογικό παράγοντα σε έναν νέο κυνηγό/σκοπευτή και την εμπιστοσύνη που πρέπει να του εμπνέει το όπλο που θα κρατάει στα χέρια του
- όπλο με θαλάμη magnum - όχι γιατί θα ρίξεις σώνει και καλά αυτά τα φυσίγγια αλλά γιατί θα έχεις εξασφαλισμένο επίπεδο αντοχής σε πιέσεις φυσιγγίων της αγοράς ή ιδιογομώσεων - και τα όπλα με κανονικές θαλάμες αποδίδουν άριστα αλλά δυστυχώς τα περισσότερα καινούργια (ιδίως δίκαννα) δεν έχουν δοκιμή σε υψηλές πιέσεις (1370 Bars) και η εδώ αγορά προωθεί και διαφημίζει τα κανονικά φυσίγγια με πιέσεις στα όρια (κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά έτσι γίνεται)
- Άν η πλάστιγγα γέρνει σε ημιαυτόματη "καραμπίνα" (αδόκιμος όρος αλλά επικράτησε) ή επαναληπτική να έχει ένα ικανό μήκος κάννης και να έχει τσοκάκια εναλλασσόμενα - όχι μια σταθερή σύσφιγξη κι άς είναι και σε προσφορά ή ευκαιρία. Κάννες 50 πόντων και με "δολοφονική" όψη τύπου slug ή tactical και λοιπές ιστορίες είναι άχρηστες για γενική χρήση σε κυνήγι ή σκοπευτήριο και οι περισσότερες δεν διαθέτουν κάν βαθμό τσόκ (είναι κύλινδροι) οπότε σε βολές με σκάγια υπολείπονται σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις (στην κλίμακα του λειόκαννου πάντα)
- να έχει επίσης σέτ με κολλάρα αλλαγής κλίσης στο κοντάκι της (φλάντζες) για να σου προσδίδει την μέγιστη ευελιξία ρυθμίσεων για να φέρεις μόνος σου το κοντάκι περίπου στα μέτρα σου - αυτά τα έχουν στάνταρ οι περισσότερες καραμπίνες αλλά καλό είναι να το ελέγξεις πρίν την αγορά σου
- η "πιστολοειδής λαβή" υπάρχει σε όλα τα όπλα όλων των τύπων και όλων των εποχών και δεν είναι προνόμιο ενός μοντέλλου ή μιάς εταιρείας - στις διαφημίσεις γράφουν ότι θέλουν για να πουλήσουν
- ξόδεψε (επένδυσε δηλαδή) χρόνο να κάνεις τις περισσότερες δυνατές επισκέψεις σε καταστήματα όπλων όπως σου πρότειναν οι φίλοι παραπάνω να δείς και να πιάσεις (να χουφτώσεις) και να επωμίσεις όσο περισσότερα όπλα μπορείς με βάση τα κριτήρια που έχεις θέσει για την αγορά σου Άς δυσανασχετούν όσο θέλουν οι πωλητές - τα λεφτά σου θα δώσεις, δεν θα σου χαρίσουν κάτι
- οτι και να πάρεις σε όποια τιμή ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ !
- Να μην επηρεαστείς απ' ότι πιθανόν σου πούν γνωστοί φίλοι ή άλλοι για την επιλογή σου
ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ
Αυτά από έναν μη master hunter του forum.
Οι φλάντζες τοποθετούνται στα αυτογεμη μεταξύ κοντακιου και βάσης δίνοντας τις κλίσεις που θες.Δεν παίρνουν τα δίκανα παρά μόνο ένα μοντέλο της Βenelli.Ευχαριστώ παιδιά ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ και βοηθάτε!! Ερώτηση ..
τι είναι η φλάντζες δεν καταλαβαίνω και σε τι χρησιμεύουν??
Τοποθετούνται σε όλα τα όπλα???
Φλάντζες αλλαγής κλίσης, τοποθετούνται μεταξύ βάσης και κοντακιου στις καραμπίνες και στο δίκανο της benelli.Δινουν κλίσεις πάνω κάτω δεξιά αριστερά και μπορείς να φέρεις το κοντάκι στα μέτρα σου.Ευχαριστώ παιδιά ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ και βοηθάτε!! Ερώτηση ..
Ευχαριστώ παιδιά ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ και βοηθάτε!! Ερώτηση ..
Οι φλάντζες τοποθετούνται στα αυτογεμη μεταξύ κοντακιου και βάσης δίνοντας τις κλίσεις που θες.Δεν παίρνουν τα δίκανα παρά μόνο ένα μοντέλο της Βenelli.
Φλάντζες αλλαγής κλίσης, τοποθετούνται μεταξύ βάσης και κοντακιου στις καραμπίνες και στο δίκανο της benelli.Δινουν κλίσεις πάνω κάτω δεξιά αριστερά και μπορείς να φέρεις το κοντάκι στα μέτρα σου.
Μηχανισμός αδράνειας δοκιμασμένος και αξιόπιστοςΚαλησπέρα παιδιά.. με βλέπω για την m2!!
Τι γνώμη έχετε??
Ποιο μοντέλο όμως βλέπω έχει κάμποσα!!!
κοιτα και την modefiltro την καινουργια.Καλησπέρα παιδιά.. με βλέπω για την m2!!
Τι γνώμη έχετε??
Ποιο μοντέλο όμως βλέπω έχει κάμποσα!!!