Αγορά όπλου

Καραμπίνα θέλει ο άνθρωπος στο 1000ρικο , σούπερ πόζε σε αυτά τα χρήματα και χωρίς να χρειαστεί να δώσει κι άλλα να το φέρει στα μέτρα του τι επιλογές έχει εκτός από μεταχειρισμένο;
Έχει δίκανα στο χιλιάρικο, έχει και καραμπίνες.Γνωμες λέμε μπας και τον βοηθήσουμε για πρώτο όπλο.Προσωπικα δεν βρίσκω τον λόγο για αγορά γκλιτσας με κλείστρο για αυτα τα κυνήγια.

Έχει δίκανα στο χιλιάρικο, έχει και καραμπίνες.Γνωμες λέμε μπας και τον βοηθήσουμε για πρώτο όπλο.Προσωπικα δεν βρίσκω τον λόγο για αγορά γκλιτσας με κλείστρο για αυτα τα κυνήγια.
Ποιότητα ,αξιοπιστία, προσαρμοστικότητα στο1000ρικο είναι υπέρ της καραμπίνας.

Καλησπέρα φίλε μου..Ρίχτω κάτι θέλεις να πεις🤣 ..Είπα μλκ ε χαχαχα
Όχι καθόλου, απλά σε λίγο θα καταλάβεις ότι θα γεμίζουνε σελίδες επί σελίδων κι εσύ όσο θα διαβάζεις, τόσο θα μπερδεύεσαι...
Θα μπλέξουν οι καραμπινάκηδες κόντρα στους δικαννάκηδες και αν γείρεις προς την καραμπίνα θα φαγωθούν οι της αδράνειας με αυτούς των αερίων, δηλαδή μπενελάκηδες VS μπερετάκηδες. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθείς να επιλέξεις μεταξύ πλάγιου ή ποζέ, μονοσκάνδαλου ή δισκάνδαλου, καινούργιου ή μεταχειρισμένου, και και και... Άπειρες οι επιλογές.
Τώρα, μιά που μπήκα στη συζήτηση, εγώ (καθότι μπενελάκιας) θα σου σύστηνα μια Μ2 ή μια Μοντεφέλτρο από 890€ . Όσο για το μήκος της κάννης, όπως σου είπαν πάρε μία γύρω στα 66εκ.

Όχι καθόλου, απλά σε λίγο θα καταλάβεις ότι θα γεμίζουνε σελίδες επί σελίδων κι εσύ όσο θα διαβάζεις, τόσο θα μπερδεύεσαι...
Θα μπλέξουν οι καραμπινάκηδες κόντρα στους δικαννάκηδες και αν γείρεις προς την καραμπίνα θα φαγωθούν οι της αδράνειας με αυτούς των αερίων, δηλαδή μπενελάκηδες VS μπερετάκηδες. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθείς να επιλέξεις μεταξύ πλάγιου ή ποζέ, μονοσκάνδαλου ή δισκάνδαλου, καινούργιου ή μεταχειρισμένου, και και και... Άπειρες οι επιλογές.
Τώρα, μιά που μπήκα στη συζήτηση, εγώ (καθότι μπενελάκιας) θα σου σύστηνα μια Μ2 ή μια Μοντεφέλτρο από 890€ . Όσο για το μήκος της κάννης, όπως σου είπαν πάρε μία γύρω στα 66εκ.
αχαχχχχα τα λές ωραια!! Χαίρομαι όμως που είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε έναν αρχάριο κυνηγό σας ευχαριστώ!!

Μάγκες σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.. Αλλά..
Από τα όπλα που ανέφερα πιο πιστεύεται είναι καλύτερο??
Επίσης τι άποψη έχετε για τις επαναληπτικές σε καρτέρι δεν βλέπω γνώμες για την επαναληπτική supernova η οποία έχει και πιστολοειδές λαβή(για αυτό τι έχετε να πείτε) και κοστίζει το μισό??
Να θυμίσω οτι όπλο πάρω θα είναι και για σκοποβολή!!
Προσωπικά κλείνω για benelli m2, beretta 1301, supernova tactical!!

τα θέματα που θέλουν αποσαφήνιση είναι:

1) Μήκος κάνης για καρτέρι ανεξάρτητα άν είναι πχ beretta 1301 ή supernova tactica θυμίζω είμαι 1.90!

2) επαναληπτικές για καρτέρι κάνουν δουλειά??

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους. Γιάννης ονομάζομαι και μάλλον ήρθε η στιγμή για την αγορά του πρώτου όπλου. Φυσικά έχω απορίες και πιστεύω ο καλύτερος τρόπος είναι να ρωτήσω τους master hunters του φόρουμ💪💪. Ας ξεκινήσουμε.. το κυνήγι που θα ασχοληθώ είναι κατά κύριο λόγο τσιχλοκότσυφες και λίγο καμιά μπεκάτσα και σίγουρα ελεύθερη σκοποβολή όχι με δίσκους τόσο πολύ. Να προσθέσω ότι είμαι 1.90 αρκετά ψηλός. Πρόσφατα δοκίμασα μια benelli ημιαυτόματη νομίζω το μοντέλο ήταν montelferto λίγο ακριβή όμως!! Τι προτείνεται ημιαυτόματη ή επαναληπτική?? Είχα δει την benelli supernova tactical που είναι και αρκετά φθηνή και πολύ όμορφη. Από ημιαυτόματες έχω ρίξει μια ματιά στις εξής: winchester sx4, beretta 1301, benelli m2 αυτές κυμαίνονται κάτω από 1300 περίπου. Λόγο ύψους μάλλον θα μου πείτε να αγοράσω όπλο με κάνη 66 ή 71 εκατοστά αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ευχαριστεί να είναι τόσο μακριό το όπλο. Επίσης αν το όπλο αυτό έχει πχ 61 η 50 εκατοστά κάνη στο κυνήγι για τσιχλοκότσυφες κάνει δουλειά??? Τα όπλα που μου αρέσουν είναι τα 4 παραπάνω πιστεύω να μπορέσω να συνδυάσω και την σκοποβολή αλλά και το κυνήγι σε ότι και να αγοράσω!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ώς αρχάριος έχω απορίες και πιστεύω είστε ιδανικοί για να μου πείτε λίγα πράγματα πάνω στο κυνήγι!!
Johnny καλησπέρα....διάβασα το μήνυμα σου όπως και τα μηνύματα όλων των φίλων....όλοι έχουν δίκιο με αυτά που λένε και ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;;; γιατί το θέμα όπλο είναι αυστηρά προσωπικό...είναι τί σου αρέσει και τί σου ταιριάζει για την δουλειά που το θέλεις...όχι πάντοτε με αυτήν την σειρά αλλά και πάλι αυτό είναι προσωπικό. Εγώ πάλι θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε λίγο αυτό που γράφεις....

το κυνήγι που θα ασχοληθώ είναι κατά κύριο λόγο τσιχλοκότσυφες και λίγο καμιά μπεκάτσα και σίγουρα ελεύθερη σκοποβολή όχι με δίσκους τόσο πολύ

αυτό θα ήθελα να το αναλύσουμε.....τσιχλοκότσυφα λοιπόν πρώτη επιλογή.....καμμιά μπεκάτσα λες μετά...έχεις σκύλο; έχεις κάποιον φίλο με σκύλο που θα πηγαίνεις μαζί του για κυνήγι;; ελεύθερη σκοποβολή....τί ακριβώς εννοείς;;;
Θα ήθελα να μου αναλύσεις λίγο αυτά και μετά μπορώ να γράψω λέγοντας και εγώ άλλη μία άποψη.

Σαν αρχάριος θα σου πρότεινα δίκανο είτε ποζε, είτε πλαγιοκαννο, τραβά σε ένα μαγαζί και επομησε να δεις τι σου ταιριάζει, και τα μπαικαλ είναι πολύ καλά, για τα κυνήγια που το θες θα το ευχαριστηθείς, μπενελλακιας είμαι, αλλά όταν πάω για τσίχλες περνώ το δίκανο, :)

Μάγκες σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.. Αλλά..
Από τα όπλα που ανέφερα πιο πιστεύεται είναι καλύτερο??
Επίσης τι άποψη έχετε για τις επαναληπτικές σε καρτέρι δεν βλέπω γνώμες για την επαναληπτική supernova η οποία έχει και πιστολοειδές λαβή??
Να θυμίσω οτι όπλο πάρω θα είναι και για σκοποβολή!!
Προσωπικά κλείνω για benelli m2, beretta 1301, supernova tactical!!
Όχι επαναληπτική είχα αυτό το όπλο 7 χρόνια το κυνηγούσα, θέλει μεγάλη εξικιωσι και θα σε δυσκολέψει πολύ.:)

Johnny καλησπέρα....διάβασα το μήνυμα σου όπως και τα μηνύματα όλων των φίλων....όλοι έχουν δίκιο με αυτά που λένε και ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;;; γιατί το θέμα όπλο είναι αυστηρά προσωπικό...είναι τί σου αρέσει και τί σου ταιριάζει για την δουλειά που το θέλεις...όχι πάντοτε με αυτήν την σειρά αλλά και πάλι αυτό είναι προσωπικό. Εγώ πάλι θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε λίγο αυτό που γράφεις....

το κυνήγι που θα ασχοληθώ είναι κατά κύριο λόγο τσιχλοκότσυφες και λίγο καμιά μπεκάτσα και σίγουρα ελεύθερη σκοποβολή όχι με δίσκους τόσο πολύ

αυτό θα ήθελα να το αναλύσουμε.....τσιχλοκότσυφα λοιπόν πρώτη επιλογή.....καμμιά μπεκάτσα λες μετά...έχεις σκύλο; έχεις κάποιον φίλο με σκύλο που θα πηγαίνεις μαζί του για κυνήγι;; ελεύθερη σκοποβολή....τί ακριβώς εννοείς;;;
Θα ήθελα να μου αναλύσεις λίγο αυτά και μετά μπορώ να γράψω λέγοντας και εγώ άλλη μία άποψη.
Γειά σου φίλε μου σε ευχαριστώ.. Όπως το είπες τσίχλες-σκοποβολή και αν πετύχει καμία μπεκάτσα με ένα φιλαράκι που πάει συχνά. σκύλο όχι φίλε μου δεν το έχω στα υπόψη μου!! Η απορία μου είναι όπως κατάλαβες ημιαυτόματη ή επαναληπτική, αν τα εκατοστά κάνης παίζουν ρόλο και τα μοντέλα που γράφω παραπάνω τι άποψη έχετε συμπεριλαβομένου και τις supernova με πιστολοειδή λαβή και σίγουρα χαμηλό κόστος(πού όμορφο όπλο)!!

μάλλον δεν ειδες την modefeltro αλλα καμία rafaelo για να εχει τέτοια τιμη. εγω θα σου ελεγα να πας στην καινούρια modefeltro 2022 αλλά αν θες να είσαι κοντά στα 1000E πήγαινε η στην παλαιά modefeltro sinthetic η στην breda astro που είναι και αυτή πολύ καλο οπλο. https://www.kalkantzakos.com/Product/7908/montefeltro-22-black,-karampina-benelli
Ωραίο όπλο!!

Γειά σου φίλε μου σε ευχαριστώ.. Όπως το είπες τσίχλες-σκοποβολή και αν πετύχει καμία μπεκάτσα με ένα φιλαράκι που πάει συχνά. σκύλο όχι φίλε μου δεν το έχω στα υπόψη μου!! Η απορία μου είναι όπως κατάλαβες ημιαυτόματη ή επαναληπτική, αν τα εκατοστά κάνης παίζουν ρόλο και τα μοντέλα που γράφω παραπάνω τι άποψη έχετε συμπεριλαβομένου και τις supernova με πιστολοειδή λαβή και σίγουρα χαμηλό κόστος(πού όμορφο όπλο)!!
Κατάλαβα έχεις πάρει λοιπόν ήδη την απόφαση σου....με βάση λοιπόν την απόφαση σου σίγουρα σε ημιαυτόματη benelli ή beretta....όποια σου ταιριάξει πιο πολύ. Από μήκους κάννης στα 66 εκ. είσαι μια χαρά.... θα έχεις σκο΄πευτική γραμμή γιατί στα αυτογεμή είναι και η βάση στην σκοπευτική γραμμή....και από την άλλη έχεις και την ευχέρεια της κίνησης στο περπατητό...αυτά.

Back