Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θυμάμαι μια χρονιά είχες βροχές και γενικά κλειστό καιρό από 10 Οκτώβρη μέχρι τέλος μήνα. Όλοι βρίζαμε τότε και 2 Νοέμβρη έγινε ένα τεράστιο πέρασμα σε όλη την Ελλάδα το οποίο κράτησε και την επόμενη ημέρα με μικρότερο ρυθμό όμως. Γενικά μέτρια πήγε εκείνη η χρονιά αλλά πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι και θέμα τύχης. Πώς θα πάει ο καιρός, πώς πήγαν οι γέννες, αν έχει τροφή κλπ. Οπότε μην απελπίζεστε μερικοί γιατί έτσι είναι το κυνήγι και το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να πηγαίνουμε στο βουνό. Άρα υγεία και λίγα χρήματα να έχουμε και τα υπόλοιπα τα καθορίζουμε εμείς!

Γείτονας;
Είμαι Άγιο Ελευθέριο εγώ,και είναι καλά σχετικά. Όπως πας προς κάτω Πατήσια και ειδικά πιο κάτω προς Κυψέλη είναι το χάος.
Πιο γείτονας δεν γίνεται! Κυπριάδου μένω εγώ. Ευτυχώς από σένα και προς τα πάνω κρατάει καλά ακόμα η περιοχή.

Εγώ και σήμερα μέσα. Περνάμε οικογενειακά γαστρεντερίτιδα και χθες το βράδυ ήταν η σειρά μου. Βροχή από το βράδυ, αύριο έτσι κι αλλιώς θα μείνω μέσα και καλά να είμαι, Κυριακή Αθήνα για κάποιες υποχρεώσεις οπότε... Από Δευτέρα κι ο Θεός βοηθός. Πέρυσι 17-18-19 είχα δει πολλά πουλιά. Στις 19 αν θυμάμαι καλά περνούσαν μέχρι τις 13:30. Για να δούμε τι θα γίνει φέτος.

Εγώ και σήμερα μέσα. Περνάμε οικογενειακά γαστρεντερίτιδα και χθες το βράδυ ήταν η σειρά μου. Βροχή από το βράδυ, αύριο έτσι κι αλλιώς θα μείνω μέσα και καλά να είμαι, Κυριακή Αθήνα για κάποιες υποχρεώσεις οπότε... Από Δευτέρα κι ο Θεός βοηθός. Πέρυσι 17-18-19 είχα δει πολλά πουλιά. Στις 19 αν θυμάμαι καλά περνούσαν μέχρι τις 13:30. Για να δούμε τι θα γίνει φέτος.
Περαστικά φίλε.Απο Κυριακή ποντάρω και εγώ αν όλα πάνε καλά.

Περαστικά και γρήγορα , έρχονται μπασιματα.

Θυμάμαι μια χρονιά είχες βροχές και γενικά κλειστό καιρό από 10 Οκτώβρη μέχρι τέλος μήνα. Όλοι βρίζαμε τότε και 2 Νοέμβρη έγινε ένα τεράστιο πέρασμα σε όλη την Ελλάδα το οποίο κράτησε και την επόμενη ημέρα με μικρότερο ρυθμό όμως. Γενικά μέτρια πήγε εκείνη η χρονιά αλλά πιστεύω πως κάποια πράγματα είναι και θέμα τύχης. Πώς θα πάει ο καιρός, πώς πήγαν οι γέννες, αν έχει τροφή κλπ. Οπότε μην απελπίζεστε μερικοί γιατί έτσι είναι το κυνήγι και το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να πηγαίνουμε στο βουνό. Άρα υγεία και λίγα χρήματα να έχουμε και τα υπόλοιπα τα καθορίζουμε εμείς!
Με μια μέρα μπάσιμο δεν είναι τίποτα στης καλες χρονιες τα πουλια μπενουν τουλαχηστον 20 μέρες σηνεχομενες( και λίγες γραφο) με αυξομείωσης

Η βροχή περασε γρηγορότερα και απο τις 09:30 στις ...επάλξεις. Στην πραγματικοτητα, συνεχιζουμε τον υπνο στο καρεκλάκι. (Το βράδυ μας βλέπω να μην μας πιάνει ο ύπνος). Ουτε πουλι πετούμενο!!! Ουτε 1 τουφεκια δεν ακουστηκε. Βορεια ΒΔ. Ακαρνανια.

περαστικα..

Περαστικά σε όλους σας φίλε μου!

Με μια μέρα μπάσιμο δεν είναι τίποτα στης καλες χρονιες τα πουλια μπενουν τουλαχηστον 20 μέρες σηνεχομενες( και λίγες γραφο) με αυξομείωσης
Την χρονιά που λέει ο Βασίλης, μάλλον το 14 ήταν, είχε ξεσκιστεί στην βροχή. Παρασκευή 31/10 τρώγαμε κοψίδια με την παρέα και έλεγαν όλοι πάνε τα μπασιματα, τέλος οι τσίχλες, η χειρότερη χρόνια κτλ κτλ. Εγώ τους λέω θα πάω αύριο οποίος θέλει ακολουθεί. Έξω αέρας δυνατός και ψιχάλες που και που. Όλοι είπαν όχι. Ξυπνάω το πρωί, κοιτάω έξω αραιά σύννεφα. Αρματωνομαι και με το που φτάνω στο καρτέρι πιάνει βροχή!!! Καντήλια κλασικά αλλά κράτησε 15-20 λεπτά. Ξημερώνει και αρχίζει ο πανζουρλισμος. Μαύρες παντού αλλά με τον αέρα αδύνατη η τουφεκια. Ξεκινάει ένα πέρασμα από όλα τα είδη τσίχλας και φασσες! Έχω κλασει στο τουφεκιδι κυριολεκτικά αλλά με τον αέρα να με δυσκολεύει. Τους παίρνω τηλ και δεν με πίστευαν! Την Κυριακή από τις 5μιση στο βουνό. Βαριά συννεφιά και άπνοια! Το σρρρρρρρρ από τα μαύρα ασταμάτητο!!! Ίσως το καλύτερο πέρασμα με κοτσυφια που έχω πετύχει ποτέ!!! Συνεχίστηκε για άλλες 2 μέρες και σποραδικά έμπαιναν πουλιά μεχρι τις 10/11. Η συνέχεια της χρονιάς ικανοποιητική με τα μαύρα από τις γιορτές και μετά να είναι ατελείωτα εδώ!! Δεν χρειαζόμαστε 20 μέρες συνεχόμενα μπασιματα . 4-5 μέρες δυνατές και και μετά ας μπαίνουν από λίγα. Μην ξεχνάμε και τα πουλιά που μπαίνουν νύχτα και δεν τα βλέπουμε τα πρωινά. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν πιάνουν κιόλας.

Status
Not open for further replies.
Back