Στέλιο δεν γράφεις και ανησυχώ....
Στράτο είχα δουλειά στο γραφείο, και δεν προλάβαινα !!!
Πολύ ωραίες τουφεκιές όλες. Βασικά, από ότι έχω καταλάβει, το 16άρι ότι κι αν του βάλεις καλή τουφεκιά θα βγάλει !!!
Γιατί όμως στα 26,5 μέτρα ??? Έχω τη γνώμη ότι με 3* είναι καλύτερα να δοκιμάζουμε στα 30 μέτρα, έχουμε πιο καλή και αντιπροσωπευτική εικόνα, νομίζω ...
Από καψούλι εγώ χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά 686. Αλλά και με Cx1000 σε κάλυκες Cheddite 16/70/16 που το είχαν από μαμά, μια χαρά ήταν. Δεν έχω δουλέψει πολλές πυρίτιδες στο 16άρι. Διβασικές καθόλου. Την ΜΒ32 εγώ τη γέμιζα 1,45 x 28 σε 67αρη κάλυκα (με 686) με συγκ. Gualandi SG ... μόνο τέτοιους έχω, όταν πήρα μια 1000άδα πριν πολλά χρόνια από Κένταυρο, δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. Ρελιαστό με χαρτονάκι. Σκάγια 9 ή 10 (για τσίχλες). Δεν έχω ιδέα τι ταχύτητες έβγαζε (μεγάλη αβάντα ο ταχογράφος ...), αλλά σκότωνε πολύ καλά! Έχω πάρει τσίχλες μέχρι 40 μέτρα, ξερές, με 10άρια.
Έχω γεμίσει και μερικά σε 70αρη κάλυκα (με Cx1000) 1,50 χ 30 Νο.7 για καμμιά φάσσα ... Το έβαζα συνήθως νωρίς το απόγευμα σε καρτέρι τσίχλας επειδή περνούσαν και φάσσες καμιά φορά ... σε τσίχλες έριξα μερικά αλλά σε φάσσα δεν έτυχε !! Καλές τουφεκιές, και νορμάλ σε ανάκρουση μου φάνηκαν πάντως.
Στο παλιό site της B&P είχε πιο "λεπτομερείς" ας πούμε, συνταγές για όλες τις πυρίτιδές της. Εποχές γύρω στα 2005-2006 ... από τότε το site έχει αλλάξει - "ανανεωθεί" πάνω από 2-3 φορές (προς το χειρότερο, όπως συνήθως όλων των εταιρειών) ... Δεν ξέρω πως μου ήρθε τότε και τις είχα εκτυπώσει και τις κράτησα ... Ανεβάζω μερικές:

Φυσικά η Β&Ρ δεν αναφέρει καψούλι, ούτε είδος κλεισίματος, αλλά φαντάζομαι εννοεί αστέρι ...
Με την PSB1 γέμιζε η Δορκάς το Rottweil cal. 16 (μετέπειτα R16) στο 1,50 χ 28 (με Cx1000, σε αστέρι και μάλιστα αρκετά σφιχτό). Αν το δικό σου ρελιαστό έβγαλε 404 μ/δ φαντάζομαι αυτό θα πρέπει να ήταν πάνω από 415 μ/δ ... Το ένιωθες όμως κιόλας ότι ήταν πολύ δυνατό, άσε που το αστέρι έβγαινε εντελώς "σιδερωμένο" .