Η απόδοση ενός φυσιγγίου επηρεάζεται βασικά από@gvp9000 λες αυτό «Ρίξε ένα με 0% υγρασία και το άλλο με 100% υγρασία ... ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.»
Το θεωρώ σπάνιο να γίνει αυτό στην πραγματικότητα. Η υγρασία συνήθως έρχεται με καιρό που θα επηρεάσει και την θερμοκρασία. Μαθηματικά έχεις δίκιο αλλά εμπειρικά δεν μπορεί να γίνει τόσο εύκολα. Έχω ένα φυσίγγι και το ρίχνω το καλοκαίρι ας πούμε με 10% υγρασία και πάει καλά. Οταν η υγρασία την επόμενη ημέρα θα πάει στο 100% το πιθανότερο είναι να έχει και άλλη θερμοκρασία. Δεν είναι εύκολο να απομονώσεις μια μεταβλητή μόνο στην πραγματικότητα.
Μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες το έχω δει αυτό γι αυτό ρίχνω μόνο αμερικανιές.Εσένα δηλαδή δεν σου έχει τύχει από μέρα σε μέρα να σου κλάνει ένα φυσίγγι; Τι φταίει; Ότι δεν ρίχνεις καλά ή ότι τα φυσίγγια σου πήραν υγρασία ή ότι ο καιρός επηρέασε τα φυσίγγια-θήραμα-όπλο;
Η ένδειξη όμως δεν είναι απόδειξη.το να περνεις τα θυραματα ματωμένα και ζωντανα δεν ειναι ενδειξη πως η πυρίτιδα τα εχει φτυσει
Λες να ανεβάζει γκαζια με τον νοτια χαχαχΗ ένδειξη όμως δεν είναι απόδειξη.
Το βιβλίο είναι ...
Ζωντανά έχεις και από υπερδιάτρηση ...
Λες να πατάει φρένο με τον νοτιά στην Μυτιλήνη ;Λες να ανεβάζει γκαζια με τον νοτια χαχαχ
αν κρίνω από την ΠΑΤΑΤΑ που έκανε πέρισυ με τα 8βολα στους κάλυκες με τα αστεράκια ΌΝΤΩΣ δεν έμαθε.....Μάλλον η nobel sport δεν έμαθε ακόμη να γεμίζει.......
τώρα να το γράψω δημόσια τι μου είχε πει ο ΑΕΙΜΗΝΣΤΟΣ Γ. Βλαχόπουλος;;;;Και βεβαια δεν εχω αδικο....Τα εχω δοκιμασει και ξερω...Τα σεταπ της ειναι για αρχαριους ιδιογομωτες...!!!
Η ιδιογομωτη είναι ένα χόμπυ αλλά μαθαίνετε με τον καιρό,άλλωστε τα ζητούμενα και τα θέλω του καθενός είναι διαφορετικά.........ιδιογομωτης γίνεσαι στα πενήντα και στα εξήντα και πιο μετά....... Και αν δε γίνεις δεν πέφτει η ζάχαρη στο νερό....... Κυνηγός όμως γίνεσαι όταν φοράς κοντά παντελονάκια.........όχι στη σύνταξη......
88% υγρασία δεν είναι λίγο.
Λοιπόν ... με 402m/s στο 1,5m με σκάγια #7 στους 24 βαθμούς και με 88% υγρασία βγάζω ότι η διάτρηση θεωρητικά με απόλυτα σφαιρικά σκάγια και ακριβώς #7 είναι στα 3,3mm στα 36,5m.
Εδώ πήραμε 2,82mm.
0,48mm λιγότερο από το θεωρητικό αλλά δεν μπορώ να πω ότι το φυσίγγι είναι παιγμένο ...
Αν και όποτε μπορείς ρίξε με 100% υγρασία αλλά την ίδια θερμοκρασία περίπου ... δεν βιαζόμαστε.
Ευχαριστώ για τον κόπο σου ...
Βασίλη επέτρεψέ μου να προσθέσω:Η απόδοση ενός φυσιγγίου επηρεάζεται βασικά από
1. Θερμοκρασία πυρίτιδας
2. Υγρασία πυρίτιδας (όχι περιβάλλοντος)
3. Θερμοκρασία περιβάλλοντος
4. Υψόμετρο
Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει.
Μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες το έχω δει αυτό γι αυτό ρίχνω μόνο αμερικανιές.
Σε φυσίγγια με Aquilla πχ που ρίχνω κατά κόρον με νορμάλ θερμοκρασίες σε τσίχλες δεν το έχω δει ποτέ, ακόμα και με βροχές.
Εξ. βλητική
Απόσταση 35m
Αρχική ταχύτητα 400m/s
Κατακόρυφος άξονας μένουσα ταχύτητα.
View attachment 54203
Αν η υγρασία δεν φτάσει με κάποιον τρόπο στην πυρίτιδα, είναι αδιάφορη για την απόδοση του φυσιγγίου !!!
Κάντε όσες δοκιμές θέλετε ακόμα και με διαφορετικές θερμοκρασίες αλλά στο ίδιο υψόμετρο.
Ας προσέξουν την αποθήκευση οι ιδιογομωτές !!!
Ας δεχτώ ότι η πυρίτιδα έχει πάρει υγρασία και έχει επηρεαστεί η απόδοση της. Τότε γιατί φυσίγγια από το ίδιο κουτί την μια μέρα είναι θανατηφόρα και την επόμενη που έχει αλλάξει ο καιρός κλάνουν; Αν η πυρίτιδα είχε επηρεαστεί από την υγρασία τότε όλο το κουτί θα έκλανε. Δεν ξέρω ρε Μπιλ, δεν είμαι ειδικός στην ιδιογόμωση αλλά αδυνατώ να πιστέψω αυτό που γράφεις βάση της εμπειρίας μου στο πεδίο.Η απόδοση ενός φυσιγγίου επηρεάζεται βασικά από
1. Θερμοκρασία πυρίτιδας
4. Υψόμετρο
Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει.
Μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες το έχω δει αυτό γι αυτό ρίχνω μόνο αμερικανιές.
Σε φυσίγγια με Aquilla πχ που ρίχνω κατά κόρον με νορμάλ θερμοκρασίες σε τσίχλες δεν το έχω δει ποτέ, ακόμα και με βροχές.
Εξ. βλητική
Απόσταση 35m
Αρχική ταχύτητα 400m/s
Κατακόρυφος άξονας μένουσα ταχύτητα.
View attachment 54203
Αν η υγρασία δεν φτάσει με κάποιον τρόπο στην πυρίτιδα, είναι αδιάφορη για την απόδοση του φυσιγγίου !!!
Κάντε όσες δοκιμές θέλετε ακόμα και με διαφορετικές θερμοκρασίες αλλά στο ίδιο υψόμετρο.
Ας προσέξουν την αποθήκευση οι ιδιογομωτές !!!
8. Βόρειο ή Νότιο Ημισφαίριο (δεν είναι αστείο).Βασίλη επέτρεψέ μου να προσθέσω:
Η απόδοση ενός φυσιγγίου επηρεάζεται βασικά από
1. Θερμοκρασία πυρίτιδας
4. Υψόμετρο (πυκνότερος ή αραιότερος αέρας βλέπε και βαρομετρική πίεση)
5. τσοκάρισμα όπλου
6. σύνθεση φυσιγγίου
7. κακό μάτι ΦΤΟΥΦΤΟΥ
τα 5-6 προφανώς τα θεωρείς σταθερά το 7 είναι ο αστάθμητος παράγων....
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣ8. Βόρειο ή Νότιο Ημισφαίριο (δεν είναι αστείο).
Coriolis ? την έχω υπολογίσει και αυτή στο πρόγραμμα για την τροχιά βλήματος στο αεροβόλο μου αχαχααχ8. Βόρειο ή Νότιο Ημισφαίριο (δεν είναι αστείο).
Κι ε καριοληςCoriolis ? την έχω υπολογίσει και αυτή στο πρόγραμμα για την τροχιά βλήματος στο αεροβόλο μου αχαχααχ
Δεν παίζεσαι.Coriolis ? την έχω υπολογίσει και αυτή στο πρόγραμμα για την τροχιά βλήματος στο αεροβόλο μου αχαχααχ
Βασίλη εγώ να δεις πόσα πράγματα έχω αναθεωρήσει τα τελευταία 2 χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι με αυτά !!!!!Ας δεχτώ ότι η πυρίτιδα έχει πάρει υγρασία και έχει επηρεαστεί η απόδοση της. Τότε γιατί φυσίγγια από το ίδιο κουτί την μια μέρα είναι θανατηφόρα και την επόμενη που έχει αλλάξει ο καιρός κλάνουν; Αν η πυρίτιδα είχε επηρεαστεί από την υγρασία τότε όλο το κουτί θα έκλανε. Δεν ξέρω ρε Μπιλ, δεν είμαι ειδικός στην ιδιογόμωση αλλά αδυνατώ να πιστέψω αυτό που γράφεις βάση της εμπειρίας μου στο πεδίο.
ΑλήθειαΒασίλη εγώ να δεις πόσα πράγματα έχω αναθεωρήσει από πριν 2 χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι με αυτά !!!!!
Όποιος δεν με πιστεύει ας ψάξει βολές ελεύθερων σκοπευτών ... θα δει ότι με την αύξηση της υγρασίας το poi ανεβαίνει, άρα το βλήμα διατηρεί ελάχιστα μεγαλύτερη ταχύτητα κατά την κίνησή του στον αέρα.
Και αν κάθομαι και σπαταλάω χρόνο γράφοντας είναι γιατί ψάχνω και εγώ γιατί συμβαίνει αυτό που βλέπουν μερικοί ... από την υγρασία δεν είναι πάντως σίγουρα.
Ποιό ΕΜΠΟΡΙΚΟ φυσίγγι σου κάνει αυτά που περιγράφεις και ποιος ο καιρός την μια μέρα και την άλλη.
Επειδή τα όργανα μέτρησης είναι η δουλειά μου θα σας πω και κάτι άλλο ... τα φθηνά υγρασιόμετρα είναι πολύ αναξιόπιστα.
Επίσης ποιός κουβαλάει μαζί του υγρασιόμετρο στο κυνήγι ?
Το ψάχνουμε Bill ... αν η κατανομή και η διάτρηση είναι η ίδια σε διαφορετικά επίπεδα υγρασίας τότε θεώρησε σίγουρο ότι δεν είναι από αυτό ...
Από τι είναι ? Δεν ξέρω ... έχω γράψει μερικές πιθανές εξηγήσεις.
Πιστεύω τα παιδιά που το βλέπουν ... ψάχνουμε το τι φταίει ...