Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με πορτοκαλί πόδια είναι καλαμοκανάδες. Οι Αβοκέτες εχουν μαύρα πόδια και λίγο διαφορετικό χρώμα στα φτερά. Κατά τα άλλα, είναι σχεδόν ίδια.
Οι αβοκέτες είναι και λίγο μεγαλύτερες και το ράμφος τους είναι γυριστό προς τα πάνω, αυτά είναι καλαμοκανάδες.

To μεγαλο περασμα ξεκινησε δειλα δειλα στις 18 του μήνα με βαλτοπαπιες, μαρτινια και κουταλαδες... Λιγα πουλια... Στις 19 το πρωι ο δυνατος βορειοανατολικος αρχισε να αφρίζει τη θαλασσα και μετα τις 9 κοπάδια άρχισαν να βγαινουν απο τα ανοιχτα και να απαγκιαζουν στις ακτογραμμη του Μεσσηνιακού κόλπου... Το περασμα συνεχίστηκε για 48 ώρες με τα πουλια να ειναι πραγματικα εντυπωσιακα τοσο σε αριθμο όσο και σε ένταση... Υπηρχαν στιγμες που όπου και να κοίταζες έβλεπες παπια...

Πουλιά υπάρχουν λεμε και πολλά ο βιότοπο τους στην στεριά άλλαξε για αυτό βλέπουμε λίγα τον Χειμώνα
Τα μαρτίνια έτσι κ αλλιώς είναι χαμένο θήραμα για τον Έλληνα κυνηγό... Κατεβαίνει Αφρική μαζί με τα τρυγόνια κυρίως τον Αύγουστο κ ανεβαίνει το Μάρτη... Πάντα υπήρχαν πολλά απλά παλιότερα τα τράβαγε κ ο βιότοπος κ παρετειναν την παραμονή τούς, τώρα που χτίστηκαν όλα μόνο η ανάγκη τα κρατά....
Παραδοσιακό θήραμα για το νότο μαζί με τα τρυγόνια που δινόταν ειδική άδεια για το κυνήγι τους...

Τα μαρτίνια έτσι κ αλλιώς είναι χαμένο θήραμα για τον Έλληνα κυνηγό... Κατεβαίνει Αφρική μαζί με τα τρυγόνια κυρίως τον Αύγουστο κ ανεβαίνει το Μάρτη... Πάντα υπήρχαν πολλά απλά παλιότερα τα τράβαγε κ ο βιότοπος κ παρετειναν την παραμονή τούς, τώρα που χτίστηκαν όλα μόνο η ανάγκη τα κρατά....
Παραδοσιακό θήραμα για το νότο μαζί με τα τρυγόνια που δινόταν ειδική άδεια για το κυνήγι τους...

Κουκλιά είναι τα άτιμα !!! ... οι ποιο κομψές φιγούρες του πτερωτού βασιλείου!
Μπράβο και πάλι Άρη , αυτές είναι φωτογραφίες! ... αν έχεις και άλλες (είμαι σίγουρος πως έχεις ) βάλτες σε όλους μας αρέσει να τις χαζεύουμε.
Σε τι απόσταση τα φωτογράφησες ;

Κουκλιά είναι τα άτιμα !!! ... οι ποιο κομψές φιγούρες του πτερωτού βασιλείου!
Μπράβο και πάλι Άρη , αυτές είναι φωτογραφίες! ... αν έχεις και άλλες (είμαι σίγουρος πως έχεις ) βάλτες σε όλους μας αρέσει να τις χαζεύουμε.
Σε τι απόσταση τα φωτογράφησες ;
Είναι ναι... Μαζί με τα ψαλίδια είναι οι πιο όμορφες φιγούρες... Υπάρχει πολύ υλικό αλλά ξεκινω το ταξίδι από την αρχή... Έχουμε ακόμα 8 μέρες από τις σύνολα δέκα ενός καλού περάσματος...
Αυτές που έχω βάλει τώρα είναι από 35 μέτρα μέχρι 100 περίπου... Γενικά ο φακός που έχω βγάζει πολύ καλές φωτό με καλό φώς μέχρι 35 μέτρα, συμπαθητικές μέχρι τα 45 κ από εκεί κ πέρα μόνο εικόνες...
Μόνο το φώς μας τα χάλασε κ η συννεφιά αυτό το δεκαήμερο, κατά τά άλλα ήταν ονειρικό

Είναι ναι... Μαζί με τα ψαλίδια είναι οι πιο όμορφες φιγούρες... Υπάρχει πολύ υλικό αλλά ξεκινω το ταξίδι από την αρχή... Έχουμε ακόμα 8 μέρες από τις σύνολα δέκα ενός καλού περάσματος...
Αυτές που έχω βάλει τώρα είναι από 35 μέτρα μέχρι 100 περίπου... Γενικά ο φακός που έχω βγάζει πολύ καλές φωτό με καλό φώς μέχρι 35 μέτρα, συμπαθητικές μέχρι τα 45 κ από εκεί κ πέρα μόνο εικόνες...
Μόνο το φώς μας τα χάλασε κ η συννεφιά αυτό το δεκαήμερο, κατά τά άλλα ήταν ονειρικό
Τα ψαλίδια ο ορισμός της κομψότητας ...
Οι φωτό πολύ ωραία εστιασμένες και καθαρές.
Εδώ παπιά δεν έχουν φανεί καθόλου, μόνο μαχητές, λιμόζες, τρύγγες διάφοροι κ.λ.π. και πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα μήπως και τα πάρω μάτι να πάρω τη δόση μου !

Τα παραλία εδώ σχεδόν έχουν κτιστή ολλα ένα μικρό κομμάτι έχει μην η ακόμα όπου το κυνηγάμε αλλά ακόμα και έτσι βλέπεις πολλές φορές να ψάχνουν λιμνούλες δίπλα από τα ξενοδοχεία να ξαποστάσουν… εδώ ήταν ο παραδησος του υδρόβιου μας τα κατάστρεψαν ολλα στο βομο της αναπτηξεις

Τα ψαλίδια ο ορισμός της κομψότητας ...
Οι φωτό πολύ ωραία εστιασμένες και καθαρές.
Εδώ παπιά δεν έχουν φανεί καθόλου, μόνο μαχητές, λιμόζες, τρύγγες διάφοροι κ.λ.π. και πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα μήπως και τα πάρω μάτι να πάρω τη δόση μου !
Λογικά δεν θα φανούν εκτός κ αν αύριο μεθαύριο που δίνει λίγο άστατο καιρό φανεί κανένα από τα τελευταία... Είναι πως θα τα βγάλει ο καιρός... Κ εμείς πέρυσι είχαμε ελάχιστα κ αυτά μόνο πολύ βαθειά στη θάλασσα... Φέτος ήταν πέρασμα από τα παλιά μετά από αρκετά χρόνια μιας κ σχεδόν 25 χρόνια τώρα τα παρακολουθώ ανελλιπώς....

Status
Not open for further replies.
Back