Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απολαυστικές δίκαννο-πάπιο-ντουφεκιές...!!! Όμορφο κι αλάνθαστο στυλ (προ)σκόπευσης, με αρμονία και χάρη...!!! Ουάου!!!

www.youtube.com/watch?v=b05rqpE2IE8 :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Απορία για όποιον γνωρίζει. Το βίντεο λέει driven. Άρα κάποιοι κάνουν παγανα και προγκανε τα πουλιά όπως κάνουν με τους φασιανους και τις περδικες. Τόσα παπια απο που τα σηκωνουν???????

Απορία για όποιον γνωρίζει. Το βίντεο λέει driven. Άρα κάποιοι κάνουν παγανα και προγκανε τα πουλιά όπως κάνουν με τους φασιανους και τις περδικες. Τόσα παπια απο που τα σηκωνουν???????
Από το κοτετσι;)

Παπιομερα με αερα που δυστυχως μετα το μεσημερι εκοψε γρηγορα και εμεινα να τα χαζευω απο μακρια.... Τα μισα χειμωνιατικα εφυγαν και ηρθαν και λιγα τουρλια ανοιξιατικα...

Μπράβο ομορφόπαιδο.... Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι σήμερα θα βρισκόσουν κάπου εκεί τριγύρω και περιμενα φωτορεπορτάζ..... .big smile.

Παπιομερα με αερα που δυστυχως μετα το μεσημερι εκοψε γρηγορα και εμεινα να τα χαζευω απο μακρια.... Τα μισα χειμωνιατικα εφυγαν και ηρθαν και λιγα τουρλια ανοιξιατικα...

τα πρασινααα και το daster ολα τα λευτα φιλε αρηηηηη,,αξιοςςςς αξιοςςςς.RESPECT.
;)

Σαν κούτσουρα κάθονται τα σφυριχταρια ρε γαμω την τρελα μου....hair.

Σαν κούτσουρα κάθονται τα σφυριχταρια ρε γαμω την τρελα μου....hair.
Άστα να πάνε... Αυτά μου στοίχησαν που δεν με άφησαν καθόλου να πλησιάσω κ εκείνο το πουστικο το ψαλιδωτο... Ήταν δύο, το ένα αυτό το όμορφο το φτιαγμένο κ το άλλο αρσενικό μεν αλλά σαν να είχε τρακαρει με τη συμφορά, ούτε ουρά δεν είχε... Είχα το άσχημο εύκολο κ στο όμορφο δεν μπορούσα να βρώ λίγο άνοιγμα χωρίς καλάμι να εστιάσει η φωτογραφική... Τελικά μου έφυγαν .hair.

Από λίμνες μέσα στα δάση κ τα χωράφια... Πολλές είναι κ τεχνητές... Μην σου κάνει εντύπωση ο αριθμός τους... Λένε ότι ακόμα κ εντελώς ανίδεος να είσαι είναι πολύ εύκολο να κάνεις εμπλουτισμό με πράσινα, επιβιώνουν πολύ εύκολα κ αναπαράγονται χωρίς τους κινδύνους που έχουν τα άλλα είδη... Μόνο μια λουμπα με νερό θέλουν κ φαγητό... Φαγητό στο εξωτερικό έχουν πολύ γιατί έχουν καλλιέργειες, τίς λίμνες αν δεν υπάρχουν τις δημιουργούν...

Από λίμνες μέσα στα δάση κ τα χωράφια... Πολλές είναι κ τεχνητές... Μην σου κάνει εντύπωση ο αριθμός τους... Λένε ότι ακόμα κ εντελώς ανίδεος να είσαι είναι πολύ εύκολο να κάνεις εμπλουτισμό με πράσινα, επιβιώνουν πολύ εύκολα κ αναπαράγονται χωρίς τους κινδύνους που έχουν τα άλλα είδη... Μόνο μια λουμπα με νερό θέλουν κ φαγητό... Φαγητό στο εξωτερικό έχουν πολύ γιατί έχουν καλλιέργειες, τίς λίμνες αν δεν υπάρχουν τις δημιουργούν...
Δηλαδή αυτοί οι πληθυσμοί δεν είναι άγρια πουλιά? Αμολανε τα πράσινα και αυτά αναπαράγονται και "αγριευουν"? Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τραβάνε στις περιοχές αυτές και άγρια περαστικά πουλια. Αλλά και πάλι αν κρίνω από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που ανεβάζεις αυτό που κάνουν εκεί είναι ας το πω φλωρικο παπιοκυνηγι.
Η διαχείριση των θηραμάτων όμως στο εξωτερικό είναι σε άλλο επίπεδο πιστεύω.

Δηλαδή αυτοί οι πληθυσμοί δεν είναι άγρια πουλιά? Αμολανε τα πράσινα και αυτά αναπαράγονται και "αγριευουν"? Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τραβάνε στις περιοχές αυτές και άγρια περαστικά πουλια. Αλλά και πάλι αν κρίνω από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που ανεβάζεις αυτό που κάνουν εκεί είναι ας το πω φλωρικο παπιοκυνηγι.
Η διαχείριση των θηραμάτων όμως στο εξωτερικό είναι σε άλλο επίπεδο πιστεύω.
Δεν ξερω αν παντου ειναι εκτροφη οι πληθυσμοι, σιγουρα καποιοι ειναι, καπου αλλου μπορει να μην ειναι, μπλεκονται κιολας οποτε αυξανονται κ πληθυνονται... Ειναι πολυ ευκολο να γεμισεις εναν τοπο με παπια, κ ειδικα με πρασινα που τοπιαζουν, λενε οσοι εχουν ασχοληθει.... Εχει πολυ μικρο ποσοστο αποτυχιας αυτο το εγχειρημα....
Τωρα οσον αφορα στο κυνηγι, αν κ εχω ερωτα με το υδροβιο, αυτο δεν με τραβαει... Δεν εχει καμια σχεση αυτο το κυνηγι με το κνηγι στο βαλτο που εσαι μεσα στο νερο κ τη λασπη, που το σωμα δεν στριβει στη φυλαχτρα, που, που, που... Το Driven ειναι σκοποβολη για μενα και τουφεκιες, αυτο...

Καλημερα σε ολους....
Πολυ παγο σημερα στους 0°C...ωραια λιακαδα ομως για εκπαιδευτικό στο σκύλο ξεκινωντας απο τα βαλτοχώραφα....4 μπεκατσίνια +2 μονά ορτυκάκια που καρφώθεικαν υποδειγματικα απο τη μικρη!!!

Υ.Γ. Αρκετα χελιδονια σε ομαδες και 2 κοπαδια Γαϊταρίθια των 20 πουλιων Μ.Ο....ξεκινησαν δειλα-δειλα οι μετακινησεις...

VideoCapture_20220313-110655.jpg
20220313_094501.jpg
20220313_090438.jpg

Eπιβεβαιωνω για λιγα μπεκατσινια και γαιταριθρια... Απο παπια κατι παλιοκουταλαδες μονο μεχρι στιγμης ανηφορίζουν...

Οοο ρε μάγκα μου…Να έρθει αυτό τελευταίο μπουλούκι χαμηλά στην κοκκινίλα να γίνουμε κουβάρι!

Οοο ρε μάγκα μου…Να έρθει αυτό τελευταίο μπουλούκι χαμηλά στην κοκκινίλα να γίνουμε κουβάρι!
Και εγώ

Αχ..... Την ίδια σκέψη έκανα.........

Status
Not open for further replies.
Back