Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ok, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μιχάλη, εγώ στο ενδημικό που κυνηγάω (Πέρδικα και Κουνέλι), κάνω τα εξής...

1.Κατ΄ αρχήν αποφεύγω να τα κρατάω πολλές ώρες στο βουνό για να μην "μυρίσουν"(κάνω και ολιγόωρες εξορμήσεις επί το πλείστον, δεν το ζορίζω... όχι...).Παρόλα αυτά, πολλές φορές , βγάζω το άντερο και τα "στουμπώνω" με θυμάρι η ρίγανη...
2.Με την επιστροφή, καθάρισμα, πλύσιμο, αφαιρώ τα περισσότερα σκάγια, τεμάχισμα και σε πλαστικά σακουλάκια στο ψυγείο...
3.Tip: έχω φτιάξει καρτελάκια με κορδονάκι και σημειώνω το θήραμα και την ημερομηνία θήρας, σε κάθε σακουλάκι π.χ. 2 Πέρδικες- 18/09.Ετσι η Κυρά, δεν τα μπερδεύει, και ξεκινά τα μαγειρέματα από τα πιο "σιτεμένα" πάντα....;)

Υ.Γ: ξέχασα το "καψάλισμα" της Πέρδικας , μετά τα φτερά...με το "καμινέτο" στην αυλή...εκεί πέφτει το γέλιο...!!!.sarcastic.

Last edited:
Ο μονος ουσιαστικός λογος να μην μπουν οπως ειναι με πουπουλα σουμπιτες στην καταψυξη, ειναι οτι μετα το ξεπαγωμα το ξεπουπουλιασμα ειναι ταλαιπωρια...ουσιαστικα μετα πρεπει να φανε "γδαρσιμο" και ετσι ο μεζες χανει αρκετο λιπακι με οτι αυτο προσφερει γευστικα....
Κατα τα αλλα αν ειναι να τις κάνεις σε κατσαρολα πχ κοκκινιστες, οπου θα βαλεις και κανα μπαχαρικο, ουσιαστικη διαφορα στην γευση δε θα δεις...
Προσωπικα καθομαι να ξεπουπουλιασω πριν την καταψυξη ελαχιστες, εαν θέλω να τις κάνω στο τηγανι κτλ κτλ...Οι υπολοιπες οπως ειναι μεσα στα σακουλακια του lidl ανα πενταδες και καταψυξη..
Απο αποψη "υγιεινής" δεν τίθεται ζητημα, ολα γινονται παγακι και τελος...peng

βγάζω το άντερο και τα "στουμπώνω" με θυμάρι η ρίγανη.
Σε περδικες, κουνελια, φασιανους κτλ το εχω ακουσει οτι ετσι γινεται..οχι τόσο για το στουμπωμα αλλα το εντερο το τραβας με κανα ξυλακι και το βγαζεις...
Σε τσιχλα κτλ την διαδικασια αυτη δεν την θεωρώ ουσιαστική νομιζω..

Καλημέρα σε όλους!

Μιας και πιάσαμε το θέμα της αποθήκευσης της τσίχλας....εγώ εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ την συσκευή που τραβάει τον άερα μέσα από τα σακουλάκια. Αυτό δεν το κάνω μόνο μόνο στα θηράματα αλλά και στο κρέας που ψωνίζω από τον χασάπη. Εκτός του ότι μειώνω δραστικά τον χώρο μέσα στην κατάψυξη και μπορώ να χωρέσω πολύ περισσότερα πράγματα είναι και πολύ πιο καθαρή διαδικασία.

Τα σακουλάκια καταλαμβανουν πολύ λιγότερο χώρο...είναι αεροστεγώς σφραγισμένα διατηρώντας το περιεχόμενο σε άριστη κατάσταση...και στο ξεπάγωμα δεν τρέχουν ζουμια και αίματα.

Τις τσίχλες και τα κοτσύφια τα αποθηκεύω ακαθάριστα αλλά με κομμένα κεφάλια και πόδια για να μην τρυπήσουν το σακουλάκι. 'Οταν τις ξεπαγώνω....κάνω την τεχνική του πουκαμίσου....και με 5 κινήσεις έχει φύγει όλο το φτέρωμα. Φάσες, μπεκάτσες..και παπιά που θηρεύουμε κατα καιρούς....μπαίνουν στον αποπτιλωτήρα και αποθηκεύονται καθαρισμένα αλλά πάλι σε σφραγισμένα σακουλάκια.

Η συσκευή είναι αυτή που κατα καιρούς φέρνει το lidl....έχει 30 ευρώ....και αγοράζω καμία 300 σακουλάκια διαφόρων μεγεθών από μαγαζί στην Θεσσαλονίκη...γύρω στα 50 ευρώ κάθε 1 χρόνο.

Αυτά και καλή συνέχεια!

Καλημέρα σε όλους!

Μιας και πιάσαμε το θέμα της αποθήκευσης της τσίχλας....εγώ εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ την συσκευή που τραβάει τον άερα μέσα από τα σακουλάκια. Αυτό δεν το κάνω μόνο μόνο στα θηράματα αλλά και στο κρέας που ψωνίζω από τον χασάπη. Εκτός του ότι μειώνω δραστικά τον χώρο μέσα στην κατάψυξη και μπορώ να χωρέσω πολύ περισσότερα πράγματα είναι και πολύ πιο καθαρή διαδικασία.

Τα σακουλάκια καταλαμβανουν πολύ λιγότερο χώρο...είναι αεροστεγώς σφραγισμένα διατηρώντας το περιεχόμενο σε άριστη κατάσταση...και στο ξεπάγωμα δεν τρέχουν ζουμια και αίματα.

Τις τσίχλες και τα κοτσύφια τα αποθηκεύω ακαθάριστα αλλά με κομμένα κεφάλια και πόδια για να μην τρυπήσουν το σακουλάκι. 'Οταν τις ξεπαγώνω....κάνω την τεχνική του πουκαμίσου....και με 5 κινήσεις έχει φύγει όλο το φτέρωμα.

Η συσκευή είναι αυτή που κατα καιρούς φέρνει το lidl....έχει 30 ευρώ....και αγοράζω καμία 300 σακουλάκια διαφόρων μεγεθών από μαγαζί στην Θεσσαλονίκη...γύρω στα 50 ευρώ κάθε 1 χρόνο.

Αυτά και καλή συνέχεια!
Καλό αυτό.

Σε περδικες, κουνελια, φασιανους κτλ το εχω ακουσει οτι ετσι γινεται..οχι τόσο για το στουμπωμα αλλα το εντερο το τραβας με κανα ξυλακι και το βγαζεις...
Σε τσιχλα κτλ την διαδικασια αυτη δεν την θεωρώ ουσιαστική νομιζω..
Ακριβώς έτσι!

Εγώ έχω κάνει ένα ξυλαράκι με γαντζάκι στην άκρη , σκαλιστό(το έχω στο σακίδιο πάντα)...για την πέρδικα...στο κουνέλι κάνεις μια πολύ μικρή τομή χαμηλά...
Όταν τα γεμίσεις από πίσω (με το συμπάθιο!.sarcastic.), τραβάει τα υγρά και ότι έχει μείνει...Όταν την τεμαχίζεις μοσχοβολάει ρίγανη η θυμάρι....!!!:)

Ο μονος ουσιαστικός λογος να μην μπουν οπως ειναι με πουπουλα σουμπιτες στην καταψυξη, ειναι οτι μετα το ξεπαγωμα το ξεπουπουλιασμα ειναι ταλαιπωρια...ουσιαστικα μετα πρεπει να φανε "γδαρσιμο" και ετσι ο μεζες χανει αρκετο λιπακι με οτι αυτο προσφερει γευστικα....
Κατα τα αλλα αν ειναι να τις κάνεις σε κατσαρολα πχ κοκκινιστες, οπου θα βαλεις και κανα μπαχαρικο, ουσιαστικη διαφορα στην γευση δε θα δεις...
Προσωπικα καθομαι να ξεπουπουλιασω πριν την καταψυξη ελαχιστες, εαν θέλω να τις κάνω στο τηγανι κτλ κτλ...Οι υπολοιπες οπως ειναι μεσα στα σακουλακια του lidl ανα πενταδες και καταψυξη..
Απο αποψη "υγιεινής" δεν τίθεται ζητημα, ολα γινονται παγακι και τελος...peng
Ο λογος που καθαριζονται τα θηραματα οπως και τα ψαρια πριν καταψυχθουν δεν ειναι η ταλαιπωρια μονο.
Τα εντοσθια( που συχνα ειναι και διαλυμενα )δινουν βαρια γευση στο κρεας.

....μπαίνουν στον αποπτιλωτήρα και αποθηκεύονται καθαρισμένα αλλά πάλι σε σφραγισμένα σακουλάκια.

Υπάρχει αποπτιλωτήρας με 30€ και τον πήρες από το lidl;;;
Δεν έχω βρει πουθενά κάτω από 500€!
Μόλις ξαναέρθει θα τον πάρω αμέσως.
Για τσίχλες κάνει; Γιατί τις τσιχλες δεν τις βάζεις στον αποπτιλωτηρα;

Υπάρχει αποπτιλωτήρας με 30€ και τον πήρες από το lidl;;;
χαχαχα....σόρυ αλλά κατάλαβες λάθος!

Το μηχάνημα από τα lidl που κάνει 30 ευρώ ειναι αυτό που τραβάει τον αέρα και σφραγίζει αεροστεγώς τα σακουλάκια.

Ο αποπτιλωτήρας κοστίζει 250 με 300 ευρώ. Εμείς 3 άτομα πήραμε όλοι μαζί εναν. Αν θες να σου πω ποιον....στείλε μου ΠΜ.

Για τσίχλες κάνει...αλλά μερικές φορές βαριέμαι να ασχοληθώ μετα το κυνήγι...και για αυτό τις βάζω στον καταψύκτη ακαθάριστες.

για να αποθηκεύσεις πρέπει να βαρέσεις.
τρίτη συνεχόμενη έξοδος χτες, αντουφέκιστος........
ψέματα, έριξα σε ένα πλαστικό βαρέλι......
Ειναι και αυτο......τα περασματα παντως δεν δουλευουν καθολου εδω σε εμας οποτε το περπατητο ειναι μονοδρομος.
Μιχάλη, εγώ στο ενδημικό που κυνηγάω (Πέρδικα και Κουνέλι), κάνω τα εξής...

1.Κατ΄ αρχήν αποφεύγω να τα κρατάω πολλές ώρες στο βουνό για να μην "μυρίσουν"(κάνω και ολιγόωρες εξορμήσεις επί το πλείστον, δεν το ζορίζω... όχι...).Παρόλα αυτά, πολλές φορές , βγάζω το άντερο και τα "στουμπώνω" με θυμάρι η ρίγανη...
2.Με την επιστροφή, καθάρισμα, πλύσιμο, αφαιρώ τα περισσότερα σκάγια, τεμάχισμα και σε πλαστικά σακουλάκια στο ψυγείο...
3.Tip: έχω φτιάξει καρτελάκια με κορδονάκι και σημειώνω το θήραμα και την ημερομηνία θήρας, σε κάθε σακουλάκι π.χ. 2 Πέρδικες- 18/09.Ετσι η Κυρά, δεν τα μπερδεύει, και ξεκινά τα μαγειρέματα από τα πιο "σιτεμένα" πάντα....;)

Υ.Γ: ξέχασα το "καψάλισμα" της Πέρδικας , μετά τα φτερά...με το "καμινέτο" στην αυλή...εκεί πέφτει το γέλιο...!!!.sarcastic.
Ωραιος! Η πέρδικα απ'οσο ξερω θελει καθαρισμα εντοσθιων οσο το δυνατον γρηγοροτερα και ριγανη, οποτε ενας λογος παραπανω να καθαριστουν τα πουλια πριν την καταψυξη.

Το συμπέρασμα: καθάριζε Μιχάλη, να μη σε φαει η βρώμα χαχα

Για να παίρνεις το μέγιστο της γεύσης και της ποιότητας χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν να αφαιρεθείς τα πάντα και να το καταψυχεις .Μένοντας εντόσθια κοιλίες αίμα κτλ χάνεις από ποιότητα .Δεν παθαίνεις και κάτι αλλά το σωστό αυτό είναι ελάχιστες φορές έχω αφήσει πουλιά με πούπουλα βέβαια έχω τη μάνα μου που μαδάει 30τσιχλες σε μισή ώρα ,αλλά και όταν λείπει τις μαδάω στο κυνηγότοπο πολλές φορές.

χαχαχα....σόρυ αλλά κατάλαβες λάθος!

Το μηχάνημα από τα lidl που κάνει 30 ευρώ ειναι αυτό που τραβάει τον αέρα και σφραγίζει αεροστεγώς τα σακουλάκια.

Ο αποπτιλωτήρας κοστίζει 250 με 300 ευρώ. Εμείς 3 άτομα πήραμε όλοι μαζί εναν. Αν θες να σου πω ποιον....στείλε μου ΠΜ.

Για τσίχλες κάνει...αλλά μερικές φορές βαριέμαι να ασχοληθώ μετα το κυνήγι...και για αυτό τις βάζω στον καταψύκτη ακαθάριστες.
καλημερα για πες μου σε παρακαλω για τον αποπτιλωτηρα που μπορω να τον βρω .ευχαριστω

Status
Not open for further replies.
Back