Και εμένα με έφαγε κουνούπι και από μια μάντρα βγήκαν δύο σαύρες πράσινες (γκουστερες) και τις κυνηγαγε ο σκύλος στις πεζούλες... Άλλος στο χωριό είπε ότι είδε και φίδι... Δεν πάμε καλά καιρικά σιγουρα...Σήμερα απόγευμα Πολιτικά πέντε πουλιά είδα μετρημένα και αυτά μεσουρανα ασταδιαλα μας έφαγαν τα κουνούπια και τα μηγακια ποτέ θα γυρίσει ο κολοκαιρος.
Μπράβο Γρηγορη!!! Και εγω με το Mr τις πηρα αποψε. Με το που έσβησε η πρώτη σαν κεράκι , επιχείρησα τις υπόλοιπες βολές με σιγουριά. Μέχρι την νύχτα και εδώ ψηλά περνουσαν.Απογευματινό απόψε 11 πουλιά αλλά ήταν μαγική εικόνα... Όλα όσα είδα έπεσαν κιόλας... Δεν είδα αλλά πουλιά ούτε που άκουσα! Πετούσαν μεσουρανα σα μπασιματιαρες. Ευτυχώς που είχα το MR επάνω και imperial 8ρια... To όπλο, το τσοκ, το φυσιγγι και ο σκύλος μου επέτρεψαν να έχω από αυτοπεποίθηση έως και θράσος σκοπευτικα και να μην χάσω πουλί ως στόχο και ως ανακτηση...
View attachment 39233
Μας έτυχε και σε εμάς στα Άγραφα..... τι κακό και αυτό!!
Περισσότερα δεν μπορώ να πω!
Στα άλλα νεα της ημέρας...σήμερα αναχωρούμε για 4ημερο κυνήγι στα όμορφα Γιάννενα....
Παιδες σε ενα απογευματινο καρτερι εχω ενα πευκο πανύψηλο πολλων ετων και μαζευονται μπροστα σε ενα ελαιωνα και κανουν ντου περνώντας δεξιά και αριστερα του πευκου.Ενισχυω το γεγονος.Το ίδιο γίνεται κ με τα τρυγόνια στα περασματα...
Όπου είναι ψηλό δέντρο πχ λεύκα, ευκάλυπτος τα τραβάει, ασχέτως αν θα κάτσουν πάνω η όχι....
Μπορεί να περασουν πιο δεξιά, πιο αριστερά η πανω απο αυτα τα δέντρα.....
Επιτέλους ρε Σακη! Μια φωτογραφία που μπορούμε να δούμε τα τσιχλονια!!!! Και στα ταιρια τους!
καλα που αναψε τον φακο στο κινητο το φιλαρακιμου και βγαλαμε μια ωραια φωτο δημητρη, ΥΓ το κινητομου θελη απωσυρσηηη μωνο για μερα κανηηηηΕπιτέλους ρε Σακη! Μια φωτογραφία που μπορούμε να δούμε τα τσιχλονια!!!! Και στα ταιρια τους!
Δεν θέλει αποσυρσηηηηηηη,το κινητομου θελη απωσυρσηηη μωνο για μερα κανηηηη![]()
Ναι αλλά δεν μπορούμε να δούμε την μπέλα!Επιτέλους ρε Σακη! Μια φωτογραφία που μπορούμε να δούμε τα τσιχλονια!!!! Και στα ταιρια τους!
καλα που ειχαμε κωστα και την μπελα και σκουπηζεεεε τα πουλιαααα αλιως με 5 6 στο χερι θα ειμασταννν,,το σκυλι στο καρτερι πρεπη να υπαρχηηηηηηηΝαι αλλά δεν μπορούμε να δούμε την μπέλα!![]()
![]()
![]()
Εδώ εθεάθη στο σκυλί σήμερα τσιμπούρι....6 στα 8 απόψε με 10 φυσίγγια. Τα double mix oscar 8/9 τις κατέβαζαν από τα μεσουρανα βουτηγμενες στο αίμα αλλά ξερές. 15-20 πουλιά φανηκαν το τελευταίο τέταρτο με τον καιρο να σου σπάει τα νευρα. Μύγες και κουνούπια ξανεμαγα μέχρι να πέσει ο ηλιος. Κάπου μπροστά και αριστερά μου και όχι πολυ μακριά χεστηκαν στο τουφεκιδι για 20-25 λεπτα. Κατά τόπους είναι τα πουλια.
Μήπως είναι τσιπακι?Εδώ εθεάθη στο σκυλί σήμερα τσιμπούρι....
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ είχες φίλε!!! ξεκίνησες ΚΑΛΑ, πήγες ΚΑΛΥΤΕΡΑ, τελείωσες ΤΕΛΕΙΑ....(εγώ αυτό πιστεύω, όταν ξεκινάς με αυτοπεποίθηση όταν ακόμα φύγεις απ' το σπίτι, και αρχίσει καλά, συνήθως τελειώνει τέλεια!)Απογευματινό απόψε 11 πουλιά αλλά ήταν μαγική εικόνα... Όλα όσα είδα έπεσαν κιόλας... Δεν είδα αλλά πουλιά ούτε που άκουσα! Πετούσαν μεσουρανα σα μπασιματιαρες. Ευτυχώς που είχα το MR επάνω και imperial 8ρια... To όπλο, το τσοκ, το φυσιγγι και ο σκύλος μου επέτρεψαν να έχω από αυτοπεποίθηση έως και θράσος σκοπευτικα και να μην χάσω πουλί ως στόχο και ως ανακτηση...
View attachment 39233
+ στις Πέρδικες...Ρε στα καθαρά έπεσε...Ναι αλλά που είναι? ήταν "φτερουγαριά",ποδάρωσε καλυμμένη στα αχινοπόδια, και χώθηκε στους σκίνους...100 μέτρα πιο πέρα και βάλε!!! τράβα "ξαγκίστρωνε" που λένε και οι ψαράδες!!!Τα τσιχλοκοτσυφα,περδικες κ άλλα πουλια που "φωλιαζουν" σε πυκνα κ θάμνους, έχουν την συνηθεια να πετανε τραυματισμενα προς αυτά τα μέρη εφόσον το επιτρέπουν οι δυνάμεις τους.....
Προφανώς γιατί εκεί νιώθουν ασφάλεια ή γιατί εκεί θέλουν να ξεψυχησουν....
Αντιθετα, τα περιστεροειδη, ψαρονια κλπ
Συνήθως θα πανε τραυματισμενα να πιασουν σε κάποιο δέντρο κ από εκεί ή θα τα καταφέρουν κ θα συνεχίσουν ή μετά από λιγο θα πεσουν νεκρά στο έδαφος...
Ότι πιστό και να αλλάξεις εσυ Νικόλαε πρέπει οι τσίχλες να κρυφτούν στον Γυναικωνίτη της Εκκλησίας για να γλυτώσουν.Σήμερα είπα να καθίσω σε άλλο πόστο για απογευματινό, επειδής μού ήτανε πιο βολικό και ξεκούραστο, αλλά και επειδή είχα καιρό να καρτερέψω εκεί...
Ενώ τα πράγματα ξεκινήσανε σχετικώς καλά με αρκετά στρωτά πουλάκια κατά τις 17:15 και για κάνα 20λεπτο, ωστόσο, έκοψαν κάπως απότομα και σχετικά νωρίς (17:35)...
Παρά ταύτα, πρόλαβα και κατέβασα 8 τσιχλάκια, εκ των οποίων βρήκα και μάζεψα τα 6.
Εντάξει, καλούτσικα ήτανε...
Υ.Γ.: Αύριο έχει έλατο διά τις "χονδρές" (τσαρτσάρες)... Δεν θα έχει πολλές, αλλά "οπλισμένος" με μπόλικη υπομονή, όπως πάντοτε άλλωστε, πιστεύω πως ένα "μπουκετάκι" θα το φτειάξω από δαύτες... Έστω κι έτσι, ικανοποιημένος θα μείνω...
Αυτά φοβάμαι τα φίδια ρε φίλε.Και εμένα με έφαγε κουνούπι και από μια μάντρα βγήκαν δύο σαύρες πράσινες (γκουστερες) και τις κυνηγαγε ο σκύλος στις πεζούλες... Άλλος στο χωριό είπε ότι είδε και φίδι... Δεν πάμε καλά καιρικά σιγουρα...