Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πολύ καλό ξεκίνημα είπα είχα χρόνια να νιώσω φθινόπωρο και μετά γαμιεται ο νότιας και με 5/6 μποφόρ για κάνα δίμηνο .Κάνει κακοκαιρία και χιονίζει από κεντρική Ελλάδα και κάτω σε λίγο θα αποκλειστουμε στην Αθήνα και θα κάνουν ηλιοθεραπεία στα Γιάννενα .Και θέλετε να έχουν φυσιολογική συμπεριφορά οι μπεκάτσες και να πετάνε παντού τσίχλες .Με το Κούλη πρωθυπουργό και τη διαχείριση την ωραία μας σιχαθηκε και ο καιρός και λέει δε γαμιεσται τα θέλει ο κωλος σας .Με 50 /70.000 κρούσματα που θα λένε τις επόμενες μέρες γιατί έτσι πρέπει και όσα πουλιά έχουν μυαλό θα φύγουν από τη χώρα .Εξάλλου βλέπω να χιονίζει τον Απρίλη και να κάνει καύσωνα τον Οκτώβρη όπως πάει το έργο .Και μάλλον θα πρέπει να αρχίζουμε το κυνήγι από 15 Σεπτέμβρη μέχρι 15 Μάρτη.

Καλημέρα χρόνια πολλά σε όλους με υγεία εύχομαι καλή και κυρίως ασφαλή κυνηγετική χρονιά. Χτες πρώτο κυνήγι του νέου έτους με 2 φίλους στην Εύβοια απολογισμός και οι τρείς 30 τσίχλες και μία μπεκάτσα αφού το κοντέρ του φίλου έγραψε 11 χιλιόμετρα στην λάσπη.
Εχω την άποψη ότι μετά από τα μπασίματα που ήταν ικανοποιητικά φέτος ίσως λόγω των καιρικών συνθηκών δεν συναντάμε τις τσίχλες που βρίσκαμε πριν κάποια χρόνια στον κυνηγότοπο. Ελάχιστες φορές φέτος έκανα διψήφιο αριθμό πουλιών. Και δεν έτυχε ούτε μια φορά να ρίξω πάνω από 2 κουτιά φυσίγγια ,ενω θυμάμαι χρονιές που τα 3 με 4 ήταν το σύνηθες . Σημασία έχει ότι φέτος μπορούμε να βγαίνουμε να ξεσκάμε ελπίζω να φύγει ο εφιάλτης του Κορωνιού εντός του νέου έτους εντελώς. Ας σεβαστούμε συνάδερφοι τα θηράματα για να μπορούμε να τα συναντάμε και στο μέλλον.

το πιό περίεργο? Τη συγκεκριμένη τσίχλα την ξεπετούσα πάντα πέρυσι απο συγκεκριμένο πουρνάρι και είχα δεί οτι είχε κάτι περίεργο πάνω της
Κατάλαβα πήγε το κλαμπανι σύννεφο πέρυσι.!!!!!!

Πολύ ωραίο το βιντέακι και οι τουφεκιές.Με club διασποράς και nova club με μισόταπα έριχνες Τάσο;
ναι φίλε, ακριβώς όπως τα είπες, γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορα φυσίγγια. Ευχαριστώ πολύ!

IMG_20220102_120139.jpg
Χθες η ανατολή μας βρήκε κάπου περιξ της Θήβας. Μαύρες σχέδον καθόλου και μετά από τις δύο που πέρασαν, την μία την χουφτωσαμε και την άλλη όσο κι αν ψάξαμε το μόνο που βρήκαμε ήταν ένα μάτσο πούπουλα. Έτσι αρχίσαμε το περπατητο. Άπνοια, ζεστή κι ένας ήλιος..... Γενάρης μήνας και κυνηγουσαμε με κοντομανικο. Πουλιά πολύ λίγα κι πολύ τρομαγμένα - κυνηγιμενα. Για την ιστορία στα εφτά που πήρα η μία ήταν κόκκινη καθώς και μια κεδροτσιχλα η οποία ήταν τελείως κολοβη.
Κακή εντύπωση μου έκανε ότι κάποιοι κατά τις 7:30 - 8 παρά φεύγανε από τον κυνηγότοπο και πήγαιναν στο καφενείο για καφέ. Έχω μια εβδομάδα άδεια και κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει η εποχή. Για να δούμε εάν θα κάνουμε κάτι από Πέμπτη και μετά. Καλά να περνάτε και καλές εξόδους με προσοχή όσοι μπορείτε.

Για τουφεκιά μόλις τέσσερις πέρασαν αποψε και τις πηρα. Από πολύ ψηλωμενα πουλιά χόρτασε το ματι! Χωρίς να είμαι υπερβολικός πρέπει να είδα τριψήφιο αριθμό στο οπτικό μου πεδιο. Μέχρι που νύχτωσε στα μεσουρανα πέρασαν οι ρουφιανες και μουγγες ολες! Ένα τσιν δεν ακούστηκε ρε σεις!

Για τουφεκιά μόλις τέσσερις πέρασαν αποψε και τις πηρα. Από πολύ ψηλωμενα πουλιά χόρτασε το ματι! Χωρίς να είμαι υπερβολικός πρέπει να είδα τριψήφιο αριθμό στο οπτικό μου πεδιο. Μέχρι που νύχτωσε στα μεσουρανα πέρασαν οι ρουφιανες και μουγγες ολες! Ένα τσιν δεν ακούστηκε ρε σεις!
Μετακινήσεις πιστεύεις Δημήτρη;
Δεν βοηθάει ο καιρός καθόλου.Τα ίδια πουλιά που έχουν πιάσει κυνηγάμε και με τη καλοκαιρία και τις τουφεκιές που έχουν μαζέψει σηκώνονται πριν καν πλησιάσεις.

View attachment 39078
Χθες η ανατολή μας βρήκε κάπου περιξ της Θήβας. Μαύρες σχέδον καθόλου και μετά από τις δύο που πέρασαν, την μία την χουφτωσαμε και την άλλη όσο κι αν ψάξαμε το μόνο που βρήκαμε ήταν ένα μάτσο πούπουλα. Έτσι αρχίσαμε το περπατητο. Άπνοια, ζεστή κι ένας ήλιος..... Γενάρης μήνας και κυνηγουσαμε με κοντομανικο. Πουλιά πολύ λίγα κι πολύ τρομαγμένα - κυνηγιμενα. Για την ιστορία στα εφτά που πήρα η μία ήταν κόκκινη καθώς και μια κεδροτσιχλα η οποία ήταν τελείως κολοβη.
Κακή εντύπωση μου έκανε ότι κάποιοι κατά τις 7:30 - 8 παρά φεύγανε από τον κυνηγότοπο και πήγαιναν στο καφενείο για καφέ. Έχω μια εβδομάδα άδεια και κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει η εποχή. Για να δούμε εάν θα κάνουμε κάτι από Πέμπτη και μετά. Καλά να περνάτε και καλές εξόδους με προσοχή όσοι μπορείτε.
Φίλιππα αυτοί που γουστάρουν μόνο καρτερι δεν κάνουν το κόπο να περπατήσουν γι'αυτό φευγουν. Αν δουν ότι δεν ξεκινάει και κανένας αλλος να περπατάει μηπως και σηκωθούν πουλιά , φεύγουν και μια ώρα αρχύτερα. Όσο για τον καιρο δράμα σκετο. Θα ξεγελάσει και πολλά φυτά και αν κάνει τίποτα καψικα πιο μετά θα τα ξεπατωσει.

Μητσο στα ελατα φανταζομαι δεν αξιζει,ετσι ειχες γραψει οταν ειχε παει καπιος δικος σου προσφατα!

Μετακινήσεις πιστεύεις Δημήτρη;
Δεν βοηθάει ο καιρός καθόλου.Τα ίδια πουλιά που έχουν πιάσει κυνηγάμε και με τη καλοκαιρία και τις τουφεκιές που έχουν μαζέψει σηκώνονται πριν καν πλησιάσεις.
Δεν νομίζω να μετακινούνται γιατί τις κοιτούσα όσο πηγαιναν και μόλις περνούσαν από το καθαρό βουταγαν για να πιασουν. Στο συγκεκριμένο σημειο είναι τσουγμενα αρκετά τα πουλια. Κρύο θέλουμε παιδια αλλά που είναι το ατιμο. Με τόσα πουλιά που έχουν μπει χάνουμε τζάμπα μέρες με αυτές τις ζέστες. Δεν βοηθάει ο καιρός καθόλου.

Μητσο στα ελατα φανταζομαι δεν αξιζει,ετσι ειχες γραψει οταν ειχε παει καπιος δικος σου προσφατα!
Πήγα ένας συνάδελφός συνονόματος σου χθες στον Ιερεμια. Πουλιά ακούγονταν παντού μου είπε αλλα δεν παίζουν καθολου. 5 πουλιά τουφεκισε και πήρε τα τρια. Πιο πάνω είχε πάει πριν τρεις μέρες άλλος φίλος και σχεδόν ίδια πράγματα μου ειπε.

Έστω και έτσι!
Να βλέπει το μάτι να διαβένουν πουλια.....
Οχι να πηγαινεις από νωρίς στο καρτέρι κ να παίζεις με τους κάλυκες κ την ασφάλεια του δικαννου.....

Status
Not open for further replies.
Back