Στις μηλιες να δεις τι κανουν!!!!!Δυστυχώς απαγορεύονται μας έχουν ρημάξει τα φρουτοφορα δέντρα
Δε φάγαμε αχλάδι και σύκο φέτος![]()
Στις μηλιες να δεις τι κανουν!!!!!Δυστυχώς απαγορεύονται μας έχουν ρημάξει τα φρουτοφορα δέντρα
Δε φάγαμε αχλάδι και σύκο φέτος![]()
Διαλέγουν τα πιο καλά και γινόμενα, μία δαγκωνια και το παρατάνε. Και σου μένουν όλα τα σάπιαΣτις μηλιες να δεις τι κανουν!!!!!
Είχαν έρθει κάτι βουλγάρες να προσέχουν κάτι γέρους στο χωριό και είχα να δω χελώνα 5 χρόνια....
Ήθελε να κουβαλησει κάτι μπαζα στην οικοδομή κ έψαχνε μια καρετα-καρετα...Αντί να δεις κανένα κωλο, χελώνες έψαχνες
![]()
Και ποιος ο λογο; Να κυνηγας με 12αρι παρε ενα 20σαρι με 24/28 γρ. Κανης θαυματα
Παντού υπάρχει ένα ... Baikal !!!Η μια κ μοναδική φωτο που έχω πετυχει με θηρευμενες κισσες σε παλιο περιοδικό (ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ το κυνήγι της) είναι η παρακατω...
Και σίγουρα αυτές θα προοριζονταν προς κατανάλωση.....
View attachment 38109
Το αγαπημενο φαγητο του παππου μου Κισσες με κρεμμυδακια Νοστιμες ειναι εχουν λιγο σκληρο κρεαςΌλα τα πελεκανε, μουρα,συκα, σταφυλια κλπ...
Παλαιότερα στην Πελοπόννησο κ σε κάποια νησιά ηταν θηρευσιμο ειδος κ στην υπόλοιπη Ελλάδα οχι....
Αργότερα την απαγόρευσαν τελείως αλλά αυτό κατά την γνώμη μου δεν στέκει κ κάλλιστα θα μπορουσαν να την είχαν βάλει στα επιβλαβή....
Αλλά λέγεται πως με την συνήθεια που έχει να κρυβει βελανίδια κλπ προκαλει αναδάσωση....
Η μια κ μοναδική φωτο που έχω πετυχει με θηρευμενες κισσες σε παλιο περιοδικό (ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ το κυνήγι της) είναι η παρακατω...
Και σίγουρα αυτές θα προοριζονταν προς κατανάλωση.....
View attachment 38109
Σύμφωνα με αυτα που γράφουν παραπάνω, λογικα γινονται και λουκουμι με τοσο συκο και αχλαδι που κατεβαζουν!Τρώγονται οι κίσσες; γνωρίζει κάποιος;
Λίγες φάγανε στην κατοχή? Χαχαχα!Στέφανε έχω φίλο από Ευβοια που σου φτιάχνει κοκκινιστές καρακάξες και είναι καλύτερες από φάσσες,το είχε κάνει σε έναν κολλητό του και έγλειφε τα δαχτυλά του![]()
Φίλε μου να με συγχωρείς αλλά αυτός που τις μαγείρεψε δεν ήξερε πώς να τις φτιάξει!. Εάν ξέρεις να τις φτιάξεις θα παρακαλάς να τις βρείς!Είχα φάει κίσσα παλιότερα για να δώ πως είναι, έιναι πιο άνοστη μακράν απο τσίχλα κι απο κότσυφα επίσης πιο άνοστη.
Οι Σπίνοι!Τι ειναι τα τσονια ορε λεβεντες
Τρώγονται εγώ έχω φάει παλιά σαν περιστέρι είδη είναι γευστικάΤρώγονται οι κίσσες; γνωρίζει κάποιος;
Και σκέφτηκα να μην το πω αυτό.....Παντού υπάρχει ένα ... Baikal !!!![]()
![]()
Λίγες φάγανε στην κατοχή? Χαχαχα!![]()
Μπράβο ρε Μανώλη μου το επιβεβαιώνεις. Λέγανε και για καμιά γυναίκα ότι είναι αδύνατη σαν κίσσα, τότε που οι άνθρωποι ήταν κοντά στη φύση και δανειζόντουσαν παραδείγματα απ αυτήν!Επειδή βλέπω ότι έχετε απορίες με τις Κίσσες (εάν τρώγονται, εάν είναι νόστιμες κλπ), θα σας πώ εγώ που έχω εμπειρία από έναν ξάδελφό μου στο χωριό (92 χρονών σήμερα το θηρίο) που πρέπει να έχει φάει τσουβάλια από δαύτες. Λοιπόν 1. Γίνονται κοκκινιστές και στιφάδο. 2. Παρόλο που τρώει τα πάντα (φρούτα και ασπόνδυλα), είναι αδύνατη σαν κάρμα και με πολύ σκληρό κρέας γιατί διαρκώς κινείται. Το μεγάλο ΜΥΣΤΙΚΟ της στο μαγείρεμα είναι να την γδάρεις!, ΝΑΙ, σωστά διαβάζετε!. Μου το μαρτύρησε γιατί του έλεγα πώς είναι σκληρές και δεν βράζουν ούτε στην χύτρα, και από τότε όσοι τρώγανε μου λέγαν πώς νοστιμότερο κυνήγι δεν έχουν ξανά φάει. Και για εσάς που σας κλέβουν, γιατί μεγαλύτερος κλέφτης πουλί μαζί με την Καρακάξα δεν θα υπάρχει. είναι να σκοτώσετε μια και να την βάλετε για σκιάχτρο!, μόλις την δούν οι άλλες γίνονται καπνός!.
Πόσο σοφό.......Μπράβο ρε Μανώλη μου το επιβεβαιώνεις. Λέγανε και για καμιά γυναίκα ότι είναι αδύνατη σαν κίσσα, τότε που οι άνθρωποι ήταν κοντά στη φύση και δανειζόντουσαν παραδείγματα απ αυτήν!