Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χαίρομαι φίλε μου που όχι δεν τα παράτησες ,αλλά είσαι και εδώ κάθε μέρα να μας.λες για ένα από τα πιο κομβικά σημεία της Ελλάδας...
Και σε ευχαριστουμε πολύ γι'αυτό ...
Εμείς ευχαριστούμε Περικλή για αυτά που γνωρίζεις και μας μεταφέρεις αλλά και για αυτά που βλέπεις για τον καιρό και την αποδημία των πουλιών , βοηθάνε πολυ

Μάλιστα κατάλαβα.
Μακάρι αύριο να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να κάνεις δουλειά.
Εγώ πάντως σήμερα δεν πήγα.
Είναι τέτοιον καιρό απογοήτευση η βόλτα για τσίχλα και δεν την μπορώ πια.
Τελικα πηγα για άλλο θήραμα σημερα. Είδα ομως μερικές τσιχλες, για περπατητο δεν θα έφευγα ατουφεκιστος. Για καρτέρι δεν ειχε.

Σημερα πολυ λιγα πουλια μουχλα υγρασια και κουνουπι με εκαναν να φηγω απο το καρτερι εχει γινει μαστηγα το κουνουπι εδω δεν τολμας να βγεις εξω προι και βραδι...ειδα και 5/6 κοκκινες ενα κοπαδι απο κοτσιφια μου περασε κοντα πηρα ενα..

πρεπει να γεμισουν τα ελατα τωρα με κοκκινες για να γινεται καλο παιχνιδι πανω.
Το Σάββατο που ειχα ανέβει πρωί οι κυργιαρες ηταν λίγες και μόνο 2 κόκκινες ειδα. Το μεσημέρι φίλος μπεκατσας που του είπα ότι σήκωσα πουλιά και ανέβηκε μου είπε ότι είχε πολλές κυργιαρες και έπαιζαν κιολας!!!! Μην ξανά ανεβεις πρωί ηταν η συμβουλή του.....

Το Σάββατο που ειχα ανέβει πρωί οι κυργιαρες ηταν λίγες και μόνο 2 κόκκινες ειδα. Το μεσημέρι φίλος μπεκατσας που του είπα ότι σήκωσα πουλιά και ανέβηκε μου είπε ότι είχε πολλές κυργιαρες και έπαιζαν κιολας!!!! Μην ξανά ανεβεις πρωί ηταν η συμβουλή του.....
αμα πας μονο για κυργιαρες ,οταν σκασει ο ηλιος στα ελατα να εισαι εκει.

Μεσογεια σημερα ουτε ενα περαστικο δεν ειδα. πολυ αερας.
Σχεδον 1000 ψαρονια σε κοπαδια των 100-150, δυο κοπαδια σιταριθρες με 20-30 πουλια (πρωτη φορα τετοια κοπαδια φετος)
Κλαμπανισα κλασικα 2-3 μαυρες με διασπορας και στο τελος περπατησα λιγο
IMG_20211110_090035.jpg

Μεσογεια σημερα ουτε ενα περαστικο δεν ειδα. πολυ αερας.
Σχεδον 1000 ψαρονια σε κοπαδια των 100-150, δυο κοπαδια σιταριθρες με 20-30 πουλια (πρωτη φορα τετοια κοπαδια φετος)
Κλαμπανισα κλασικα 2-3 μαυρες με διασπορας και στο τελος περπατησα λιγο
View attachment 35672
Μπράβο Κωστα πολυ ωραια φωτο!

Ότι πρεπει για το fb του Ναυπλιώτη κ δεν κάνω πλακα........

Από τις 6 κυριαρίνες οι 3 στο χέρι. Ασταμάτητη βροχή, η πολύ σιγανή και γύρω στα 5 κιλά λακτάριοι στο μεσοδιάστημα του καρετεριού. Εξαιρετικός καιρός για κυνήγι αλλά είχα ξεχάσει το αδιάβροχο. Μούσκεμα ως το κόκκαλο. Ευτυχώς είχα αλλαξιά στο αμάξι. 12.30 που γύρισα στο αυτοκίνητο ή θερμοκρασία ήταν 3 βαθμοί. Και εις άλλα με υγεία. Καλό απόγευμα.

Attachments

• IMG_20211110_123526.jpg
    IMG_20211110_123526.jpg
    560,6 KB · Προβολές: 142
  • IMG_20211110_084734.jpg
    IMG_20211110_084734.jpg
    258,2 KB · Προβολές: 140
Από τις 6 κυριαρίνες οι 3 στο χέρι. Ασταμάτητη βροχή, η πολύ σιγανή και γύρω στα 5 κιλά λακτάριοι στο μεσοδιάστημα του καρετεριού. Εξαιρετικός καιρός για κυνήγι αλλά είχα ξεχάσει το αδιάβροχο. Μούσκεμα ως το κόκκαλο. Ευτυχώς είχα αλλαξιά στο αμάξι. 12.30 που γύρισα στο αυτοκίνητο ή θερμοκρασία ήταν 3 βαθμοί. Και εις άλλα με υγεία. Καλό απόγευμα.
Που εινσι αυτο το τοπιο?

Καρτεράκι μετά τις ελιές με φιλαράκι.Τα σεντίτ 28γρ έκλασαν μαλλί σήμερα!!! 4 τραυματισμένα τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ και κέντρο στο στόχο καθώς έλεγε και ο φίλος που τις έβλεπε με τόσα φτερά..Ένα από αυτά κοτσυφάκι το οποίο μάδησε έπεφταν και από την φτερούγα φτερά ολόκληρα....Τελοσπάντων πήρα 1 με το σεντίτ που έπεφτε ζωντανή αλλά τελικά που έπεσε τελείωσε.Και μετά που λέμε για τα σβάρνα κοπάνησα μέσα τα 24γρ σκιτ σιρις2 και τουφέκησα μία και έπεσε ξερή!!!

Της προηγούμενης εβδομάδας..

Γεια σου συνονοματε με την baikal σου..
Έκανες ωραιο βιντεακι...
Και κατευθείαν στην κατανάλωση...

Είδα που πηγες να κόψεις τις φτερουγες απο την μέση με μαχαίρι, βολευει πολυ καλυτερα κ ειδικά αν έχεις πολλα πουλια ένα μεγάλο ψαλίδι..
Αν κ εγώ παντα τις κόβω με τα χέρια.....

Status
Not open for further replies.
Back