Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το λοιπόν, Ξηρονομή μερια λιγα πιασμενα που ξεκλαρωναν και δυσκολα....οταν λεω λιγα, εννοω ότι πχ μονος περπατητο δεν κανεις τιποτα, ενω ζευγαρι περπατητο κανεις καμια 10αρια έκαστος...
Γενικα ειχε 7-8 τουφεκια η περιοχη αλλα το 80% καθοταν διπλα στο αυτοκινητο και περιμενε να σηκωθει τπτ απο κανεναν που περπατάει.. Φυσούσε και αρκετα, τα πουλια τα επαιζε ο αερας και ηταν αρκετα δύσκολα..
Απολογισμός 10 τουφεκιες 2 πουλια σε 2 ωρες!!!! Κλαμα!!!!

Αυτό με τους καζαντζιδηδες έχει καταντησει αηδία. 28η είχα ανέβει στην ασκρη, τρία όπλα πανηγύρι και οι υπόλοιποι τον κούκο.
Ένας μεσηλιξ που καθόμασταν κοντά μου λέει έχω πάει προς τα εκεί δύο φορές κ το κλείνουν, έχω πάρει κ θηροφυλακα αλλά ακόμα έρχεται.
Μιλάω για κομμάτι κοντά σε άσφαλτο που μαζεύει αρκετό κόσμο.
Αυτες τις μερες των μπασιματων μεροκαματο καλο με κασετοφωνακηδες για την Θηροφυλακη εχει στην Αττικη...με τα γυρω γυρω δεν ασχολούνται νομιζω...

Last edited:
Επιστροφή απο Θήβα το πρωι ειχε αέρα πάλι, όσες πέρασαν με τον αέρα πίσω τους πήγαιναν σφαίρα και ψηλά πήρα μόνο μια ενω τουφεκισα τουλάχιστον 5.
Κάποια στιγμή ανέβαιναν ανάποδα κόντρα στον αέρα και πιο χαμηλά τουφεκισα 7 πήρα τις 6. Σύνολο 7,εκ των οποίων ένας κότσυφας,που για καρτέρι πρωινό χωρις μπάσιμο μια χαρά ήταν.

Επιστροφή Αθήνα πήγα με χαρά το πρωί ότι έστω την τελευταία στιγμή θα πετύχω μπασιμο και αραδιαζω κατι φυσίγγια να δοκιμάσω το Μπερέτα γιατι όλο σκοπευτικά του βάζω,και έτσι όπως τα έβγαλα έτσι τα ξαναβαλα τρομερή εντύπωση μου έκαναν τα κόκκινα Όσκαρ πέρασαν 2 τις απελπισίας και τις κατέβασε στουπίIMG_20211031_080656.jpg

Last edited:
Αττικο-βοιωτία σήμερα, φτάσαμε λίγο αργοπορημένα στο κομμάτι που κυνηγάμε. Ο καιρός ήταν μουντός, συννεφιασμένος, με υγρασία και ομίχλη ψηλότερα. Ήταν από τις μέρες που λες, τον ήπιαμε και σήμερα. Κάτσαμε από τις 06.50 στο καρτέρι για μπάσιμο ή παιχνίδι. Είχε και μπασιματιάρικα πουλιά, τα οποία τα περισσότερα έμπαιναν ψηλά και ανεμιστό. Κάτσαμε μια ώρα και μετά κάναμε περπατητό για δύο ώρες. Τελικός απολογισμός μαζί με τον αδερφό μου, 35 τσίχλες στο χέρι, 10 χαμένες περίπου και αρκετές τραυματισμένες που έπεφταν πιο μακριά. Όλα τα πουλιά πολύ αίμα και αρκετές αστοχίες, ειδικά το πρωϊ. Επίσης από φάσσες φάνηκαν , 2 ζευγάρια, ένα κοπάδι με 17 πουλιά και ένα κοπάδι γύρω στα 50 πουλιά, αλλά δεν μας έδωσαν δικαίωμα.

Last edited:
Επιστροφη απο βοιωτια 7 ωρες και 16 λεπτα περπατητο ασταματητο 10760 χλμ με μεγαλη καθυστερηση ωστε να βρεθουν τα πουλια που χτυπηθηκαν ,Πολλα τα πουλια οπου και περασα ,μπασιμο δεν εγινε ομως συνεχιζουν τα μερη να κρατουν καλους αριθμους πουλιων .0 μονιμος αερας παντου εχει καταντηση απελπισια πια.

Στο καρτερακι - καβατζα παλι αποψε αν και αργησα λίγο γιατί με έφαγαν οι δουλειες. Τα πουλιά πιστά στο ραντεβού τους αν και ψηλωμενα αποψε με λιγότερο αερα. Πήρα τις 5 απο τις 8 που πέρασαν βολικά και τις βρηκα. Αλλες 10-12 περασαν η μακρια η πολυ ψηλα. Πολυ καλος αριθμος για το καρτερι αυτο αφου δουλευει καλα απο Γεναρη και μετα και ειναι και 5 λεπτα απο το σπιτι!!! Τώρα αποχή 2-3 μέρες γιατί το παρακαναμε!!!

Στο καρτερακι - καβατζα παλι αποψε αν και αργησα λίγο γιατί με έφαγαν οι δουλειες. Τα πουλιά πιστά στο ραντεβού τους αν και ψηλωμενα αποψε με λιγότερο αερα. Πήρα τις 5 απο τις 8 που πέρασαν βολικά και τις βρηκα. Αλλες 10-12 περασαν η μακρια η πολυ ψηλα. Πολυ καλος αριθμος για το καρτερι αυτο αφου δουλευει καλα απο Γεναρη και μετα και ειναι και 5 λεπτα απο το σπιτι!!! Τώρα αποχή 2-3 μέρες γιατί το παρακαναμε!!!
Κανε κρατι μιτσο θα ερθουν καλητερες μερες....:)

Εμείς καθησαμε για απογευματινό στα Μεσόγεια.Πηρα δύο τσίχλες εγώ και τρεις ο αδελφός μου καθώς και μια κυριαρινα ακόμη.Λιγο πιο πέρα κάτι άλλοι έριχναν πολλά φυσίγγια.Παντως για Αττική και Μεσογεια είναι αρκετά πουλιά φέτος.Μιλαμε για αρκετά .

Κανε κρατι μιτσο θα ερθουν καλητερες μερες....:)
Δεν την φοβάμαι την χρονιά Λιακο. Θα δούμε ωραία πράματα τον χειμώνα. Αλλά τώρα που θα αλλάξει ο καιρός και θα ζεστάνει λίγο τα πουλιά θα πιάσουν ψηλά στα πυκνά και θα έχουμε ένα διάλλειμα! Έρχεται η ώρα της κυργιαρας στο έλατο για εμένα πλεον!

Πήγε ανέλπιστα καλά το σημερινό απογεματινό (το πρωί δεν βγήκα για κυνήγι λόγω του κωλοαέρα)...
Ανέβηκαν πολλά πουλάκια και με ωραίες ντουφεκιές πλησίασα το ημερήσιο όριο...!
Όλα τσίχλες, πλην ελαχίστων κοτσυφών.

Αύριο λέω να ξεκινήσω με καρτέρεμα στις μικρές το πρωί, έχοντας και την ελπίδα μπας και πέσει απάνω μου καμιά μπασιματιάρα φάσσα, και εν συνεχεία, κατά το μεσημεράκι, λέω να ανέβω και μια βόλτα στον κοντινό μου ελατιά για να δω από κοντά επιτέλους τι στο διάολο γίνεται εκεί από τις χοντρές (δηλ. κυριάρες)...

Καληνύκτα. Τα ξαναλέμε...

Καλησπέρα,
με την αλλαγή της ώρας, όταν είδα το 5:30 στο ξυπνητήρι, είπα να αλάξω πλευρό, αλλά γρήγορα έδιωξα τις κακές σκέψεις και την τεμπελιά μήπως και χάσω το μπάσιμο .yel.
Φυσικά μπάσιμο δεν έκανε, στην πραγματικότητα ούτε πουλί πετούμενο δεν πέρασε.
Αφού τελείωσα τον γαλλικό μου, αφησα το ωραίο μου αγνάντιο και έκανα κάτι σαν καρτεροπερπατητό, καθότι ταλαίπωρος και ψιλοξενύχτης.
Μια κυριαρίνα με αυτοκτονικές τάσεις εμφανίστηκε απ' το πουθενά και ξεσήκωσα και μια τσίχλα σε έναν χωματόδρομο.
Υπομονή τώρα μέχρι το επόμενο σκ!

1635714599210.jpg
1635714565744.jpg

Ειπα σημερα να παω μια βολτα στους καθενους μηπως και,τελικα φολα των φολεων,μια ντουφεκισα και πηρα,συνολο να ειδα 10 πουλια,μπασιματιαρικο πουλι κανενα,επρεπε να παω ελατα,τελικα τα μπασιματα τελειωσαν με αρνητικο προσημο για μενα,μετα το 5ημερο 18-23 εδω στην ευβοια που ειχε πουλια,τις επομενες μερες ως και σημερα 0 εις τον πηλικον,βεβαια επαιξε ρολο και ο καιρος που ηταν αναποδος,αλλα ακομα και ετσι το βραδυ γινοταν χαμος απο τσιν αλλα το πρωι τιποτα(αυτο βεβαια πολλες χρονιες το εχουμε συναντησει)και κοτσυφια τιποτα απολυτως,τελως παντων πουλια μπηκανε οπως μπηκανε,αρκει να μεινουνε,απο δω και περα ελατα και απογεματινο λοιπον!

Καλημέρα...και όλα τα καλά σύντροφοι!

Επιστρέψαμε από 7μερο κυνήγι φάσσας στα Ιωάννινα! Δεν θα γράψω εδώ για τις φάσσες...αλλά στο αντίστοιχο thread.

Εδώ θα γράψω ότι τα τσιχλοκότσυφα στα πέριξ των Ιωαννίνων όπου και κυνηγίσαμε για 7 ημέρες.....ήταν από πολλά....έως πάρα πολλά! Τα πουλιά πιασμένα...σχεδόν παντού! Όρεξη να είχες και φυσίγγια!

Αν και γυρίσαμε χορτασμένοι την Παρασκευή το βράδυ...μας έτρωγε να βγούμε και εχτές Κυριακή. Βγήκαμε λοιπόν για ένα ολοήμερο κυνήγι τσίχλας στα πέριξ της Βοιωτίας/Φθιώτιδας.

Το ψίλοβροχο δεν μας χάλασε τα σχέδια....γιατί ήταν ανεκτό! Στο περπατητό τα πουλιά πιασμένα....πολλά! Δούλεψαν όμως τόσο το πρωινό καρτέρι όσο και το απογευμετινό!

Με λίγα λόγια...παρόλο που ήταν η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου.....ήταν σαν να κυνηγάς μέσα χειμώνα! Δούλεψαν όλα και μάλιστα πολύ αποδοτικά αφού γυρίσαμε κυριολεκτικά με γεμάτους σάκους και πουλιάστρες!

Κυνηγοί δεν υπήρχαν σχεδόν πουθενά...φοβούμενοι μάλλον τον καιρό. Ο τολμών νικά....κύριοι!!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Ειπα σημερα να παω μια βολτα στους καθενους μηπως και,τελικα φολα των φολεων,μια ντουφεκισα και πηρα,συνολο να ειδα 10 πουλια,μπασιματιαρικο πουλι κανενα,επρεπε να παω ελατα,τελικα τα μπασιματα τελειωσαν με αρνητικο προσημο για μενα,μετα το 5ημερο 18-23 εδω στην ευβοια που ειχε πουλια,τις επομενες μερες ως και σημερα 0 εις τον πηλικον,βεβαια επαιξε ρολο και ο καιρος που ηταν αναποδος,αλλα ακομα και ετσι το βραδυ γινοταν χαμος απο τσιν αλλα το πρωι τιποτα(αυτο βεβαια πολλες χρονιες το εχουμε συναντησει)και κοτσυφια τιποτα απολυτως,τελως παντων πουλια μπηκανε οπως μπηκανε,αρκει να μεινουνε,απο δω και περα ελατα και απογεματινο λοιπον!
καλημερα γιαννη, εχει αρκετα πουλια στο περπατητο... περπατα και δεν θα χασεις...;)

Status
Not open for further replies.
Back