Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πήγα .
Απ΄'ολων των ειδών μεταναστευτικά πάρα πολλά εκτός απο τρυγόνια .
Σύνολο είδα 9
Με πηραν τηλ οτι εβλεπαν πουλια χτες
Και ειδα φωτο με 2-3 πουλια καρπωση
Σημερα ξερω αρκετους που πηγαν αλλα απο τηλ μετα που πηρα πουλια δεν εκαναν

Χαιρέτιστε τις τρυγονες για φέτος αυτή την αντίληψη έχω.
Α γεια σου αγαπητέ Γιάννη! Και 'γω αυτό πιστεύω, αλλά... " οι πεινασμένοι καρβέλια ονειρεύονται...!" Εννοώ πως ως παθιασμένοι κυνηγοί δεν παύουμε ποτέ να ελπίζουμε για κάτι καλό, ακόμη και στην έσχατη ώρα...! Ακόμη κι αν ήδη ο διαιτητής έχει "σφυρίξει λήξη"...!

Τέλος πάντων, εύχομαι οι προβλέψεις/προγνώσεις του Κώστα του Κοντραδόση (όπως λέμε κοντραμπάσο ένα πράμα - πλακίτσα κάνω αγαπητέ Κωστάκη) και των λοιπών να βγουν αληθινές και να χαρούν καναδυό ακόμη καλά τρυγονοκυνήγια...

Last edited:
Το πιο ωραίο όταν ανεβαίναμε με τα φώτα του αυτοκινήτου ένας λαγαρος έφευγε στο πλάι άνετος.
Καλό είναι να μην το ξανακάνει ο συγκεκριμένος λαγουδάκος αυτό στην συγκεκριμένη περιοχή, διότι καμιά μέρα όλο και κάποιος... "θερμόαιμος" (για να μην γράψω κάτι βαρύτερο) θα βρεθεί να του τήνε μπουμπουνήσει λαθραία μες στο σκοτάδι, ανεβαίνοντας αξημέρωτα...!!!

Ήμουν στη Μάνη όχι για κυνήγι αλλά εκτός από κάτι ορτύκια όχι τραγικά μια δυο μέρες όλη η εβδομάδα που πέρασε από τρυγονες εκτός δευτέρας που κάτι φάνηκε όχι πέρασμα αλλά πιασμενα από βραδύς τρίχες . Σήμερα γύρισα με τον καιρό που επικρατεί θα φανούν πουλιά από Πέμπτη και μετά κατά την άποψη μου αλλά όχι τρυγονες αυτές γιασου μακάρι να βγω ψεύτης .Με πήρε και τηλ ένας φίλος που πηγαίνει χρόνια Σκόπια και μου πε χειρότερη χρονιά δεν έχω συναντήσει Το ότι έχει κάνει δύο περάσματα σε δύο μέρη της Ελλάδος με φθινοπωρινό καιρό μετά από χρόνια και ο μήνας έχει 20 λέει πολλά νομίζω αλλά είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Νοτιοανατολική Λακωνία. Παραμονή εκεί από 10 - 18 Σεπτεμβρίου. Ιδανικός καιρός για πέρασμα τις πρώτες ημέρες, σε τόπο που πολλά χρόνια πριν δυστυχώς, ήταν ιδανικός για το κυνήγι τρυγονιού. Τρεις βόλτες στην περιοχή, στα όρια ελαιώνων και θαμνώδους έκτασης πάνω από τη θάλασσα. Η απόλυτη νέκρα τις δυο πρώτες βόλτες. Την τρίτη, την 15/9, είδα συκοφάγους, τσαλαπετεινούς και πλήθος μικρών αποδημητικών, αλλά ούτε ένα τρυγόνι. Ατουφέκιστος φυσικά. Ο κυνηγετικός τουρισμός στα βόρεια σύνορα και τα αυξημένα μέσα κυνηγιού στην Βόρεια Αφρική, δυστυχώς έχουν περιορίσει τους πληθυσμούς. Ευτυχώς υπάρχει και το ψάρεμα.

Υ.Γ. Η εμπειρία μου πολλών ετών από την περιοχή (τελευταίος σταθμός πριν την Αφρική μάλλον) είναι ότι μετά τις 17-20 Σεπτεμβρίου το πέρασμα των τρυγονιών έχει ολοκληρωθεί.

Νοτιοανατολική Λακωνία. Παραμονή εκεί από 10 - 18 Σεπτεμβρίου. Ιδανικός καιρός για πέρασμα τις πρώτες ημέρες, σε τόπο που πολλά χρόνια πριν δυστυχώς, ήταν ιδανικός για το κυνήγι τρυγονιού. Τρεις βόλτες στην περιοχή, στα όρια ελαιώνων και θαμνώδους έκτασης πάνω από τη θάλασσα. Η απόλυτη νέκρα τις δυο πρώτες βόλτες. Την τρίτη, την 15/9, είδα συκοφάγους, τσαλαπετεινούς και πλήθος μικρών αποδημητικών, αλλά ούτε ένα τρυγόνι. Ατουφέκιστος φυσικά. Ο κυνηγετικός τουρισμός στα βόρεια σύνορα και τα αυξημένα μέσα κυνηγιού στην Βόρεια Αφρική, δυστυχώς έχουν περιορίσει τους πληθυσμούς. Ευτυχώς υπάρχει και το ψάρεμα.

Υ.Γ. Η εμπειρία μου πολλών ετών από την περιοχή (τελευταίος σταθμός πριν την Αφρική μάλλον) είναι ότι μετά τις 17-20 Σεπτεμβρίου το πέρασμα των τρυγονιών έχει ολοκληρωθεί.
Θεωρώ πως το κυνήγι στην Ευρώπη δεν βλάπτει τον πληθυσμό του τρυγονιού. Αφρική και κυρίως οι καλλιέργειες κάνουν την ζημιά.

Status
Not open for further replies.
Back