Πήγα .Λαμπη
Αυριο πηγαινε για τρυγονι!
Βαζει….
Απ΄'ολων των ειδών μεταναστευτικά πάρα πολλά εκτός απο τρυγόνια .
Σύνολο είδα 9
Πήγα .Λαμπη
Αυριο πηγαινε για τρυγονι!
Βαζει….
Με πηραν τηλ οτι εβλεπαν πουλια χτεςΠήγα .
Απ΄'ολων των ειδών μεταναστευτικά πάρα πολλά εκτός απο τρυγόνια .
Σύνολο είδα 9
Α γεια σου αγαπητέ Γιάννη! Και 'γω αυτό πιστεύω, αλλά... " οι πεινασμένοι καρβέλια ονειρεύονται...!" Εννοώ πως ως παθιασμένοι κυνηγοί δεν παύουμε ποτέ να ελπίζουμε για κάτι καλό, ακόμη και στην έσχατη ώρα...! Ακόμη κι αν ήδη ο διαιτητής έχει "σφυρίξει λήξη"...!Χαιρέτιστε τις τρυγονες για φέτος αυτή την αντίληψη έχω.
Καλό είναι να μην το ξανακάνει ο συγκεκριμένος λαγουδάκος αυτό στην συγκεκριμένη περιοχή, διότι καμιά μέρα όλο και κάποιος... "θερμόαιμος" (για να μην γράψω κάτι βαρύτερο) θα βρεθεί να του τήνε μπουμπουνήσει λαθραία μες στο σκοτάδι, ανεβαίνοντας αξημέρωτα...!!!Το πιο ωραίο όταν ανεβαίναμε με τα φώτα του αυτοκινήτου ένας λαγαρος έφευγε στο πλάι άνετος.
Ωραιος ο Γαλατάς, ωραίο και το γειτονικό Κρυονέρι......Πάλι καλά που περνάει και κάνα στραβό! Τίποτα και σήμερα, περιοχή Γαλατάς Αίτωλ/νίας!
Εγώ θα κάτσω μέχρι τις δέκα παρά δέκα, μετά 'σφίγγουν' τα πράγματα...ΣΤΙΣ 9 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ
Αν έχεις πιεί milko κ φας τυρόπιτα κ καπάκι πιείς καφέ......λογικό να σφίξουν τα πράματα.Εγώ θα κάτσω μέχρι τις δέκα παρά δέκα, μετά 'σφίγγουν' τα πράγματα...![]()
Θεωρώ πως το κυνήγι στην Ευρώπη δεν βλάπτει τον πληθυσμό του τρυγονιού. Αφρική και κυρίως οι καλλιέργειες κάνουν την ζημιά.Νοτιοανατολική Λακωνία. Παραμονή εκεί από 10 - 18 Σεπτεμβρίου. Ιδανικός καιρός για πέρασμα τις πρώτες ημέρες, σε τόπο που πολλά χρόνια πριν δυστυχώς, ήταν ιδανικός για το κυνήγι τρυγονιού. Τρεις βόλτες στην περιοχή, στα όρια ελαιώνων και θαμνώδους έκτασης πάνω από τη θάλασσα. Η απόλυτη νέκρα τις δυο πρώτες βόλτες. Την τρίτη, την 15/9, είδα συκοφάγους, τσαλαπετεινούς και πλήθος μικρών αποδημητικών, αλλά ούτε ένα τρυγόνι. Ατουφέκιστος φυσικά. Ο κυνηγετικός τουρισμός στα βόρεια σύνορα και τα αυξημένα μέσα κυνηγιού στην Βόρεια Αφρική, δυστυχώς έχουν περιορίσει τους πληθυσμούς. Ευτυχώς υπάρχει και το ψάρεμα.
Υ.Γ. Η εμπειρία μου πολλών ετών από την περιοχή (τελευταίος σταθμός πριν την Αφρική μάλλον) είναι ότι μετά τις 17-20 Σεπτεμβρίου το πέρασμα των τρυγονιών έχει ολοκληρωθεί.
Εγώ για φέτος,επιμένω πως θα γίνει κάτι το αξιόλογο ως το ερχόμενο Σ/Κ.είναι ότι μετά τις 17-20 Σεπτεμβρίου το πέρασμα των τρυγονιών έχει ολοκληρωθεί.
Θα είναι παράδοξο....αφου όλη η εβδομάδα θα είναι φούλ του Νοτιά!Εγώ για φέτος,επιμένω πως θα γίνει κάτι το αξιόλογο ως το ερχόμενο Σ/Κ.