Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πρέβεζα μια από τα ίδια πάλι και σήμερα, πέρασμα δεν έγινε με το ζόρι είδα 2 πουλιά και αυτά μακριά...
Αυτό το φετινό Χρήστο δεν έχει προηγούμενο, μεγάλο χάλι.... Σήμερα ντουφέκισα ένα αλλά στραβομαρα...άντε να δούμε πως θα κατάληξει γιατί αν και την άλλη εβδομάδα δεν έχει δεν βλέπω να ξανακυνηγαμε τρυγόνια, θα μας τα κόψουν και έχουν και δικαιολογία...

ΒΑ Αττικη σημερα ελαχιστα τρυγόνια...αρκετοι κυνηγοι για ορτυκακια, μιας και τα κασετόφωνα ειχαν δωσει πόνο την νυχτα..τουφεκιες επεφταν αλλα απο οτι καταλαβα ηταν μονο οι ορτυκαδες, αντε και κανας καρτεριτζης σε καμια δεκαοχτουρα! (Το κλείστρο κλειστο γτ ακομα ημουν στο καρτερι, μην ακουσω γκρινιες τωρα .yel. )

Δυστυχώς ομως ζησαμε για να κανουμε/δουμε και αυτο:

Last edited:
Στραβωμαρα και γω σήμερα 2 πουλιά μου ήρθαν με προορισμό κατευθείαν στη πουλιαστρα και όλες οι βολές πέρασαν απο πάνω τους...Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά κάποιος γ**** κ**ο π****η!Ας σοβαρευτώ λίγο τώρα, είχε ενδιαφέρον σήμερα,όχι φυσικά πέρασμα! με παραπάνω προσοχή και περπάτημα τωρα το πρωί 4-5 πουλάκια μπορούσες να τα φτάσεις!Τώρα ξεκούραση και πίσω μετά το απογευματινό.

Λεγρενά μηδεν σε ολα
Παρεθεσα το χτεσινο μηνυμα , για να φανει η διαφορα.
Λεγρενα σημερα ειδα δυο τρυγονια και τους εριξα απο δυο τουφεκιες , το ενα στα 20 και το αλλο στα 30 μετρα .
Ειδα και ενα συκοφαγο , και ακουσα αρκετους (αλλα οχι πολλους) μελισσουργους.
Ειχε λιγο κοσμο για την εποχη και Σαββατο. Επεσαν αρκετες τουφεκιες , οι μισες σε ορτυκια.

θα μας τα κόψουν και έχουν και δικαιολογία...
Η δικαιολογια ποια θα ειναι? Τα τρυγονια δεν εξαφανιστηκαν παιδιά, στην Κυπρο ετριβαν τα ματια τους την περασμένη εβδομαδα... Απλα εδω δε τα ειδαν καποιοι (οχι καποιοι, οι περισσότεροι δε τα ειδαμε)..γτ καποιοι αλλοι εχουν κανει δυο τρια καλα κυνήγια..
Στην Αφρικη και περσι και προπερσι που εδω πεινασαμε απο Τρυγονια, εκει τα μαζευαν με τσουβαλια...αρα τα πουλια υπαρχουν (που ελεγε και ο ΓΑΠ)!

Last edited:
Η δικαιολογια ποια θα ειναι? Τα τρυγονια δεν εξαφανιστηκαν παιδιά, στην Κυπρο ετριβαν τα ματια τους την περασμένη εβδομαδα... Απλα εδω δε τα ειδαν καποιοι (οχι καποιοι, οι περισσότεροι δε τα ειδαμε)..γτ καποιοι αλλοι εχουν κανει δυο τρια καλα κυνήγια..
Στην Αφρικη και περσι και προπερσι που εδω πεινασαμε απο Τρυγονια, εκει τα μαζευαν με τσουβαλια...αρα τα πουλια υπαρχουν (που ελεγε και ο ΓΑΠ)!
Γιατί μιλάτε μόνο για τα περάσματα τωρα? Τα ανοιξιάτικα τα κοιτάτε καθόλου? Εδώ γινόταν της πουτανας απο τρυγόνια και έφυγαν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγουστου. Τόσα πουλιά είχαν χρόνια να φανούν τουλάχιστον εδω στη περιοχή μου αλλα μειναμε με το τουφέκι στο χερι και να βαράμε μύγες γιατί απλά εφυγαν. Το ίδιο πράγμα και με τις τσιχλες. Στα μπασιματα λέμε ότι έχουν εξαφανιστεί σαν ειδος και στα επιστροφια τον Μαρτη βρωμάει ο τόπος από τσιχλοκοτσυφα.
Στέφανε έχεις απόλυτο δικιο.

Κατέβηκα κ εγώ.
Μέχρι τις 9μιση ακούστηκαν 3-4 ντουφεκιες...
Αφού είδα κ 2 ζευγαρακια από μακριά, επιτυχία είναι!
Έπρεπε να είχα πάει για ψάρεμα... Το αιώνιο δίλημμα
Πρώτη μέρα στις ημερομηνίες περασμάτων για μένα, στα παράλια της Πρέβεζας, μιας και δεν μπορούσα πριν... Η διαφορά είναι ότι εγώ το συνδύασα με ψάρεμα και τουλάχιστον θα φάω ψαράκι...
Απο τρυγόνια...επιβεβαιώνω τα χάλια που έχετε αναφέρει... Ένα είδα όταν ετοιμαζόμουν να μπω στο αμάξι...

Λάθος το κατάλαβες, όχι ότι μειώθηκαν τα πουλιά αλλά όλοι οι κολαουζοι ΜΚΟ και καλά οικολόγοι περνάνε προς τα έξω ότι θέλουν...

Λάθος το κατάλαβες, όχι ότι μειώθηκαν τα πουλιά αλλά όλοι οι κολαουζοι ΜΚΟ και καλά οικολόγοι περνάνε προς τα έξω ότι θέλουν...
Δεν "στην ειπα"...εγω καταλαβα τι εννοούσες και εξέφρασα τον αντίλογο χωρις να απευθύνομαι σε σενα δλδ! Το ξερω οτι συμφωνείς! Οι ΜΚΟ...οι εξαφανισμένες την περίοδο των πυρκαγιων λες ε? Α ναι υπαρχουν και αυτες.big smile.

Έπρεπε να είχα πάει για ψάρεμα... Το αιώνιο δίλημμα
Έτσι το νιώθω κι εγώ Σπύρο... Και 'γω "ταλανίζομαι" απ' αυτό το δίλημμα τέτοια εποχή... Για την ακρίβεια, από την θερινή έναρξη και μέχρι την άλλη "έναρξη", την φθινοπωρινή, η οποία σηματοδοτεί το "κυρίως πιάτο" του κυνηγίου, δηλ. από μέσα Οκτώβρη και έως το οριστικό σφύριγμα της λήξεως, διάστημα κατά το οποίο λησμονάω ολότελα το ψάρεμα...

Last edited:
Αυτό ρε παιδιά να έχει φύγει από την φωλιά 7-8 μερες??? Ένας κηρομυτης που βαρεσα ηταν πιο μεγάλος δίπλα του. Είδα αλλά τρία μακριά και δύο συκοφαγια. Μείον 5 καρακαξονια και 2 κουρουνες. View attachment 32269
Θυμάμαι Μήτσο, είχα βαρήσει κι εγώ ένα τοσοδούλι τρυγονάκι ανήμερα της ενάρξεως του '16 το απόγεμα, και μάλιστα αφού ξεκλάρωσε από μια ελιά...
Αυτά δεν είναι τα επονομαζόμενα "γυφτοτρύγονα"...;

Last edited:
ΒΑ Αττικη σημερα ελαχιστα τρυγόνια...αρκετοι κυνηγοι για ορτυκακια, μιας και τα κασετόφωνα ειχαν δωσει πόνο την νυχτα..τουφεκιες επεφταν αλλα απο οτι καταλαβα ηταν μονο οι ορτυκαδες, αντε και κανας καρτεριτζης σε καμια δεκαοχτουρα! (Το κλείστρο κλειστο γτ ακομα ημουν στο καρτερι, μην ακουσω γκρινιες τωρα .yel. )

Δυστυχώς ομως ζησαμε για να κανουμε/δουμε και αυτο:

Αλίμονο βρε Στέφανε! Θα σου γκρινιάξει κανείς λογικός συνάδελφος για το κλειστό κλείστρο της καραμπινούλας σου σε μια όμορφη φωτό της στιγμής, αντίς να γκρινιάξουνε για τα κωλοκασετόφωνα των λαθροκυνηγών που αναφέρεις για τα καημένα τα ορτυκάκια...;;; "Διυλίζομε τον κώνωπα και καταπίνομε την κάμηλο...!!!"

Last edited:
Γεια και απο εμενα.Απο εχτεs Το βραδυ με ετρωγε να πεταχτω ωs τα Λεγρενιωτικα με τον αδελφο αν και τιs προηγουμενεs μερεs δεν ακουγοταν τιποτα καλο .Περιεργωs πωs κατι κινηθηκε σημερα .Πανω που φωτιζε εφυγε απο τα πευκα ενα τρυγονι .
Κυνηγοι μαλλον απογοητευμενοι απο τιs προηγουμενεs μερεs ηρθαν κατα τιs 07,00 και μετα.
Ειδα παντωs καμποσα και μικρο κοπαδακι να περναει απο λιγο πιο περα απο εμενα αλλα ψηλωμενα.Το αποτελεσμα ενα πηραμε και ενα μαs εφαγε μια " μαζετα " που ελεγε οτι δεν το ειδε και μετα εφερε εναν φιλο του με σκυλο και το βρηκανε.Αφου του ελεγε "εδω τουφεκισε εναs ενα πουλι ,ελα να το βρουμε " και εγω απο πανω τον ακουγα τον μπουμπουνα .Τι να πειs .Ασ`τον θα του καει στο ψησιμο .
Και τωρα κατεβηκα στην δουλεια.

Γεια και απο εμενα.Απο εχτεs Το βραδυ με ετρωγε να πεταχτω ωs τα Λεγρενιωτικα με τον αδελφο αν και τιs προηγουμενεs μερεs δεν ακουγοταν τιποτα καλο .Περιεργωs πωs κατι κινηθηκε σημερα .Πανω που φωτιζε εφυγε απο τα πευκα ενα τρυγονι .
Κυνηγοι μαλλον απογοητευμενοι απο τιs προηγουμενεs μερεs ηρθαν κατα τιs 07,00 και μετα.
Ειδα παντωs καμποσα και μικρο κοπαδακι να περναει απο λιγο πιο περα απο εμενα αλλα ψηλωμενα.Το αποτελεσμα ενα πηραμε και ενα μαs εφαγε μια " μαζετα " που ελεγε οτι δεν το ειδε και μετα εφερε εναν φιλο του με σκυλο και το βρηκανε.Αφου του ελεγε "εδω τουφεκισε εναs ενα πουλι ,ελα να το βρουμε " και εγω απο πανω τον ακουγα τον μπουμπουνα .Τι να πειs .Ασ`τον θα του καει στο ψησιμο .
Και τωρα κατεβηκα στην δουλεια.
Τρυγόνια λίγα δηλαδή αλλά οι μαλακες είναι σε σταθερούς αριθμούς???

και ενα μαs εφαγε μια " μαζετα " που ελεγε οτι δεν το ειδε και μετα εφερε εναν φιλο του με σκυλο και το βρηκανε.Αφου του ελεγε "εδω τουφεκισε εναs ενα πουλι ,ελα να το βρουμε " και εγω απο πανω τον ακουγα τον μπουμπουνα .Τι να πειs .Ασ`τον θα του καει στο ψησιμο .
...Τουλάχιστο δεν πήγε χαμένο Γιώργο... Αντί για τα ζλάπια, θα το φάει άνθρωπος... Δεν πειράζει, μην στενοχωριέσαι, συμβαίνουν κι αυτές οι κουτοπονηριές...

Θυμάμαι Μήτσο, είχα βαρήσει κι εγώ ένα τοσοδούλι τρυγονάκι ανήμερα της ενάρξεως του '16 το απόγεμα, και μάλιστα αφού ξεκλάρωσε από μια ελιά...
Αυτά δεν είναι τα επονομαζόμενα "γυφτοτρύγονα"...;
Δεν ξέρω αν τα λένε ετσι κάπου Νικολα. Εμείς πιτσουνια τα λεμε! Αν το χτυπούσα στην έναρξη δεν θα μου έκανε καμία εντυπωση. Αυτό στην έναρξη ήταν στη φωλιά νεογεννητο!!!

Παίδες έχω καιρό να σας γράψω ραπόρτο απ' το "πεδίο", διότι τις τελευταίες 3 ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) δεν εξόρμησα καθόλου, λόγω και καιρικών συνθηκών αλλά και... "βαρεμάρας"...
Σήμερα το απογεματάκι λέω να πάω (κρατώντας πολύ μικρό καλάθι) και θα σας γράψω το βραδάκι...

Status
Not open for further replies.
Back