Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και σημερα μια απο τα ''ιδια''.....ισως και λιγο χειροτερα....Δεν ειναι οτι δεν εριξα τουφεκια...ειναι
οτι δεν ειδα ουτε ενα πουλι!!!
Η ολη διαδικασια οπως...ο πρωινος καφες ...παρεακι με τον ρεξ....και η μυρωδια της φυσης.....
εινα ολα τα ''λεφτα''!!!!
Η καρπωση....ειναι το τελευταιο..... :)

View attachment 31150View attachment 31151

Υγεια να εχουμε παλικαρια!!!!:)
Άλλαξε περιοχή και καπνιστήρι με ελιά το πρωί πρίν το ξεκίνημα :):):)

Αφου κάναμε 600 χλμ και παραλίγο να παθουμε και ζημιά με μια πετρα στην εθνική τελικά ξημερωσαμε μια χαρά σήμερα και πηγαμε στο καρτέρι.. Ορτυκια ακουσαμε, βουλγαρες είδαμε , φάσσες είδαμε μακρυά, τρυγόνι όμως ουτε μισό. Αυριο θα παμε για τις φάσσες και θα περιμενουμε να μπουν κ τα τρυγόνια..

Attachments

• IMG_20210821_075311_compress78.jpg
    IMG_20210821_075311_compress78.jpg
    502,5 KB · Προβολές: 55
Άλλαξε περιοχή και καπνιστήρι με ελιά το πρωί πρίν το ξεκίνημα :):):)

Αυριο φιλε!!!!! Θα παω σε αλλη ζωνη....Εκει εχει και απ'ολα τα ''καλά''.....μεχρι αγριογουρουνα....
αλλα εχω κανει καλη προετοιμασια...

εικόνα_Viber_2021-08-19_21-55-24-428.jpg

Εαν σου την ''πεσει'' το γουρουνι.....με ξου - ξου .....δεν φευγει....Εχω παρει τα μετρα μου....;):)

Χθες στο πρωινό δεν είδα ούτε ένα. Δεν είχα κάνει αναγνωριστικά.
Στο δεύτερο μέρος σήκωσα καμιά δεκαριά μέσα σε κάτι ελιές.
Δεν τα τουφέκισα μιας και ήταν οριακά.

Σήμερα στο ίδιο μέρος ενώ πήγαινα να γεμίσω το όπλο ένα παραλίγο να μου βγάλει τα μάτια. Το όπλο άδειο ... 10 δευτερόλεπτα ρε γαμώτο :)
Άλλο ένα σήκωσα περπατητό στις ελιές επειδή βαρέθηκα το καρτέρι το τουφέκισα αλλά δεν το πήρα.

Αύριο πάλι στο ίδιο μέρος και αν δεν ... λάδωμα και ξανά στα γουρούνια.

Αυτά τα λίγα ...
Με τι όπλο;

Καλή κυνηγο-σεζόν κι από εμένανε!!!
Το πρωί στο γνώριμό μου μέρος, 2 είδα όλα κι όλα: το ένα σαν "φαντομάς" ανάμεσα στα λιόδενδρα (δεν πρόκαμα καν να σηκώσω όπλο), το έτερο ψηλωμένο και μακρινό (του 'ριξα έναν ντουμπλέ έτσι, για το "γαμώτο")... Τελικά, τη "νύφη πλέρωσε" ένας κοτσυφάκος! Το μάτωσα δηλαδής, αλλά με κοτσυφάκο.
Το απόγιομα στο ίδιο σημείο, είδα μόνο ένα μακρινό (αντουφέκιστο)...
Αύριο τ' απόγιεμα πάλι, καθώς το πρωί έχουμε τα 40 της γιαγιούλας μου...
Καληνύκτα & καλή συνέχεια...!!!
Νικόλα ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της.

Αυριο φιλε!!!!! Θα παω σε αλλη ζωνη....Εκει εχει και απ'ολα τα ''καλά''.....μεχρι αγριογουρουνα....
αλλα εχω κανει καλη προετοιμασια...

View attachment 31154

Εαν σου την ''πεσει'' το γουρουνι.....με ξου - ξου .....δεν φευγει....Εχω παρει τα μετρα μου....;):)
Όταν είχα δει αγριογουρουνα στην Σάμο το 2006 είχα πάθει σοκ. Στη Σάμο ελεγα, γουρούνια???
Κοίτα που 15 χρόνια μετά και στο νησί μου όταν τα βλεπουμε πλέον αντιδρούμε σαν να βλέπουμε γάτα.
Επίσης όταν είδα φασσες να περνάνε φυλαγοντας σκοπιά στα σκηνακια στα Ρογγια νόμιζα ότι είχα πάθει ηλιαση και έβλεπα οραματα.

Όταν είχα δει αγριογουρουνα στην Σάμο το 2006 είχα πάθει σοκ. Στη Σάμο ελεγα, γουρούνια???
Κοίτα που 15 χρόνια μετά και στο νησί μου όταν τα βλεπουμε πλέον αντιδρούμε σαν να βλέπουμε γάτα.
Επίσης όταν είδα φασσες να περνάνε φυλαγοντας σκοπιά στα σκηνακια στα Ρογγια νόμιζα ότι είχα πάθει ηλιαση και έβλεπα οραματα.

Μητσαρα μου.....γουρουνια εχουμε παρα πολλα.....Αυτα που ειδες και ηξερες για τις φασσες....ξεχασε τα
φιλε!!!

ενα απογευματινο καρτερακι με τον φιλομου tallas και τα σκυλακιατου και βεβαια την μεζονετατου πανω στο jhp.sarcastic.λιγα πουλακια παιξανε και κρατησαμε ενα πιτσουνακι μωνοοοο,,παντως περασαμε ωραια με το φιλαρακι πρωινο ορτυκια και απογευματινο τρυγονακια;);)τωρα θα δωκημασω την τυχημου το απογευμα σε καρτερακι.think.

Μπράβο σε όλους για τις καρπωσεις!
Όλοι λίγο πολυ το ματωσατε από ότι βλέπω!
Καλημέρα σας.
Το φεγγάρι αυτό έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσουν την κάθοδο σε όλα τα μεταναστευτικά, φυσικά και στα τρυγόνια...

Αγαπητέ Κυριάκο ο μικρός σου έστειλε εσένα αλλά και εμένα να μην παω σήμερα για περιστέρια και να πάω για τρυγόνια ... :D :D :D
Μπράβο Γιώργη!
Πες ότι έπεσαν με saga 32γρ(για να χαρει κ ο Αλέξης, που συνέχεια ακουει για lambro)..........

Νικόλα ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της.
Σ' ευχαριστώ ιδιαιτέρως αγαπητέ Άλεξ!
Ήτανε πολύ δουλεμένη γυναίκα στη ζωή της, αλλά έτσι κατάφερε να προκόψει και να απολαμβάνει μια αξιοπρεπέστατη συνταξούλα...!
Σκληρή και διάφορη εργασία: από ατελείωτο ύφαμα στον αργαλειό και οικιακά, μέχρι αγροτικές, κτηνοτροφικές και υλοτομικές εργασίες μετά του συζύγου...! Δούλεψε και αρκετά χρόνια ως καμαριέρα σε ξενοδοχεία της περιοχής για να συμπληρώσει αρκετά ένσημα...!
Ωστόσο, η μοίρα τής επεφύλασσε πολύ άσχημο παιχνίδι για την τελευταία δεκαετία του βίου της: όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε βαριά άρρωστη και κατάκοιτη, βιώνοντας λίγο-πολύ ένα "μαρτύριο"...!!!
Αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι όμως και κατάφερνε να επιβιώνει έστω κι έτσι...! Σ' αυτό, βέβαια, συνέβαλε τα μάλα και η πολύ καλή φροντίδα από την κόρη της (η μαμά μου)...
Παρά ταύτα, συπλήρωσε 87 έτη ζωής.
Μακάρι να αναπαυθεί η ψυχούλα της και να σμίξει ξανά εκεί απάνω με τον παππού μου που την πρόσεχε και την αγαπούσε πάρα πολύ, αλλά τον εχάσαμε πρώτον πριν 2μισι χρόνια στα 88 του κι ας ήτανε όρθιος και υγιής μέχρι την τελευταία του πνοή...!

Last edited:
Καλη κυνηγετική χρόνια να έχουμε..
Η τυχη κ το πολυ κ ανελέητο ψάξιμο απέδωσε καρπους ... Λίγα πουλια μέσα σε λίγες ώρες γίνανε πολλα σε ένα όχι κ τόσο έτοιμο ηλιοσπορο... Αφήσαμε τον ηλιοσπορο που ξημεροβραδιαζαμε τις τελευταίες μέρες κ καταλήξαμε να κοιμηθουμε στα πουλια που ήταν πολλα αλλά μιας ημέρας μόνο.. Δεν ξέραμε αν το πρωι θα ήταν εκεί, το παιξαμε έτσι... κ τελικά μας βγήκε!! Περάσαμε όμορφα με πολλες τουφεκιές κ πολυ καλη παρεα.... Το μεσημέρι μας είχε φασσες σε άλλη περιοχη .. Κάτι κάναμε κ σ'αυτές....

Status
Not open for further replies.
Back