Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε μένα Τάσο βγήκαν ελάχιστοι, 1-2 το πολύ , αλλά δεν μου βγήκαν καλά ... Ηταν αρσενικοί μάλλον !!! .sarcastic.
Συγκριτικά με την προηγούμενη έξοδο στο ίδιο σημείο , τα κοτσύφια ηταν εξαφανισμένα σήμερα ...

Δεησα και γω για απογευματινο σημερα. Εφτασα στις 2.30 περιπου και ως τις τρεις παρα 20 ειχα βρει 1 καπελο, και μια τσιχλα που μου εφερε ο σκυλος μαλλον σκοτωμενη απο την προηγουμενη. Δεν βρωμαγε αλλα δεν την πηρα κιολας. Αναμονη ως τις 4και κατι, που παιξαν μερικα πουλακια, και χτυπησα ενα που εμεινε σε ενα κυπαρισσι και η σπριγκερινα απο κατω να πηδαει. Απο τις 5 και μετα κατι επαιξε, οχι ομως πολλα πραματα. 2 σκοτωσα ακομα, και μου τις βρηκε ο σκυλος, συν αλλη μια που βρηκε στο διπλανο καρτερι. Συνολο ειδα καμμια 20αρια πουλια, που ομως πεταγαν σχετικα στρωτα, και ολως περιεργως το βραδι δεν επαιξε σχεδον τιποτα. Καλα ηταν ομως, περισσοτερο ευχαριστηθηκα τα απορτ της μικρης.

Πρωτη μερα χωρις πυρετό μετα απο 3 μερες στο κρεβάτι ειπα να βγω μετά τη Θήβα να μετρήσω τις δυνάμεις μου.
Ξεκινάω το περπάτημα ρίχνω μια ντουφεκιά και βλεπω ενα περίεργο πράμα, οσο έπιανε το μάτι μου τον κάμπο μιας και ημουν λίγο πιο ψηλα, σηκωθήκανε ολα τα πουλιά και φύγανε στους γυρω λόφους. Με έπιασε απογοήτευση. Συνεχίζοντας στα πυκνά, αυτά τα λίγα που μείνανε θέλανε στην κυριολεξία φέρμα για να σηκωθούν. Κατάφερα τέσσερα έχασα και δυο. Με παραξένεψε ομως πολυ η συμπεριφορά τους.

Τα πουλιά πράγματι συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα φέτος ... Όσες φορές δοκιμάσαμε να τα πετύχουμε στον κάμπο, το αποτέλεσμα ήταν μετριότατο, να μην πω τίποτα χειρότερο... Αρκετες φόλες σε περιοχές με παραδοσιακά καλό περπατητό, Θήβα, Αταλάντη, με πιό πρόσφατη την Τετάρτη στους Καθενούς... Από την άλλη ορισμένα πρωινά και απογευματινά δουλεύουν αρκετά καλά και μπορείς να πάρεις αρκετά πουλάκια, ανάλογα με τον καιρό ... o_OΠοιά όμως δουλεύουν ?? Αυτα που μπροστά τους υπάρχουν λόφάκια με πολλά πουρνάρια, ρέματα, πυκνά, αγριελιές, καλαμιές κλπ τα οποία όλοι βεβαιώνουν οτι είναι γεμάτα πουλιά , πολυτουφεκισμένα, τα οποία δεν σηκώνονται , δεν ανεμίζουν κλπ... ;)Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο ψηλότερα ανεβαίνουν και τα πουλιά... Η πρόσφατη κακοκαιρία ήταν της πλάκας....:(

Επιστροφή απο Βοιωτία με πανούτσο και συνεχίζει να βρέχει.
Περπάτημα 12 χλμ. με βροχή και αποτέλεσμα 19 τσίχλες στο χέρι και 9 χαμένες.
Τα πουλιά πιασμένα σε πολύ λίγα σημεία.
Ποια φυσιγγια πήγαν καλά;

Ανηφόρισα σήμερα στις καστανιές και τα κέδρα,με υψόμετρο περίπου 800 μέτρα.
Τσαρτσάρες είχε αρκετές αλλά άμα τουφεκίσεις 4-5 πουλιά μετά δεν πλησιάζουν με τίποτα.
Και είναι φυσικό βέβαια αυτό διότι το μέρος είναι 40-45 λεπτά από Θεσ/νίκη και τα πουλιά πολύ κυνηγημένα.
Παρόλα αυτά πήρα 4 τσίχλες αλλά δυστυχώς η μια με την φόρα που είχε πήγε και έπεσε επάνω σε μία ξερή καστανιά και έμεινε εκεί.:(
Πάντως άμα σφίξει ο καιρός θα γίνει καλό παιχνίδι στα δέντρα που έχει γκι επάνω...;)

Επιστροφή απο Βοιωτία με πανούτσο και συνεχίζει να βρέχει.
Περπάτημα 12 χλμ. με βροχή και αποτέλεσμα 19 τσίχλες στο χέρι και 9 χαμένες.
Τα πουλιά πιασμένα σε πολύ λίγα σημεία.
Να φανταστώ δεν ήταν μπαμπάτσικα όπως στα Τζουμέρκα..sarcastic.

χθες ο φίλος μου Λάζαρος με 2 άλλους μαζί 3,4,2 τσίχλες στους Καθενούς...καρτέρι από πουλιά που σήκωσαν κάποιοι που περπατούσαν :)
σημερινό απογευματινό κοντά στο σπίτι 2 εγώ 3 ο ανηψιός μου.....είδαμε περίπου 20 πουλιά σε 2 δόσεις 16.20 και 17.10 :)

Σημερα το πρωι το κυνηγι στην Ευβοια ξεκινησε συμπαθητικά αλλα λογω της απρόσμενης βροχής εληξε αδοξα, κατα τις 1000 πηραμε τα καφεδακια μας και επισκεφτήκαμε εναν υδροβιότοπο για να μείνουμε να θαυμαζουμε απο μακρυα τις μπάλιζες τα πρασινοκεφαλα και τα σερσελια.
Απο το κινητο βεβαια το ζοομ είναι δυσκολο σας στελνω ομως μια απλη φωτογραφια απο τον υδροβιότοπο

Περπατητο σήμερα αλλά τα πουλιά ελάχιστα περισσότερο απο ποτέ..
Πήρα 5 στο χέρι και ένα χαμενο..Πίστευα οτι με την αλλαγή που έκανε ο καιρος θα ηταν καλύτερα αλλά αποδείχτηκε πολύ χειρότερα..
Σε μια φάση πέρασα μέσα απο ένα πολυ πυκνό με πλατάνια βάτα και φτέρες..
Είπα απο μέσα ήμουνα εχω το νου μου μου για καμιά μπεκατσα..ειλικρινά παιδιά μετά απο ένα λεπτό ακούω δεξιά μου ένα αθόρυβο πέταγμα και μια γνωστή σκιά..
Η πρώτη βολή πήγε στα κλαδιά,η δεύτερη είδα που την άρπαξε..και πραγματικά την βλέπω να πετάει κατακόρυφα σαν ζαλισμενη,και εγώ μην έχοντας τρίτο φυσιγγι να λεω σήμερα ετυχε που δεν πηρα την καραμπίνα...smashfrak.
Χαμηλώνει και εγώ χωρίς να εχω ορατότητα αποφασίζω να ακολουθήσω την πορεία της..έψαχνα στα πυκνά μήπως έχει πεσει αλλα μάταια..Κάποια στιγμή φτάνω σε ένα καθαρό κοιτάζω προσεκτικά αλλά τιποτα κ αποφασίζω να φύγω..με το που κάνω 5-6 βήματα την βλέπω κατω..Αλλα μόνο τραυματισμένη δεν φαινόταν..με είδε κ την είδα..Με το που πλησιάζω βγάζω ασφάλεια( που την είχα απο πριν ψάχνοντας στα πολυ πυκνα)με το κλικ της ασφαλειας η κύρια πεταγετε σαν κύρια!!!Και η τουφεκιά με το mezzo 9-10 30γρ την έστειλε με γδουπο πάνω στα ξυνοτριφυλλα...victory.
Υπερευχαριστημενος απο αυτό το φυσίγγι και μπορώ να πω οτι δεν μιλάμε για σκωτοματα αλλα για ανατινάξεις...Μπορεί να ηταν ελάχιστα τα πουλιά αλλα ευχαριστήθηκα υπέροχες βολές..:)

image hosting 30 mb

.
Μπράβο Τάσο!
και κιχλοκότσυφα και μπεκάτσα!
γουρικος ο Μπολσεβίκος...

Παρόλο που ήμουν από την πρωτοχρονιά στο χωριό, από τη μια το μάζεμα των ελιών, από την άλλη ο παλιόκαιρος, μόνο προχθές (παρασκευή) κατάφερα να πάω ένα απογευματινό. Απογοήτευση ... Ελάχιστες τσίχλες φάνηκαν, έριξα σε 4, πήρα 1 (μου έφαγε κι ένα 10λεπτο σχεδόν μέχρι να τη βρω). Παρότι δεν είχε ενδιαφέρον, ξαναπήγα χθες σάββατο το απόγευμα, μιας κι ο καιρός ήταν γλυκός, αλλά τα ίδια και χειρότερα! Μια χτύπησα πάλι, αλλά πήγε κι έπεσε σε πολύ πυκνό μέρος και δεν προσπάθησα καν να μπω να την ψάξω. Και τις δυο μέρες σχεδόν όλες πέρασαν πολύ αργά το σούρουπο, και πολύ χαμηλά ανάμεσα από τις ελιές ή τις κουμαριές, εμφανίζονταν τόσο ξαφνικά που ούτε ο ... Τσακ Νόρρις δεν θα προλάβαινε να σηκώσει τουφέκι!

Ξανα απογευματινο σημερα, αλλα δυστυχως απογοητευση πληρης. Ειδα συνολο καμμια 20αρια πουλια, σε ολες τις αποστασεις, 2-3 περασαν καλα, αλλα δυστυχως καμμια δεν επεσε. Και επειδη εμεις εδω στα Χανια δεν ειμαστε γατακια, δειτε τι φυλλαδια κυκλοφορουν στα καρτερια της τσιχλας

Ξανα απογευματινο σημερα, αλλα δυστυχως απογοητευση πληρης. Ειδα συνολο καμμια 20αρια πουλια, σε ολες τις αποστασεις, 2-3 περασαν καλα, αλλα δυστυχως καμμια δεν επεσε. Και επειδη εμεις εδω στα Χανια δεν ειμαστε γατακια, δειτε τι φυλλαδια κυκλοφορουν στα καρτερια της τσιχλας

Καλα εσεις εχετε ξεφυγει. Διαφημιση στο καρτερι τσιχλας για κρητικα μαχαιρια. Που θα εβρισκες καλυτερο κοινο?

Status
Not open for further replies.
Back