Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για το σκουλίκι ρίχνουμε το coragen η stuwart και λέει ότι καταπολεμά μόνο το πράσινο σκουλίκι και όχι τα οφελιμα .... σίγουρα κάποιοι θα ραντίζουν και με παράνομα φάρμακα που τα σκοτώνουν όλα...

Υπάρχει ενημέρωση φίλε μου όπως και και σύγχρονα μηχανήματα για να ρίχνουν τις σωστές δοσολογιες και εκεί που πρέπει όπως πρέπει μέσω δορυφόρου τα έχω στην κατοχή μου για αυτό στο λέω.....απλά υπάρχουν μερικοί με πολύ παλιά μηχανήματα που δεν κάνουν σωστό ράντισμα ούτε σε ποσότητα αλλά και με φάρμακα απαγορευμένα εκεί πιστεύω γίνεται η ζημιά....
Τέλη μπορεί να μην πειράζει τα άλλα έντομα όπως λέει, όχι όμως και τα υπόλοιπα ζώα... Αν δεις το φυλλάδιο έχει επισήμανση για βλάβες σε ζωτικά όργανα ζώων και ιδιαίτερα των πτηνών λόγω τοξικότητα και στον υδροφόρο ορίζοντα... Θέλει πολύ προσεκτική εφαρμογή... Τα χημικά σκευάσματα, αλλάζουν φόρμουλες και ονόματα, αλλά όχι την καταστροφή που κάνουν ουσιαστικά...

1623227709510.png

Το coragen είναι ηπιότερο, αλλά όχι 'άγιο'

1623228083877.png

Οι Ιταλοί φαίνεται να σώζουν την παρτίδα, αλλά με μείωση των επιτρεπόμενων ημερών όπως και του ορίου κάρπωσης.Έχω την αίσθηση πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στα καθ ημάς!
Τι να μας πουνε και αυτοι ρε οι μεγαλυτεροι αχορταγοι με κασετοφωνα διασπορας και αλλα πολλα τωρα ξυπνησαν?

Διαβάζω από μια ανακοίνωση της ΚΣΕ.Βάζουμε όριο θήρευσης 17.000 τρυγόνια.Κάθε κυνηγός ενημερώνει μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του για κάθε τρυγόνι που θηρεύει και μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός-όριο για τη χώρα ανακοινώνεται το τέλος του κυνηγίου του συγκεκριμένου θηράματος!
Νομικο παραθυρο αχαχαχαχαχ

Τέλη μπορεί να μην πειράζει τα άλλα έντομα όπως λέει, όχι όμως και τα υπόλοιπα ζώα... Αν δεις το φυλλάδιο έχει επισήμανση για βλάβες σε ζωτικά όργανα ζώων και ιδιαίτερα των πτηνών λόγω τοξικότητα και στον υδροφόρο ορίζοντα... Θέλει πολύ προσεκτική εφαρμογή... Τα χημικά σκευάσματα, αλλάζουν φόρμουλες και ονόματα, αλλά όχι την καταστροφή που κάνουν ουσιαστικά...

View attachment 27847
Εκει που ραντιζει ο τελης το τρυγωνι δε ξερουνε τι ειναι αχαχαχαχ

View attachment 27847

Το coragen είναι ηπιότερο, αλλά όχι 'άγιο'

View attachment 27848
Στα ζώα μόνο μέσω του νερού μπορεί να πάει πιστεύω έτσι όπως το βλέπω δεν έχω δει ποτέ τρυγόνι στις καλλιέργειες που ραντίζω.....μικροπουλια και ορτύκια έχω δει και επιβιώνουν μια χαρά δεν έχω βρει ποτέ κανένα ψοφιο...την ζημιά την κάνουν κάτι φάρμακα τύπου λανειτ που ραντίζουν .....που υπάρχει και νόμιμο λανειτ πλέον και το χρησιμοποιούν αρκετοί δεν ξέρω όμως τι επιπτώσεις έχει γενικά.....

Στα ζώα μόνο μέσω του νερού μπορεί να πάει πιστεύω έτσι όπως το βλέπω δεν έχω δει ποτέ τρυγόνι στις καλλιέργειες που ραντίζω.....μικροπουλια και ορτύκια έχω δει και επιβιώνουν μια χαρά δεν έχω βρει ποτέ κανένα ψοφιο...την ζημιά την κάνουν κάτι φάρμακα τύπου λανειτ που ραντίζουν .....που υπάρχει και νόμιμο λανειτ πλέον και το χρησιμοποιούν αρκετοί δεν ξέρω όμως τι επιπτώσεις έχει γενικά.....
Δύσκολα θα δεις ψόφια, πριν ψοφήσουν στη φάση που είναι αδιάθετα και "ζαβλακωμένα" κάτι άλλο θα τα αρπάξει...

Δύσκολα θα δεις ψόφια, πριν ψοφήσουν στη φάση που είναι αδιάθετα και "ζαβλακωμένα" κάτι άλλο θα τα αρπάξει...
Για αυτό μίλησα για ημιθανή και κυρίως για τα μικρά γιατί αυτά τα χτυπα πιο εύκολα η νευροτοξικότητα και άρα έχουν αυτήν την αδυναμία έντονης ή πλήρους κίνησης, είναι "ζαβλακωμένα" όπως είπες...

Για αυτό μίλησα για ημιθανή και κυρίως για τα μικρά γιατί αυτά τα χτυπα πιο εύκολα η νευροτοξικότητα και άρα έχουν αυτήν την αδυναμία έντονης ή πλήρους κίνησης, είναι "ζαβλακωμένα" όπως είπες...
Ανάλογα το φυτοφάρμακο δημιουργούνται διαφόρων τύπων προβλήματα. Τα εντομοκτόνα πράγματι προκαλούν νευροτοξικότητα, αλλά και άλλες ουσίες που δεν είναι φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν δηλητηριάσεις (έχω δει μικρόπουλα να έχουν προβλήματα γιατί ήπιαν νερό από σωλήνες ποτίσματος που είχε μπει μαζί και λίπασμα ...). Επίσης το κατακαλόκαιρο που έχουν μείνει ελάχιστα νερά στα στραγγιστικά κανάλια οι τοξικές ουσίες έχουν μεγάλες συγκεντρώσεις εκεί και τότε δεν προκαλούν άμεσο θάνατο αλλά ότι πίνει συστηματικά εκεί στο τέλος αρρωσταίνει...
Τα νερά αυτά έχουν συνήθως πολλά νιτρικά και νιτρώδη...

Last edited:
Διαβάζω από μια ανακοίνωση της ΚΣΕ.Βάζουμε όριο θήρευσης 17.000 τρυγόνια.Κάθε κυνηγός ενημερώνει μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του για κάθε τρυγόνι που θηρεύει και μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός-όριο για τη χώρα ανακοινώνεται το τέλος του κυνηγίου του συγκεκριμένου θηράματος!
και τι θα γίνει με όσους κυνηγούς δεν έχουν κινητό ή έχουν απλό κινητό(όχι smart δηλαδή)?
αυτοί δε θ μπορούν να κυνηγήσουν τρυγόνι?

Τι να μας πουνε και αυτοι ρε οι μεγαλυτεροι αχορταγοι με κασετοφωνα διασπορας και αλλα πολλα τωρα ξυπνησαν?
΄Ναι! Και αυτοί οι ιδιοι είναι οι πρώτοι που την πλήρωσαν.Επειδή το είδα πρόσφατα' το 1981 ήταν εγγεγραμμένοι στους κυνηγετικούς τους συλλόγους 1.700.000 κυνηγοί.Σήμερα 40 χρόνια μετά οι ενεργοί κυνηγοί υπολογίζονται στις 500.000. Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο.

΄Ναι! Και αυτοί οι ιδιοι είναι οι πρώτοι που την πλήρωσαν.Επειδή το είδα πρόσφατα' το 1981 ήταν εγγεγραμμένοι στους κυνηγετικούς τους συλλόγους 1.700.000 κυνηγοί.Σήμερα 40 χρόνια μετά οι ενεργοί κυνηγοί υπολογίζονται στις 500.000. Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο.
Φιλε αυτο παντου εχει γινει μειωση των κυνηγων σε ολα τα κρατοι πλην πιστευω της αμερικης και σουηδιας

Status
Not open for further replies.
Back