Κάλυκες και καψύλια

Aυτο το καψουλι εχει ισχυ μεταξυ CX2000 και 616.....γιατι το αναφερει σαν μαγκνουμ ???
Γνωριζεις ??
Νικο αυτο δεν ειναι το στανταρ της 209, ειναι αλλο "ειδικο" για μαγκνουμ γομωσεις αλλα πρακτικα θελω να μαθω που κατατασεται οι αμερικανοι λενε σε φορουμ που εχω διαβασει οτι ειναι "θερμοτερο" απο το κανονικο αλλα ισχυ δεν λενε πουθενα

Έχει να κάνει με την ταχύτητα καύσης της πυρίτιδας και τις συγκεκριμένες συνταγές που χρησιμοποιείται, που στην Αμερική είναι πολύ συγκεκριμένες. Στην Ευρώπη, άστα να πάνε...

Έχει να κάνει με την ταχύτητα καύσης της πυρίτιδας και τις συγκεκριμένες συνταγές που χρησιμοποιείται, που στην Αμερική είναι πολύ συγκεκριμένες. Στην Ευρώπη, άστα να πάνε...
Ειδα στο σαιτ που μας αναρτησες το "προτεινει" για δραμια !!! Ισως μπορουν οι συναδελφοι που ζουν αμερικη να μας κατατοπισουν καλητερα ως προς την ισχυ του ;

Νικο αυτο δεν ειναι το στανταρ της 209, ειναι αλλο "ειδικο" για μαγκνουμ γομωσεις αλλα πρακτικα θελω να μαθω που κατατασεται οι αμερικανοι λενε σε φορουμ που εχω διαβασει οτι ειναι "θερμοτερο" απο το κανονικο αλλα ισχυ δεν λενε πουθενα
Στον καταλογο που εχω....το εγραψα και πριν...μεταξυ CX2000 και 616 το βαζει...τωρα τιποτα αλλο δεν
ξερω.
Εχω ακομα μερικα CCI 109.....Τα εβαζα παλια σε καποια ''απλα'' σεταπ.....η συμπεριφορα τους ηταν ιδια με το
CX2000 ....αυτο το ξερω..... για το CCI 209 δεν ξερω.

Στον καταλογο που εχω....το εγραψα και πριν...μεταξυ CX2000 και 616 το βαζει...τωρα τιποτα αλλο δεν
ξερω.
Εχω ακομα μερικα CCI 109.....Τα εβαζα παλια σε καποια ''απλα'' σεταπ.....η συμπεριφορα τους ηταν ιδια με το
CX2000 ....αυτο το ξερω..... για το CCI 209 δεν ξερω.
Δηλαδη το εχει στα δυνατα ,αυτο ηθελα να μαθω γιατι το δοκιμασα με την sp8 που εχω και δεν την εκαψε, τωρα θα το δοκιμασω και με την ssb 150 να δω και εκει τι θα κανει .ευχαριστω Νικο

Δηλαδη το εχει στα δυνατα ,αυτο ηθελα να μαθω γιατι το δοκιμασα με την sp8 που εχω και δεν την εκαψε, τωρα θα το δοκιμασω και με την ssb 150 να δω και εκει τι θα κανει .ευχαριστω Νικο

Στα δυνατά ισχυος το εχει......καλη επιτυχια Μητσαρα!!!

Θεωρητικά πάντα οι αμερικανοί κατατάσσουν το cx 2000 ισοδύναμο του win 209 που είναι κάπου στη μέση σε ισχύ , το απλό cci ισοδύναμο του federal 209 στη δεύτερη θέση , και πρώτο το cci magnum 23% hotter όπως λενε έναντι των άλλων και καίει πλήρως πυριτιδες τύπου στρογγυλά φυλιδια

Θεωρητικά πάντα οι αμερικανοί κατατάσσουν το cx 2000 ισοδύναμο του win 209 που είναι κάπου στη μέση σε ισχύ , το απλό cci ισοδύναμο του federal 209 στη δεύτερη θέση , και πρώτο το cci magnum 23% hotter όπως λενε έναντι των άλλων και καίει πλήρως πυριτιδες τύπου ball powder .
Το 2000 είναι σχεδόν ίδιο με το 686 Κώστα σε ισχυ, απορώ που πολλοι το λένε δυνατό καψουλι, επίσης δεν έχω δει κάποιον ιδιογομωτη να δουλευει ισπανικό καψουλι το οποίο είναι σε όλα άπαιχτο , μάλλον ισχυει παντου το φαινομενο τι δουλευει ο τάδε ; κ εγώ το ίδιο

Το 2000 είναι σχεδόν ίδιο με το 686 Κώστα σε ισχυ, απορώ που πολλοι το λένε δυνατό καψουλι, επίσης δεν έχω δει κάποιον ιδιογομωτη να δουλευει ισπανικό καψουλι το οποίο είναι σε όλα άπαιχτο , μάλλον ισχυει παντου το φαινομενο τι δουλευει ο τάδε ; κ εγώ το ίδιο
Σωστός ο παίχτης , ένα καψυλι από 410 μέχρι cal 12 , μολύβια , τουγκστεν , ατσάλινα τα πάντα όλα και σταθερότατο .

Εγω παντος φετος μονο με το ισπανικο παλευα αλλα ειναι ισχυρο ισο με το 688 μπορει και πιο δυνατο, για δυβασικες και γεματα σεταπ δεν κανει .τωρα κωσταντινε μου λες οτι ειναι πιο ισχυρο απο το cx2000 η εχει πιο μεγαλη θερμοκρασια ;;; Το συγγαταλεγεις δλδ με το 688 και το uee ;; Με μπερδεψες λιγο

Εγω παντος φετος μονο με το ισπανικο παλευα αλλα ειναι ισχυρο ισο με το 688 μπορει και πιο δυνατο, για δυβασικες και γεματα σεταπ δεν κανει .τωρα κωσταντινε μου λες οτι ειναι πιο ισχυρο απο το cx2000 η εχει πιο μεγαλη θερμοκρασια ;;; Το συγγαταλεγεις δλδ με το 688 και το uee ;; Με μπερδεψες λιγο
Ναι είναι ισχυρότερο , θα σου βάλω μια σειρά
Cci magnum
Federal ,cci
Winchester
Remington

Κάνει για τα παντα φίλε, τρομερό καψουλι , δεν καταστρέφει την κατανομή οπως το 688 κ επίσης στην τουφεκια δεν έχει ουτε τον κρότο ουτε τις αφλογιστιες αλλά ουτε την ανάκρουση του 688

Κοιτα να σε πω σηνονοματε ευχαριστημενος ειμαι απο το καψουλι αλλα για εκει που πρεπει τωρα σε ολλες τις μπαρουτες της μαξαμ ειναι οτι πρεπει γιατι για αυτες ειναι φτιαγμενο η το αντηθετο δεν ξερω ακριβως, αλλα θα σου δοσω ενα παραδειγμα , γεμιζω ενα φυσιγγι για χειμωνα με σ4 1,60χ34 με 686, εκει δεν μπορεις να το βαλεις γιατι τα μπαρ θα πανε βολτα μεχρι τον αρη με την αποστολη της Nasa καταλαβες τι σου λεω ;; Θα παρεις βεβαια και παραπανω ταχυτητες αλλα .....

γεμιζω ενα φυσιγγι για χειμωνα με σ4 1,60χ34 με 686, εκει δεν μπορεις να το βαλεις γιατι τα μπαρ θα πανε βολτα
Κόβεις 0.5 πυρίτιδα (1.55×34) κ ρελιάζεις λίιιγο ψηλότερα........
Αν αυτά τα "μαγειρέψεις" εξ αρχής δηλαδή:

1) Μιώνεις 0.5 πυρίτιδα.
2)Επιλέγεις ένα σχετικά μαλακό βύσμα
3) Και ρελιάζεις λίιιιγο ψηλότερα,τότε τα μπαρ δν θα πάνε πουθενά...απλά στο κρύο θα κάνουν "μόκο" τα τρελά bar...

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως, στο uee δν υπάρχει σχεδόν ποτέ αφλογηστία....ΓΙΑΤΙ;;;
Διότι η μεταλλική του επιφάνεια είναι ευέσθητη στην εκπυρσοκρότηση....βγάζει όντως πιο ήσυχη τουφεκιά (δν κουφένεσαι) σε αντίθεση με το 688 που έχει ΕΝΤΕΛΩΣ πιο έντονο ήχο....όλα αυτά τα έχω ανακατέψει/ψάξει/τσεκάρει στις δοκιμές μου.....

Κόβεις 0.5 πυρίτιδα (1.55×34) κ ρελιάζεις λίιιγο ψηλότερα........
Αν αυτά τα "μαγειρέψεις" εξ αρχής δηλαδή:

1) Μιώνεις 0.5 πυρίτιδα.
2)Επιλέγεις ένα σχετικά μαλακό βύσμα
3) Και ρελιάζεις λίιιιγο ψηλότερα,τότε τα μπαρ δν θα πάνε πουθενά...απλά στο κρύο θα κάνουν "μόκο" τα τρελά bar...

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως, στο uee δν υπάρχει σχεδόν ποτέ αφλογηστία....ΓΙΑΤΙ;;;
Διότι η μεταλλική του επιφάνεια είναι ευέσθητη στην εκπυρσοκρότηση....βγάζει όντως πιο ήσυχη τουφεκιά (δν κουφένεσαι) σε αντίθεση με το 688 που έχει ΕΝΤΕΛΩΣ πιο έντονο ήχο....όλα αυτά τα έχω ανακατέψει/ψάξει/τσεκάρει στις δοκιμές μου.....
Κωστα μπορει να θελει και 0,10 μειωση αλλα μετα εχεις αλλο φυσιγγι φιλε ! Τελος παντων εγω εδωσα ενα παραδηγμα , αν ξεκινησεις με βαση ενα καψουλι τοτε ναι μπορει να βρεις σετ απ με ολες τις πυριτηδες, αλλα πολες φορες θελεις την πιεση να στην βγαλει η πυριτιδα που σημενει περισοτερα αερια που θα σπρωξουν την γομωση οποτε εκει πας σε μεσαιας - χαμηλης ισχυος καψουλια

Back