Εγω βαζω ενα κερμα στην κανηΕυχαριστώ Νικόλα.
Εγω βαζω ενα κερμα στην κανηΕυχαριστώ Νικόλα.
Καλημέρα. Νίκο και εγώ ετσι νόμιζα. Στο μοναδικό τεστ που εχω βρει για σύγχρονα καψυλια( σε βλητικο σταθμό με ειδική κατασκευή για μέτρηση της ωθησης καθώς και closed vessel , κατι σαν κλειστό δυναμομετρικο θάλαμο με ειδικούς αισθητήρες) , αναγκάστηκα να αναθεωρήσω. Πρακτικά συμβαίνει το εξής: το μιγμα που περιέχουν τα καψυλια είναι εκρηκτικό οχι εύφλεκτο οπως οι πυριτιδες, και καθε παραγωγός έχει την δική του μυστική σύνθεση. Το αναμα της πυριτιδας επιτυγχάνεται με συνδυασμό πίεσης ( κρουστικο κύμα) και θερμότητας. Αλλα καψυλια είναι < ζεστά> με χαμηλή ώθηση και αλλα < κρυα> που εστιάζουν κυριως στην πίεση. Πχ ενα 686 παράγει πολλή θερμότητα και πολύ μικρή πίεση, ενω ενα 615 ή cx1000 το αντίθετο. Οπως και το πολύ ισχυρό 688 παράγει μικρότερη πίεση απο ενα 614 που είναι χαμηλής ισχύος ούτε καν μέσης. Οι πίνακες ισχυος είναι εμπειρικοι .
Αυτα ειναι παλια καψουλια, καποια τα εχω γεμισει σε χαρτιναΑυτα τα γνωρηζετε...?.?
Τα 2 καψουλια που αναφερεις, εχουν και οπτικες διαφορες στο πανω μερος τους. Αν βαλεις διπλα διπλα ενα 615 και ενα 686 θα δεις οτι παρολο που εχουν ιδιο χρωμα χαρτακι, το πανω μερος τους ειναι επιπεδο στο ενα, κυρτο στο 686 (και σε ολα τα Nobelsport).Οταν εχεις αμφιβολιες για την ισχυ τους ΠΧ. 684 και 616 που εχουν ασπρο χαρτακι και τα δυο...
οπως και 615 με το 686 που εχουν ροζ χαρτακι...τον καλυκα στο οπλο μονο με ενα βυσμα μεσα
στον καλυκα....το ιδιο βυσμα....πυροδοτεις....και αναλογα την αποσταση που καλυψει το βυσμα...ποσο
μακρια θα πεταχτει....καταλαβαινεις και την ισχυ του καψυλιου και ποιο ειναι το καθε ενα Κωστη μου!!!
Καλημέρα Νίκο. Επειδή γνωρίζω ότι γεμίζεις την sipe θα αναφέρω την εμπειρία μου. Προχθές γέμισα με 688 1,60 x32 gt 24 No 6 κλείσιμο 58,00 και πήρα με τρία αστέρια συγκέντρωση 62% στα 36,5 μέτρα και V1,5 405 m/sec. Τις θεωρώ καλές τιμές και η sipe είναι Λοτ 2018 σφραγισμένη από το εργοστάσιο..... Ακολούθησα την οδηγία της nobel sport και είχε αποτέλεσμα...... Δοκίμασε το αν θέλεις όταν έχεις ευκαιρία.. . .Λευτερη μου, ουτε τις γνωσεις σου εχω... ουτε τα πανεπιστημια που εχεις βγαλει....δεν εχω περασει ουτε εξω
απο την πορτα τους. Ειμαι πρακτικος.....και αυτο που βλεπω στην πραξη....δεν μου το ''αλλαζει'' κανεις
με την θεωρια του. Βαδιζω παντα βαση των αποτελεσματων των δοκιμων μου.. ΠΧ Το 688 δεν θα το
βαλω ΠΟΤΕ σε Τεκνα με 50 γραμμαρια σκαγια....γιατι ξερω οτι δεν θα ξανα δω το φως του ηλιου....δλδ
θα ανατιναχτω και εγω και το οπλο μου....Ασχετα εαν το 688 παραγει μικροτερη πιεση οπως λες....εγω
δεν θα το βαλω.....Θα βαλω 615 ή CX1000 που ξερω οτι ειμαι ασφαλης....και που στις δοκιμες μου ....τα αποτελεσματα ειναι παρα πολυ καλα.
Εχω λιγες γνωσεις ιδιογομωσης.....εχω στην καμπουρα μου ''αρκετες'' δοκιμες και βαδιζω παντα απο
αυτο που βλεπω στις δοκιμες μου. Καλη η θεωρια....αλλα πιστεψε με....την εχω φερει αρκετες φορες
''τούμπα''.
Σαφως και σεβομαι τις γνωσεις σου....παντα σε παρακολουθω....αλλα εχω και ενα δικο μου τροπο
σκεψης φιλε μου!!!
ΥΓ. Να ξερεις οτι δεν φοραω παρωπιδες.....και σεβομαι την γνωμη ολων...ασχετα με το τι κανω εγω.
Καλημέρα Νίκο. Επειδή γνωρίζω ότι γεμίζεις την sipe θα αναφέρω την εμπειρία μου. Προχθές γέμισα με 688 1,60 x32 gt 24 No 6 κλείσιμο 58,00 και πήρα με τρία αστέρια συγκέντρωση 62% στα 36,5 μέτρα και V1,5 405 m/sec. Τις θεωρώ καλές τιμές και η sipe είναι Λοτ 2018 σφραγισμένη από το εργοστάσιο..... Ακολούθησα την οδηγία της nobel sport και είχε αποτέλεσμα...... Δοκίμασε το αν θέλεις όταν έχεις ευκαιρία.. . .
Νομίζω ότι αυτό είναι το νόημα του forum να ανταλλάσσουμε γνώσεις και να καταθέτουμε τις απόψεις μας προς συζήτηση......εσύ άλλωστε απλόχερα μοιράζεσαι τις γνώσεις σου και έτσι πρέπει!!!!!Γεια σου βρε Βαγγελα,,,,,φιλαρα!!! Σε ευχαριστω πολυ πολυ!!!!! Μου αρεσει που μοιραζεσαι τις γνωσεις
σου....και το λεω ειλικρινα!!!! Παμε στο ΘΕΜΑ ''συμβουλες συνταγες ιδιογομωσης'' φιλε!!!![]()
Νομίζω ότι αυτό είναι το νόημα του forum να ανταλλάσσουμε γνώσεις και να καταθέτουμε τις απόψεις μας προς συζήτηση......εσύ άλλωστε απλόχερα μοιράζεσαι τις γνώσεις σου και έτσι πρέπει!!!!!
Καλησπέρα. Νικο με παρεξηγησες. Εδω νομίζω είμαστε μια μεγαλη παρέα άρρωστοι με το πάθος για τη φύση το κυνήγι και τα όπλα. Δεν διαγωνιζομαστε ούτε κάνουμε επίδειξη. Εγω και ο καθένας μπορεί να νομίζουμε οτι γνωρίζουμε κάτι και αυτό να αποδειχθεί πλανη. Οτι εγραψα για τα καψυλια αντιλαμβάνεσαι δεν είναι δικο μου συμπέρασμα. Για παράδειγμα σωστά αυτά που γράφεις για το 688 και τέκνα , ο λογος που έγραψα πριν για τη δοκιμή είναι ακριβως γιατί οταν ενας που έχει και γνώσεις και εξοπλισμό μετα απο πολλη προσπάθεια ξεδιαλύνει κατι που εμείς αγνοούμε , νομίζω είναι χρήσιμο για εμάς να το λάβουμε υπόψιν.
Νίκο δικό μου λάθος.......... Δεν έθεσα σωστά το θέμα....... Αυτό που ήθελα να καταδείξω και ανέφερα το σεταπ που δοκίμασα ήταν η χρήση του καψουλιου 688 σε μια κλασική συνταγή με sipe που με προηγούμενα λοτ κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο,χρησιμοποιούσαμε το 686 άντε με κρύο το 2000! Η siarm μάλιστα έδινε σεταπ 1,60 x33 με 684! Διαπίστωσα λοιπόν ότι με το 688 και παρά τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες των 20-22 βαθμών το σεταπ δούλεψε πολύ καλά!!! Γι'αυτό το έγραψα στην ενότητα καψουλια ,κάλυκες τώρα το πολυσταδιακο είναι άλλο θέμα αυτό που μου έγραψες είναι καλό το έχω δοκιμάσει ,όπως και και το 1,55x33 σε Νο 6 με gt 21 κλείσιμο 56,50 και 1,50x32 με aguila 22 No 7 πάλι 56,50 κλπ...........Σου απαντησα Βαγγελη....στις συμβουλες ιδιογομωσης φιλε!!
Σε αυτό το σεταπ και αυτά τα γραμμάρια και γω το 686 χρησιμοποιώ!Βαγγελη καλα κανεις και μου το λες....Αλλα οταν ενα σεταπ μου δωσει αυτο που θελω,,,,,δεν του
κανω καμια τροποποιηση μετα....Το δουλευω οπως το εχω.
Το 688 το δουλευω σε χαμηλη δοσολογια φιλε και με ψιλα σκαγια ΠΧ 688 -1,40Χ28 και 1,45Χ30 με sipe παντα.
Το 686 το θεωρω οτι καλυτερο στο 1,60χ33+1,2...το εχω δοκιμασει και με CX2000, και μου χαλασε την
τουφεκια φιλε.
Καλησπερα ,τα καψουλια cci magnum τι ισχιος ειναι ;