Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εάν μου δωθεί η ευκαιρία να την τουφεκισω θα την τουφεκισω ,μέχρι ένα σημείο όμως ,τι εννοώ ,την σήκωσα μια δεν, δύο δεν ,τρεις δεν ,βαριά και τέταρτη φορά και δεν την καρπώθηκα θεωρώ ότι το πουλί εκείνη την ημέρα έχει κερδίσει τον σκύλο μου και εμένα είναι νικήτρια την σέβομαι και πάμε για άλλη .
Η ερώτηση ήταν αν πυροβολούμε το ανήσυχο πουλί το οποίο δεν κάθεται στη φερμα, όταν ο σκύλος μας είναι αποδεδειγμένο ότι δεν πιέζει τα πουλιά.....Μπορεί να μη μας δώσει καν δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία....να δώσει φτερό και να αλλάξει νομό....

Εδώ ακούστηκαν απόψεις οι οποίες έλεγαν ότι αν ο σκύλος δεν φερμαρει σταθερά και δεν μπλοκάρει το πουλί δεν το πυροβολούμε διότι δεν του αξίζει να δαγκώσει αυτό το πουλί. Από εκεί ξεκίνησε όλος αυτός ο διάλογος....

Εάν μου δωθεί η ευκαιρία να την τουφεκισω θα την τουφεκισω ,μέχρι ένα σημείο όμως ,τι εννοώ ,την σήκωσα μια δεν, δύο δεν ,τρεις δεν ,βαριά και τέταρτη φορά και δεν την καρπώθηκα θεωρώ ότι το πουλί εκείνη την ημέρα έχει κερδίσει τον σκύλο μου και εμένα είναι νικήτρια την σέβομαι και πάμε για άλλη .
Σωστός φίλε έτσι πρέπει κάποιες φορές να παραδεχτούμε ότι ήταν κάποια πουλιά πιο έξυπνα από εμάς και στο φινάλε για αυτό αγαπάμε το κυνήγι της βασίλισσας για την δυσκολία της.

Η ερώτηση ήταν αν πυροβολούμε το ανήσυχο πουλί το οποίο δεν κάθεται στη φερμα, όταν ο σκύλος μας είναι αποδεδειγμένο ότι δεν πιέζει τα πουλιά.....Μπορεί να μη μας δώσει καν δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία....να δώσει φτερό και να αλλάξει νομό....
Αν ξέρουμε ότι δεν φταίει ο σκύλος μας και όπως λες δεν πιέζει το πουλί βεβαίως και το τουφεκαμε και μάλιστα θα είναι και το πουλί που θα θυμάσαι πιο πολύ.

Εδώ ακούστηκαν απόψεις οι οποίες έλεγαν ότι αν ο σκύλος δεν φερμαρει σταθερά και δεν μπλοκάρει το πουλί δεν το πυροβολούμε διότι δεν του αξίζει να δαγκώσει αυτό το πουλί. Από εκεί ξεκίνησε όλος αυτός ο διάλογος....
Ναι πολύ σωστά τι να το κάνεις αν το σκυλί δεν φερμαρει και κυνηγάει σαν Κόκερ.

Ναι πολύ σωστά τι να το κάνεις αν το σκυλί δεν φερμαρει και κυνηγάει σαν Κόκερ.
Μη μπερδευομαστε....δε μίλησε κανείς για σκυλιά που δεν φερμαρουν... Η συζήτηση ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι κάποια πουλιά δέχονται φερμα και κάποια άλλα όχι. Αυτά λοιπόν τα πουλιά που φεύγουν μπροστά από το σκυλί για μία δύο τρεις φορές χωρίς να ευθύνεται ο σκύλος για αυτό και τα ξαναβρίσκει αν τα πυροβολούμε ή όχι....

Μη μπερδευομαστε....δε μίλησε κανείς για σκυλιά που δεν φερμαρουν... Η συζήτηση ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι κάποια πουλιά δέχονται φερμα και κάποια άλλα όχι. Αυτά λοιπόν τα πουλιά που φεύγουν μπροστά από το σκυλί για μία δύο τρεις φορές χωρίς να ευθύνεται ο σκύλος για αυτό και τα ξαναβρίσκει αν τα πυροβολούμε ή όχι....
Εγώ ναι φίλε μου το τουφεκαω

Εγώ αφήνω το σκύλο να τις βρει ξανά και ξανά και κάποιες φορές μπλοκάρονται... Σίγουρα δεν τουφεκάω στην πρώτη δεύτερη φορά που φεύγει, μου αρέσει να βλέπω το σκύλο να τελειώνει τη φάση! και η φάση τελειώνει όταν ο σκύλος μπλοκάρει το πουλί.
Κάποιες άλλες φορές έχω τουφεκίσει να πάρω το πουλί, για να ξεκολλήσω το σκύλο... και να συνεχίσω το κυνήγι.
Σίγουρα κάποιες θα τις παράταγα μετά την τρίτη τέταρτη φορά που φεύγανε πετώντας χαμηλά και αθόρυβα σαν πεταλούδες! αλλά οι σκύλοι που είχα δεν τις παράταγαν και με ταλαιπωρούσαν ... :)
Το χειρότερό μου , ο σκύλος στο τέλος να μπλοκάρει το πουλί καταμεσής στο ρουμάνι που δεν μπορώ να πλησιάσω ... :confused:

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα την έχω τουφεκίσει... γιατί δεν γνωρίζω ότι δεν θα την ξαναβρεί! ή δεν θα την ξαναδώ σε απόσταση βολής...

Επιδή είμαι νέος στο κυνήγι της μπεκάτσας θα σου πω το εξής.
Πέρισυ η μικρή μου,μου σήκωσε σύνολο 6 πουλιά...από τα οποία το 2ο πουλή τότε στις αρχές, εκεί που έτρεχε ξαφνικά έκοψε ταχύτητα κ ποντοφερμαρίζοντας κοιτούσε τα σκίντα...πριν καν προλάβει το σκυλί να ακινητοποιηθεί, η μπεκάτσα σηκώθεικε από την άλλη πλευρά.....εγώ της άναψα μια βέβαια αλλά μόνο πούπουλα πείρα....το σκυλί τρελάθεικε τότε.
ΦΕΤΟΣ: Προ καραντίνας σηκώσαμε σύνολο 5 πουλιά....από τα οποία ενό τα έπερνε χαμπάρι δν προλάβαινε να φερμάρει κ σηκωνόταν το πουλί κ έφευγε ατουφέκιστο, διότι δν την έβλεπα καν...στη μια περίπτωση μόνο,μολις την πείρε χαμπάρι την μπεκάτσα ξανά έπειτα από 20' την ώρα που φρενάρει το σκυλί η μπεκάτσα σηκώθεικε....τότε εγώ την τουφέκισα μες τα δέντρα...το σκυλί όμως την ακολούθεισε έξω από το πυκνό κ στα επόμενα 30sec την ξανά βρείκε στο απέναντι σημείο (πρανές)...εκεί ίσως την πίεσε θα έλεγα κ ξανά σηκώθεικε...κ τρέχοντας εγώ προς τα κει την ξανά τουφέκισα διότι της σεικώθεικε στα 2m από τα μούτρα της.....το σκυλί είναι σχεδόν 23μηνών....
Εγώ έκανα κάτι λάθος σε αυτά που περιγράφω βρε παιδιά;;;

Πέρισυ η μικρή μου,μου σήκωσε σύνολο 6 πουλιά...από τα οποία το 2ο πουλή τότε στις αρχές, εκεί που έτρεχε ξαφνικά έκοψε ταχύτητα κ ποντοφερμαρίζοντας κοιτούσε τα σκίντα...πριν καν προλάβει το σκυλί να ακινητοποιηθεί, η μπεκάτσα σηκώθεικε από την άλλη πλευρά.....εγώ της άναψα μια βέβαια αλλά μόνο πούπουλα πείρα....το σκυλί τρελάθεικε τότε.
ΦΕΤΟΣ: Προ καραντίνας σηκώσαμε σύνολο 5 πουλιά....από τα οποία ενό τα έπερνε χαμπάρι δν προλάβαινε να φερμάρει κ σηκωνόταν το πουλί κ έφευγε ατουφέκιστο, διότι δν την έβλεπα καν...στη μια περίπτωση μόνο,μολις την πείρε χαμπάρι την μπεκάτσα ξανά έπειτα από 20' την ώρα που φρενάρει το σκυλί η μπεκάτσα σηκώθεικε....τότε εγώ την τουφέκισα μες τα δέντρα...το σκυλί όμως την ακολούθεισε έξω από το πυκνό κ στα επόμενα 30sec την ξανά βρείκε στο απέναντι σημείο (πρανές)...εκεί ίσως την πίεσε θα έλεγα κ ξανά σηκώθεικε...κ τρέχοντας εγώ προς τα κει την ξανά τουφέκισα διότι της σεικώθεικε στα 2m από τα μούτρα της.....το σκυλί είναι 23μηνών....

ΦΕΤΟΣ: Προ καραντίνας σηκώσαμε σύνολο 5 πουλιά....από τα οποία ενό τα έπερνε χαμπάρι δν προλάβαινε να φερμάρει κ σηκωνόταν το πουλί κ έφευγε ατουφέκιστο, διότι δν την έβλεπα καν...στη μια περίπτωση μόνο,μολις την πείρε χαμπάρι την μπεκάτσα ξανά έπειτα από 20' την ώρα που φρενάρει το σκυλί η μπεκάτσα σηκώθεικε....τότε εγώ την τουφέκισα μες τα δέντρα...το σκυλί όμως την ακολούθεισε έξω από το πυκνό κ στα επόμενα 30sec την ξανά βρείκε στο απέναντι σημείο (πρανές)...εκεί ίσως την πίεσε θα έλεγα κ ξανά σηκώθεικε...κ τρέχοντας εγώ προς τα κει την ξανά τουφέκισα διότι της σεικώθεικε στα 2m από τα μούτρα της.....το σκυλί είναι σχεδόν 23μηνών....
Ναι! Γιατί δεν την πέτυχες! .yelling.

Κώστα τα μπεκατσίνια από τι αποστάσεις τα φερμάρει ;

Κώστα τα μπεκατσίνια από τι αποστάσεις τα φερμάρει ;
Για να πω την καθαρή μου αλήθεια διότι δν θέλω καν να κρύβομαι, γιατί θέλω σαφή συμπεράσματα.......στα μπεκατσίνια υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μου τα φερμάρει από τα 30-35+m με πόντα φέρμα....όταν είναι π.χ 3 πουλιά μαζί κ πνέει απαλό αεράκι τα παίρνει χαμπάρι για πλάκα στα 40+m...ενώ στο τέλος υπάρχουν κ περιπτώσεις που ποντοφερμαρίζοντας από μακριά, τα σηκώνει
(Δν τα ξεπετάει) αλλά σηκώνονται από μόνα τους στα 10-5m....αναφέρω διάφορες περιπτώσεις Γιώργο.

Για να πω την καθαρή μου αλήθεια διότι δν θέλω καν να κρύβομαι, γιατί θέλω σαφή συμπεράσματα.......στα μπεκατσίνια υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μου τα φερμάρει από τα 30-35+m με πόντα φέρμα....όταν είναι π.χ 3 πουλιά μαζί κ πνέει απαλό αεράκι τα παίρνει χαμπάρι για πλάκα στα 40+m...ενώ στο τέλος υπάρχουν κ περιπτώσεις που ποντοφερμαρίζοντας από μακριά, τα σηκώνει και στα 10-5m....αναφέρω διάφορες περιπτώσεις Γιώργο.
Σε τι απόσταση σταματάει ; αυτά δεν περπατάνε για να φύγουν όπως η μπεκάτσα, λογικά μόλις τα μυρίσει θα πλησιάζει λίγο ακόμα και θα μένει ακίνητη. Αυτό το " τα σηκώνει" δεν είναι καλό, εσύ πρέπει να πας να τα σηκώσεις.

Αυτό το " τα σηκώνει" δεν είναι καλό,
Έχω διευκρινήσει το μύνημα Γιώργο.
Το "τα σηκώνει" το λέω αόριστα....στην ουσία εγώ τα σηκώνω που πάω κοντά στο σκυλί....
Σε τι απόσταση σταματάει ;
Το Μ.Ο της είναι πάνω-κάτω τα 25m....
λογικά μόλις τα μυρίσει θα πλησιάζει λίγο ακόμα και θα μένει ακίνητη.
Αυτό ακριβώς......μένει ακίνητη,μετά από κάποια sec κάνει κάποιες πόντες,μετά συνεχίζει...κ όταν τα πλησιάσει ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ αλλάζει στυλ φέρμας κ μου δίνει να καταλάβω πως το πουλί είναι σχετικά κοντά της κάτω από 30m.....μένει ακίνητη ως ότου φτάσω κοντά της γιατί την παρατηρώ πως κλέβει ματιές ανάμεσα σε μ'ένα κ το θήραμα....

Status
Not open for further replies.
Back