για άθληση

για άθληση
Εντωμεταξύ, Περικλή έχουν καταφθάσει αρκετά τσιχλοκότσιφα παντού. Πήγα μια μικρή βόλτα στη θάλασσα και φεύγανε από τα σχίνα της παραλίας πέντε πέντε, οι τσίχλες! Ν. Αργολίδος.
Τι να κάνουμε, έχουμε και παραπονιάρηδες...!Τα πουλια ερχονται μεχρι τελος οκτωμβριου..Αληθεια δεν ξερω τι λες..![]()
Το θέμα είναι να τα βλέπουμε κι όλας Περικλή!!! Όχι αυτά που έρχονται το βράδυ ! Απλώς τώρα θα σπαγαμε τα πόδια μας στο περπατητο, δηλαδή ειλικρινά τώρα εσύ αυτά τα μπασιματα φέτος τα έχεις ξαναδεί? Είσαι ικανοποιημένος?Τα πουλια ερχονται μεχρι τελος οκτωμβριου..Αληθεια δεν ξερω τι λες..![]()
Να σου πω την γνώμη μου , έχει τύχει χρονιά με κανονικά μπασιματα και μετά να τις ψάχνεις και να μην τις βρίσκεις. Ας έχει πουλάκια τους καλούς μήνες , Δεκέμβρη έως Φλεβάρη, και είμαστε κομπλέ!Το θέμα είναι να τα βλέπουμε κι όλας Περικλή!!! Όχι αυτά που έρχονται το βράδυ ! Απλώς τώρα θα σπαγαμε τα πόδια μας στο περπατητο, δηλαδή ειλικρινά τώρα εσύ αυτά τα μπασιματα φέτος τα έχεις ξαναδεί? Είσαι ικανοποιημένος?
Αρκεί Δημήτρη να μπορούμε να κυνηγάμε!!!...Να σου πω την γνώμη μου , έχει τύχει χρονιά με κανονικά μπασιματα και μετά να τις ψάχνεις και να μην τις βρίσκεις. Ας έχει πουλάκια τους καλούς μήνες , Δεκέμβρη έως Φλεβάρη, και είμαστε κομπλέ!
Αυτό εννοείται Γιώργο. Αρκεί ο πολυχρονεμενος σεριφης Χαρδαλιας στην μεγαλοθυμια του μέσα να μας το επιτρέψει.Αρκεί Δημήτρη να μπορούμε να κυνηγάμε!!!...![]()
Τα δεύτερη μετακίνηση για μένα τώρα είναι στα νικολοβαρβαρα , εκεί περιμένω να μετακινηθούνε πουλιά και φυσικά να μας αφήσουν να τά βρούμε.Να σου πω την γνώμη μου , έχει τύχει χρονιά με κανονικά μπασιματα και μετά να τις ψάχνεις και να μην τις βρίσκεις. Ας έχει πουλάκια τους καλούς μήνες , Δεκέμβρη έως Φλεβάρη, και είμαστε κομπλέ!
Ο άλλος σεριφης Πέτσας απαγόρευσε ήδη τα κάλαντα και εμείς περιμένουμε να κυνηγήσουμε φιλε μου. Όλο και απομακρύνεται αυτό δυστυχώς.Τα δεύτερη μετακίνηση για μένα τώρα είναι στα νικολοβαρβαρα , εκεί περιμένω να μετακινηθούνε πουλιά και φυσικά να μας αφήσουν να τά βρούμε.
Φυσικα και δεν ειμαι ικανοποιημενος για τα περασματα του οκτωμβριου ...Πολυ χαλια.....Αλλα τα πουλια αυτα ιδικα στα νοτια δεν μενουν ποτε...Το θέμα είναι να τα βλέπουμε κι όλας Περικλή!!! Όχι αυτά που έρχονται το βράδυ ! Απλώς τώρα θα σπαγαμε τα πόδια μας στο περπατητο, δηλαδή ειλικρινά τώρα εσύ αυτά τα μπασιματα φέτος τα έχεις ξαναδεί? Είσαι ικανοποιημένος?
Mπράβο Τάσο για τις μανιταρογνώσεις σου! Έτσι πρέπει: όλοι οι μανιταρόφιλοι να γνωρίζουν επακριβώς τι μανιτάρια συλλέγουν και καταναλώνουν... Η ημιμάθεια και η γενικολογίες εδώ δεν συγχωρούν...!Τα lactarius που είναι εδώδιμα είναι 4 είδη. Τα πορτοκαλί που συναντάμε στα έλατα λέγονται salmonicolor, έχουν το χρώμα του σολωμού δηλ. Τα πορτοκαλί σε κουμαριές και πεύκα είναι τα deliciosus δηλ. τα θαυμάσια. Τα κόκκινα που έχω στο καλάθι είναι τα sanguiflus , τα οποία στην τομή τρέχει κόκκινο γαλακτώδες υγρό σαν αίμα και εκεί οφείλεται το όνομά τους. Λακτάριος ο αιματοροών. Υπάρχει και ο semisanguiflus ο ήμιαιματοροών. Ενδιάμεσο είδος μεταξύ deliciosus και sanguiflus. Τα νοστιμότερα είναι τα sanguiflus με ικανή διαφορά από τα υπόλοιπα.
Κι αυτό κυνήγι είναι Πέρη! Και μάλιστα νοστιμότατο και θρεπτικότατο...!Γαμ..νε Χαρδαλια μας εκανες Σαββατο μεσημερι να μιλαμε για lacturious sanguiflus
Βόρεια Ηλεία σήμερα είδα κ εγώ 1 κοπαδάκι τσίχλες των 5 όταν ήμουν στην αυλή....φίλος με ενημέρωσε πως καθώς όργωνε το χωράφι του, είδε 1 κοπάδι φασσοπερίστερα τουλάχιστο 70 πουλιά.....Φυσικα και δεν ειμαι ικανοποιημενος για τα περασματα του οκτωμβριου ...Πολυ χαλια.....Αλλα τα πουλια αυτα ιδικα στα νοτια δεν μενουν ποτε...
Κοιτα εαν δεν ειχα την γενικη εικονα και ενημερωση που εχω θα σου ελεγα και πολυ χειροτερες εντυπωσεις για εφετος ..
Για τα περασματα του νοεμβριου ειμαι ομως ...
Μεχρι και σημερα 14/11 περασαν μεσουρανα τσιχλες 3-5 πουλια μαζι...
Ενω εντονη παρουσια ειχαν και σημερα περιξ της Σοφιας στην βουλγαρια, που δειχνει ακομα κινηση προς τον νοτο πληθυσμων που στο πρωτο κυμα ειχαν μεινει σχεδον στασιμα.Ο φιλος που μιλαω εκει ειναι παλιος συναδελφος και κυνηγος και τον εμπιστευομαι απολυτα .
Και μου αναφερει τον πιο μεγαλο πληθισμο για εφετος εκει..!! Πιο βορεια απο εμας ακομα ετσι?????
Προτιμω να ερθουν και να μεινουν .....και οχι να περασουν και να μην ξαναφανουν ποτε .....Πολυ κοντινο το 2015 ...
Ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη ...οτι τα πουλια που μπαινουν στην ελλαδα τον οκτωμβριο ελαχιστα παραμενουν εδω...ιδικα στην νοτια ελλαδα εξαφανιζονται τις επομενες μερες.
Για την νοτια ελλαδα το ξαναλεω και παλι τα πουλια που μενουν ειναι αυτα που τα φερνει ο χειμωνας....
ακριβως αυτοΓια την νοτια ελλαδα το ξαναλεω και παλι τα πουλια που μενουν ειναι αυτα που τα φερνει ο χειμωνας....